sadece benım tanıdıklarımdan 5 tane var bu ısımmden hayır telaffuzuda hoş değil nesını beyenıyorlar anlamıyorum
hakikaten ne kadar çok var bu isimler... herkes eski ama güzel isim deyip zeynep ,,elif koyuyor. ecrinde ne çok var öyle çok duydum ki,,sevmiyorum ama ben bu ismi..erkek isimlerinde de emir ve berat hakikaten öylee çoook ki..........offfff
gerçekten son yıllarda Kuranı Kerim'de geçiyor diye her kelimeyi koyuyorlar,
benimde hoşuma gitmeyen bi sürü isim var, ecrinde bunlardan birisi.
mesela yeni duyulan isimlerden çoğunun anlamı cennetteki bir ırmak,ağaç,kapı,düşen ilk yağmur damlası falan...
iyide bunca zamandır bu isimler yoktu da şimdi nerden çıktı.
bazıları hoşuma gitsede anlamları uydurma geldiği için çekimser kalıyorum,
bu yüzden çocuğum olursa bilinen,telafuzu kolay isimlerden koymayı düşünüyorum.
Katılyorum, benim şuan çocuğum yok ama şimdiden olursa ne koysam diyorum, forumda da bakıyorum o kadar manasız isimler var ki hayret ediyorum, telaffuzu zor ve kulağa hoş gelmeyen isimler hep..
Eslem' de moda ay ne biçimsiz geliyor kulağa yaa.. Farklılık adına komik olma durumu çoğu bayanın yaptığı..
evet canım, babamız kız olursa eylül istiyor, düşünecek olursak bir ay ismi ama yeni dönem uydurma isimler kadar anlaşılmaz değil,
en azından anlamı ne diye sormaz kimse
sanırım ela yada eylül olucak.
erkek olursada alp'li isimleri seviyo babamız bende hiç sevmem
erkek olursa henüz bir fikrim yok ama doruk olabilir.
Ecrin ismini bir tek ben sevemiyorum sanıyordumEcrin nisa tuana erva zeynep ceylin duru derin
o kadar çoğaldıki artık her çocuktan birinde var bu isim ve kuzey poyraz ayaz emir aras bu isimlerde artık çok sıkça duyulmaya başlandı
buğlem
elizan
yüsra
mina
burçe
neslişah
yezda
yaren
alara
almira
imren
alya koyabilirisin
buğlem
elizan
yüsra
mina
burçe
neslişah
yezda
yaren
alara
almira
imren
alya koyabilirisin
=)) valla şimdi herkesin zevk meselesi kimse kimseye neden ecrin koydu diyemez............. mesela benim kız kardeşim ceylin koydu kızına... araştırdı sordu etti öyle çok yorum var ki... eklerini bölerek bin türlü anlam çıkarmaya çalışmışlar... ne niyetle koyarsam o olur dedi.. hocayla da konuştu kötü bi anlamı kesinlikle yok dendi... öyle karar verdi bende çok seviyorum mesela ceylin ismini....................... ecrine ısınamadım birde çooook fazla duydum etrafımda belki de ondan ama koyan çok eminim herkes de severek koymuştur................... illa derin manalar aramamak lazım.. bazı çok bilindik eski isimlerin manası bile olamyabiliyor en güzeli içine sinmesi.... ben kızda arya ya da alya erkek de rüzgar ismini düşünüyorum mesela........... içime siniyor fikir değişiri ona da eminim kız kardeşim 9 ay isim düşündü öykü-duru-nehir-ırmak vs vs................en son doğduğu gün ceylin istiyorum ben eminim dedi =))
berat ismini ilerde bende düşünüyordum aslında ama berat kandilinden dolayı bide karizmatik geliyor kulağa ama herkeste varsa bu ismi koymam
ayrıca ecrin ismi aşırı derecede kulağı tırmalayan bi isim benim dayımın kızı çocuğuna bu ismin anlamını hiç bilmeden koydu sonra ücret olduğunu öğrenince ecrinnur demeye başladılar çocuğa sanki böyle daha anlamlı oluyo gibi :)
kuranda geçiyor diye manası olmayan popüler isim koymak yerine Türkçe ve anlamlı isim koymak bence çok daha mantıklı
Ceylin ismi de ceylan diyecek biri yanlışlıkla ceylin demiş gibi duruyor yani bana hiç hoş gelmiyor :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?