tsh yüksekliği olanlar varmı

arkadaşlar merhaba,yazdıklarınızı okudum bi yandan içime su serptiniz ama bi yandan da bu ilacı ömür boyu kullanmak beni korkutuyor.çünkü metabolizma yavaş yavaş çöküyor galiba Allah başka hastalık vermesin .
Benimde öncelikle sorunum şöyle; 4-5 aydır hamile kalamayınca dr gittim ve prolaktin yüksek çıktı 47 civarında kadın doğum uzm hap ile düşürdü ve iki ay sonra hamile kaldım şuan 6 haftalık hamileyim hamilelikte yapılan idrar ve kan testlerimde ise tsh 4,49 çıktı, daha önce tsh değerim hep normal geliyordu en fazla 3,5 civarını gördü. şimdi hamileliğe bağlı arttı sanırım tsh hormonum.ama sizin anlattıklarınıza göre hamilelik sonrası da düşmiycek yani düzelmeyen bir hastalık sahibi oldum.sürekli ilaç kullanmam gerekecek.yarın dr gidicem bana ilaç yazacakmış bakalım neler anlatacak ,ayrıca bende bilinemeyen yaklaşık 5 yıldır karaciğer enzim yükseklği de var ve ilaç kullanınca enzimler yükseliyor dr herşey normal diyorlar ,gitmediğim dr kalmadı , internette okuduğuma göre prolaktin ve karaciğer enzim yükseklği (alt,ast ,ggt değerleri )de tsh yükseltebiliyormuş.hakkımızda hayırlısı olsun. tüm bunlara rağmen bebeğimin sağlıklı doğması için dua ediyorum

bebeğini sağsalim al inşallah kucağına
canım tsh 4,5 muş bu değer normal referans aralığında değilmi ?benim bildiğim normal aralıktaysa ilaç kullanılmıyor gerçi gebelikten ötürüyse onuda bilmemde
çünkü üst sınır 5,5 mu 6,5 mu heralde öyleydi .. benim az bir yüksekti üst sınırdan doktorum ilaç vermemişti çok değil diye ...

Son düzenleme:
cnm merhaba bende de hıpotıroıdı vardı uzun zamandır da hap kullanıyorum bı ara bırakmıstım o ara da hamıle kalmısım.hamıleliğe etkısı varmı bılmıyorum ve test yaptırdıgımda tsh ım ılk defa 35 e cıkmıs.hıc bu kadar yukselmemıstı daha once.hemen hapa devam ettım.9 a dusurduk.en son ıkı hafta once 6 ydı.bugun tekrar yaptırdım.bakalım 4 e dusmıstur ıns.en cok da bebeğin beyın gelısımı ıcın onemlıymıs tıroıd hormonumuz.cok korkuyorum bende bebişin beynınde bı sorun olmasından.umarım olmaz kesınlıkle haplarınızı ıhmal etmeyın.

benim gebeliğimden önce de yüksekti, günde 25 mg levotiron kullanıyorum
bir ayda normale döndü değerlerim

gebelikte çocuğun zihinsel gelişimi için tiroidin düzenli çalışması çok çok çookk önemli
ihmale gelmez

Arkadaşlar merhaba tsh hormonum 7.5 cıktı tup bebekte bu oranla başlayan varmı acıl cevap verırsenız sevınırım .tedavısı uzunmu teşekkürler

Arkadaşlar merhaba tsh hormonum 7.5 cıktı tup bebekte bu oranla başlayan varmı acıl cevap verırsenız sevınırım .tedavısı uzunmu teşekkürler

benim de gebeliğimin başında o civardaydı, muhakkak ilaç kullanmalısın
ilaç kullanmaya baaşlayınca 3-4 haftada normle dönüyor merak etme

ayrıca bu probleme ilaç bağımlılığı olarak bakmayın arkadaşlar
bu hormonu vücudumuz yeteri kadar üretemiyor mecbur dışardan alıyoruz yapacak bişey yok yani

