• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tuhaf teyzem ve kızı

Komodo ejderi

yaprak döker bir yanımız ,bir yanımız bahar bahçe
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2022
615
772
53
kızlar baştan başlayayım .. benim bir teyzem var biraz bencil bir insan hep bana diyen tiplerden .kendine iş düşünce oram buram ağrıyor diyen tiplerden.kızı evlendi benim annem teyzemin kızına altın bileklik pasta seti hediye aldı benim düğünüm oldu teyzem bana 300 tl taktı teyzemin kızı ise hiç bir şey (durumları müsait bu arada) sonra teyzemin gelini doğum yaptı daha 2 hafta oldu annemi arayıp fırçaladı teyzem ''ne yabancı gibi duruyorsun gel gör bebeği ''diye ben doğum yaptım evi bana 5 dk mesafede kızımı görmeye gelmedi 3 aylık oldu kızım.şiödi sorum şu kızı gelcek istanbuldan annem çağır diyor ikisini ben istemiyorum açıkçası ama annemi de kırmak istemiyorum.onları çağırsam mı ya da nasıl davranmalıyım onlara karşı.annem çok mülayim biri onun bu huyunu suistimal ediyorlar gibi geliyor bana . o yüzden soğudum hepsinden.

Sakin anneye carlayan kız yakışır.
Çağır evine. Normalde misafire carlanmaz ama illaki bı edepsizligi olacak o teyzenin belli kanına işlemiş.
Fırsatını bulunca ver veristir.
Denk gelmezse de ki kızım üç aylık oldu EL GİBİ NE DURDUN TEYZE NEDEN GELMEDİN? de.
Diklenerek mümkünse.

Teyzeniz bencil, çıkarcı ve şark kurnazı bir şahsiyet ve anneniz kullanılıyor, suistimal ediliyor. Tavsiyem sessiz kalmayın, laf sokun, ne arayıp çağırın ne de bu saatten sonra yok sünnet yok düğün diye altın takmayın, mecburiyet durumunda bir kutu yağ parası takarsınız, tıpkı teyzenizin yaptığı gibi.

Bebek görmeleri için bir de evinize mi çağıracaksınız? Hiç de cagiramam. Teyze teyzelik yapmış mı ki sizden yeğenlik bekleyecek? Anneler niye böyle çocuklarını akrabalarına ezdiriyor ben anlamıyorum? Az kardeşinden feyz alsın. Hemen nasıl da carlayıp niye gelmedin diye hesap sormuş. Sıra onda.

Ben olsam cagirirlarsa giderim, bir zarfa 100tl koyar ellerine tutustururum.

Tekrar okudum size gelmek istiyorlarmis, anneme direkt soylerim 3 ay once dogum yaptim piyasada yoklardi onlar surtecek diye ugrasamam derim net.

Ölsem çağırmam. Hayatta bazı şeylerin karşılığı oluyormuş öğreniyoruz. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Ayrıca annelerin çoğunda bu var galiba. Onlar benim çocuğuma ne yaptı ki ben ona neden koşturayım diye sorgulamaz, ses çıkarınca bir de kendi çocuğuna söylenir. Başkalarına yaranmaya çalışmakta üstlerine yok.

Çağırmayın. Anneniz size hadsiz akrabalarına ağzınızı açıp gözünüzü yummadığınız için teşekkür edecek yerde bir de evinize davet etmediniz diye kırılacaksa kırılsın, kendi bilir. Niye böyle bu anneler ay

kızlar baştan başlayayım .. benim bir teyzem var biraz bencil bir insan hep bana diyen tiplerden .kendine iş düşünce oram buram ağrıyor diyen tiplerden.kızı evlendi benim annem teyzemin kızına altın bileklik pasta seti hediye aldı benim düğünüm oldu teyzem bana 300 tl taktı teyzemin kızı ise hiç bir şey (durumları müsait bu arada) sonra teyzemin gelini doğum yaptı daha 2 hafta oldu annemi arayıp fırçaladı teyzem ''ne yabancı gibi duruyorsun gel gör bebeği ''diye ben doğum yaptım evi bana 5 dk mesafede kızımı görmeye gelmedi 3 aylık oldu kızım.şiödi sorum şu kızı gelcek istanbuldan annem çağır diyor ikisini ben istemiyorum açıkçası ama annemi de kırmak istemiyorum.onları çağırsam mı ya da nasıl davranmalıyım onlara karşı.annem çok mülayim biri onun bu huyunu suistimal ediyorlar gibi geliyor bana . o yüzden soğudum hepsinden.
Yemin ederim bizim sülale :D Hayır sizde teyzeniz kızı öyleyken bizde komple hepsi bu şekilde yapmaz isterler, yardım etmezler yardım isterler, davet etmezler hep giderler.... Böyle devam eder :D Hiç çağırmam valla. Kuzenimle de benzer şeyler yaşadık şimdi ben varım diye gelemiyor eve. Evi de yeni yaptırdık merak ediyor birde bizde kalmak istiyor sürekli kabul etmiyorum zira yamyam hepsi başka bi vasıfları yok asla ne güler yüz, hoş sohbet, yardım etme, destek olma ( manevi ). Asla. Ama haladan yani annemden beklentileri çoktur :) Ben birde açık sözlüyüm fazlasıyla mesela sizin yaşadığınız durumda annenizin yerinde olsam '' sen benim torunumu görmeye geldin mi de laf ediyorsun ? '' derdim. Bütün akrabalarıma yaptığı ayıbı yanlışı yüzüne vururum ben o yüzden hesap sorma cesaretinde bulunamazlar :)

Sirf annemin guzel hatri icin, kisa bir davet yaparim cok israr etmeyerek, gelirlerse agirlardim kendileri utansin gelmezlerse kendileri bilir...Gelseler de gelmeseler de sonra cok samimi olmasam da olur 🌺

Back
X