Tsh ve t4 değeri

antalya2525

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2025
5
1
1
31
Merhabalar kızlar ben 5 haftalık hamileyim tsh hormon çok yüksek 9 cıktı t4 de tam tersi az çıkmış , bide bugün 1 kahve lekesı çıktı sizde hiç oldu mu?

Merhabalar kızlar ben 5 haftalık hamileyim tsh hormon çok yüksek 9 cıktı t4 de tam tersi az çıkmış , bide bugün 1 kahve lekesı çıktı sizde hiç oldu mu?

Ya bir dahiliye ya da bir endokrin uzmanına görünün lütfen.
Size hemen ilaç başlarlar. İlactan korkmayın, değerinizi dusurecektir.
Ben triod hastasiyim , düzenli her sabah ac karnina yemekten en az yarim saat once ictigim ilacim var. Suan 21 haftalık hamileyim , 100 luk ilac kullanıyorum hala bu arada gebelik hormonu da tsh degerinizi yükseltir. Gittiginiz uzman doktor ilaç dozunu ayarlar merak etmeyin. Çok uzun sürmez normal degerlere gelmesi ki normal degero gebeler için 2.5 ve altı mümkünse 2 ve altı

Ya bir dahiliye ya da bir endokrin uzmanına görünün lütfen.
Size hemen ilaç başlarlar. İlactan korkmayın, değerinizi dusurecektir.
Ben triod hastasiyim , düzenli her sabah ac karnina yemekten en az yarim saat once ictigim ilacim var. Suan 21 haftalık hamileyim , 100 luk ilac kullanıyorum hala bu arada gebelik hormonu da tsh degerinizi yükseltir. Gittiginiz uzman doktor ilaç dozunu ayarlar merak etmeyin. Çok uzun sürmez normal degerlere gelmesi ki normal degero gebeler için 2.5 ve altı mümkünse 2 ve altı
Çok teşekkür ederim benim normalde önceki değerlerime baktığımda hep düşük seviyede çıkıyormuş fakat gebe kaldıktan sonra inanılmaz artış oldu şu an bende 6.haftandayım bugün koyu kahve gibi bir leke geldi çok korktum o yüzden sizde de herhangi bir dönemde böyle bir leke oldu mu ?

Çok teşekkür ederim benim normalde önceki değerlerime baktığımda hep düşük seviyede çıkıyormuş fakat gebe kaldıktan sonra inanılmaz artış oldu şu an bende 6.haftandayım bugün koyu kahve gibi bir leke geldi çok korktum o yüzden sizde de herhangi bir dönemde böyle bir leke oldu mu ?

Rica ederim. Hayırlı olsun gebeliginiz.
Rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin inşallah.

Benim 6 tane gebelik kaybim var , hepsinde de kanama oldu lekelenmeden ziyade.

Yaklaşık 1 ay kadar önce cok hafif kahverengi lekem oldu 1 kez , doktoruma sordugumda benim icin normal oldugunu kırmızı kan gelirse o zaman hemen bir acile gitmem gerektigini soyledi. Ama tabi ben serklajliyim suan belki bana özel olarak söylemiştir. Sizi de yanlış yonlendirmek istemem leke konusunda.

Rica ederim. Hayırlı olsun gebeliginiz.
Rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin inşallah.

Benim 6 tane gebelik kaybim var , hepsinde de kanama oldu lekelenmeden ziyade.

Yaklaşık 1 ay kadar önce cok hafif kahverengi lekem oldu 1 kez , doktoruma sordugumda benim icin normal oldugunu kırmızı kan gelirse o zaman hemen bir acile gitmem gerektigini soyledi. Ama tabi ben serklajliyim suan belki bana özel olarak söylemiştir. Sizi de yanlış yonlendirmek istemem leke konusunda.
Çok çok teşekkür ederim bana zaman ayırdığınız için 🙏🏻

Gebeliğin ilk 3 ayı 2.5 ve altı istiypruz demişti doktorum.Hamilelğim boyunca ilaç içtim.Aylık testlerimi yaptırdım özellikle tiroid ve t4 için.Siz de dahiliyeye gitmelisiniz gerekli bilgilendirmeyş yaapcaktır.tiroidi asla ihmal etmeyin.
Kahverengi lekenmeyi ben deyaşadım .Doktorum progesteron hap verdi.Ve progesteron değerime baktırdı özel olarak.Doktorunuza danışın

Kahverengi leke, tsh ile ilgili değil. Tsh için dahiliyeye, lekelenme için kadın doğuma tekrar bi görünün. Benim 12. haftaya kadar lekelenmem olmuştu.

Back
X