Tübüler Meme Deformitesi

Buraya yazdığımdan beri 3 doktorla daha görüştüm ve ameliyatımı 2 hafta önce oldum bile :KK71:

Şimdi sırasıyla görüştüğüm doktorları ve fiyatlarını paylaşmak istiyorum. Doktorları seçerken muayene ücreti istememesi de kriterlerimden biriydi. Muayene ücretini çok anlamsız buluyorum, sonuç olarak tedavisi bulunmamış bir hastalığa tanı koymuyorlar muayene esnasında. Prosedür hakkında bilgi verip ücretini belirtiyorlar ve görüşmeleri 10 dk sürüyor. Kimi doktor muayene ücretini eğer ameliyat olursan ameliyat ücretinden düşerken kimisi de sadece botox vs işlemlere sayabileceğini belirtiyor. Bu tip doktorların ücret skalası da 150 TL ile 400 TL arasında değişiyor.

Hatırladıklarımdan birkaçı şöyle:

Naci Çelik'in muayene ücreti 200 TL. Ameliyat ücreti de 8500 TL'den başlıyor.
Cengiz Açıkel'in muayene ücret 150 TL.
Evrim Uçkunkaya muayene ücreti 400 TL, ameliyat olursanız ameliyat ücretinden düşüyor.
Prof Dr Tayfun Aköz muayene ücreti 200 TL, ameliyattan düşmüyor. Ortalama ameliyat ücretini de belirtmiyorlar telefonda.

En son Hasan Fındık ile görüştüğümü yazmıştım, sonrasında Nightfairy'nin tavsiye ettiği Prof Dr. Fuat Yüksel'den randevumu aldım ve görüştüm.

Kendisi çok nazik ve kesininlikle işinin ehli bir doktor. Ben şunu yaptım bunu yaptım diye hava atmıyor, açıyor bilgisayarını, yaptığı ameliyatlardan gösteriyor. Mevcut görüntünüze photoshop yapmak yerine asistanları geliyor size sütyen giydirip içine de implantların farklı boylarından koyup nasıl görüneceğine bakmanızı sağlıyor. Hatta bir de üzerime beyaz t-shirt giydirdiler ki daha iyi karar verebilin.:KK9:

Hocamız daha önce tübüler tipi onlarca ameliyat yapmış, çok yoğun tübülerden az tübülere kadar birçok örnek gösterdi. Bende tübüler durumun çok yoğun olmadığını, areola altı kesisiyle ve yuvarlak protezle ameliyat yapacağını, rahatsız oluyorsam eğer areola derisinden de küçültme yapabileceğini söyledi. Ameliyat ücreti 8500 TL, muayenesinin hemen karşısındaki Kızıltoprak Florence Nightingale hastanesinde yapıyor ameliyatlarını. Yakın tarihe ameliyat randevusu verebiliyor. Günde 4 ameliyata girdiğini de belirteyim bu arada... Ekip olarak ilgili tavırlarını da kafama yazdım ve son randevu aldığım doktorla görüşmek üzere ofisinden ayrıldım.

O hafta sonu Güncel Öztürk'e gittim. O da Barış Çakır'ın burun konusunda ezeli rakibi, belki biliyorsunuzdur. Hatta Barış Çakır'ın Fulya Acıbadem'i bırakıp Amerikan Hastanesi'nde ameliyat yapmaya başlamasının nedeni de Güncel Bey'in Acıbadem'e başlaması diyorlar... :KK45:

