Tsh hormon düşüklüğü....

Reykom33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2016
441
40
48
42
kızlar lütfen bir bakın 11 haftalık hamileyim dün tahlillerim yapıldı tsh hormonu düşük çıktı korkulacak bir durummudur kötü bir hastalık guatur vs başlangıcımıdır bilmiyorum doktorum iyi şey söylemedi çok korkuyorum lütfen bilgisi olan yardımcı olsun b12 düşük kan değerim de düşük çıktı 6 haftalık iken kan ilacı vermişti bugün yine düşük ne yapmalıyım

Korkma ilaçlarla düzene girer. Ben iki gebeliğimde de 2 ayda bir kontrole gittim.

Benim yüksek tsh tı ve hamile kalmadan düzene girmişti zaten. Uzun yıllardır tedavi görüyorum. Iyi bir endokrin uzmanına görün.

Gittiğim profesörü tavsiye edebilirim istanbuldaysan. Sakın ihmal etme ama.

Korkma canım. Bende de yüksek tsh var yani hipotiroidi. Seninki de muhtemelen hipertiroidi. Yani tiroid bezin fazla çalışıyo. Her neyse her ikisinde de eğer tedavi görürsen korkulacak bir durum yok. Gebelikte de rahatlıkla kullanabiliyosun ilaçları bi problem olmuyo. Ve gebelikte tetiklemiş olabilir. Endokrinoloji uzmanına görün. Muhtemelen tiroid hormonu üretimini baskılayıcı bi ilaç kullanmanı önerecektir. Kontrol altında tutulduğu sürece hiçbişey olmaz allahın izniyle. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişini. Üzülme.

Peki hamilelikte mi oluyor önce yoktu düzelirim sonra ilaca gerekmkalmaz dimi

Hamileliğin tetiklediği söyleniyor. Bende de doğumdan sonra çıktı mesela. Ömür boyu ilaç kullanıcam. Amaa sıkma canını kimisinde geçici oluyomuş sadece hamilelik süresince yani. Sonuç itibariyle dediğim gibi kontrol altında tuttuğunuz sürece senin ve de bebişin için tehlike arz etmiyor. Endişelenme. İhmal de etme.

Hamileliğin tetiklediği söyleniyor. Bende de doğumdan sonra çıktı mesela. Ömür boyu ilaç kullanıcam. Amaa sıkma canını kimisinde geçici oluyomuş sadece hamilelik süresince yani. Sonuç itibariyle dediğim gibi kontrol altında tuttuğunuz sürece senin ve de bebişin için tehlike arz etmiyor. Endişelenme. İhmal de etme.
Saol teşekkür ederim

Benimde ilk kez 7 haftalikken tsh düşük cikti ultrasona ve kana bakıldı o zaman ilac vermedi 1 ay sonra tekrar bakalim büyük ihtimalle gebeliktendir dendi. 3 hafta sonra tekrar gittim daha da düşmüştü bu kez ilaca basladi propycil diye gunde 3 kere. 1 ay sonra bakalım ona gore doz ayarlariz dendi.

Back
X