• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükendim artık fikir lütfen :(

kiz cocugunu dayakla sindiren o babana yaziklar olsun.
saygisiz hayirsiz evlat oldugunu filan dusunme.
degistir tercihlerini,istedigin yerleri one koy.
insallah atanirsin.
zaten genelde bekar olanlari ilk once bi doguya gonderiyorlar,sonra es durumundan atamalari oluyor.

Ben de tercih yaparken cok yogun kendi memleketimi yazmam konusunda baskı altında kalmıştım ve bu hayatta istediğim son şeydi.Size kötü örnek olmak istemem ama babama gösterdigim tercih listesi başka,aslolan bambaşkaydı.Çok açılmadan yakın yerleri yazın.Sonuç açıklaninca puanim yetmedi dersiniz.

Merhaba
Ben 25 yaşındayım üniversiteyi ailemle okudum ve aynı zamanda çalıştım. Gece iş gündüz okul. Kendi emeğimle ailemin desteği olmadan üniv kazandım okudum bitti. Kpss çalıştım deliler gibi.Bu yıl atanıyorum Allahın izniyle
Sorun şu ; Ben başka bir şehire atanmak istiyorum buna müsade etmiyorlar kendi şehrim geliyor önce olduğun yeri yaz diyorlar. Benim fikrim önemli değil listeyide babam hazırlayacakmış. Bu yaşımda babam bana vurmaktan çekinmiyor vuruyor da .Herşeyim kısıtlanır teyzemin bile yanına gidince şehir dışına yalvarmak zorundayım. Her iki kelimesinden biri küfür özürlü aptal gerizekalı. Ayrıntıları anlatsam ağzınız açık kalır. 16 yaşındayken kuran getir oku Karşımda dedi özel günümdeydim diye daha sonra okuyacağım dedim gerdan kemiğimden tutup yerlere atarak dövmüştü. Küçükken sürekli örtünme baskısı örtündüm hiç istemeden ağzımı bile açamadım şimdiye kadar istemiyorum diye bunu nasıl söylicem. 25 Yaşında değil bi çocuk muamelesi görüyorum bu yüzden Özgüven karar alma hepsi düşüyor .Hem dışarı atanma hem açılma mevzusu nolcak bilmiyorum :KK43:
tercih konusunda babanıza karşı gelmeyin ama kendi gitmek istediğiniz yerleri yazın,çıkıncada aa burası çıkmış der gidersin:KK54:
en fazla 1 kere daha dayak yersin geri kalanında rahat edersin:KK56:

Çok güzel elinize sağlık özellikle son söz benim benim sözüm olacak bunu düşünücem her kararsız kaldığım da.Geçmişimide sırtımda taşıdım hep bırakıp atmayı çok istiyorum. Kendimi tanımak kararlarımı almak istiyorum artık..

Yıllar geçtikçe daha da agirlasacak zorlasacak hersey. Daha çok gencsin. Mesleğin var yakında yepyeni bir hayatın olacak. Ailenle yaşamaya devam etsen de değişmek elinde. Aileni sil at asla demem. Ama onlar için deli çabaları bırak. Az hasarla çık.. hep geleceğe odaklan. Ben 30 umdan sonra gözümü açtım inş sen daha erken aç. .

kendi istediğiniz yeri yazın
Baba tutmadı dersiniz
Ama değiştirin babanızın yaptıgı tercıhı.

Uzak yerleri tercih et. Yaşam senin yaşamın ve bir kere yaşayacaksın. Böyle ömür geçmez. Sonra kurtulmak için bir evlilik yaparsın, o da doğru olmaz. Uzağa git ve özgürce yaşa. Ailen bile seni engelleyemesin lütfen. Buna izin verme.