Neyse dedikoduyu bir kenara bırakalım şimdi. Ofisi Fulya'da Acıbadem Hastanesi'nin hemen karşısında. Genç bir cerrah, babadan heykeltraş... Güncel Bey de bana Fuat Bey gibi yuvarlak protez ve areola kesisi dedi yalnız bunlara ek olarak meme dikleştirmeye de gerek var dedi. Tübüler meme ameliyatını sanıyorum ki daha önce çok yapmamış bana normal birkaç meme ameliyatı sonucunu gösterdi bilgisayardan. Kağıda bu iki işlemi yazıp asistanlarına yönlendirdi fiyatı konuşmak üzere. Ameliyatımın bedelinin 5000 EUR!!!! :KK57: olduğunu öğrendim. İki işlem olduğu için ve implantların parasından düşüm yapamayacaklarından böyle olduğunu, pazarlığa da açık olmadığını belirttiler. Çok merak edip burun estetiğini ortalama kaça yapıyorsunuz diye sordum o da 4000 EUR imiş, sudan ucuz... :KK70:

Şimdiye kadar yüz yüze görüştüğüm 4 doktordan, fiyatlarından ve önerdikleri ameliyat yöntemlerinden yola çıkarak Fuat Bey'e güvenmem gerektiğini anladım.

Kendisinden tekrar bir randevu aldım. Çünkü aklımda hazır narkoz alıyorken bir de uyluk içine liposuction yaptırma fikri de vardı. 1,56'ya 53 kilo biriyim aslında çok ihtiyacım yok ama bölgesel yağlanma bir bela biliyorsunuz sporla falan bile gitmeyen inatçı bir yağ grubu söz konusu.

İki ameliyatı da tek narkozla yapabileceğini, meme ameliyatının 1, liposuction'ın da 1 saat süreceğini söyledi. Sadece lipo işlemi yaptırsam 4000 TL'lerden başlayan fiyatlar söz konusuymuş ancak tek narkozla bu iş halledileceği için 2500 TL dedi ve pazarlıkla birlikte meme + lipo işlemini 10000 TL'ye bağladık. Çok iyi pazarlık yaptığımı söyleyemeyeceğim doğrusu. :KK64:

1,5 hafta sonrasına gün aldım ve ameliyatımı oldum. Mentor, yuvarlak 325 cc protez kullandı. Dual plane şeklinde yerleştirildi. Daha önce de bahsettiğim gibi areola altında kesi var sadece. Meme ucu derisinden daraltma yaptırmadım. Ne kadar az kesik o kadar iyi... Liposuction'da da toplam 600 cc yağ çıkmış, her bacağımda 2'şer iğne deliği var onlara da 2'şer dikiş atılmış. Hepsi eriyen dikişlerden...

Şu anda ameliyat sonrası 2 haftam doldu. Özellikle sağ yanım inanılmaz ağrıyordu protez sinir uçlarına sürtünüp beni deli ediyordu ama bu his geçti çok şükür. Bacaklarım da inanılmaz şekilde morardı ve kas içi bilye gibi sertlikler oluştu ancak 3 aya kadar sonuç alacağımı söylemişti doktor. Gece gündüz liposuction için korse giyiyorum 2 hafta daha giyeceğim. :110:

Memeler bir arkadaşımın tabiriyle barbie bebek memesi gibi şu an. Taş gibi ve dimdik. Umarım daha yumuşar ve doğal bir forma kavuşur zamanla.

Sonuçtan genel olarak çok mutluyum. Başka sorularınız olursa yanıtlamaktan mutluluk duyarım :KK73:
siz bu konuda baya bilgilisiniz peki ben internetten nerelerden araştırabilirim doktora gitmeye çekiniyorum iraz tübüler mememiyim değilmiyim bilmiyorum ,kulaktan dolma sanırım bilgyle benimki hafif tübüler nolur banada bir yardım edim

