TSH değeri yüksek çıkıp hamile kalanlar ???

guler_harun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2011
8
0
36
Ankara
Arkadaşlar benim tsh değerim normalin 1 derece kadar üzerinde çıkıyor.Levotiron kullanıyorum. doktor tsh'ın yüksek olmasının gebeliğe engel olabileceğini söyledi ve ilacımın dozunu artırdı.

Dozu artırdığım için 3 hafta tsh ın düşmesi mümkün müdür?

ve Tsh'ı yüksek olup gebe kalan var mı?

Bilgisi olan varsa cevap bekliyorum :)

Arkadaşlar benim tsh değerim normalin 1 derece kadar üzerinde çıkıyor.Levotiron kullanıyorum. doktor tsh'ın yüksek olmasının gebeliğe engel olabileceğini söyledi ve ilacımın dozunu artırdı.

Dozu artırdığım için 3 hafta tsh ın düşmesi mümkün müdür?

ve Tsh'ı yüksek olup gebe kalan var mı?

Bilgisi olan varsa cevap bekliyorum :)

tshnin yüksek olması trioid rahatsızlığı belirtisi arkadaşım benm bu yüzden 2 senem boşuna gitti eğer gitmediysen bir endokroloji uzmanına görünmeni tavsiye ederim bnmde yüksekti önemsemedi doktor sonradan trioid hastası cıktım

zaten doktor hipotiroid hastası olduğumu söyledi ve 2 yıldır ilaç kullanıyorum ve ömür boyu kullanacağım.kullanmadan önce tsh ım çok yüksekti. ilacı düzenli aldıkça değerim düşmeye başladı ok şükür. ama biraz daha düşmesi lazım diyor doktor.
acaba belli bir orandamı olmalı tsh gebe kalabilmek için?

zaten doktor hipotiroid hastası olduğumu söyledi ve 2 yıldır ilaç kullanıyorum ve ömür boyu kullanacağım.kullanmadan önce tsh ım çok yüksekti. ilacı düzenli aldıkça değerim düşmeye başladı ok şükür. ama biraz daha düşmesi lazım diyor doktor.
acaba belli bir orandamı olmalı tsh gebe kalabilmek için?

bende haşimoto hipotiroid hastayım 2 senedir kullanıyorum ilacı ömürlük ilaçlarımız .. doktorların dediğine göre tsh 1 ile 2 arasında olması gerekiyomuş gebe kalabilmek için ama çokta belli olmaz Allah'ım ol derse olur ;)

sembas evet bendeki de haşimato idi ama 2 yıl önceydi, ilaçlarla düzelebiliyormuş doktorun dediğine göre, belkide artık haşimatolu değilizdir :)

evet Allah ol deyince olur, stres yapmamak lazım ama her ay sürekli kafamda yumurtlama tarihi, bebek olus
rsa doğum tarihi falan hesaplar oldum, evde interneti kapattırmam lazım, fazla kafa yoruyorum sanırım :)

hashimato hastasıyım.4 yaşında oğlum var.zor hamile kalmadım ve hamileliğimde hiçbir sorun yaşamadım çok şükür.siz o doktorlara çok da kulak asmayın.bana hamile kalmamalısın bile dediler.hamile kaldığımda tsh 7 di...allah isterse herşey mümkün.bazı doktorlar beni sinir ediyor.hastaneye gitmiyorum artık.allah onların eline düşürmesin....muhtaç da etmesin....

hashimato hastasıyım.4 yaşında oğlum var.zor hamile kalmadım ve hamileliğimde hiçbir sorun yaşamadım çok şükür.siz o doktorlara çok da kulak asmayın.bana hamile kalmamalısın bile dediler.hamile kaldığımda tsh 7 di...allah isterse herşey mümkün.bazı doktorlar beni sinir ediyor.hastaneye gitmiyorum artık.allah onların eline düşürmesin....muhtaç da etmesin....

tsh 7 ve hamile kaldınız ! nasip işte. Allah çocuğunuzu size bağışlasın inşallah. ben 6 aydır bekliyorum güzel haber almayı.
doktorlar başlarından atmak için ilaca aynen devam deyip geçiştirdi hep beni. bende güvenemiyorum artık doktorlara, her ay tsh a baktırıp ilacımın dozunu kendim ayarlamaya karar verdim.

