Tuhaf takıntılar

Pinokyoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
12
3
36
Herkese merhaba
Bu bir dert mi bazen evet..
Bayanlar benim ufak seslere aşırı takıntım var ve bu beni artık yormaya başladı. Ben mi bu kadar sorun ediyorum yoksa herkeste var mı merak ettim doğrusu..

Şöyle ki, biri yemek yerken (annem babam kardeşlerim dahil) ağız şapırtarmasından yada su içerken Boğaz’dan çıkan gulk sesinden aşırı rahatsız oluyorum. Çoğu kişi bilir böyle şeylerde sinirlendiğimi ama dikkat ettiklerin de kastıkları için daha çok ses çıkar. Sentetik şeylere asla dokunamam. Yanımda dokunulduğunda da sanki biri beni cimcikliyo. Öyle nefret ederim.

Bi ara da iş yerinde arkadaşım sürekli mırıldanarak şarkı söylerdi ama abartmıyorum sabahtan akşama kadar sürekli Yani. Onu da çok defa uyarmıştım.

Ya da biri sürekli yanımda burnunu çekerse yine aynı şekilde aşırı gıcık olurum. Bi ortam da sürekli küçük sesleri duyuyorum ve beni aşırı rahatsız ediyo bu durum. Sizde de oluyo mu böyle şeyler?

Ağız şapırdatması, burun çekme, sakız çiğneme ve vızıldama... hepsi beni katil etmeye yetecek sebepler

Ağız şapırdatmak benide sinir eder
Yutkunurken birinin ses cıkarması sentetik bunlardan yana sıkıntım yok
Mır mır biri şarkı söylediğinde o gun sevgisiz hissediyorsam bende sinir olabilirim

Herkeste olabilecek takıntılar . Benimde çok takıntılarım var.ama bunları takıntı haline getirmiyorum mesela

Ben de rahatsiz oluyorum ama kimseyi uyarmam. Her kes istediyi gibi hareket eder, kimse kimsenin hareketine karisamaz ...

Bendede mevcut aynilari esim islik calar zippo cakmagi var elinde acar kapar evden kovucam nerdeyse :)) anahtar, su damlama sesi , dişe degen catal/kasik sesi oturdgum masaya birinin ritmik sekilde vurmasi bogazini temizleme ayni sekilde agiz sapirdatma , sakiz fln ciglik atasim geliyorr

Saydiklarinizin tamamından ben de çok rahatsız olurum. Ritmik olarak çıkarılan el veya ayak vurma sesleri, sert meyvelerin, kuruyemislerin yenirken cikardigi sesler vs. bunların tamamı sinirden aglamama sebep olacak kadar gerer beni. Öyle durumlarda ortamdan uzaklaşma imkanım varsa uzaklasirim. Yoksa dişlerimi sıka sıka bitmesini beklerim ve sadece nazımın geçeceği birkaç arkadaşımı uyarabilirim

Rahatsız olmak var, rahatsız olmak var, eğer insanların hayatını kısıtlayacak, aşırı sinirlenecek veya uykularınız kacacak kadar rahatsızsanız bi psikiyatra gözükmenizde fayda var.. Bahsettiğinin durum erkek kardeşimde çocukluğundan beri var ve ilerledi OKB (obsesif kompulsif bozukluk) tanısı aldı ve uzun yıllardır ilaç kullanıyo.. Afedersiniz regl ken taktığımız pedin hışırtısından bile rahatsız olup poşet sesi geliyo diye bağırıyodu çocukken.. Terlikle evde gezemiyoduk.. Çatal bıçak sesinden dahi rahatsız olma noktasına gelmiş bize hayatı zehir etmişti yıllarca.

bende çayı höpürdeterek içenlere karşı aşırı takıntım var bardaklara beraber duvara fırlatasım geliyor kişiyi.

bnde bu tür seslerden hoşlanmam ama kibarca uyarır devamını getirmem idare etmeye calışırım

ama mesela bende gece dişlerimi gıcırdatıyorum eşimde bu sesten hoşlanmaz ama elnden bişey gelmediği için katlanıyo mecbur

duymamaya calışın dikkatinizi baska şeye odaklayın
malesef bazı seyleri görmezden gelmek zorundayız . ama sakız sesini asla

Tedavi ol

Oluyo canim olmaz mi.Hele o avmlerde arkamda birden beliren sakiz cigneyen tipler neyse ki bizde sapur supur yiyen yok. Ben belli tiplere genelde gicik oluyorum.Hayatimi asiri etkileyecek boyutta degil. O an baska seye odaklanmak biraz ise yariyor bende. Ortami terkediyorum bazen de.

Kesin çözüme ulaşmış bir tedavisi yok bu durumların. Daha öncede konusu açılmıştı. Detaylı bir şekilde irdelendiğinde kişilerin bu tarz durumlardan zamanla kendi kendini kurtardığı vakalar mevcut. İmkanınız varsa uzman yardımı alın.

asmr ve mukbang videoları izleyin. beterin beteri var diye düşünüp insanları biraz salarsınız belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…