Şu an yazını bulduğum için gerçekten çok çok mutluyum
Az önce eve geldim ve hala kafam allak bullak
Meme büyütme için 2 ayrı doktorla görüştüm ve ilk doktor (Ali Rıza Öreroğlu / Esteworld) tubuler memelerin var dedi. Meme çapını genişletmek gerek dedi İllaki T şeklinde iz kalır dedi ama Kararını vermeden düşün dedi çünkü süt kanallarını kesmem gerek eğer ikinci çocuk düşünüyorsan emziremezsin dedi (sadece %30 ihtimal varmış tekrar emzirebilmem için)
Ayrıca tubuler memede illaki kas üstü olmalı ve yuvarlak Protez dedi... Cc olayını konuşamadık bile - zaten 10 dk sürmedi herşey - Fiyat 8000 TL fakat ameliyat tarihini hemen belirleyip 200 tl ödeme yapmam gerek yoksa kışın tan sezon ortasıymış 10 000 TL ödemem gerekirmiş..., hiç hoş bir şey değil bence. Ameliyat 3 saat sürermiş! Ailemdeki kas hastalığını kendin anestezi doktoru ile görüşürsün dedi.

Çıktığımda ağlayacaktım nerdeyse
Eşimle ikinci çocuk isteyip istemediğimizden emin bile değiliz ama hayatımı buna göre yönlendirmek de saçma....
Offf
2 saat sonra başka doktor ile görüştüm ( Bora Ok - Newest)
Tam bi saat konuşmuşuz... Ölçtü biçti çizim yaptı göğüslerime . Dikleştirme ve meme areolasını biraz küçültme artı protez - fakat Kasaltı dual plane - 325 - 350 cc iyi olurmuş, yuvarlak protez ama damla da olabilirmiş.... Tubuler memen var yada yok demedi... Sonra öbür doktorun söylediklerini anlattım, herkesin kendine göre doğrusu vardır şeklinde konuştu. Ne bileyim herkese Kasaltı yapıyor bu bana çok doğru gelmedi ama çok ilgilendi gerçekten çok samimi. T şeklinde yaptığı bi ameliyatın sonuçlarını gösterdi - çok da başarılı olmuş, " belki de sana T şekline gerek bile kalmaz buna ameliyat esnasında karar verebilirim " dedi... Yani meme başından kesi belki yeterli olabilecek... Dren kullanmıyor ve anlattıklarından ikna oldum ... Ameliyat Esnasında beni oturur pozisyona getirip bakacakmış Nasıl olduğuna.... 5 güne hastalarımın bavul taşıyabilecek duruma gelmesi benim için çok önemli dedi. Sırt üstü yatman şart değil sadece ağrıdan dolayı ilk günler öyle yatman gerekebilir ama yan veya yüzüstü yatsan dahi zararı olmaz dedi...
Bu arada başka doktorlarla tabi görüş diyor ama bence 4 doktoru geçmesin kafan zaten şimdiden karışmış dedi. Gelelim en önemlisine; Süt kanallarının hepsini kesmem gerekmez örneğin 300 kanal varsa 100 tane kesilir gerisi kalır diyor yani büyük ihtimalle emzirebilirsin tekrar diyor (% 100 garanti yok tabi ama çok daha yapıcı konuşuyor)
Ameliyat 1,5 saat sürer dedi. Ailemdeki kas rahatsızlığı ile çok ilgilendi bu durumu anestezi doktoru ile kendi görüşmek istiyor. Tabi Anestezi doktoru benden gen tahlili vs isterse nerden Nasıl yaparım bilmiyorum :KK43: Fiyat; 7700 TL

L LeylaHanim
Sonuçlarının resmi var mı? Görmem mümkün mü? Kafam çorba gibi :) senin doktorun da uygun fiyat vermiş bence profesör olmasına rağmen- aslında ben de görüşmeyi isterim

Aleph'cim uzun zamandır buraya uğramadığım için kusura bakma lütfen. Ben kendi doktorumdan çok memnun kaldım diyebilirim. Profesör olması insana iç rahatlığı, beyefendi tavırları da insana güven veriyor. En azından bir görüşmeni tavsiye ederim. İşe hakim olmayan doktorlar her zaman daha fazla kesi yapacaklarını, sonucun çok mükemmel olmayacağını buna şimdiden kendini alıştırmanı, yaşayabileceğin kayıpları anlatıyorlar. 8000 TL civarı meme büyütme ameliyatları için makul. Hangi doktor sana daha fazla güven verdiyse onunla yola devam etmelisin.

