- 2 Temmuz 2019
- 820
- 4.224
- 113
- 24
- Konu Sahibi Ecmel-vera
-
merhaba ben de yeni yaptırdım anlamıyorum konunuz üstte kalsın diye yazıyorumSelamünaleyküm hanımlar buraya trombofoli paneli testi sonucumu ekliyorum ,tüp bebek doktoruma göstereceğim fakat öncesinde sizlere de sormak istedim . Konu ile ilgili bilgisi olan varsa bakabilir mi sonuca merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim
Aleyküm selam homozigot yazan yüksek riski pıhtılaşmaya yatkınlık olduğu anlamına geliyor heterozigotlar ise düşük riskli yatkınlık benim üç değerimde heterozigot ve şuan gebelikte kan sulandırıcı iğne kullanıyorum siz de gebelikte mutlaka kullanmalısınız bu durumdaSelamünaleyküm hanımlar buraya trombofoli paneli testi sonucumu ekliyorum ,tüp bebek doktoruma göstereceğim fakat öncesinde sizlere de sormak istedim . Konu ile ilgili bilgisi olan varsa bakabilir mi sonuca merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim
Benimkine de bakabilir misiniz ? Bir negatifim var oksapar ve ecopirin kullanmıştımAleyküm selam homozigot yazan yüksek riski pıhtılaşmaya yatkınlık olduğu anlamına geliyor heterozigotlar ise düşük riskli yatkınlık benim üç değerimde heterozigot ve şuan gebelikte kan sulandırıcı iğne kullanıyorum siz de gebelikte mutlaka kullanmalısınız bu durumda
Mthrf dekini çok önemsemiyorlar diye biliyorum bir değerinizde bir de ve oksapar yeterli olurdu negatifiniz muhtemelen başka bi şeyden belki tedavi yöntemi belki katil hücre vardır ondan kaynaklı olabilir ama pıhtılaşmadan olduğu düşünmüyorumBenimkine de bakabilir misiniz ? Bir negatifim var oksapar ve ecopirin kullanmıştım
Teşekkür ederim umarım sizin sonuçlar temiz gelirmerhaba ben de yeni yaptırdım anlamıyorum konunuz üstte kalsın diye yazıyorum
Tehlike arz eden gen hangisi acabaAleyküm selam homozigot yazan yüksek riski pıhtılaşmaya yatkınlık olduğu anlamına geliyor heterozigotlar ise düşük riskli yatkınlık benim üç değerimde heterozigot ve şuan gebelikte kan sulandırıcı iğne kullanıyorum siz de gebelikte mutlaka kullanmalısınız bu durumda
Merhaba katil hücrem pozitifti biliyordum testten, intralipid serum gebelik asısı kortizon da vardı sürecimde ilk transferimdi. Suan neden tutmadı diye gezinirken adenomyozis olabileceğini öğrendim maalesef suan ona yoğunlaşacağım. Çift embriyo transferi yapıldı. Embriyo glue be histeroskopi de yapıldı bilemiyorum artık kendimiz araştırıyoruz napalımMthrf dekini çok önemsemiyorlar diye biliyorum bir değerinizde bir de ve oksapar yeterli olurdu negatifiniz muhtemelen başka bi şeyden belki tedavi yöntemi belki katil hücre vardır ondan kaynaklı olabilir ama pıhtılaşmadan olduğu düşünmüyorum
Embriyo glue bana yapıldı faydasını gördüm inşallah sizde de işe yararMerhaba katil hücrem pozitifti biliyordum testten, intralipid serum gebelik asısı kortizon da vardı sürecimde ilk transferimdi. Suan neden tutmadı diye gezinirken adenomyozis olabileceğini öğrendim maalesef suan ona yoğunlaşacağım. Çift embriyo transferi yapıldı. Embriyo glue be histeroskopi de yapıldı bilemiyorum artık kendimiz araştırıyoruz napalım
Homozigot yazan Yüksek riskli pıhtılaşmaya yatkınlık oluyorTehlike arz eden gen hangisi acaba
Amin inşallah siz de sağlıkla kolaylıkla kucağınıza alınEmbriyo glue bana yapıldı faydasını gördüm inşallah sizde de işe yararRabbim kolaylıkla hayırlısıyla sağlıklıca nasip etsin
Amin sağ olunAmin inşallah siz de sağlıkla kolaylıkla kucağınıza alın
Selamünaleyküm hanımlar buraya trombofoli paneli testi sonucumu ekliyorum ,tüp bebek doktoruma göstereceğim fakat öncesinde sizlere de sormak istedim . Konu ile ilgili bilgisi olan varsa bakabilir mi sonuca merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim
Umarım dediğiniz gibidir çok teşekkür ederimFII ve FV Leiden normal → En önemli pıhtılaşma riskleri yok
Bunların temiz olması tromboz ve tekrarlayan düşük açısından en belirleyici konu.
