TSH DEĞERİ GEBELİĞE ENGELMİ?

Teşekkür ederim canım diğer sonuçları bekliyorum onlarda bir çıksa keşke herşey düzene girsin diye Aslan pençesi içiyorum düzene sokucagına daha çok bozdu beni galiba
Canim bende cok denedimde sonra dedimki ya daha cok bozuyosa. Zaten bişeyin çayını içmek cok tehlikeliyms bence birak herseyi mesela hayıt otu çayı çok zararli onu balla yemek gerek ama kimse bilmedgi icin cay gibi demliyolar

Bende kaynatıp dinlendirip balla içiyordum şekersiz içemem diye ama galiba kötü etkiledi beni

Gebelik için degerlerin 2.5 ve alti olmasi gerekiyormuş...

Aynnen bende öyle okudum netten ya düşürmek için inşallah bir tedavi yapar ilaç v.s

Beni endokrin mi dahiliye mi hatirlamiyorum oraya yonlendirdiler. Hamilelik dusunuyorum de dediler. Dedim ve ilac verdi yaklasik 3 senedir kullaniyorum. Ve bidaha da gtmddim. Kadin dogum doktorlarim hep devam ettirdi bana. Hamile kaldigim ay ( tup bebek) 0.98 di doktorum hala devam ediyosun dedi. 10 gun kullanmayim 3 lere 4 lere firliyor.

Bende asiri halsizlik, agiz kurulugu yapiyor ordan anliyorum zaten ilacimi iciyorum hemen

Senin değerin kaç peki ben pek anlamıyorum belirti olarak bşey

Senin değerin kaç peki ben pek anlamıyorum belirti olarak bşey

Bundan iki hafta once 3.90 li biseylerdi
Agzim asiri kuruyordu yani ne kadar su icersem iceyim kuruyordu. Sanirim havalardan ddm. Ama halsizlikte vardi.
Sonra rutin kontrolde baktilar 3.90 i gorunce hemen ilaca basladim. Şuan düsmuş olmali agiz kurulugum ve halsizligim gecti.

Halsizligi sana soyle anlatayim yangin ciksa yerimden kalkacak halim yoktu. Bir bardak bile kalditacak halim olmuyordu.

Senelerdir bu sekilde anliyorum.

Allah allah neyse banada verir inşallah ilaç ama çık yüksek degil seninki

Dimi banada doktor dahiliye mi ne gt dedi tsh kontrol altına almak için kendisi neden ilaç vermedi anlamış degil tabi o 4.16 değer için demişti 5.08 içn daha gitmedim
Ben normalde de kullanıyorum 5 görmeyelim derdi doktorum senelerdir dahiliye gider gelirim. 25 gramlikta olsa mutlaka ilac verirdi 5 falan olduğunda bence başka doktor gorunebilirsin

Ben normalde de kullanıyorum 5 görmeyelim derdi doktorum senelerdir dahiliye gider gelirim. 25 gramlikta olsa mutlaka ilac verirdi 5 falan olduğunda bence başka doktor gorunebilirsin
İşte pazartesi gidicem doktora diğer hormonlarım çıktı normal onlar bir tsh yüksekmiş onun içinde ilaç kullanıcam artk özele giderim gerekirse gebe kalmak için sorun bırakmasın da

İşte pazartesi gidicem doktora diğer hormonlarım çıktı normal onlar bir tsh yüksekmiş onun içinde ilaç kullanıcam artk özele giderim gerekirse gebe kalmak için sorun bırakmasın da
Aynen ben tup bebek ile hamile kaldım hersey normaldi bb3k tutunun a aldığım 50 gramlık az gelmiş o 12 sürecinde değerim 13 çıkmıştı. 2 haftada geri 3 indir şimdi 1.50 falan oylr seyrediyor sukur. Inslalah sıkıntı olmaz hayırlı haberlerini alırız

benim de sana benzer.
4.4 tu doktor cok onemli degil dedi bir sonraki ay 5.4 oldu ilaca basladik 2.5 alti isteniyor. Bu kadar deger engel olmaz bence ama ben 1.8 ken fln hamile kaldim. Gebelikte daha cok yukselebiliyormus o yuzdende 2 lere fln indirmek istiyorlar. Endokronoloji bakiyo aslinda ama bana kadin dogum doktoru yazmisti birde dahiliyeye sordum oyle devam ediyorum ilaca. Her ay tsh olcturuyorum tabi. Dozunu bile artk kendim ayarliyorum.

Bu arada kiminin 10 gunde ilacla aniden dusuyor ama benim azar azar dustu her ay duse duse 4 ayda fln 2 nin altiydi. Onuda cok ani degil kontrollu dusurmek daha iyi. Birde tsh senin sagligin icinde onemli. Ben mesela benimkini stresle cikarttigimi dusunuyorum. Hamilelikten sonra ilaci birakip 1-2 ay takipyapicam. Cunku bugune kdr bebek dusunene kdr hic bi zaman 2.5 ustune cikmamisti

Tsh 10 a kadar normaldir 5 e kadar değil

tsh 10 a kdr normal degildir:)
Tsh yulselmesi sadece bebegi etkileyen bir durum
Degil insan sagligi acisindanda ciddi onem arz eder. Sirf bu ihmal yuzunden arkdsmn organi iflas noktasina geldi. Ztn tahlil verdiginizde maksimum
Degerin 4.7 bandinda oldugunu gorursunuz. Lutfen yanlis bilgilerle burada okuyan insanlar riske atmayin!

Vermez bisey gerekte yok canım tsh araligi 0-5.5 tir

gebelik istenmedigi takdirde olan deger ile gebelik beklendiginde beklenen deger farkli. Cunku hamilelik esnasinda ilk 3 ayda ozellikle bebekle beraber annenin tiroid hormonu yukseliyor. Bunu ilk etkisi bebegin zekasi ve dusuk tehdidi.Yasanabilecek bu olaydan oturu anne adayinin tiroid degeri 2.5 altinda tutulur.

İnşaşlah diğer hormonlarımda çıkmış fsh7.34 lh 7.98 prolaktin21.13 çıkmış

Benimde geçen sene 1.18 le hamile kaldım hatt 3 ay önce bakıldığında 1.20 di bir anda yükseldi tınlamadılar şimdi tınlarlar işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…