Gebeliğe Hazırlık Tsh yüksekliği olup gebelik erteleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

lavinya94

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2020
157
124
53
31
Bu ay aşılama yaptırmaya karar vermiştik. Gebelik öncesi rutin kan testinde tsh değerimin yüksek hashimatoya bağlı tiroid rahatsızlığım olduğunu öğrendim. Dahiliye doktoru tsh düşüne kadar en az bir ay Gebeliği ertelemen lazım dedi. Bu durumda aşılama ilerki tarihe kaldı. Aynı durumu yaşayan bilen var mıdır. Moralinize ihtiyacım var.

Merhaba. İlacta vermisrir büyük ihtimalle, ilacı düzenli kullanın kisa surede normal degerlere ulasırsinız moralinizi bozmayın o yüzden birak beklemeniz gerekecek sadece

Kaçtı değeriniz diğer fsh lh değerleriniz neler ben de Kasım’da aşılana yaptırdım ama negatif benim de tiroidim yüksek ve polikistik var

Merhaba. İlacta vermisrir büyük ihtimalle, ilacı düzenli kullanın kisa surede normal degerlere ulasırsinız moralinizi bozmayın o yüzden birak beklemeniz gerekecek sadece
Evet ilac verdi kullanmaya başladım inşallah dediğiniz gibi olur çok teşekkürler

Kaçtı değeriniz diğer fsh lh değerleriniz neler ben de Kasım’da aşılana yaptırdım ama negatif benim de tiroidim yüksek ve polikistik var
Fsh lh bakılmadı. Tsh tpo yüksek çıktı. Bu şekilde gebelik riskli oluyormuş

Merak etmeyin düzenli (kahvaltıdan bir saat önce) ilacınızı kullanınca direkt düşüyor 10 15 gün içerisinde daha sonda tahlıl verdığınizde yeteri kadar düşmediyse dozunu yükseltebilir dr ilaç bile sayılmaz aslında vücudun üretmesi gereken hormonu hipofiz bezi üretemediği için dışarıdan almış oluyoruz gebelikte dahi kullanılan bı hap zararsız

Teşekkür ederm cevabınız moral oldu

Merhaba, ben 3yıldır tiroid tedavisi görüyorum. Doktor hamilelik için Tshın 2,5 un altına düşmesi gerektiğini söylüyor. Benim geçen yıl 2.85e düştü korunmayı bıraktım hemen hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı. Aynı şeyi tekrar yaşamak istemediğim için biraz daha düşsün diye bekledim geçen ay test yaptırdım tsh 6.33 olmuş çok üzüldüm çünkü artk bebek sahibi olmak istiyorum

Geçmiş olsun. İlaçlarını düzgün aksatmadan kullanıyor musun veya dozunu ayarlamak için sık sık endokrine gidiyor musun ? Dün kontrol ettirdim üç haftada 5 ten bire düştü tsh ım. İlaçlarımı hiç aksatmadım kahvaltıdan bir saat önce açken kullandım. Benim bir buçuk senedir bebek olmuyor ama bu sebepten mi bilmiyorum

Ilaçlarimi düzenli kullanıyorum canm. 2 ay geçti tekrar test yaptırdım ilk defa bu kadar güzel bi sonuç çıktı çok şükür

Ilaçlarimi düzenli kullanıyorum canm. 2 ay geçti tekrar test yaptırdım ilk defa bu kadar güzel bi sonuç çıktı çok şükür
3yıldır düzenli kullanıyorum ona rağmen çıkıp iniyor ama bu defa çok iyi çok şükür. Ben udihindi yağı kullandım onun mu faydası oldu bilmiyorum

Canım aynı durumdayız benim de 5 cıktı ve anti tpo yüksekti. Okuduğum her yerde gebelige engel diyor çok moralim bozuldu
Moralini bozma ben ilaç kullandım bir ayda 1 e düştü ilacını düzenli kullandıktan sonra sıkıntı yok yalnız düşene kadar hamile kalmamak gerekir. Endokrin doktoruna danışmışsındır zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…