Tuhaf takıntılar

Bence bunlar bi takıntı deil herkeste olabilecek şeyler bende aşırı sinir olurum bunlara

Offf kendimi gordum. Bundan iki uc sene oncesi manyak gibiydim. Her seste sinirlerim bozulur hungur hungur aglardim. Nerden geldigini bulamadigim saat sesi gibi bi ses yuzunden kafami duvara vura vura agladigimi bilirim. Sonra ne oldu bilmiyorum bi apartmana tasindim ust kat komsularim sagolsun 2 ay sesten aglaya aglaya uyudum. Sonra her seye karsi hassasiyetim bi nebze azaldi. Hala daha var ama o kadar siddetli degil cok sukur masallah diyim. Benimki ruh sagligimi koruyabilecegim cinsten degildi

bi kere ev arkadasimi sofradayken evden kovmustum. Yemek yerken catali isiriyor. Yahu catalla ne zorun var dudaginla alsana su yemegi. Bi kere cok utanarak uyardim. İnadina inadina daha da artirdi en son gercekten abartmiyorum catali oyle bir surtuyodu ki bi tahtayi o denli disine surtse tahtayi kaldirir kiymigi agzina batar. Ben cinnet gecirdim tabi bagris cagris attim evden. Az manyak degilmisim ama hakediyordu gercekten

Abartıyorsunuz bence yazık etrafınızdaki insanlara

Ağız şapırdatılması, höpürdetme, sakız çiğnenmesi, damlayan su, burun çekilmesi... Bunlardan ben de çok rahatsız olurum.

Sentetik şeyler değil de orlon iple yapılmış şeyler ıslaksa dokunamam.

Bulaşıkları yerleştirirken belli bir sırayla yerleştiririm. Mesela kaşıklığa çatal kaşığı karışık atarlar ya, bu beni rahatsız eder. Bunları ayırarak atarım.

Çamaşır asarken mandalları renklerine göre gruplayarak asarım.

Merdivene sağ ayakla başlar sol ayakla bitiririm. Denk gelmiyorsa basamak atlarım.

Çizgilere basmadan yürürüm.

Ben de az manyak değilmişim ha!

cips yerken ya da kuruyemiş , taş parcaliyormuscasina ses çıkaran insanlar benim de takintim malesef
ha bi de salatalik

Canim bu bi hastalik simdi adini hatırlamıyorum. Bence bu sorunu olan arkadaslar bi doktora gorunun hayat kaliteniz artar. Belki 3 4 ayda atlatabilecegin biseydir.

bunlar bende de var ve sizi çoook iyi anlıyorum, bunu obsesif kompulsif bi bozukluk arastırmalarima göre ve ismi de Misofonia. Yani belirli seslerden nefret etmek anlamına geliyor. Bazi yorum yapan arkadaşların anlamadığı bir şey var ki, evet bu seslerden herkes belirli ölçüde rahatsız olur ama biz gibiler için bu rahatsız olmanın çok ötesinde. Yıllardır bununla yaşıyorum ve tek çarem kulaklık kullanmak

Evet ,birçoğu beni de rahatsız ediyor fakat müdahale hakkım yok . O sebeple kimseye batmadan ufaktan terapist ara ..

Valla benide bu garip takintilariniz deli ediyor.
Size ne yahu. Istedigim gibi yemek yer su icer sakiz cigner sarki soylerim.
Sizin ruhsal sikintilariniz bizi baglamaz.
Gidin psikologa tedavinizi olun.
Insanlara musallat olmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…