bu konu benim tam olarak sorunlarımı anlatıyor.Benimde tsh ım yüksek olduğundan geçen ay ilaca başladım.nodüllerim var tsh dah aönce üst sınıra yakındı ama sınırı geçmemişti ve bugüne kadar herhangi bir ilaç kullanmamıştım.ilacı 1 ay kullandım dün doktora gittim ama tsh daha da artmış.işin ilginci aynı anca t3 de artmış.aynı anda ikisininde yüksek olması çok saçma.9 aydır evliyiz korunmamamıza rağmen hamile kalamıyorum.dktr sakın kalma çocuğun gerizekalı olur dedi.korun dedi.zaten korunmasamda kalmıyorum ki.moralim o kadar kötü ki.resmen bu hastalık beni depresyona soktu.sağlıklı bir bebeğim olsun istiyorum :((

teşekkür ederim canım.allah isteyen herkese versin. ben kendim ayarlıyorum artık.daha bugün tahlil sonuçlarını aldım iyi çıktı.her ay sağlık ocağında baktırıyorum.aslında ben hamile kalınamıyacağını bile bilmiyordum.hamile kaldığında tahlillerini çok sık yaptır ve dozunu iyi ayarlat canım.hamile kaldıktan sonra doz yeterli gelmiyor.benim 2 katına çıkmıştı...hamile kalınca asıl önemli olan değerleri normal sınırlar içinde tutmak.ben 7 haftalıktım allahtan birşey olmadan hemen kontrol altına alınmıştı...(gülerharun alıntılamamaşım sana yazmıştım mesajımı)

Son düzenleme:
bu konu benim tam olarak sorunlarımı anlatıyor.Benimde tsh ım yüksek olduğundan geçen ay ilaca başladım.nodüllerim var tsh dah aönce üst sınıra yakındı ama sınırı geçmemişti ve bugüne kadar herhangi bir ilaç kullanmamıştım.ilacı 1 ay kullandım dün doktora gittim ama tsh daha da artmış.işin ilginci aynı anca t3 de artmış.aynı anda ikisininde yüksek olması çok saçma.9 aydır evliyiz korunmamamıza rağmen hamile kalamıyorum.dktr sakın kalma çocuğun gerizekalı olur dedi.korun dedi.zaten korunmasamda kalmıyorum ki.moralim o kadar kötü ki.resmen bu hastalık beni depresyona soktu.sağlıklı bir bebeğim olsun istiyorum :((

endokrine mi gidiyorsunuz?

teşekkür ederim canım.allah isteyen herkese versin. ben kendim ayarlıyorum artık.daha bugün tahli sonuçlarını aldım iyi çıktı.yıllardır kendim ayarlıyorum artık.her ay sağlık ocağında baktırıyorum.aslında ben hamile kalınamıyacağını bile bilmiyordum.hamile kaldığında tahlillerini çok sık yaptır ve dozunu iyi ayarlat canım.hamile kaldıktan sonra doz yeterli gelmiyor.benim 2 katına çıkmıştı...hamile kalınca asıl önemli olan değerleri normal sınırlar içinde tutmak.ben 7 haftalıktım allahtan birşey olmadan hemen kontrol altına alınmıştı...

t3 de aynı anda yükselince doktor ilacı bıraktırdı dün.bir ay da böyle deneyecek.bu bir ayda daha da tsh yükselecek çıkmaza girdim.
aynı anda hem t3 hemde tsh yüksek çıkan var mı?

t3 de aynı anda yükselince doktor ilacı bıraktırdı dün.bir ay da böyle deneyecek.bu bir ayda daha da tsh yükselecek çıkmaza girdim.
aynı anda hem t3 hemde tsh yüksek çıkan var mı?

çok ilginç gerçekten.ben de izmir'deyim.tepecikteki endokrin uzmanı dr faruk ergönen'e gitmiştim 2 kez.2.sinde hamileydim acil olarak daldım resmen odasına.ama ilacına bırakınca ne olacak şimdi?t3 düşüp tsh yükselebilir..sintigrafi,ultrason ve antikorlar bakıldımı?

teşekkür ederim canım.allah isteyen herkese versin. ben kendim ayarlıyorum artık.daha bugün tahlil sonuçlarını aldım iyi çıktı.her ay sağlık ocağında baktırıyorum.aslında ben hamile kalınamıyacağını bile bilmiyordum.hamile kaldığında tahlillerini çok sık yaptır ve dozunu iyi ayarlat canım.hamile kaldıktan sonra doz yeterli gelmiyor.benim 2 katına çıkmıştı...hamile kalınca asıl önemli olan değerleri normal sınırlar içinde tutmak.ben 7 haftalıktım allahtan birşey olmadan hemen kontrol altına alınmıştı...(gülerharun alıntılamamaşım sana yazmıştım mesajımı)

amin inşallah. evet hamilelikte iyice oldukça değişiyormuş değerler. bende her ay düzenli sağlık ocağında yaptıracağım tahlilleri. inşallah tez zamanda isteyen herkese nasip eder Rabbim

