Doğuma Hazırlık TÜİK; Çocuklara en çok konulan 6 isim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kaety

Çok Şükür, Bin Şükür..
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2012
4.121
753
248
2012 YILINDAKİ EN POPÜLER İSİMLER

Yeni doğan bebeklere konulan en popüler üç erkek ismi 2012 yılında, Berat, Yusuf ve Emir. En popüler üç kız ismi ise Zeynep, Elif ve Ecrin olduğu görüldü. Bu isimlerden ön plana çıkan ve dikkat çeken isim ise Ecrin oldu.

NEREDEN ÇIKTI BU ECRİN

''Halkımızın Kur'an-ı Kerim'de geçiyor'' diye koyduğu bir isim olan 'Ecrin' aslında tek başına bir anlam ifade etmiyor. Ecrin isminin kökeni arapça olan 'ecr' kelimesinden gelir. Ecr 'ücur, ücret' demektir.

TÜİK 2012 yılı nüfus istatistiklerini açıkladı en son haber

sadece benım tanıdıklarımdan 5 tane var bu ısımmden hayır telaffuzuda hoş değil nesını beyenıyorlar anlamıyorum

sadece benım tanıdıklarımdan 5 tane var bu ısımmden hayır telaffuzuda hoş değil nesını beyenıyorlar anlamıyorum

Aynen, Bir tür tepki olarak paylaştım bu haberi
Ecrin koyacağıma Ayşe Fatma koyarım daha sevimli olur

hakikaten ne kadar çok var bu isimler... herkes eski ama güzel isim deyip zeynep ,,elif koyuyor. ecrinde ne çok var öyle çok duydum ki,,sevmiyorum ama ben bu ismi..erkek isimlerinde de emir ve berat hakikaten öylee çoook ki..........offfff

Aynen Zeynep fırladı gidiyor zaten.. Kuranda geçmesi önemli değilmiş, ismin manası çok önemliymiş, yani ücret anlamlı bir isim kuranda geçse ne alaka

gerçekten son yıllarda Kuranı Kerim'de geçiyor diye her kelimeyi koyuyorlar,
benimde hoşuma gitmeyen bi sürü isim var, ecrinde bunlardan birisi.
mesela yeni duyulan isimlerden çoğunun anlamı cennetteki bir ırmak,ağaç,kapı,düşen ilk yağmur damlası falan...
iyide bunca zamandır bu isimler yoktu da şimdi nerden çıktı.
bazıları hoşuma gitsede anlamları uydurma geldiği için çekimser kalıyorum,
bu yüzden çocuğum olursa bilinen,telafuzu kolay isimlerden koymayı düşünüyorum.

Katılyorum, benim şuan çocuğum yok ama şimdiden olursa ne koysam diyorum, forumda da bakıyorum o kadar manasız isimler var ki hayret ediyorum, telaffuzu zor ve kulağa hoş gelmeyen isimler hep..
Eslem' de moda ay ne biçimsiz geliyor kulağa yaa.. Farklılık adına komik olma durumu çoğu bayanın yaptığı..

evet canım, babamız kız olursa eylül istiyor, düşünecek olursak bir ay ismi ama yeni dönem uydurma isimler kadar anlaşılmaz değil,
en azından anlamı ne diye sormaz kimse
sanırım ela yada eylül olucak.
erkek olursada alp'li isimleri seviyo babamız bende hiç sevmem
erkek olursa henüz bir fikrim yok ama doruk olabilir.

Çok hoş, Ela ve Eylül benim daha önce düşündüğüm isimlerdi, sonra 'Duru ve Öykü' olarak dönüş yaptım ama Ela'da hala gözüm var
Ben Begüm, Melissa, Nazlı yada Naz gibi klasik olsada beğeniyorum..

Doruk daha iyi bence :)
Erkek ismini babaya bırakacağım bende, bulmakta cidden zorluk çekiyorum, genelini beğenmiyorum.. En önemlisi hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah..