Merhaba
Ben 25 yaşındayım üniversiteyi ailemle okudum ve aynı zamanda çalıştım. Gece iş gündüz okul. Kendi emeğimle ailemin desteği olmadan üniv kazandım okudum bitti. Kpss çalıştım deliler gibi.Bu yıl atanıyorum Allahın izniyle
Sorun şu ; Ben başka bir şehire atanmak istiyorum buna müsade etmiyorlar kendi şehrim geliyor önce olduğun yeri yaz diyorlar. Benim fikrim önemli değil listeyide babam hazırlayacakmış. Bu yaşımda babam bana vurmaktan çekinmiyor vuruyor da .Herşeyim kısıtlanır teyzemin bile yanına gidince şehir dışına yalvarmak zorundayım. Her iki kelimesinden biri küfür özürlü aptal gerizekalı. Ayrıntıları anlatsam ağzınız açık kalır. 16 yaşındayken kuran getir oku Karşımda dedi özel günümdeydim diye daha sonra okuyacağım dedim gerdan kemiğimden tutup yerlere atarak dövmüştü. Küçükken sürekli örtünme baskısı örtündüm hiç istemeden ağzımı bile açamadım şimdiye kadar istemiyorum diye bunu nasıl söylicem. 25 Yaşında değil bi çocuk muamelesi görüyorum bu yüzden Özgüven karar alma hepsi düşüyor .Hem dışarı atanma hem açılma mevzusu nolcak bilmiyorum :KK43:
İşin var, aklın var, böyle kötü ailen var. YAz başka şehir git kur evini, kaybettiklerine yansınlar. Aç başını da istemiyorsan. Kime ne??

Istedigin şehri yaz ve git tereddüt bile etme. .Boylelerine baba bile denmez kız çocuklarının kıymetini bilmedik hodukler. .
Dinde de zorlama yoktur..Baban istedi diye zorla kapandıktan sonra da bi anlamı. .
Deli oluyorum böyle konulara ya 25 yaşındaki kızı dövmek nasıl bi beynin eseri!!!

Benzer baskıyı baba tarafımdan gördüm, zira annem babam hayatta değildi, onların eline kalmıştım. Üniversiteye gitmeni istemiyoruz, ille gideceksen şehir dışına çıkamazsın dediler. Başımı zorla kapatmaya, hacıların&hocaların peşine takmaya çalıştılar (isteyen gitsin beni hiç ilgilendirmez ama işin içinde zorlama olunca durum farklı anlayacağınız üzere) hatta haberim olmadan beni evlendirme planları yapmaya başladılar, şiddet de gördüm. Ben ne yaptım; üniversite tercihlerime ne kadar uzak yer varsa yazdım, hatta ille tutsun diye gitmek istemediğim ama puanı düşük birkaç bölüm bile yazdım, neticede onlarla kalmaktan iyiydi. Kazandım, peşime düştüler, birkaç sene huzursuz ettiler ama nihayetinde pes ettiler. O gün bu gündür kendi şehrime adımımı bile atmıyorum. Kendi hayatımı kendim kurdum kısaca. Boyun eğseydim şuan istemediği bir hayatı yaşayan mutsuz bir kadın olurdum. Oysa Allah'a şükür çok mutluyum. Sana da tavsiyem karşındakiler annen baban da olsa, sana istemediğin bir hayatı yaşatmalarına izin verme. Çocuk değilsin. Evet, kolay değil ama güçlü olmaktan başka şansın yok.

KPSS tercihi yapmadım daha önce. Mesela 2 tercih formu alınabiliyor mu? 2 tane al, birini baban doldursun, birini sen doldur. Kendi formunla başvuru yap. Kazanırsan da kaç git. Yoksa böyle ömür geçmez, mutsuz, pasif, huzursuz bir insan olup çıkarsın.

okurken nasıl kendi ayaklarının üzerinde durduysan şimdide durabilirsin bu senin geleceğin senin yaşantın acaba yarın birgün çalışşın maaşına da el koyarım kafasında mı babanız bunu da düşünüyor olabilir. Önemli olan sizin ne istediğiniz ne diğim Allah yardımcınız olsun.

