TSH değeri yüksek çıkıp hamile kalanlar ???

çoğu doktorun görevi bizi depresyona sokmak sanırım. bana haşimato hastası olduğumu söylediğinde hiçbir açıklama yapmadı bile. şu ilacı kullan dedi okadar.

bende düzenli kullanıyordum, seninde dediğin gibi bi ara tsh düşeceğini 2 kat arttı, şok oldum. tv. de bir doktorun dediğine göre tshı yüksek olanlar belli başlı yiyecekleri yememeliymiş
(lahana, brokoli, karnabahar, armut, çilek, fıstık, ve en en ennn önemlisi soyalı gıdalar!)

ve birde levatiron kullanıyorsan mutlaka sabah, aç karnına yemelisin ve ardından yarım saat kadar hiçbişi yememelisin, yoksa yediğin ilacın emilim azalıyor, bu çok önemli
Canım bende haşimatoyum. 10 yaşında oğlum var, şimdi tekrar hamileyim. 4 tane nodülüm var, Tsh değerim 5 deyken hamile kaldım. Gebelikta altıya çıktı. İlaç dozumu yükselttiler. Doktorum çok iyi ama şu çok öenmli. İlacını sabah aç karnına alıcansın. O ilaçla birlikte başka ilaç almayacaksın özellikle miğde koruyucu falan. İlaç aldıktan yarım saat sonraya kadar da birşey yemeyeceksin. Sonra kahvaltını yapabilirsin. Yani yukarıda yazmışsınız ama yanında ilaç alınmaması da önemliymiş. Ben euthrox kullanıyorum.

Merhaba arkadaşlar TSH 3.48 çıktı yüksek mi gebeliğe engel mi 1.5yildir evliyiz doktora gittik sorunumuz çıkmadı TSH cokmu yüksek bilginiz varmı gebe kalmaya engel mi

Merhaba arkadaşlar TSH 3.48 çıktı yüksek mi gebeliğe engel mi 1.5yildir evliyiz doktora gittik sorunumuz çıkmadı TSH cokmu yüksek bilginiz varmı gebe kalmaya engel mi

Cok yuksek degil.Ancak hamile kalirsaniz ilk trimesterda yuksek tsh cok tehlikeli mutlaka 2.5 alti olmasi lazim.Gebelikle birlikte Tsh bir miktar yukseldigi icin sizin gebelik oncesi degerinizin biraz daha dusuk olmasi gerekiyor.Hic endiselenecek bisi yok bu arada.Ufacik bir hapla hemen deger duzenleniyor.

Back
X