- 16 Ekim 2024
- 1.903
- 1.232
- 53
- 36
- Konu Sahibi Ecmel-vera
-
Amin aminBu yolda her zorluğa Göğüs germeye yemin etmiş gibiyizsonu güzel olur inşaAllah Allahım emek verip çabalayan herkese nasip etsin hayırlı ve sağlıklı evlatlar
İlk kalp durmasından sonra ben yaptırdım yapmıyoruz dediler şehir hastanesinde bir düşükle olmaz gibi konuştular ama tüp bebek olduğunu sürekli bu acıları yaşamak istemediğimizi güzelce ifade ettik sağ olsun asistan doktor anlayışlı çıktı Hematolojiden bütün kanları istedi sonra bizim elimize kağıt verdi onunla randevu almadan genetik doktoruna gittik o da trombofili paneli ve eşimle bende kromozom paneline baktı kan verdik orda da kendinizi güzel anlatırsanız karşıdaki de anlayışlı olunca yapıyorlar yaniMerhaba beniö de 2. Kez 6 . haftada bebeğimin kalbi durdu. Bu testi yaptırmak istiyorum . 2. Düşükten sonra yapılıyor mu? 3. kez düşük olması gerektiğini okumuştum ama sormak istedim.
Siz hangi aşamadasınız şuan ?Amin amingerçekten öyle
Benim ilki aşılama sonuncu ise tüp bebek bulunduğum şehirdeki araştırma hastanesinin genetik bölümüne randevu aldım. Henüz kürtaj olmadım onu da genetiğe göndermek istiyorum. Bir sonraki transferimde aynı şeyleri yaşamak istemiyorumİlk kalp durmasından sonra ben yaptırdım yapmıyoruz dediler şehir hastanesinde bir düşükle olmaz gibi konuştular ama tüp bebek olduğunu sürekli bu acıları yaşamak istemediğimizi güzelce ifade ettik sağ olsun asistan doktor anlayışlı çıktı Hematolojiden bütün kanları istedi sonra bizim elimize kağıt verdi onunla randevu almadan genetik doktoruna gittik o da trombofili paneli ve eşimle bende kromozom paneline baktı kan verdik orda da kendinizi güzel anlatırsanız karşıdaki de anlayışlı olunca yapıyorlar yani
Ben ilk transferimde 9.hafta kalbi durdu kaybettim maalesef ve kürtaj oldum sonra trombofili paneli ve genetiğe bakıldı ve kalan dondurulmuş tek embriyom çözdürülüp biyopsi alınıp genetiğe gönderildi sağlıklı gelince temmuzda transfer oldum kan sulandırıcı iğne başlandı bu transferde ve halen devam ediyorum şuan çok şükür 21haftalık hamileyim inşallah sağlıklıca kucağıma alırım ve siz de bu sefer inşallah bebeğinize kolaylıkla sağlıkla kavuşursunuz duacıyımSiz hangi aşamadasınız şuan ?
