tsh değeri yüksek olan arkadaşlar bekliyorum buraya

snmella

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2013
47
1
6
35
Bursa
arkadaşlar merhaba. gebeliğimi ilk öğrendiğimde tsh minde yüksek olduğunu öğrendim-4,39-
bundan dolayı endokriloji dr.na gittim ve euthyrox ilacına başladım şimdi 2,50 civarında.
ben Dr.a en son gittiğimde açlık şekerim de 101 çıktı. daha sonraki açlık 95 tokluk 91 çıktı. dr.ii dedi ama yediklerine dikkat et dedi. bnm gibi olanlar lütfen siz de bahsedin durumunuzdan.

kafana takılacak bir durum yok ilacını kullanman yeterli ki ben haşimato hastasıyım.. yengeminde gebelikten tsh 6 lara yükselmişti ilacını kullandı düştü... ben de haşimato olduğundan sürekli ilaçla düşük tutuyorum tsh gebeliğimdede sürekli içtim

bende hamileligim boyunca kullandım endişe etme senin için iyi bir şey o ilacı kullanmak dikkatli ol yeter gebelikte yükselebiliyor

2 haftaya bir dr. çağırıyor zaten cnm. ama bnm dikkat etmem gereken başka bir şey var mı bilmiyorum. dr. şeker konusunda uyardı sadece.

haşimato nasıl bir hastalık cnm?

Tiroid bezim çalışmıyor cnm vücud bu organı deforme etmiş hormon üretmediği için dışarıdan ilaç içiyorsun ama seninki farklı bir durum gebelikte de hormon sayıları değişebiliyor doğumdan sonra kalmaz birşey sadece hapını düzenli iç aç karnını içeceksin 40 dk sonra bir şeyler ye

Ben de gebeliği öğrendiğimde ths yüksek çıkmıştı ve ilaç kullanıyorum.Doğuma kadar da kullanıcam.

mrh. canım, tsh ile ilgili sürekli bir konu açılıyor burada ama hiç devamı gelmiyor, oysaki gebelikteee bu sorunu yaşayaaan o kadar çok kadddın varki. çok yazdım ama birde sana yazayım. benim tsh gebeliğimin 8. haftasında 32 çıktı, üç farklı doktora gittim, endokrinoloji, dahiliye falan filan.... ilaca başladım 2 hafta içinde tsh 7 ye düştü. haftaya yine kontrolüm var bakalım kaça düştü......
bebeğimin sağlığına gelince hergün dua ediyorum allahıma emanet o. doktorlarım olumlu konuştu beni hep rahatlattı, inanıyorumki çoook sağlıklı bir bebeğim olucak. yani senin değeri benimkinin yanında sorun bile teşkil etmiyor bence. dikkat et kendine yeter ve dua.........

allah yardımcın olsun canım. teşekkür ederim.inşallah tek duam o. her şey bebeğim için. 10. haftamdayım ve endokrilojiye gittiğimden beri hep endişe içindeyim, ya yine bir şey çıkarsa diye. korkum bebeğime bir şey olacak diye. saat kuruyorum sabah uyanamam da içemem diye. aynı saatte içmek daha iyiymiş sanırım. dikkat ediyorum elimden geldiğince. :44: :44:

Ben de gebeliği öğrendiğimde ths yüksek çıkmıştı ve ilaç kullanıyorum.Doğuma kadar da kullanıcam.

inşallah doğuma kadar başka bir sorun çıkmaz da bir tsh olsun. sen ne kullanıyorsun cnm? ben euthyrox 25 mg kullanıyorum ama günde 1,5 a çıkardı değerim 2.5 un üstüne çıktığından. seninki nasıl ?bu arada kaçıncı haftadasın? allah yardımcımız olsun.

haklısın cnm. teşekkürler ilgilendiğin için. ben de 5-6. haftasında öğrendim 4 lü bir şeydi. şimdi 10. haftamdayım ve 2,5 un biraz üstünde. bu yüzden biraz artırdı ilacın dozunu. euthyrox kullanıyorum ya sen? inşallah iyi çıkar değerlerin haberdar edersin durumundan. burda yazışıp sana cvp verenler olunca insan biraz rahatlıyor yalnız değilim diye. sen kaçıncı haftadasın bu arada? zaten tek korkumuz bebeğimize bir şey olacak diye değil mi? allah kucağımıza sağlıklı bir şekilde almayı nasip etsin. bnm de kadın doğumcum iyi, sakin ama endokriloji dr.m biraz telaşlandırıyor beni, hmen kızıyor. gçen açlık şekerim yüksek çıktıydı hemen naptın sen diye kızmaz mı, korktum valla.

levotiron 100mg kullanıyorum canım ben, 15 haftamdayım, yarın kontrolüm var endokrinolojide bakalım ne durumdayım, yazarım sonucu, normale dönmüştür değerlerim heralde.

ben zaten tiroid hastasıydım.günde 1 adet levotiron kullanıyordum.hamilelikten sonra gereklilik arttığı için 4.5 a çıkmış.1.25 e çıkardı doktorum.stres etmene gerek yok.kullanmalısın.kullanmadığın takdirde sorunlar olabilir.bizim ailede tüm bayanlarda var sorun.ama kullandıkları için hiç bir sorun çıkmadı şükür

levotiron 100mg kullanıyorum canım ben, 15 haftamdayım, yarın kontrolüm var endokrinolojide bakalım ne durumdayım, yazarım sonucu, normale dönmüştür değerlerim heralde.

inşallah canım, iyi haberlerini bekliyorum. görüşmek dileğiyle...

inşallah canım. bnmkini de artırdı haftaya salı ben de gideceğim bakalım. faydası olmuş mu?

Çok korkulcak bi durum yok cnm..Ben ilaç kullanıyorum ..Hamileliğimi öğrendikten sonra hemen dr uma gittim 75 mg dı.İki katına çıkardı 150 mg içiyorum şuan..Her ay gel dedi .Ona göre ayarlamalar yapacak..

Çok korkulcak bi durum yok cnm..Ben ilaç kullanıyorum ..Hamileliğimi öğrendikten sonra hemen dr uma gittim 75 mg dı.İki katına çıkardı 150 mg içiyorum şuan..Her ay gel dedi .Ona göre ayarlamalar yapacak..

allah hepimizin yardımcısı olsun o zaman. hamile kalınca sadece hamilelik şikayetleri olur diye bekliyor insan, bir de böyle sıkıntılar çıkınca üzülüyor . daha 11. haftamdayım şimdiden iki ilaçla başladık bakalım. allah bundan kötüsünü vermesin inşallah. buna da şükür ilaçla halledilebilecek şeyler neyse ki.

inşallah canım, iyi haberlerini bekliyorum. görüşmek dileğiyle...
mrh. canım 1.75 e düşmüş değerim. normal sınırlarda artık. ilaç dozumda değişiklik yapılmadı, ama bir çok tahlil yapıldı. 1 ay sonra alıcam sonucu, tiroidle ilgili rahatsızlığıım daha önce varmıymış yoksa hamileliklemi çıkmış ortaya, onu araştıracaklarmış. hayırlısı artık .

AA, çok sevindim cnm, ne güzel. inşallah hep böyle normal değerlerde seyreder. darısı bana inşallah yoktur öncesinde böyle bir rahatsızlığın. yoksa ondan sonra da ilaç .ben de bundan korkuyorum. o amaçla bir tahlil yaptırmadı dr ama sorayım olmadı, haftaya gideceğim dr.a ben de. bakalım her şeyin hayırlısı canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…