İşin var, aklın var, böyle kötü ailen var. YAz başka şehir git kur evini, kaybettiklerine yansınlar. Aç başını da istemiyorsan. Kime ne??

Evet hep bi Başkasını mutlu etme çabası ya da boyun eğme elden bişey gelmeyince susuyor insan sindiriyor. Ben pes ettim belkide başka çarem yoktu.Ama bizim tanıdık var kadın Çarşaflı baba sakallı bayağı dindar bir ile kızları açık ve rahat giyinir bi baskıda yapmazlar ailesinin tayini başka yere çıktı ben burda yaşamak istiyorum düzenim işim var dedi ve kaldı.işte ben böyle bir aileye dindar aile derim. Işte Anlayış güven bu. Millet çocuğunu liseyi okumaya başka şehire gönderiyor öğreci oalrak ben öğretmen oalrak bi yere gidemiyorum bu da zoruma gidiyor

okurken nasıl kendi ayaklarının üzerinde durduysan şimdide durabilirsin bu senin geleceğin senin yaşantın acaba yarın birgün çalışşın maaşına da el koyarım kafasında mı babanız bunu da düşünüyor olabilir. Önemli olan sizin ne istediğiniz ne diğim Allah yardımcınız olsun.

Âmin inş Öylede dedi zaten sen okurken çalşıyorsun maaşına karışmıyordum Zaten ben seni işe koymuştum dedi ama şimdi alıcam dedi.
Bende çalışmaya çok meraklı değildim işe koymasaydın ben çok mu meraklıydım 24 saat çalışıp ertesi gün uykusuz okula gitmeyi ben mi istedim. Herkes okul çıkışı kafelere giderken ben işe gittim.900 lira alıyordun okul masrafım ailemin yanımda olmama rağmen Bölümüm Gereği çoktu. Ben o parayla anneme de yardımcı oldum. Diğer okuyan kardeşime arada yardım da ettim . Genç odası aldım.kıyafet para fln. Anneme koltuk Takımı masa fln aldım. Kendi çeyizimi aldım daha bi sürü ama sorsan hiç bişey yapmadın diyorlar zaten ben sana Yük olmadım cebinden beş Kuruş çıkmadı Bu sana bi Kazanç değil mi dedim.

Herke benim bu şekilde okumamı çalışmamı takdir ederken onların hiçbişey yapmamışım Gibi davranması beni çıldırtıyor.

Benzer baskıyı baba tarafımdan gördüm, zira annem babam hayatta değildi, onların eline kalmıştım. Üniversiteye gitmeni istemiyoruz, ille gideceksen şehir dışına çıkamazsın dediler. Başımı zorla kapatmaya, hacıların&hocaların peşine takmaya çalıştılar (isteyen gitsin beni hiç ilgilendirmez ama işin içinde zorlama olunca durum farklı anlayacağınız üzere) hatta haberim olmadan beni evlendirme planları yapmaya başladılar, şiddet de gördüm. Ben ne yaptım; üniversite tercihlerime ne kadar uzak yer varsa yazdım, hatta ille tutsun diye gitmek istemediğim ama puanı düşük birkaç bölüm bile yazdım, neticede onlarla kalmaktan iyiydi. Kazandım, peşime düştüler, birkaç sene huzursuz ettiler ama nihayetinde pes ettiler. O gün bu gündür kendi şehrime adımımı bile atmıyorum. Kendi hayatımı kendim kurdum kısaca. Boyun eğseydim şuan istemediği bir hayatı yaşayan mutsuz bir kadın olurdum. Oysa Allah'a şükür çok mutluyum. Sana da tavsiyem karşındakiler annen baban da olsa, sana istemediğin bir hayatı yaşatmalarına izin verme. Çocuk değilsin. Evet, kolay değil ama güçlü olmaktan başka şansın yok.