Lütfen kendinizi iyice ifade edin doktora Hematolojiden de randevu alabilirsiniz veya genetik oraya yönlendirsin rica edin inşallah bütün testlerinize bakılır çok zor gerçekten Rabbim kolaylıkla atlatmayı ve sağlıklıca bebeğinize kavuşmayı nasip etsinBenim ilki aşılama sonuncu ise tüp bebek bulunduğum şehirdeki araştırma hastanesinin genetik bölümüne randevu aldım. Henüz kürtaj olmadım onu da genetiğe göndermek istiyorum. Bir sonraki transferimde aynı şeyleri yaşamak istemiyorum
İnşaAllah Allahım sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder . Benim de 7.haftada kalp atışı olmadığı için düşük yaptım şuan 3.transferimi bekliyorum bu tüp bebek sürecinde o kadar çok detay var ki hangisine bakacağımı şaşırdım gerçektenBen ilk transferimde 9.hafta kalbi durdu kaybettim maalesef ve kürtaj oldum sonra trombofili paneli ve genetiğe bakıldı ve kalan dondurulmuş tek embriyom çözdürülüp biyopsi alınıp genetiğe gönderildi sağlıklı gelince temmuzda transfer oldum kan sulandırıcı iğne başlandı bu transferde ve halen devam ediyorum şuan çok şükür 21haftalık hamileyim inşallah sağlıklıca kucağıma alırım ve siz de bu sefer inşallah bebeğinize kolaylıkla sağlıkla kavuşursunuz duacıyım
AminİnşaAllah Allahım sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder . Benim de 7.haftada kalp atışı olmadığı için düşük yaptım şuan 3.transferimi bekliyorum bu tüp bebek sürecinde o kadar çok detay var ki hangisine bakacağımı şaşırdım gerçekten
Sizin çok az bir yolunuz kalmış çok şükür sonuna ulaşırsınız inşaAllah sağlıklı ve hayırlı bir şekilde . Bağışıklık ile ilgili testler neler bu konuda henüz çok bilgi sahibi değilim ,kan sulandırıcı olayını da doktorun yönlendirmesi nasıl olur bilemiyorum benim de iki ay transferim iptal edildi tam son aşamaya gelmiştim ki annemin vefat haberini aldım öyle olunca yine iptal edildi bakalım nasibimize giden yollar dikenli yollar sonunda Rabbim güller koymuştur muhakkak yolumuzaAminDediğim gibi mutlaka bağışıklıkla ilgili her önlem alınsın artı kan sulandırıcı iğne bazılarında yüksek risk çıkıyor o yüzden dozu iyi ayarlanmalı ben 4binlik iğne kullanıyorum ek olarak corasprin e devam ediyorum 34.haftaya kadar devam dediler tedbir bizden taktir Allah’ın geçen yıl kalp durması kürtaj üstüne üstelik birkaç ay da transferim iptal oldu filan çok yoruldum Allah yollarımızı kolaylaştırsın
Çok sağ olun aminSizin çok az bir yolunuz kalmış çok şükür sonuna ulaşırsınız inşaAllah sağlıklı ve hayırlı bir şekilde . Bağışıklık ile ilgili testler neler bu konuda henüz çok bilgi sahibi değilim ,kan sulandırıcı olayını da doktorun yönlendirmesi nasıl olur bilemiyorum benim de iki ay transferim iptal edildi tam son aşamaya gelmiştim ki annemin vefat haberini aldım öyle olunca yine iptal edildi bakalım nasibimize giden yollar dikenli yollar sonunda Rabbim güller koymuştur muhakkak yolumuza
Bu arada başınız sağ olsun size de kolay olmamıştırSizin çok az bir yolunuz kalmış çok şükür sonuna ulaşırsınız inşaAllah sağlıklı ve hayırlı bir şekilde . Bağışıklık ile ilgili testler neler bu konuda henüz çok bilgi sahibi değilim ,kan sulandırıcı olayını da doktorun yönlendirmesi nasıl olur bilemiyorum benim de iki ay transferim iptal edildi tam son aşamaya gelmiştim ki annemin vefat haberini aldım öyle olunca yine iptal edildi bakalım nasibimize giden yollar dikenli yollar sonunda Rabbim güller koymuştur muhakkak yolumuza
