troid yüksekliği,yaşayanlar tecribeli olanlar bir fikir

kimse

sevdiğim baba oldu :)
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2010
1.422
35
158
Trabzon
gebelikten önce yaptırmış olduğum troid sonuçlarım yüksek çıkmıştı.
doktorum dahiliyeye yönlendirdi,ertesi gün doktora gittiğim de hormonlarımın normale döndüğünü gördük.
bu doktor ''oluyor arada böyle değişimler,önemli bir durum değil '' demişti.
aradan bir yıl geçti.bu geçen bir yıl arasında yine bu testi yaptırdım normal çıkmıştı sonuçlarım.
hamileliğimin 8. haftasında troidim yüksek çıktı,ertesi gün yine başka bir bölüme gittim.
bu testi yapalım çünkü acilen ilaç tedavisine başlamamız gerekiyor.
test yapıldı ve değerlerim normale dönmüş,ama bu doktor bu duruma şaşırdı !
ve dedi ki ''1 ay sonra tekrar yapacağız bu testi''
vermiş olduğu tarihe daha 14 gün var.
ben çok endişeliyim çünkü troid hiçte basite alınacak bir durum değilmiş gebelikte.
troid yetmezliği belirtilerine bakıyorum internetten bütün belirtiler ben de var.
eşimde pazartesi git sağlık ocağında baktır bakalım normal mi,yükselmiş mi...siz ne diyorsunuz bu durumda testi yaptırmalımıyım yoksa doktorumu dinleyip 14 gün daha mı beklemeliyim ???lütfen yazın :S

şimdi hamileliğimin 9+4 günündeyim.

Son düzenleme:
gebelikten önce yaptırmış olduğum troid sonuçlarım yüksek çıkmıştı.
doktorum dahiliyeye yönlendirdi,ertesi gün doktora gittim de hormonlarımın normale döndüğünü gördük.
bu doktor ''oluyor arada böyle değişimler,önemli bir durum değil '' demişti.
aradan bir yıl geçti.bu geçen bir yıl arasında yine bu testi yaptırdım normal çıkmıştı sonuçlarım.
hamileliğimin 8. haftasında troidim yüksek çıktı,ertesi gün yine başka bir bölüme gittim.
bu testi yapalım çünkü acilen ilaç tedavisine başlamamız gerekiyor.
test yapıldı ve değerlerim normale dönmüş,ama bu doktor bu duruma şaşırdı !
ve dedi ki ''1 ay sonra tekrar yapacağız bu testi''
vermiş olduğu tarihe daha 14 gün var.
ben çok endişeliyim çünkü troid hiçte basite alınacak bir durum değilmiş gebelikte.
troid yetmezliği belirtilerine bakıyorum internetten bütün belirtiler ben de var.
eşimde pazartesi git salık ocağında baktır bakalım normal mi,yükselmiş mi...siz ne diyorsunuz bu durumda testi yaptırmalımıyım yoksa doktorumu dinleyip 14 gün daha mı beklemeliyim ???lütfen yazın :S

şimdi hamileliğimin 9+4 günündeyim.

canım gebeliğin hayırlı olsun Rabbim kucağına almayı nasip etsin :nazar: bende hipo troid hastasıyım bence git yaptır cidden çok önemli özelliklede bebeğin için hemde için rahat eder 2 hafta o sıkıntıyı yaşamana gerek yok bence:69::69:

çizelgene bakılırsa sende hamilesin,hayırlısıyla al kucağına inşallah..
değerlerim yüksek çıksa ne yapabilirim ki ??

öncelikle dahiliyeye değil endokrinolojiye gitmeni ve her iki haftada bir tsh,t3 ve t4 ölçtürmeni öneririm. ben de yılların hipotiroidi(haşimoto tipi)hastasıyım. çok düşük doz levotiroksin takviyesiyle sorunun hallolacak gibi görünüyor.geçmiş olsun. bebeğine sağlıkla kavuşmanı dilerim.

