TSH VE GEBELİK

Ysmckmkkk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2019
98
39
3
27
Arkadaşlar gebeliğimin başlangıcındayım 3 günüm falan geçti. Kanda da çıkıyor. fakat TSH hormonum 10,5 çıktı. Doktor düşüge sebep olabilir dedi. Bu konuyla alakalı bilginiz var mı en yakın zamana dahiliyeden randevu aldım. Benim gibi yüksek olup sağlıklı gebelik geçiren var mı ?

Merhaba benim de yüksek çıktı ilaç kullanıyorum.Kullanmaya başladıktan iki hafta sonra düştü.Bir sıkıntı yaşamadım merak etmeyin ilacınızı kullanın

Yıllardır tiroid hastası olup sağlıklı bebek doğuran arkadaşlarım var.Merak etmeyin.

bayaaa yüksekmiş benim 3 lerde falandı ilaçla düştü şuan 1.2 lerde.
inşallah hemencecik düşerr doktora hemen gidip ilaç başlamalısınız
hayırlı olsun bebeğiniz.

Canım bilmeden bu değerlerle doğum yapan çok insan var tespit edilmiş ilacını düzenli kullan hiçbirşey olmaz...

Merhaba benim de yüksek çıktı ilaç kullanıyorum.Kullanmaya başladıktan iki hafta sonra düştü.Bir sıkıntı yaşamadım merak etmeyin ilacınızı kullanın
Tam günümde kan verdim saflık ocağında genel kan takibi için hcg ye de baktırmıştım orda 27,7 çıkmış sağlık ocağından çıktıktan sonra test aldım çift çizgi çıkınca gece acile gidip kan verdim aynı gün gece 32,7 çıkmıştı. Sağlık ocağının sonuçlarını bugün aldım. TSH hormonunu da öyle ögrendim Devleti beklemedim direk özele gittim şimdi daha önce ki aylarda hep 3lerde çıkmıştı bu birden böyle fırladı çok şaşırdım yani. Doktorla görüştüm yarın tekrar kan vericem sağlık ocağının sonuçlarına güvenmedi. Bugün troid ultrasonuna girdim ultrasonda hersey normal çıktı sadece çalışmasında sıkıntı olduğunu söylüyorlar oda yarın belli olup ilaca başlanacakmış öyle dedi ama çok korkuyorum şuan 3. Kaybım olsun istemiyorum 🙈

Canım bilmeden bu değerlerle doğum yapan çok insan var tespit edilmiş ilacını düzenli kullan hiçbirşey olmaz...

Tam günümde kan verdim saglık ocağında genel kan takibi için hcg ye de baktırmıştım orda 27,7 çıkmış sağlık ocağından çıktıktan sonra test aldım çift çizgi çıkınca gece acile gidip kan verdim aynı gün gece 32,7 çıkmıştı. Sağlık ocağının sonuçlarını bugün aldım. TSH hormonunu da öyle ögrendim Devleti beklemedim direk özele gittim şimdi daha önce ki aylarda hep 3lerde çıkmıştı bu birden böyle fırladı çok şaşırdım yani. Doktorla görüştüm yarın tekrar kan vericem sağlık ocağının sonuçlarına güvenmedi. Bugün troid ultrasonuna girdim ultrasonda hersey normal çıktı sadece çalışmasında sıkıntı olduğunu söylüyorlar oda yarın belli olup ilaca başlanacakmış öyle dedi ama çok korkuyorum şuan 3. Kaybım olsun istemiyorum

bayaaa yüksekmiş benim 3 lerde falandı ilaçla düştü şuan 1.2 lerde.
inşallah hemencecik düşerr doktora hemen gidip ilaç başlamalısınız
hayırlı olsun bebeğiniz.
4+3 günlük şuan gebeliğim ilerlemesin de bi sıkıntı olur mu sizce daha önce 2 kaybım var ve takip yaptırdım bi sebep gösteremediler bize belkide bu yükseklikten düşük yapıyordum ben. 3. Kaybım olsun hiç istemiyorum. Devleti beklemedim özele gittim yarın net belli olup ilaca baslıcakmısım. Sizce tutunmasında ve ya gelişimin de bi sıkıntı olur mu 2 gün önce tam günümde kan verdiğim de hcg 32,7 idi

