Tuhaf bir hayal kırıklığı yaşıyorum..

• Konu Sahibi Konu Sahibi drsiest@
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
D

drsiest@

Ziyaretçi
akşam yemeğinde eşimin söyledikleri zaman geçtikçe daha içime oturuyor.. onun bi suçu olmadığından kızıp küsemiyorum da..
düğünde kayınvalidemin taktığı bilezik baya büyük kullanamıyorum diye taşınırken ona emanet etmiştim.. kayınpederim paraya sıkışmış bozdurmuş, şok oldum.. bana kimse bişey çaktırmıyor, eşim de belli etme dedi.. ama kendimi biraz aptal yerine koyulmuş hissettim, hani sıkıştığında eşimden istese yardım da ederdik ama bu şekilde bana saygı duyulmadığını hissettim.. çok tuhaf bi hayal kırıklığı yaşıyorum.. parasında altınında değilim, benim hakkım olan bişey emanet sizde.. çokta umursanmıyosun anla artık diye gözüme çomak sokuyolar sanki..
kızlarıyla ilgili altın bahsi geçince çokça konuşulup eşi ailesine harcadı diye dert yanmasınlar.. ve seni de kızım gibi seviyorum demesinler.. :1closedeyes:

Canım gerçekten ayıp etmişler,sen güvenip emanet vermişsin, sonuçta o emanet, sende bilirsinki emanete hıyanet edilmez :1no2:

ayıp etmişler tabii
e canım böle bişii yapıp geri yerinemi koyacaklardı acep senden utanıp sıkılıp böle bişii yapmış olamazlarmı iyi yanından bak bide bence eşin ne dedi senin bildiğini biliyorlarmı pekiii bilmemezlikten gel eşinde sölemesin ki yerine koysunlar geriii

Kim olursa olsun...emanet edilen birseye ihanet edilmez.

Saygisizlik bu, sana sorulmaliydi. O bilezik sana takildigi an senindir.

Ayrica bana göre esin pekte sucsuz degil, ailesine senden izin alinmasini istemeliydi

Erkek tarafı işte düğünüm oldu bütün paralarımızı altınlarımı aldılar elimden dünyanın borcunu yapmışlar onu ödediler resmen içime oturdu oysa ki benim baska planlarım vardı
tam bir depresyonu yasamıştım o günlerde..
eşimle sırf o maddi konular yüzünden çok kavga ettik
zor cnm erkek tarafı gelin alınca
gelinin herseyi onların sanıyor
ne yapayım olayları çok fazla uzatmadım ama her konu acılışında lafımı sokarım
şimdi onlara zırnık koklatmıyom onların destegi var bize
destek olacaklar tabi zamanında onların borcunu ödedim hep !
üzme ttlı canını düzelir zamanla

canim gercekten paraya mi ihtiyaclari vardi
size hissettirmeden geri koyacaklarmiydiki
yinede ayip olmus satacak sadece gelinin bilezigimi kalmis
bende olsam sinirlenirdim sonucta emanet yani

gerçekten çok ayıp etmişler demekki onlar birşey emanet edilcek kişiler değilmiş güvenini kırmışlar.para herzaman kazanılır ama kaybedilen güven aslaa

altın para önemli değil alınır boş geçde
en azından sana bir danışsalardı belliki anlayışlı birisin iyilikle rica etselerdi
sende ödünç verirdin eminim

çok büyük ayıp etmişler sen güvenip onlara emanet etmişsin ama hata etmişsin canım erkeğin ailesine hiç bir zaman güvenilmez bunlar böyle işte sende ona göre koy tavrını

Niye kayınvalidenize emanet ettiniz ki ?
Taşınma da olsa,önemli,zarar gelmeyecek eşyalarınızın yanına koyardınız veya çantanıza.
Büyükte olsa,sonuçta tek parça birşey çantanızda durabilirdi.
Size karşı yapılan çok büyük saygısızlık tabiki ben olsam anlayışla falan karşılayamazdım gerekeni de söylerdim.
Keşke vermeseydiniz ama olmuş bir kere...
Eşinizin suçu olmasada,ailesiyle konuşmasını söyleyin bence,ne olacak unutulup gidecek mi yani siz böyle sesinizi çıkarmadığınız sürece ?

