Troid yüksekliği

erik27

Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2024
268
76
13
25
Kızlar 28.haftamıza giriyoruz bugün doktor troid degerlerimin biraz yüksek çıktığını söyledi ama daha önce troid le ilgili birsey denilmedi bebege geçer mi bi sorun yaratır mı bu durum

Tsh yüksekse zeka geriliği yapıyormuş. Bendede 5 civarındaydı. İlaç kullandım. Düştü, ama şuan 2.5 altına düşmesi için tekrar ilaç kullanıyorum.

28 haftalık hamileyim yeni mi çıktı önceden mi vardı anlamadim doktor değiştirdim yeni doktorum test istedi ve böyle bi sonuç çıktı önceki baktı mi bakmadı mı bilmiyorum
Ben gebe kalmayı düşünüyorum dediğim zaman doktor bu testleri vermişti, sonra diğer doktorlarda onayladı. Troidin kesinlikle düşmesi lazımmış. E nabızda var mı? Belki önceden yapılmıştır. Özele mi gitmiştiniz?

Ben gebe kalmayı düşünüyorum dediğim zaman doktor bu testleri vermişti, sonra diğer doktorlarda onayladı. Troidin kesinlikle düşmesi lazımmış. E nabızda var mı? Belki önceden yapılmıştır. Özele mi gitmiştiniz? Bazen hamilelikle yükselebiliyormuş çünkü.
Yurt dışındayım o yuzden e nabzim yok bana gerekli testlerin yapıldığını söyledi demir eksikliği için ilac verdi troid için bisey demedi belki de sonradan olmuştur hamilelikten dolayı bilmiyorum

Yurt dışındayım o yuzden e nabzim yok bana gerekli testlerin yapıldığını söyledi demir eksikliği için ilac verdi troid için bisey demedi belki de sonradan olmuştur hamilelikten dolayı bilmiyorum
Olabilir sorun yoktur ama yarın hemen doktora gidin. Ne olur ne olmaz. Bu tsh takip edilmesi gereken bir şey.

Olabilir sorun yoktur ama yarın hemen doktora gidin. Ne olur ne olmaz. Bu tsh takip edilmesi gereken bir şey.
Yarın test vericem bi kac gun sonraya randevu vermiş oraya götürecem sonuçları inşallah bi sorun çıkmaz yeme içme olarak düşmesini sağlayan besinler var mı acaba

Yarın test vericem bi kac gun sonraya randevu vermiş oraya götürecem sonuçları inşallah bi sorun çıkmaz yeme içme olarak düşmesini sağlayan besinler var mı acaba
Yani şuan hızlı düşmesi gerek benim ilaçla anca düşüyor. Yarın test sonucu çokarsa zaten kendiniz anlarsınız.

Ben de 11 haftalığım 3.63 çıkmış doktor dahiliyeye gidip tiroid ilacı başlamalısın 2 buçuğa düşürsek iyi olur dedi en kısa zamanda gideceğim

Nasıl doktor oo seni sıkı takibe alinman lazım bence doktorunu degistir

Kızlar 28.haftamıza giriyoruz bugün doktor troid degerlerimin biraz yüksek çıktığını söyledi ama daha önce troid le ilgili birsey denilmedi bebege geçer mi bi sorun yaratır mı bu durum
Ne kadar yüksek ? Ve 28.haftaya kadar normaldi de birden mi yükseldi

Ne kadar yüksek ? Ve 28.haftaya kadar normaldi de birden mi yükseldi
Bilmiyorum normal miydi değil miydi doktorum bana gerekli testler yapıldı demir eksikligi var falan dedi genel olarak konuştu yeni doktorum test istedi yeniden herseyime bakmak istedi bugün randevum vardı o söyledi haberim yoktu

benim gebelik öncesi normaldi. gebeliğin ilk haftalarında biraz yükseldi ama sınırdaydı. her ay doktorum test istedi ve kontrol etti. 25.haftada 3 gibi bi değer çıktı. 25 mg ilaca başladık. güzel düştü. sonrasında 32.haftada tekrar 3.80 mi ne oldu. bu defa doktorum günde 50 mg almamı istedi. 37.haftada doğum yaptım zaten. bebeğim sağlıklı doğdu.

gebelikte tiroid bebekte gelişim geriliklerine, zeka geriliğine sebep olaliyor. erken doğuma yol açabiliyor. bu yüzden kontrol edilmesi gerek. bebeğe de geçme riski var zaten bu da bebekte zeka ve gelişim geriliği yapabilir.

bebeğiniz ilk doğduğunda topuk kanından tsh değeri de bakılan seyler arasında. benim bebeğimde sorun çıkmamıştı. ama dediğim gibi ben ilaç kullandım. gebelik ilerledikçe tah değeri daha dirençli olabiliyor. bu sebeple de her kontrolde aslında bakılması gereken bir hormon.

Tamam aşırı aşırı yüksek değil ama yüksek. 1-2 civarında olsa iyi olur. En fazla 2,5
Benim de doktorum bu aralıkta turmaya çalıştı hergün ilaç aldım ve her ay kan verip kontrol ettirdim
Bu bölümün uzmanı “endokrinoloji”

Back
X