çizelgene bakılırsa sende hamilesin,hayırlısıyla al kucağına inşallah..
değerlerim yüksek çıksa ne yapabilirim ki ??

kuzu ben hamile değilim ama olmaya çalışıyom :9::9: inş. olurum arkadaşım yaptı bana çizelgemi inş. yüksek çıkmaz diyelimki çıktı o zaman dr troid ilacı yazar düşer hemen endişelenme önemli olan zamanında takip etmen :69::69:

öncelikle dahiliyeye değil endokrinolojiye gitmeni ve her iki haftada bir tsh,t3 ve t4 ölçtürmeni öneririm. ben de yılların hipotiroidi(haşimoto tipi)hastasıyım. çok düşük doz levotiroksin takviyesiyle sorunun hallolacak gibi görünüyor.geçmiş olsun. bebeğine sağlıkla kavuşmanı dilerim.

sedasacım bende levotron kullanıyom troidim çok geç farkedildi yumurtalıklarımı etkilemiş şimdi troidim kontrol altında inş. yumoşlarıma verdiği zararda geçer :69:troidi olduğu halde gebe kalanlardan büyük umut alıyorum inş. Rabbim bebişini kucağına almayı nasip eder canım :nazar::69::69:

kızlar cavaplarınız için çok teşekkür ederim.benim hormonlar ertesi güne değişiyor,ben pazartesi yaptırsam allah korusun yüksek çıkarsa ertesi gün birdaha mı yaptıracağım ?
ilk dahiliyeye gööndermişti doktorum,bu son gittiğim endokrinolojiye gittim.ultrasonla bile baktı ama bir ay sonra gel dedi.dediğiniz diğer testlerde yapıldı onlarda normaldi.neden bana bukadar uzun süre sonra gel dendi :59:

allah hayırlısıyla tüm istiyenlerede sanada nasip etsin.ben 2 yıl bekledim onu:69:

bu arada, ilaç verecek olursa dr,ilaçları gönül rahatlığıyla içebilirsin.plesantaya geçmiyor hatta süt verirken bile kullanılabiliyor tiroid ilaçları. onları normal hap gibi düşünde,aslında vücudunda olması gereken ama olmayan hormonu alıyorsun. tsh'ın üst sınırı 4,30 civarı olmasına rağmen endokrinologlar 2'yi aşmasını istemiyor. dahiliyecinin normal gördüğünü belki endokrinoloğa göre yüksek olabilir.kendimden örenek vereyim, gebe kaldığım dönemde her gün 1,25 tablet levotiron kullanıyordum.her hafta kan değerlerime bakan endokrinoloğum duruma göre doz ayarlaması yaprı ve şu an hafta içi 2 hafta sonu 2,5 tablet hap içiyorum.sınıra yakınsa ya da sınırı çok aşmadıysa şu aşamada bebeğine bir zararı olmamıştır. ama tsh gebelik ilerledikçe artmaya meyilli bir hormon o yüzden dahiliyeye gitme, endokrinoloğa git.

sedasacım bende levotron kullanıyom troidim çok geç farkedildi yumurtalıklarımı etkilemiş şimdi troidim kontrol altında inş. yumoşlarıma verdiği zararda geçer :69:troidi olduğu halde gebe kalanlardan büyük umut alıyorum inş. Rabbim bebişini kucağına almayı nasip eder canım :nazar::69::69:

canım umudunu yitirme benim ablamda iki bebeğinede bu şekilde gebe kaldı.veren allah veriyor sabret,dua et ..

kızlar cavaplarınız için çok teşekkür ederim.benim hormonlar ertesi güne değişiyor,ben pazartesi yaptırsam allah korusun yüksek çıkarsa ertesi gün birdaha mı yaptıracağım ?
ilk dahiliyeye gööndermişti doktorum,bu son gittiğim endokrinolojiye gittim.ultrasonla bile baktı ama bir ay sonra gel dedi.dediğiniz diğer testlerde yapıldı onlarda normaldi.neden bana bukadar uzun süre sonra gel dendi :59:

kimsecim senin hormonların kendi kendini normal seviyelere çekiyor olmalı bi arkadaşım var ilaç kullanmıyo dr gerek görmüyo bir hafta yüksekken diğer hafta normal çıkıyo onunda...... sen çokda endişelenme dr ciddi bi şey görse 2 haftada bir kontrole çağırırdı yinede şu stresinin ortadan kalkması için bi tahlil yaptır istersen :69:

inşallah canım.inan ben de aynı durumdaydım,çok geç geldi bebeğim.seninki de gelecek, sadece nazlı bizim sıpalar.umudunu yitirme sakın.