slm arkadaşlar bu siteye genelde aklıma takılan sorulara netten baktıgım zaman direkt bu sayfadaki yorumlar ve birbirinizle olan yardımlar dikkatimi çekti ve bende aranıza katılmak istedim .. inş banada tavsiyelerınzle yardımcı olursunuz tabi ki öncelikler rabbımın izniyle. arkadaşlar benim bir hafta önce tsh değerlerim 64 çıktı ve bende bu konu üzerinde çok düşünmeye başladım değerler ne zaman düşecek diye levotiron 100 mg kullanıorum ama çeyregını içiyorum her sabah aç karnına daha önce değerlerım 2 , en yüksek 5 olmuştu şuan 64 oldu ve yarıma çıkardı doktorum bir haftadır yarım içiyorum benim değerlerde olan arkadaşlar varmı varsa tedavisi nasıldı ve ne kadar sürede değerler normale döndü tedavi başladıktan sonra.. arkadaşlar cevap yazarsanız çok sevinirim. şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. rabbim tüm hastalarımıza acil şifa versin inş.

kızlar benimde tsh değerim 26 çıktı tüp bebek düşünüyoruz levatıron 100mg dan yarım kullanıyordum tam 100mg kullanmaya başladım sizce ne zaman değerim düşer

Merhaba TSH 4.14 çıktı doktorum ilaç önermedi Bu durumda olan varmı 8 haftalık hamileyim
benim değerim 3.14 cıktıgı halde tedaviye basladık canım 2bucugun altında olmalı dedi dahiliye doktoru her ay ölçtürücem tsh değerimi.
bu forumda okuduklarıma gore sizin gibi değerleri olanlara tedavi önerilmemiş bana neden baslattı doktor anlamıyorum.

Canım sonra başka doktora gittim boğaz ultrasou çekildi o doktorumda başlamam gerektiğini söyledi önlem alalım biz dedi kullanıyorum şuanda

Canım sonra başka doktora gittim boğaz ultrasou çekildi o doktorumda başlamam gerektiğini söyledi önlem alalım biz dedi kullanıyorum şuanda
benim de ultrason cekildi belki onun sonucu da etkili olmustur karar verirken haklısın canım insallah saglıkla alırız bebelerimizi kucagımıza..

Kızlar Merhabalar,
Ben 6 yıldır tiroid hastasıyım.Tiroid ameliyatı oldum şu anda ilaçla tiroid hormonu alıyorum tiroid bezim yok.Şu anda 4 haftalık hamileyim gebelikten çnce değerlerim normaldi ancak testte gebelik çıkana kadar tsh 15 e çıkmış.Şu anda çok tedirginim zararı olmuşmudur embriyoya diye
Size tavsiyem gebelik planlıyosanız adet gecikmesi olur olmaz hemen tiroid testlerinizi yaptırın çok ciddi sonuçları var çünki

Bnm de 3.5 cikti domtor takip etmemiz gerek dedi.yarin tekrar olcum yaptircm ona gore ilaca baslicak.

merhaba kızlar bnde 8 aydır bebiş istiyorum bu arada bir kimyasal gebelik yaşadım ve doktora genel kontrol için gittim ve tsh 7.47 çıktı euthyrox 25 mcg verdi. bebek için beklemek istemiyorum değerim sizce ne zaman 2 olur doktor 1 ay sonra gel dedi ??

Benimda ayni sorun cikti tsh yoksek cikti icin tup bebeye baslayamiorum ilac kulanmaya basladim acab nezaman duser kac ayda su an tsh 7 civari 2 pucuk alti olmali

sen ne kadarlık kullanıyorsun ilacı ortalama 1 ayda düşüyormuş ama kişiden kişiye değişir tabii

merhaba bende troid ameliyatı oldum ve şu an tsh 6 çıktı normalde hiç bu kadar yükselmemişti sizin hamilelik nasıl gidiyor tsh değeriniz düzene girdimi acaba

Merhaba ameliyattan sonra düzene girmesi biraz zaman alıyor.Doktorunuz sizi takip ediyor doz ayarlaması yapıyordur zaten.Ben malesef gebe kalamadım muhtemelen tsh yüksekliğinden olmadı..hayırlısı

Ne
merhaba bende troid ameliyatı oldum ve şu an tsh 6 çıktı normalde hiç bu kadar yükselmemişti sizin hamilelik nasıl gidiyor tsh değeriniz düzene girdimi acaba
Nezaman ameliyat oldun?ilaç az geliyor 6 çıkmışsa arttırması lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…