doktora da sormuşsun ama ben de cevaplayayım yaşadıklarımdan yola çıkarak. Hipotroidi hastalığım var, ilk hamileliğimde değerim 109 çıkmıştı ve doktor inanamadığı için 3 kez aynı testi yaptırdı. Hepsinde de aynı sonuç çıkınca inandı şükür ve ilaca başladık. 2 ay sonunda 5,5'a düştü ve devamlı kullanmam gerektiğini söyledi.Bebek doğunca çok önemsemedim ve ilacı kestim.
İkinci kez hamile kaldığımda(şu an 7 aylık hamileyim) değer 103 çıktı ilacı bıraktığım için ve tekrar kullanınca şu an 3'e düştü. Yani demem o ki değer 7-8 çktı diye bu kadar panik yapmana gerek yok:) İnşaAllah sağlıkla doğar bebeğin, sen doktorlar ilaç verirse onu dikkatli kullanmaya bak:)
arkadaşlar merhaba,yazdıklarınızı okudum bi yandan içime su serptiniz ama bi yandan da bu ilacı ömür boyu kullanmak beni korkutuyor.çünkü metabolizma yavaş yavaş çöküyor galiba Allah başka hastalık vermesin .
Benimde öncelikle sorunum şöyle; 4-5 aydır hamile kalamayınca dr gittim ve prolaktin yüksek çıktı 47 civarında kadın doğum uzm hap ile düşürdü ve iki ay sonra hamile kaldım şuan 6 haftalık hamileyim hamilelikte yapılan idrar ve kan testlerimde ise tsh 4,49 çıktı, daha önce tsh değerim hep normal geliyordu en fazla 3,5 civarını gördü. şimdi hamileliğe bağlı arttı sanırım tsh hormonum.ama sizin anlattıklarınıza göre hamilelik sonrası da düşmiycek yani düzelmeyen bir hastalık sahibi oldum.sürekli ilaç kullanmam gerekecek.yarın dr gidicem bana ilaç yazacakmış bakalım neler anlatacak ,ayrıca bende bilinemeyen yaklaşık 5 yıldır karaciğer enzim yükseklği de var ve ilaç kullanınca enzimler yükseliyor dr herşey normal diyorlar ,gitmediğim dr kalmadı , internette okuduğuma göre prolaktin ve karaciğer enzim yükseklği (alt,ast ,ggt değerleri )de tsh yükseltebiliyormuş.hakkımızda hayırlısı olsun. tüm bunlara rağmen bebeğimin sağlıklı doğması için dua ediyorum
Arkadaşlar merhaba tsh hormonum 7.5 cıktı tup bebekte bu oranla başlayan varmı acıl cevap verırsenız sevınırım .tedavısı uzunmu teşekkürler
benim değerim 3.14 cıktıgı halde tedaviye basladık canım 2bucugun altında olmalı dedi dahiliye doktoru her ay ölçtürücem tsh değerimi.Merhaba TSH 4.14 çıktı doktorum ilaç önermedi Bu durumda olan varmı 8 haftalık hamileyim
Canım sonra başka doktora gittim boğaz ultrasou çekildi o doktorumda başlamam gerektiğini söyledi önlem alalım biz dedi kullanıyorum şuandabenim değerim 3.14 cıktıgı halde tedaviye basladık canım 2bucugun altında olmalı dedi dahiliye doktoru her ay ölçtürücem tsh değerimi.
bu forumda okuduklarıma gore sizin gibi değerleri olanlara tedavi önerilmemiş banna neden baslattı doktor anlamıyorum.
benim de ultrason cekildi belki onun sonucu da etkili olmustur karar verirken haklısın canım insallah saglıkla alırız bebelerimizi kucagımıza..Canım sonra başka doktora gittim boğaz ultrasou çekildi o doktorumda başlamam gerektiğini söyledi önlem alalım biz dedi kullanıyorum şuanda
merhaba bende troid ameliyatı oldum ve şu an tsh 6 çıktı normalde hiç bu kadar yükselmemişti sizin hamilelik nasıl gidiyor tsh değeriniz düzene girdimi acabaKızlar Merhabalar,
Ben 6 yıldır tiroid hastasıyım.Tiroid ameliyatı oldum şu anda ilaçla tiroid hormonu alıyorum tiroid bezim yok.Şu anda 4 haftalık hamileyim gebelikten çnce değerlerim normaldi ancak testte gebelik çıkana kadar tsh 15 e çıkmış.Şu anda çok tedirginim zararı olmuşmudur embriyoya diye
Size tavsiyem gebelik planlıyosanız adet gecikmesi olur olmaz hemen tiroid testlerinizi yaptırın çok ciddi sonuçları var çünki
Nezaman ameliyat oldun?ilaç az geliyor 6 çıkmışsa arttırması lazım..merhaba bende troid ameliyatı oldum ve şu an tsh 6 çıktı normalde hiç bu kadar yükselmemişti sizin hamilelik nasıl gidiyor tsh değeriniz düzene girdimi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?