- 12 Temmuz 2012
- 3.387
- 1.815
- 398
Çok güzel haberler bunlar.o iki ay kullandı ve halen devam ediyor. bir ay daha kullan demiş doktor. ama kendisi 1 yıla tamamlamak niyetinde. doktoru "eger sizi takip etmeseydim troit hastası olduğunuzu bilemezdim bu sonuçlara göre" demiş. keza bende aynı şekilde düşünüyorum. tahlillerim iyi çıkınca zencefili bırakmıştım ama hazır mevsimiyken hormonlar iyice otursun dedim ve devam ediyorum. çünkü saraçoğlu bile dereotu kürünü en az altı ay öneriyor. bizimki öyle basit sıradan bi hastalık değil. metabolizmamızı çalıştıran troit hücrelerimiz ölü ve biz bunları yıllarca sentetik hormon kullanarak telafi etmeye çalıştık. (tsh normal görünse bile iyileşme sağlamıyor) ama zencefil hücreleri canlandırıyor. ilaç la kıyaslanamaz bile. bu yüzden tam gaz zencefile devam. hücreler iyice çogalsın. üstelikte zayıflıyorum. 2 kg. daha verdim. yani aradaki boşluklarıma ragmen zencefille 2 ayda 5 kilo verdim üstelikte diyetsiz. ilaçla bu mümkün mü ? bırak zayıflamayı kilo almayayım diye her şeyden mahrum kalıyordum. süresiz diyet hali resmen. zayıflamak ve böylesine enerjik olmak harika bir duygu. ayrıca yazın bulamamıştım zencefili. şimdi birkaç kilo alıp günlük tüketeceğim parçalara bölüp buzluğa atmak niyetindeyim. rabbime bu mucizeyi keşfettirdiği için binlerce şükrediyorum.
"Zencefilde bulunan çinko, insülin yapımında ve salgılamasında başlıca bir role sahiptir. Kan şekeri seviyesini kontrol eden ve diyabeti denetleyen insülindir. Böylece zencefil "Diyabetin Etkilerini Azaltıcıdır".
Yüksek kan şekeri, karbonhidrat ve şekerli yiyecek aşermelerini tetikler. Zencefil kan şekerini normalize edebildiği için bu aşermelerin engellenmesine ve dolayısı ile kilo vermeye de yardımcıdır. Ayrıca zencefil yağ emilimini arttırır ve bedende birikimini
Mide yanması ve hazımsızlığa da iyi gelir. Yemeğin kolay sindirilmesini sağlar ve iştahınızı düzenler.