Tübüler meme hakkında öğrendiğim bir şey de herkesin deformite tipi farklı oluyor daha deforme ya da daha az deforme olabiliyor. Benimkisi için T kesiye ya da süt kanallarının güneş şeklinde kesilmesine gerek kalmadı. Yalnızca memenin alta doğru sarkmasını engelleyen ciltteki bant yapısını temizlediğini düşünüyorum. Damla protezi dikleştirme işlemi yapmadan diklik sağlanması gereken hafif sarkık memelerde kullandıklarını söylemişti doktorum. Bizim tip memelerin zaten istenmeyecek kadar dik, konik bir biçimi var. Dual plane yöntemi ile meme protezinin altı kasın üzerinde, üst kısmı da kasın altında gibi konumlanıyor. Bize de zaten altın yuvarlaklığının sağlanması önemli. Üst kısmının kasın altında olması da daha doğal bir görüntü veriyor.

Meme fotoğrafım henüz yok. 3. ay kontrolünden sonra doktorumdan öncesi ve sonrası fotoğraflarımı alacağım. Eğer becerebilirsem buradan paylaşmaya çalışırım.

Umarım kararında yardımcı olabilmişimdir...

siz bu konuda baya bilgilisiniz peki ben internetten nerelerden araştırabilirim doktora gitmeye çekiniyorum iraz tübüler mememiyim değilmiyim bilmiyorum ,kulaktan dolma sanırım bilgyle benimki hafif tübüler nolur banada bir yardım edim

Selam Zen,

Tübüler olması dünyanın sonu değil, iyi cerrahların elinde çok da güzel sonuç alınabiliyor. Canını hiç sıkma. En az 4 doktorla görüş, bütçeni ayarla. Hoşlanmadığın memelerle bunca yıl yaşadığın için hayıflanacaksın sonrasında...

Selam Zen,

Tübüler olması dünyanın sonu değil, iyi cerrahların elinde çok da güzel sonuç alınabiliyor. Canını hiç sıkma. En az 4 doktorla görüş, bütçeni ayarla. Hoşlanmadığın memelerle bunca yıl yaşadığın için hayıflanacaksın sonrasında...
öncelikle cevabın için çok saol çok naziksin aslında doktor imkanım çok fazla ama muayeneyi nasıl olcam internette detaylı görüntü yok tubulermi değilmi çözemedim plastik cerrah çok yakınım bir doktor var ama onada muayene olmaya utanıyorum detaylı araştırma yapacağım neresi var acaba internette

Selam Zen,

göğüslerim hep küçüktü gebelik sonrası sütle doldu fakat sonrasında sarktı ve konik şekli daha ortaya çıktı uçları çok belirgin sanırım beimki küçük deformiteli olan ve ben başka nbir hasta muayenesinde böyle bir rahatsızlık olduğunu tesadüfen gördüm göğüslerim bana normal geliyordu,sonrasında pskilolojim iyce bozuldu zaten göğüslerim küçük diye sürekli kafayı takıyordum şimdi daha fazla takar oldum

LeylaHanim selamlar..
benim de durum farklı.. ben bu ameliyatı 18 yaşındayken oldm şimdi 30 yaşındaym.. 2 çocuk emzirdim doya doya.. ancak ameliyattan snra eğildiğmde vs yine aynı görüntü oluyordu (hamilelik ve emzirmeye alakası olmadığnı özellikle belirteyim) özelden bir kaç sorum olacak görüşebilir miyiz?

Tubuler göğüs ameliyatı olanlar sizin de göğüs uçlarınız küçültüldü mü ağrı sızı durumları ne kadar sürdü ve yüz üstü yatmaya kaçıncı ayda başladınız?