çoğu doktorun görevi bizi depresyona sokmak sanırım. bana haşimato hastası olduğumu söylediğinde hiçbir açıklama yapmadı bile. şu ilacı kullan dedi okadar.

bende düzenli kullanıyordum, seninde dediğin gibi bi ara tsh düşeceğini 2 kat arttı, şok oldum. tv. de bir doktorun dediğine göre tshı yüksek olanlar belli başlı yiyecekleri yememeliymiş
(lahana, brokoli, karnabahar, armut, çilek, fıstık, ve en en ennn önemlisi soyalı gıdalar!)

ve birde levatiron kullanıyorsan mutlaka sabah, aç karnına yemelisin ve ardından yarım saat kadar hiçbişi yememelisin, yoksa yediğin ilacın emilim azalıyor, bu çok önemli

çoğu doktorun görevi bizi depresyona sokmak sanırım. bana haşimato hastası olduğumu söylediğinde hiçbir açıklama yapmadı bile. şu ilacı kullan dedi okadar.

bende düzenli kullanıyordum, seninde dediğin gibi bi ara tsh düşeceğini 2 kat arttı, şok oldum. tv. de bir doktorun dediğine göre tshı yüksek olanlar belli başlı yiyecekleri yememeliymiş
(lahana, brokoli, karnabahar, armut, çilek, fıstık, ve en en ennn önemlisi soyalı gıdalar!)

ve birde levatiron kullanıyorsan mutlaka sabah, aç karnına yemelisin ve ardından yarım saat kadar hiçbişi yememelisin, yoksa yediğin ilacın emilim azalıyor, bu çok önemli

ben ilacı bırakınca 67leri görüyorum. amaaan o kadar takmayalım.geçen ay ara vermiştim 0ın altına düşmüştü 35 'e çıkmış.şimdi 1 lerde.ilacın dozuna göre değişyor.benim dozum da çok.günde 115mg içiyorum...oruç da tutuyorum.drlara göre oruç da tutmamalıyım.ama en normal ayım diyebilirim....

ben ilacı bırakınca 67leri görüyorum. amaaan o kadar takmayalım.geçen ay ara vermiştim 0ın altına düşmüştü 35 'e çıkmış.şimdi 1 lerde.ilacın dozuna göre değişyor.benim dozum da çok.günde 115mg içiyorum...oruç da tutuyorum.drlara göre oruç da tutmamalıyım.ama en normal ayım diyebilirim....

67 mi? normalde değer 0.34-5.60 civarıdır. sen nasıl yaşamışsın arkadaşım, ben 500 mlg kullanırken 6.60 falan çıkıyordu. bu ay 100 mlg başladım normale girmiştir inşallah

67 mi? normalde değer 0.34-5.60 civarıdır. sen nasıl yaşamışsın arkadaşım, ben 500 mlg kullanırken 6.60 falan çıkıyordu. bu ay 100 mlg başladım normale girmiştir inşallah

valla beni o kadar etkilemiyor herhalde bu meret.ona rağmen zayıfım.67 64 35 oluyor yani.takmıyorum bu hastalığı artık.belki ondandır.ilk zamanlarda takıyordum hastanede çalışıyordum.sanki üzüldükçe daha da tersine gidiyordu. ben bu hastalıkla yaşamaya alıştım.6,5 yıl oldu.hashimato kronik bir hastalık.yapacak birşey yok..hamileyken 200lük içmiştim.hiç ödem de olmadım.doğuma gittiğimde bile inceciktim...bir de söylemeyi unuttum bu değerler ilacı bırakınca oluyor.ilaçla herşey normal...

Son düzenleme:
özellikle hamilelik düşünüyorsanız ve hamilelikte takipte önemli İzmir ve çevresinde olanlar için Dr. Erdal DUMAN, Dr. Ali SAKLAMAZ, Dr. Barış AKINCI önerilebilecek hekimlerdir.

Seni okadar iyi anlıyorum ki 4 yıllık evliyim geçen sene zor hamile kaldım 9 hastalıktı degerim sürekli cikti indi doktorda her değişmesinde tozunu değiştirdi ilacımin düşük oldu hala 1 sene oldu kalamıyorum bende cok istiyorum normalde benimde tiroidin yavas çalışıyo ilac kullanıyorum

Back
X