1 aydan daha az gebeyım arkadaşlar. troid hastasıyım plansız bı gebelık oldu bebegımde zeka gerılıgı olmasından çok korkuyorum ılacımı kullanıyorum duzenlı. hamıle kaldıgımı yenı ogrendım yarın troıdlerıme baktrıcam cok korkuyorum.varmı bu durumu yaşayan
1 aydan daha az gebeyım arkadaşlar. troid hastasıyım plansız bı gebelık oldu bebegımde zeka gerılıgı olmasından çok korkuyorum ılacımı kullanıyorum duzenlı. hamıle kaldıgımı yenı ogrendım yarın troıdlerıme baktrıcam cok korkuyorum.varmı bu durumu yaşayan
merhaba canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun. bende hipotiroid hastasıyım.benim gebeliğm planlıydı o yüzden gebelerin kullandığı ilacı kullandım. şimdi senin için önemli olan ilacın katagorisi gebeler kullanabiliyormu . önceki gebeliğimde 6,5 haftalıkken teşhis konmuştu. aslında gebelik ilerledikçe tiroid ihtiyacın artıyor. senin ki hangisi yavaş mı hızlımı çalışıyor ? gebeliğn erken olduğu için herhalde birşey olamaz.
Slm arkadaşım bende 5 hafta 4 günlük hamileyim hashimato ve hipotroidi hastasıyım 2003 yılından beri , Euthtrox kullanıyorum .2009 yılında aşılamayla bir oğlum oldu ,şimdiki hamileliğim doğal yollardan oldu , fakat oğlum olduktan sonra kendimle ilgili her türlü takibi bıraktım,boşverdim maalesef , hamile olduğumu idrar testiyle öğrendim sonra sağlık ocağına gittim, beta hcg ve diğer kan sayımı v.s bi de troid hormonlarıma da baktırdım.TSH ım İlaç kullanmama rağmen epey yükselmiş 4 küsürlarda kansızlık desen öyle demir eksikliği tavan yapmış hemen kadın doğumcuma gittim onada oğlum olduktan sonra hiç uğramadım desem smear falan hak getire, neyse kızmadı çok şükür :) derhal endokrinolağa gitmemi istedi bir prof e gittim ama yanımda eski tahlillerim yoktu sadece son yapılan TSH,FT3,FT4 vardı hemen ilacım dozunu 75 mg den 100 mg ye çıkarttı ben akşamları yatarken aç karnına alıyordum, olmaz sabah kahvaltıdan 1 saat sönce alıcaksın dedi ,eğer demir kalsiyum veya herhangi başka bir ilaç kullanıyorsanda onları öğlen yemeğinden sonra ya da akşam yemeğinden sonra al dedi. 2 hafta sonra tekrar kan tahlili yaptıracağım bir de troid usg öyle gideceğim bakalım.İlk hamileliğimde endokrin takibi altındaydım ilacımın dozunu bile artırmaya gerek görmemişti ve sorunsuz tamamlamıştım hamileliğimi çok akıllı bir oğluşum var övünmek gibi olmasın inşallah bu hamileliğimi de sorunsuz tamamlarım ve bebişimi sağlıklı bir halde kucağıma alırım. Eğer takip altındaysan endişelenme sormak istediğin bir şey olursa çekinme.Sevgiler ve sağlıklı günler...
ilaç kullanmaya başladıysan sorun yok bende troid hastasıyım 1 bucuk yıldır ilaç kullanıyorum allah korusun zeka özürlü olabilirmiş neyseki şuaN DÜZENDE sende düzene sok ama ilaçları sakın ihmal etme