Son düzenleme:
şu an durum emanete ihanet ama her an üstüne yatmaya dönebilir en kısa zamanda bu durumu eşinizle konuşup tavrınızı ortaya koymazsanız.çünkü bana göre benim olan bir şeyi kendi malı gibi kullanan bir insan onu zaten sahiplenmiş demektir...dikkatli olun bence...tepki vermezseniz tekrarlayabilecek bir durum...

ayy bu erkek ailesi hep aynı zaten

Eşinizin bir suçu yokmu???
Nerden biliyor o zaman bileziğin bozdurulduğunu???
Muhtemelen ona söylemişlerdir biz bileziği bozduruyoruz para lazım diye, ama karına çaktırma en kısa zamanda yerine koycaz şimdi duyarsa bozulur falan demişlerdir, o da tamam demiştir, ne diycek....
Eğer gizli saklı bozmuş olsalar eşinizin de haberi olmazdı....

ne zaman o bileziği bozduralım desem eşim hep karşı çıkardı, daha zor günlere saklayalım diye.. birden duyunca böyle harcandığını şok oldum..yeni evliyim ve hiç altınım kalmadı(
tekrar yerine koyabileceklerini sanmıyorum, 3 yıl önce 3,5 diyolardı şimdi bilmem ne kadar..
bana saygısızlık yapılmasını hazmedemiyorum, paraya ihtiyacı olduğunda altına sarılan insanlara çok kzıyorum hele de emanetse..
eşim zaten araba alırken satıcaktık diyo,ben sana yenisini alırım.. yani üstüne bi soğuk su içiyorum ben

Arkadasim malina sözün gecer, zor durumda oldugun vakit altinin varsa bozduracaksin.
Evinde alisversin yoksa oturup altinlari bilezikleri yiyemezsinki. Orda dursa ne olacak.

Ama dedigin gibi seninse bozdurursun. Emanet birseyi sahibinden habersiz harcamak veya kullanmak hem cok büyük bir Saygisizlik hemde dinimizcede yasaklanmistir. Bununla ilgili bir hadis duymustum, tam olarak hatirlayamiyorum o yüzden yazmadim.

Ben en büyük kabahati esinde buluyorum, eminmki onun bastan beri haberi vardi. Sana bunu söylemeli hatta ailesinede senden izin almalarini istemeliydi.Oda onlarin sucuna ortak bir sekilde.

Giden gitmisde olsa suan icin senin hakkin gecmis onlara, sen bunu helal etmedigin sürece kul hakki ile gidecekler allahin huzuruna...ve Allah (C.C.) söyle demis:
Kul hakki ile karsima cikma

en büyük ayıbı eşiniz yapmış bence..
size ait birşey için (maddi değerini bir kenara bırakın)
tek söz sahibi olması gereken sizsinizdir.
bunu kavrayamamış.

tabiki büyük saygısızlık ayıp etmişler
ama eşinin bunu sana söylemesi gerekirdi
ailemin durumu sıkışık bileziği bozdurabilirmiyiz demesi gerekirdi
bence para konularında taviz verme gerisi mutlaka gelir
tavrını belirtmen gerek çünkü senin olan bişeyi sana sormadan bozdurmuşlar
sana ait olduğu halde böyle bide sana ait olmayanı düşün:1no2:

eşime annesi söylüyo, babanın eli sıkışıktı onu bozdurduk ama size söylememi istemedi, düzelince yerine koyacaz.. haberin olsun..
tabi beni DÜŞÜNEN birini görebiliyo musunuz.. yok.. eşim de zaten bozduracaktık diyince benim alacaklarına dair umudum kırılıyor..
bazen benim ailem eşime böyle bi haksızlığı yapar mıydı diye soruyorum kendime.. eşime ait bişeyi hiç sormadan etmeden.. offf ya bazen evlenirken eşten çok ailesini mi araştırmak lazım bilmiyorum..
sadece SAYGI istiyorum!!!!

emanet edilen birseye ihanet edilmez.

O bilezik sana takildigi an senindir.en azından kaynanızın size haber vermesi sorması gerekirdi...

eşinizde ailesine sorabilirdi sormadan nasıl kulanırsınız diye kendinizi suçlamayın lütfen...

Şimdi burda arkadaşlar zaten yakışıkalmaz bir hareket olduğunu söylemiş , katılmamak mümkün değil..

Ben yaptıklarına doğrudur demiyorum , emanet mal satılmaz , bu kesin...

Ancak ben başka bir noktaya değinmek istiyorum..Bu olay , sizin evliliğinizde eşinizin ailesine karşı olumsuz tutum oluşturmanıza sebep olmasın, zaten sizin haberiniz olduğunu bilseler eminim çok

utanırlar.. Eşinizin size söylemeyeceğini düşünmüşler...

Eğer tek sorununuz buysa onlarla , bence yaşanmamış kabul edin..

ve seni de kızım gibi seviyorum demesinler..

Çünkü gelinine "kızım" diyen kaç kişi var ki yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…