Tuhaf Bir Dert Florance Nightingale'i Kıskaniyorum

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Iyi aksamlar hanimlar bu bi kacgundur bdv de Allah düşman başina vermesin dedirtecek o kadar cok uzucu konu okuduk ki belki derdim kimilerine komik tuhaf gelebilir ama benim icin hakkaten aklimdan atamadigim yillarimi alan beni benden eden bir dert ve ben bu derdi KK de ifşa olma pahasina aciyorum bu konuyu

Degerli hanimlar kendimi bildim bileli dersem yalan olurda 13-14 yaslarindan beri hep hemsire olmak istedim yada saglikci ama oyle boyle degil icim yana yana istedim olsaydin diyeceksiniz ama ilkokuldan sonra kiz ckcugu okumaz proseduruyle cocuk yasta okuldan alinanlardanim

Sonra ne yapip ne edip aciktan devam ettim ama buda bazi nedenlerden dolayi baya gec bi zamani buldu (bunun detaylarina girersem icinden cikilmayacak bir hal alır o yuzden girmiyorum)

Neyse saglikci olma sevdasiyla bitirdim liseyi oyle kurs ozel ders gibi imkanlarim olmadi sadece ygs ye bir kac ay kala bir kursa gitmistim inanin soru nasil coxulurmus onu bile bilmiyordum

Elimden geldigince calistim cabaladim kurstaki orgun okumus yeni mezun bir cok ogrencinin onune denemrlerde geciyordum cok iyide degilfim ama (hocalar arada cok yil farki oldugu ve temelim olmadigi icin baraji dahi gecmemi beklemiyorlardi) ama gectim mukemmel olmasada onlari sadirtacak bi puanim vardi ama ne yazik ki sayisalda degil

Ama ben sirf saglik olsun diye olu tercihler yaptim olnadi tekrar sinava girdim bolum adi vermeyeyim ama saglikci olamasamda saglik kurulusunda calisabilecegim bir bolum sectim (suan is imkani %10 bile var sayilmaz:kızgın:

Neyse ozgecmisten sonraki kisma geleyim arkadaslar icimden saglikci olma arzusunu sokup atamiyorum saglikcilara oyle imreniyorum ki hatta meslegini sevmeyen saglikci tanidiklarim var keske onum yerinde orda ben olsaydim diye imreniyorum hatta imrenmeyi birakin kiskaniyorum:KK61:

Hele hele yok mu o Lambali kadin o Florance Nightingale :KK62:sanki hayatimi elinden almis resmen onun hayatini kiskaniyorum yapyiklarini falan yada keske 1. dunya savasi 2.dunta savasi yillarinda yasaydim gonullu hemsirelik yapmis biri olurdum belki diye efkar basıyor

Hakkatwnde sirf o zamanlarda yasayip hemsirelik yapmamisim diye icleniyorum belki komik gelecek ama oyle

Hatta bir derside hastanelerin eski tarihi isleyis bicimi plan tipleri vardi resmen ben o dersi calisirken duygulaniyordum

Mesala imkanim olsa ozeldenden okurdum sadece hemsire olayim diye yani atanma kolayligiymis maasiymis inanin umrumda dahi degil

ahhh be hanimlar nolur su derttten kurtulmak icin bi akil verin cunku yapamayacagimi biliyorum denedim yapamadim bari bu sevdayi icimden atayim :KK42:

Not:Hemsirelik saglikcilik disardan gorundugu kadar kolay degil diyenler olabilir inanin cok iyi biliyorum fizyolojik ve psikolojik agirligini zor sartlarini ama yinede istiyorum

Çalış.
Dersaneye git zor değil ki yapabilirsin .
Takıldığın sorular olursa hergün bana da sorabilirsin mail adresi veya tel no veririm benim matematigim cooook iyidir ;) veya buradan başkalarına sorarsan onlar da yardımcı olur .
Yapılmayacak, ulasilmayacak bir hayal değil .

Ne guzel iste mutevazi bi hayaliniz var. Hicbi sey icin gec degil oturun hazirlanin sinavlara. İnsanin isteyipte yapamicagi hicbir sey yok
Inanin matematigin m sini bile bilmiyorum dersem yeridir neredeyse 16 yil once okuldan 4 islemle ki onlarida yarim yamalak bilerek ciktim aöl dede zaten kesinlikle insana universite kazansiracak duzeyde bi egitime sahip degilsiniz sifir temelleyim artik olmayacagi kanaatine vardim vazgecmek istiyorum

YInede desteginiz icin cok tesekkur ederim

Çalış.
Takıldığın sorular olursa hergün bana da sorabilirsin mail adresi veya tel no veririm benim matematigim cooook iyidir :KK66: veya buradan başkalarına sorarsan onlar da yardımcı olur .
Inanin cabaladim ama matematigim 0 bile diyemeyecegim seviyede kurs gibi bir imkanimda yok yasinda artik belli bi donemi gecmek uzere suanki amacim bu hayali kalbimden söküp atmak

