Tsh (acil)

happyme3

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2017
226
245
18
34
Tsh 3.3
Serbest t3 = 2.5
Sebest t4 = 1.01
Hanımlar değerlerim bunlar çok mu yüksek 7 haftamın içindeyim doktor ilaçta vermedi ve ben çok telaş yaptım öğrenince ne yapmalıyım bilgili olanlar cevap verebilir mi lütfen

Telaş yapma çok yüksek değil. Dahiliye yada endokrinoloji doktoruna danışmanı tavsiye ederim. Genelde 3ün altını isterler

Evet 2.5 altında olması gerekiyomuş sanırım doktor 3 hafta sonra tekrarlayalım olmazsa dahiliyeye yönlendiririm dedi ama 3 hafta çok uzun süre gibi geldi acaba direkt gitsem mi doktora

Canım yetişkinlerde 5 normal sayılıyomuş gebelerde de 2.5 altı normal. Ben bunu geçen hafta verdim ozaman daha bebek yoktu sadece kese vardı bugün kalp atışını duyduk. O yzden acaba dedim yüksektide düşüşemi geçti geçen haftaki değer bu. Böyle birşey olabilir mi

Yabi şuan ölçtürsem dahada düşebilir mi? Doktor dahiliye ye gitsende oda 3 hafta sonra kan isteyecek dedi geçen hafta verdiğim için.

Mutlaka dahiliye doktoruna gidin benimde tsh değerim yüksekti ve ilaç kullanıyorum. İlk 12 hafta çok önemli diyolar bebeğin zeka gelişimi için tiroitlerin gerekli hormonu salgılaması için 2.5 in altında olması gerekiyor

3 hafta bana da uzun geldi ben yıllardır hipotiroid hastasıyım. Gebeliğimı öğrendiğimde ilk işim tsh baktirmak oldu ilacın dozu yeterli gelene kadar haftalık ölçüm yapıldı. Daha sonrasinda 3 haftada bir bakildi.Bir de benim doktorum 1in altına düşürdü 0. Civarlarindaydi hep.

Hamilelikte de yükselebiliyor. Benim normalde sorunum yoktu hamileliğimi öğrendikten sonra doktor test istediğinde 4 çıkmıştı gebe olmayanlar için normal ama bizim 2.5 in altında olması gerektiği için ilaca başladım. Bi yükseldi bi düştü geçen hafta 3 tü değerim ama ilaca devam umarım dahada düşer

Ben zaten düzenli kullanıyordum hamilelik öncesi 75lik ilaç kullanıyordum. Hamilelikte 150ye kadar çıktı

benden de dr ıstemıstı tsh.haşımatoya benzıyor.glutenlı gıdaları azalt sımıt de fazlası ıyı gelmıyor.lahana burokolıyı çok yeme. çörekotu ye bellı mıktar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…