4+3 günlük şuan gebeliğim ilerlemesin de bi sıkıntı olur mu sizce daha önce 2 kaybım var ve takip yaptırdım bi sebep gösteremediler bize belkide bu yükseklikten düşük yapıyordum ben. 3. Kaybım olsun hiç istemiyorum. Devleti beklemedim özele gittim yarın net belli olup ilaca baslıcakmısım. Sizce tutunmasında ve ya gelişimin de bi sıkıntı olur mu 2 gün önce tam günümde kan verdiğim de hcg 32,7 idi
valla ben doktora gittiğimde şimdilik bişey olmaz ama müdahale etmezsek olur demişti.
sizinki benden yüksek ne desem bilemedim.
ama bildiğim kadarıyla yüksek tsh düşüğe sebep oluyor.
ilaç başlarsanız hemen düzene girer allahın izniyle :)
bende hamile oldugumu öğrendiğim gibi gitmiştim dahiliyeye ilaç başlamıştık hemen ve hala kullanıyorum

gebeliğin sonuna kdr da kullanıcaz dedi dmeekki önemli

Aynen canım direk düşüge sebep oluyormuş bana hiç bi doktor buzamana kadar buna baktırmam gerektiğini söylemedi belkide 2 düşügü de bu yüzden yaptım. Şimdi özele gittim doktorun ilk dediği şey bu zamana kadar nasıl baktırmazsın dedi bana. Şuan agrım vs hiç birşeyim yok inşallah tedbiri baştan almış oluruz da bi sıkıntım olmadan ilerler Rabbim bi kayıp daha yaşatmaz bana

Aynen canım direk düşüge sebep oluyormuş bana hiç bi doktor buzamana kadar buna baktırmam gerektiğini söylemedi belkide 2 düşügü de bu yüzden yaptım. Şimdi özele gittim doktorun ilk dediği şey bu zamana kadar nasıl baktırmazsın dedi bana. Şuan agrım vs hiç birşeyim yok inşallah tedbiri baştan almış oluruz da bi sıkıntım olmadan ilerler Rabbim bi kayıp daha yaşatmaz bana
beta hcg baktırdınızmı düzenli artıyormu şuan için ?

Tam günümde kan verdim saglık ocağında genel kan takibi için hcg ye de baktırmıştım orda 27,7 çıkmış sağlık ocağından çıktıktan sonra test aldım çift çizgi çıkınca gece acile gidip kan verdim aynı gün gece 32,7 çıkmıştı. Sağlık ocağının sonuçlarını bugün aldım. TSH hormonunu da öyle ögrendim Devleti beklemedim direk özele gittim şimdi daha önce ki aylarda hep 3lerde çıkmıştı bu birden böyle fırladı çok şaşırdım yani. Doktorla görüştüm yarın tekrar kan vericem sağlık ocağının sonuçlarına güvenmedi. Bugün troid ultrasonuna girdim ultrasonda hersey normal çıktı sadece çalışmasında sıkıntı olduğunu söylüyorlar oda yarın belli olup ilaca başlanacakmış öyle dedi ama çok korkuyorum şuan 3. Kaybım olsun istemiyorum
Olmaz canım Allah'ın izniyle. Demekki hafif seyreden bi troidin vardı ve gebelikle yükseldi. Öyle olsa doktorlar önce ilaca başlayıp sonra test yaptırırdı.

İnşallah 2 günde 2 katına çıkması gerekiyor ya bugün umarsın 68 ve üzeri alırım sonucu 🤲🏻 Bol bol dualarınızı bekliyorum
Merhaba , 10 yüksek bir değer , normal kişilerde max 6 larda olmalı , gebelerde ise 2,5 altında olmalı. Bende hamile kaldığımda 4 civarındaydı . Ama ben gebelik planımdan önce kan testi yapmıştım ve tedaviye başlamıştık . İlaçların baremleri varı 25lik , 50lik , 75lik 100lük gibi . yaklaşık 3 hafta kullanacak sonrasında tekrar test vereceksiniz , her ay mutlaka kontrol ettirin . Önceki düşükleriniz çok büyük ihtimalle troidinizden kaynaklı. İlacı aç karnına için ve yarım saat bir saat hiç bişey yemeyin , eğer peşine hemen yemek yerseniz vücudunuz ilacı tamamen ememiyor.
Dereotu yiyin yine bol bol , sakın ihmal etmeyin . Stress yapmamaya çalışın , stresste artırıyor. Lahana , brokoli , karnı bahar, brüksel lahanası gibi sebzeleri sakın tüketmeyin. İnş evlatlarımız sağlıkla doğar.

Arkadaşlar gebeliğimin başlangıcındayım 3 günüm falan geçti. Kanda da çıkıyor. fakat TSH hormonum 10,5 çıktı. Doktor düşüge sebep olabilir dedi. Bu konuyla alakalı bilginiz var mı en yakın zamana dahiliyeden randevu aldım. Benim gibi yüksek olup sağlıklı gebelik geçiren var mı ?
ben de ilk kan testimde 3.1 çıkmıştı ve bu değer gebelik dışında normal kabul eidlirken gebelikte bu değerin 2 ve altında olması gerekiyormuş. kan tahlilini bir iki hafta sonra tekrarlamam gerektiğini eğer düşmezse ilaç ile düşürüleceğini söyledi ancak bir dahaki tahlilimde 2nin altına düşmüştü ve gerek kalmadı. bu değerin yüksek olması bebeğin gelişimini engelliyormuş ama düşürülmesi de çok kolay. yalnız ilaç kullanmanız gerekiyor. tekrar kan tahlili yapıp doktorunuza götürünki düşmediyse biran önce ilaca başlamış olursunuz.

Back
X