Çalış.
Takıldığın sorular olursa hergün bana da sorabilirsin mail adresi veya tel no veririm benim matematigim cooook iyidir :KK66: veya buradan başkalarına sorarsan onlar da yardımcı olur .
Desteginiz icon ayrica tesekkur etmek isterim Allah razı olsun

Bu imkana sahip degilim ki ne yazik ki

Fikir verdiginiz icin ayrica tesekkurler
Illaki para sart degil ki dusuncesizce yazdiysam kusura bakmayin. Internette konu anlatımlı videolar var onlari izleyip bir kac da konu anlatimli kitap alsaniz, cevrenizde yapamadiginiz sorularda yardimci olacak bir universite ogrencisi olsa bile yeter. Yeter ki isteyin. Insanin isteyip de yapamayacagi hicbir sey yok. Hem hemsireligi kazanmak icin tip gibi Turkiye derecesi bir puan almaya gerek yok biraz cabalamak yeterli. Bol bol konu anlatimi dinleyip soru cozmek gerekli sadece.
Ben de yardimci olabilirim takildiginiz yerlerde hem :)

Illaki para sar degil ki dusuncesizce yazdiysam kusura bakmayin. Internette konu anlatımlı videolar var onlari izleyip bir kac da konu anlatimli kitap alsaniz, cevrenizde yapamadiginiz sorularda yardimci olacak bir universite ogrencisi olsa bile yeter. Yeter ki isteyin. Insanin isteyip de yapamayacagi hicbir sey yok. Hem hemsireligi kazanmak icin tip gibi Turkiye derecesi bir puan almaya gerek yok biraz cabalamak yeterli. Bol bol konu anlatimi dinleyip soru cozmek gerekli sadece.
Aslinda bazen gelecek endexli dusunuyirum anca bir kac yil calisayim sonra sinava gireyim diye dusunuyirum

Bazende belki ileride sistem degisir kolaylasir belki benimde oyle bir sansim olur diye hayal ediyorum

Inanin hic suanki sartlarda meslegin arti getirileri umurumda dahi degil

Biraz ders alarak halledersinizi siz bu işi.

Yakın arkadaşlarımdan biri başörtüsü nedeniyle uzun yıllar ara verdi eğitime, sonra yapabilir miyim diye korka korka sınava girdi hayali olan bir bölüm vardı yerleşti 3.90 üstünde bir ortalamayla birincilikle bitirdi şimdi kendi bölümünde okutman. Allah size de nasip eder yeter ki emek verin yapamam diye korkmayın.

Anladım. Niye hemşirelik ? Amaç insanlara hizmet etmekse kimse hayrina hemşirelik yapmıyor bunu biliyorsun değil mi?

Kesinlikle buda var cogunlugu bu zaten ama tamiyle bu degil sanki isin icinde nefsani biseyler var ama inanin meslegin getirileri maddi guc itibar vs umrumda degil

Aslinda bazen gelecek endexli dusunuyirum anca bir kac yil calisayim sonra sinava gireyim diye dusunuyirum

Bazende belki ileride sistem degisir kolaylasir belki benimde oyle bir sansim olur diye hayal ediyorum

Inanin hic suanki sartlarda meslegin arti getirileri umurumda dahi degil
Siz calismaya başlayın. Ben de elimden geldigince yardimci olurum. Hayatin neler getirecegi belli olmaz. Ama ciddi derecede efor sarfetmeniz gerekecek bu gucu kendinizde buluyorsaniz Allah saglik verdigi muddetce yapilamayacak sey yok.

Biraz ders alarak halledersinizi siz bu işi.

Yakın arkadaşlarımdan biri başörtüsü nedeniyle uzun yıllar ara verdi eğitime, sonra yapabilir miyim diye korka korka sınava girdi hayali olan bir bölüm vardı yerleşti 3.90 üstünde bir ortalamayla birincilikle bitirdi şimdi kendi bölümünde okutman. Allah size de nasip eder yeter ki emek verin yapamam diye korkmayın.
Soyledikleriniz oyle iyi geldi ki aslinda bulundugum sartlar itibariyle gercekten ders calisma imkanim cok kisitli evdeyim ve evin neredeyse tum sorumlulugubustumde diyeyim

Diger acidanda kurs gibi bi imkanim yok ama nolursa olsun 10 yil sonrada olsa deneyeyim sansimi diyirum belki yillar sonra biseyler kolaylasir sistemde degisiklik olur diyorum

Belkide bende 60inda 70 inde hayalindeki bolumden mezun olanlardan olurum

Desteginiz icin tesekkur edeeim Allah razi olsun

Siz calismaya başlayın. Ben de elimden geldigince yardimci olurum. Hayatin neler getirecegi belli olmaz. Ama ciddi derecede efor sarfetmeniz gerekecek bu gucu kendinizde buluyorsaniz Allah saglik verdigi muddetce yapilamayacak sey yok.
10 yil sonrada olsa deneyecegim insallah

Back
X