Ama benim elimde böyle bi kağıt yok hematoloji de hangi testleri ister bilmiyorum kiÇok sağ olun aminTrombofili paneline baktırırsanız ve genetikte pıhtılaşmaya yatkınlık çıkarsa rapor çıkartılıyor iğne mecbur kullanılıyor ama şuanda sizin yerinizde olsam hemen dahiliyeye giderim ordan dahiliyeye açtırırım randevu için Hematolojiye veya romatolojiye randevu alırım ordan da onlar genetiğe yönlendiriyor bütün kan testlerine baktırırım ben bunu götürmüştüm yanımda kürtajdan sonra ve her şeye bakıldı
Allah razı olsun ,hayatımda hiç bu kadar zorlanmamıştım gerçekten hiç kolay olmadıBu arada başınız sağ olsun size de kolay olmamıştır
Bunu gösterebilirsin bunları yaptırmak istiyorum böyle böyle düşük yaptım tedavi gördüm aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Lütfen yardımcı olur Musun diyebilirsinAma benim elimde böyle bi kağıt yok hematoloji de hangi testleri ister bilmiyorum ki
Çok sağol cevaplar için hakkını helal etBunu gösterebilirsin bunları yaptırmak istiyorum böyle böyle düşük yaptım tedavi gördüm aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Lütfen yardımcı olur Musun diyebilirsin
Merhaba, benim homozigot geldi. Chatgpt şöyle açıklamıştı.Selamünaleyküm hanımlar buraya trombofoli paneli testi sonucumu ekliyorum ,tüp bebek doktoruma göstereceğim fakat öncesinde sizlere de sormak istedim . Konu ile ilgili bilgisi olan varsa bakabilir mi sonuca merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim
Tedaviye henüz başlamadan yaptırmış olmanız büyük şans, oksapar-aspirin destekleriyle inşallah bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Tedavide kullanılan ilaçları pıhtılaşma riskinden de korunmuş olursunuz hem. Sevinçli haberlerinizi alalımBu yolda her zorluğa Göğüs germeye yemin etmiş gibiyizsonu güzel olur inşaAllah Allahım emek verip çabalayan herkese nasip etsin hayırlı ve sağlıklı evlatlar
Yaa çok teşekkür ederim inşaAllah bu yolda emek veren herkesin sevinçli haberlerini alırız,sizin var mı bu konuda yaşadığınız tecrübelerTedaviye henüz başlamadan yaptırmış olmanız büyük şans, oksapar-aspirin destekleriyle inşallah bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Tedavide kullanılan ilaçları pıhtılaşma riskinden de korunmuş olursunuz hem. Sevinçli haberlerinizi alalım
Cevabınız için teşekkür ederim . Şuan ki durumunuz nedir peki özel değilse?Merhaba, benim homozigot geldi. Chatgpt şöyle açıklamıştı.
MTHFR C677T homozigot şu anlama gelir:
MTHFR bir enzimdir. Bu enzim folatı (B9 vitamini) vücudun kullanabileceği aktif forma (metilfolat) dönüştürür.
2. C677T nedir?
MTHFR geninde görülen bir genetik varyasyondur. Bu varyasyon olduğunda enzim biraz daha “yavaş” çalışır.
3. Homozigot ne demek?
Bu varyasyonu hem anneden hem babadan almışsınız demektir.
Yani genin iki kopyasında da C yerine T bulunuyor → TT.
4. Bu neye yol açabilir?
C677T homozigot (TT) olduğunda MTHFR enziminin çalışma kapasitesi yaklaşık %60 oranında azalabilir. Bu durumda:
5. Bu tehlikeli mi?
- Folik asidi aktif şekle dönüştürmek zorlaşır.
- Kanda metilfolat seviyesi düşebilir.
- Homokistein normalden yüksek olabilir (ama herkeste olmaz).
- Gebelik planlayanlarda doktorlar genelde aktif folat (5-MTHF) kullanılmasını önerir.
Tek başına bir hastalık değildir.
Çok yaygın bir genetik durumdur.
Doğru folat desteği ile tamamen yönetilebilir.
Ben bu testi yumurta toplamadan sonra yaptırdım, çok şükür tedavi sonucum pozitif oldu. Kan sulandırıcı kullanmamın etkili olduğunu düşünüyorumYaa çok teşekkür ederim inşaAllah bu yolda emek veren herkesin sevinçli haberlerini alırız,sizin var mı bu konuda yaşadığınız tecrübeler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?