bence de çok saçma isimler konmaya başlandı son zamanlarda sırf orijinal olma adına!!! ben bir öğretmenim, ve isimlerin çocuklar üzerinde bıraktığı etkiyi çok iyi gözlemliyorum,berat isimli birkaç öğrencim ve tanıdıklarım var, hepsi de yaramaz çocuklar...sonu-han ile biten isimler de öyle, yaramaz söz dinlemeyen, kendi bildiğini okuyan yani bir "han" gibi davranan çocuklar oluyorlar...hele ki "ecrin" ismi...ecik böcük birşey söylerken güçlük çekiyorum...çocuğa isim koymak gerçekten zor iş,ve çocuğun anne baba üzerindeki büyük bir hakkı...ilk kızımın ismini "gülfem" koyduk,"gül ağızlı" demek, çok derin manalar içermiyor "cennetin bilmem kaçıncı katındaki ağacın dalındaki böceğin kanadı..." misali...ya da "Peygamber efendimizi cennete karşılayacak meleğin teyzesinin kızının kardeşinin..." tövbe tövbe böyle anlamlar mı olurmuş.. halkımız çok cahil...bu türeyen uyduruk isimler de bu cahillikten geliyor...araplar koyuyormu çocuklarına" ecrin,ceylin" isimlerini acaba???

Ecrin ismini bir tek ben sevemiyorum sanıyordum Ecrin nisa tuana erva zeynep ceylin duru derin
o kadar çoğaldıki artık her çocuktan birinde var bu isim ve kuzey poyraz ayaz emir aras bu isimlerde artık çok sıkça duyulmaya başlandı

ahmet mehmetin yerini emir ayaz aras eymen aldı

ayşe fatma nın yerini ecrin derin beren azra öykü aldı

zeynep ve elif ismi hala güncelliğini korumakta

Yaa ben kızıma Duru düşündüm o kadar çok mu :/ Ben yıllardır düşünüyordum tühhh :26:
Ecrin anneleri de görmesin burayı

buğlem
elizan
yüsra
mina
burçe
neslişah
yezda
yaren
alara
almira
imren
alya koyabilirisin

=)) valla şimdi herkesin zevk meselesi kimse kimseye neden ecrin koydu diyemez............. mesela benim kız kardeşim ceylin koydu kızına... araştırdı sordu etti öyle çok yorum var ki... eklerini bölerek bin türlü anlam çıkarmaya çalışmışlar... ne niyetle koyarsam o olur dedi.. hocayla da konuştu kötü bi anlamı kesinlikle yok dendi... öyle karar verdi bende çok seviyorum mesela ceylin ismini....................... ecrine ısınamadım birde çooook fazla duydum etrafımda belki de ondan ama koyan çok eminim herkes de severek koymuştur................... illa derin manalar aramamak lazım.. bazı çok bilindik eski isimlerin manası bile olamyabiliyor en güzeli içine sinmesi.... ben kızda arya ya da alya erkek de rüzgar ismini düşünüyorum mesela........... içime siniyor fikir değişiri ona da eminim kız kardeşim 9 ay isim düşündü öykü-duru-nehir-ırmak vs vs................en son doğduğu gün ceylin istiyorum ben eminim dedi =))

buğlem
elizan
yüsra
mina
burçe
neslişah
yezda
yaren
alara
almira
imren
alya koyabilirisin

alya ama mesela buradaki almira nın da bi manası yok ya da uydurma bir sürü mana var ,,mina da şeytan taşlanan yer anlamında..buğlem sözde cenneti müjdeleyen melek ama eski türk ismi ve kızıldereli ismi olarak da çıkıyor bin türlü de anlam okumuştum........ yakın zamanda kardeşim doğum yaptığı için resmen ezber yaptık bu konuda ama diyorum yaa en güzeli anlamlara çok derine inmeden içine sinerek isim koymakk

Son düzenleme:
buğlem
elizan
yüsra
mina
burçe
neslişah
yezda
yaren
alara
almira
imren
alya koyabilirisin

Ortada bir hamilelik yok aslında Allah ne verir bilemiyorum ama teşekkür ediyorum :)

Rüzgar çok hoş bir isim, bende çok beğeniyorum, güzel günlerde büyütsünler canım

berat ismini ilerde bende düşünüyordum aslında ama berat kandilinden dolayı bide karizmatik geliyor kulağa ama herkeste varsa bu ismi koymam
ayrıca ecrin ismi aşırı derecede kulağı tırmalayan bi isim benim dayımın kızı çocuğuna bu ismin anlamını hiç bilmeden koydu sonra ücret olduğunu öğrenince ecrinnur demeye başladılar çocuğa sanki böyle daha anlamlı oluyo gibi :)
kuranda geçiyor diye manası olmayan popüler isim koymak yerine Türkçe ve anlamlı isim koymak bence çok daha mantıklı
Ceylin ismi de ceylan diyecek biri yanlışlıkla ceylin demiş gibi duruyor yani bana hiç hoş gelmiyor :26:

Cidden komik olmuş Ecrinnur :) Aynen neyse onlar koysun dursun o isimleri bizim çocuklarımız farklı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…