Tubuler göğüs ameliyatı olanlar sizin de göğüs uçlarınız küçültüldü mü ağrı sızı durumları ne kadar sürdü ve yüz üstü yatmaya kaçıncı ayda başladınız?
Merhaba cumartesi günü oldum ameliyat tübülerdim yıllarca gögüslerimden nefret ederek yasadım. Zamanla içleri daha boşalıp daha aşagı inme yaptı ufak olmasına ragmen. Gögüs uclarım küçültülüp yukarı yerlestirildi. Fazla deri alındı 350 cc mentor hp kondu. Ameliyatım 4 saate yakın sürdü. Sigara kullandıgım icin narkozdan zor cıktım. 1 gün hastanede kaldım gelelim agrılara basımda 2 hemsire bir hastabakıcı sürekli duruyordu. Çünkü avazım cıktıgı kadar ya beni öldürün ya bu camdan asagı kendimi atacagım diyordum nefes dahi alamıyordum inanılmaz bir batma acı 10 saat sonra dahi kalkamadım. Narkotik igneler yapıldı. Sabah yürümeye basladım. Diren takıldı. 3. Günüm bitti otururken rahatım ama yattıgımda deliriyorum sırt agrımdan ve sol gögsümde ki yanmadan. 2 tane füze agzıma girecek sanki. Hala derin nefes alamıyorum. Herkes dayan tübüler gezdigi günlere kızacaksın diyor ki agrıya dayanaklıyımdır bu çekilecek gibi degil. Kaslarını yerinden oynatıyorlar hiç kolay degil.. sabır işi ama ne dik durabiliyorum ne acıya dayanabiliyorum bilmiyorum. Omuzlarım öne cekildi sanki asla dik duramıyorum. Cok yeni biliyorum zamanla gececek ama mutlu musun dersen degilim. Bi kere garipsiyorum agır geliyor fazla geliyor. Cıkart bunları dedim doktoruma aglayarak.. tübüler ameliyat kolay degil. Deformasyona göre degişir. Benim dikişlerim meme altı komple meme bası alttan meme basına kesi şeklinde.. doktorum bana hepsini anlattı ameliyat öncesinde %100 mutlu olmayacaksın ama %90 garanti veriyorum diye izlerin olacak dedi. Bi arkadasımız yazmıs hakim olmayanlar bunları söylüyor diye simdi okuyunca biraz sinirim bozuldu acıkcası.. doktorum mu kötü acaba diye.. ki ben cuma görüşüp 24 saatten az bir süre sonra ctesi kendisine ameliyat oldum. Ameliyat masasına yattıgımda kalkıp gitmek istedim cok gecti ki cok cesurumdur. Ha simdi sorsan pişman mısın evet pişmanım. 6 ay sonra tam oturunca, gönlümce sütyen aldıgımda, sütyensiz sırt dekolteli bşy giyebildigimde belki mutlu olacagım ama ben cok yadırgıyorum cok yeni evet ama bilmiyorum.. o tahta kemikli gögüs kafesimi su an cok daha cool buluyorum böyle ne biliyim füze gibi kocaman memeler.. 33 yasındayım bu arada doktorum cok uzun süre bunla yasadıgım icin onu benimsedigimi genelde bu bozukluklarda kişilerin erken yasta ameliyat oldugunu su anda böyle hissetmemin normal oldugunu söylüyor ama bilmiyorum.

Geçmiş olsun canım belli ki çok canın yanmış benim de ameliyatımın 1. Haftası bugün doluyor. Tübüler miydi bilmiyorum kafamda soru işaretleri var açıkcası ama bu konuda ameliyata girmeden önce ne benim bilgim vardı ne de doktor böyle bir şey söyledi. Ağrılarım hala devam ediyor ilk günler çok daha dayanılmazdı. Tez zamanda iyileşebilmemiz dileğiyle. Geçmiş olsun.

Back
X