Senin açından en güçlü, en riskli mutasyonlar negatif → Bu çok iyi.
2) MTHFR C677T – A1298C heterozigot → Zararlı değil
Heterozigot MTHFR:
- Tek başına pıhtı yapmaz
- Gebelikte sorun çıkarmaz
- Dünya kılavuzları risk kabul etmez
- Sadece homosistein yüksekse anlamlı olur (çoğu kadında normal çıkar)
Sen zaten folat kullanıyorsun → MTHFR’nin etkisi tamamen nötralize oluyor.
3) PAI-1 4G/5G heterozigot → Normal varyasyon
Heterozigot PAI-1:
4) Faktör XIII V34L heterozigot → Koruyucu bile olabiliyor
- Kadınların %50’sinde var
- Pıhtı riskini arttırmaz
- Tedavi gerektirmez
Bu mutasyon:
Heterozigot olduğunda genelde pıhtı riskini azaltıcı etkiye bile sahip olabilir
- Klinik olarak zararsız kabul edilir
GENEL SONUÇ (NET, GERÇEKÇİ, SANA GÖRE)
Bu rapora göre ciddi bir pıhtılaşma sorunun YOK.
FII ve FV Leiden negatif olduğu için tromboz riski düşük, MTHFR/PAI-1/F13 heterozigot olması ise tamamen normal varyasyonlar.
Tüp bebek sürecinde:
- Ek kan sulandırıcı (iğne vs.) gerektiren bir durum görünmüyor.
- Eğer doktor özellikle istemezse heparin kullanmana gerek olmaz.
Tüp bebek doktorum nasıl yönlendirecek bakalımHomozigot yazan Yüksek riskli pıhtılaşmaya yatkınlık oluyor
Ben yapay zekaya sordum ama sırf gönül rahatlığı için bile kan sulandırıcı kullananlar var o yüzden içiniz rahat olsun aksine ne güzel testinizi yapmışsınız ona göre ilerleyeceksiniz erkenden bilip önlem almak kadar güzel bir şey yokUmarım dediğiniz gibidir çok teşekkür ederim
Aslında baya zaman kaybettim geç bile kaldım çok sağolun yine deBen yapay zekaya sordum ama sırf gönül rahatlığı için bile kan sulandırıcı kullananlar var o yüzden içiniz rahat olsun aksine ne güzel testinizi yapmışsınız ona göre ilerleyeceksiniz erkenden bilip önlem almak kadar güzel bir şey yok
Belki kan sulandırıcı 6binlik bile yazılır size ben 4binlik kullanıyorumTüp bebek doktorum nasıl yönlendirecek bakalım
Bu yolda her zorluğa Göğüs germeye yemin etmiş gibiyizBelki kan sulandırıcı 6binlik bile yazılır size ben 4binlik kullanıyorum
Merhaba beniö de 2. Kez 6 . haftada bebeğimin kalbi durdu. Bu testi yaptırmak istiyorum . 2. Düşükten sonra yapılıyor mu? 3. kez düşük olması gerektiğini okumuştum ama sormak istedim.Selamünaleyküm hanımlar buraya trombofoli paneli testi sonucumu ekliyorum ,tüp bebek doktoruma göstereceğim fakat öncesinde sizlere de sormak istedim . Konu ile ilgili bilgisi olan varsa bakabilir mi sonuca merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?