en doğru sonuçlar en az sekiz saat açlıkla ve sabah 8-9 arası çıkar. daha erken ya da daha geç kan verirseniz kan değerlerinde değişiklik olur. ben artık uzman hastayım:)))

bu arada, ilaç verecek olursa dr,ilaçları gönül rahatlığıyla içebilirsin.plesantaya geçmiyor hatta süt verirken bile kullanılabiliyor tiroid ilaçları. onları normal hap gibi düşünde,aslında vücudunda olması gereken ama olmayan hormonu alıyorsun. tsh'ın üst sınırı 4,30 civarı olmasına rağmen endokrinologlar 2'yi aşmasını istemiyor. dahiliyecinin normal gördüğünü belki endokrinoloğa göre yüksek olabilir.kendimden örenek vereyim, gebe kaldığım dönemde her gün 1,25 tablet levotiron kullanıyordum.her hafta kan değerlerime bakan endokrinoloğum duruma göre doz ayarlaması yaprı ve şu an hafta içi 2 hafta sonu 2,5 tablet hap içiyorum.sınıra yakınsa ya da sınırı çok aşmadıysa şu aşamada bebeğine bir zararı olmamıştır. ama tsh gebelik ilerledikçe artmaya meyilli bir hormon o yüzden dahiliyeye gitme, endokrinoloğa git.

ben çok korktum..benim yüksek çıkan değerlerim 5,5 . normal dediğim değer ise 3.30.ya bebeğime zararı olmuş mudur ??

canım umudunu yitirme benim ablamda iki bebeğinede bu şekilde gebe kaldı.veren allah veriyor sabret,dua et ..

inş. canım Rabbim bütün evlat isteyenlere hayırlı evlat hamilelere hayırlı doğum sağlıklı evlat nasip etsin evladı olanlarında evlatlarını bağışlasın inş.:69::69:

inş. canım Rabbim bütün evlat isteyenlere hayırlı evlat hamilelere hayırlı doğum sağlıklı evlat nasip etsin evladı olanlarında evlatlarını bağışlasın inş.:69::69:

çok güzel dua etmişsin,allah razı olsun..bu güzel duaların karşısında rabbim daha fazla bekletmeden versin hayırlısıyla muradını:emir_bebek:

inşallah canım.inan ben de aynı durumdaydım,çok geç geldi bebeğim.seninki de gelecek, sadece nazlı bizim sıpalar.umudunu yitirme sakın.

çok sağol bebem Rabbim evladını sana bağışlasın :nazar: zaten bu troid denen şey bütün vücudu etkiliyo gebe kalmayıda zorlaştırıyo Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun bende ömür boyu ilaç kullanıcam 5 sene oldu bunu öğreneli bide bunun öncesi var çok geç farkettiler :31:

ben çok korktum..benim yüksek çıkan değerlerim 5,5 . normal dediğim değer ise 3.30.ya bebeğime zararı olmuş mudur ??

sanmıyorum canım, gebeliğimin daha 5. haftasında gebeliğin başındaki değerim 2 küsürken 5.67 olmuştu, endokrinoloğum bu kadardan bir şey olmaz şimdilik demişti. allah'a emanet onlar. sadece ileride hormonların daha da artacak,o yüzden şimdiden önlemini al. su hariç bir şey tüketmeden 8 saatlik açlıkla kanını sabah 8-9 arası ver.için rahat etsin.
bu arada ben, hipotiroidim fark edildiğinde tsh 20 civarındaydı zelal, ben düzeldiysem herkes düzelir. kısmetinde ne zamansa o zaman gelecek.içini ferah tut. etrafa kulak tıka, senelerce nasıl sinir olduğumu ben bilirim. azıcık geniş olmak lazımmış:1:

çok güzel dua etmişsin,allah razı olsun..bu güzel duaların karşısında rabbim daha fazla bekletmeden versin hayırlısıyla muradını:emir_bebek:
amin Rabbim cümlemizin dualarını kabul etsin inş. :nazar::69:

kuzu 5.5 neki ben 20 çıkanları duydum sen rahat ol bu bebeğinin etkilenebilceği bi değer değil ama peşini bırakma sürekli takipte ol:69:

çok sağol bebem Rabbim evladını sana bağışlasın :nazar: zaten bu troid denen şey bütün vücudu etkiliyo gebe kalmayıda zorlaştırıyo Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun bende ömür boyu ilaç kullanıcam 5 sene oldu bunu öğreneli bide bunun öncesi var çok geç farkettiler :31:
zelal, insülin değerine bakılıyor mu? benim de yumurtalıklar etkilenmişti, insülin direnci de çıktı bende.o doğrultuda tedavi gördükten sonra gebe kalabildim.

Back
X