Benzer baskıyı baba tarafımdan gördüm, zira annem babam hayatta değildi, onların eline kalmıştım. Üniversiteye gitmeni istemiyoruz, ille gideceksen şehir dışına çıkamazsın dediler. Başımı zorla kapatmaya, hacıların&hocaların peşine takmaya çalıştılar (isteyen gitsin beni hiç ilgilendirmez ama işin içinde zorlama olunca durum farklı anlayacağınız üzere) hatta haberim olmadan beni evlendirme planları yapmaya başladılar, şiddet de gördüm. Ben ne yaptım; üniversite tercihlerime ne kadar uzak yer varsa yazdım, hatta ille tutsun diye gitmek istemediğim ama puanı düşük birkaç bölüm bile yazdım, neticede onlarla kalmaktan iyiydi. Kazandım, peşime düştüler, birkaç sene huzursuz ettiler ama nihayetinde pes ettiler. O gün bu gündür kendi şehrime adımımı bile atmıyorum. Kendi hayatımı kendim kurdum kısaca. Boyun eğseydim şuan istemediği bir hayatı yaşayan mutsuz bir kadın olurdum. Oysa Allah'a şükür çok mutluyum. Sana da tavsiyem karşındakiler annen baban da olsa, sana istemediğin bir hayatı yaşatmalarına izin verme. Çocuk değilsin. Evet, kolay değil ama güçlü olmaktan başka şansın yok.
KPSS tercihi yapmadım daha önce. Mesela 2 tercih formu alınabiliyor mu? 2 tane al, birini baban doldursun, birini sen doldur. Kendi formunla başvuru yap. Kazanırsan da kaç git. Yoksa böyle ömür geçmez, mutsuz, pasif, huzursuz bir insan olup çıkarsın.