KPSS tercihi yapmadım daha önce. Mesela 2 tercih formu alınabiliyor mu? 2 tane al, birini baban doldursun, birini sen doldur. Kendi formunla başvuru yap. Kazanırsan da kaç git. Yoksa böyle ömür geçmez, mutsuz, pasif, huzursuz bir insan olup çıkarsın.

Tebrik ederim sizi boyun eğmemişsiniz okumuşsunuz kendi ayaklarınızın üzerinde durabiliyorsunuz. Ben annem babam ayrıca özellikle anne tarafı dayılar bile herşeyime karışıyor. umarım bende öyle yaparım az kaldı

Âmin inş Öylede dedi zaten sen okurken çalşıyorsun maaşına karışmıyordum Zaten ben seni işe koymuştum dedi ama şimdi alıcam dedi.
Bende çalışmaya çok meraklı değildim işe koymasaydın ben çok mu meraklıydım 24 saat çalışıp ertesi gün uykusuz okula gitmeyi ben mi istedim. Herkes okul çıkışı kafelere giderken ben işe gittim.900 lira alıyordun okul masrafım ailemin yanımda olmama rağmen Bölümüm Gereği çoktu. Ben o parayla anneme de yardımcı oldum. Diğer okuyan kardeşime arada yardım da ettim . Genç odası aldım.kıyafet para fln. Anneme koltuk Takımı masa fln aldım. Kendi çeyizimi aldım daha bi sürü ama sorsan hiç bişey yapmadın diyorlar zaten ben sana Yük olmadım cebinden beş Kuruş çıkmadı Bu sana bi Kazanç değil mi dedim.

Herke benim bu şekilde okumamı çalışmamı takdir ederken onların hiçbişey yapmamışım Gibi davranması beni çıldırtıyor.

bu kadar başarılı bir birey olduğun için taktir ediyorum seni
bu zorluklarda bir yerlere gelmeye çalışmışsın ve geliyorsun
hangi alan ve sıralaman kaç? bulunduğun şehir kesin tutar mı? kesinlikle 41 i seç derim en azından bir yere atanırsın kurtulursun.maaşını istediği kadar istesin doğru bilgi verme asla gönderme.kaldığın yerin kirasını fazla söyle.maaşını az söyle.tam bilgi verme.
ayrıca hiç adam gibi büyüğünüz yok mu gözünü korkutsa biri.

Istedigin şehri yaz ve git tereddüt bile etme. .Boylelerine baba bile denmez kız çocuklarının kıymetini bilmedik hodukler. .
Dinde de zorlama yoktur..Baban istedi diye zorla kapandıktan sonra da bi anlamı. .
Deli oluyorum böyle konulara ya 25 yaşındaki kızı dövmek nasıl bi beynin eseri!!!

Abim dövmüştü tekme tokat bişey olunca iki kelime edince kafama vuruyor. Babam eskiden olsa tekme tokat vururdu. Şimdi bağırıp itip kakıyor boynuma omzuma vuruyor. 22 23 teydim Bi kere abim erkek arkadasım olduğunu babama söyleyince babam bileklerimi sıkıca tutup bi eliyle de o gür sesiyle bağırıp tokat atıyordu hakaret ediyordu.

Şimdi de babana karşı çok Saygısızlık diyoe annem napim Saygısızlık Yapmıyorum konuşmuyorum en iyisi. Ben sanki çok meraklıydım babamla böyle olmaya.

Arkadaşlarım sevgilerinden ayrılınca annelerinin dizlerinde ağlarlardı. Tanıştırırlardı.Annelerime anlatırlardı böyle dedi şöyle yaptık diye konuşurlardı ben imrenerek bakardım. Ben üstüne dayak yiyorum

Tebrik ederim sizi boyun eğmemişsiniz okumuşsunuz kendi ayaklarınızın üzerinde durabiliyorsunuz. Ben annem babam ayrıca özellikle anne tarafı dayılar bile herşeyime karışıyor. umarım bende öyle yaparım az kaldı
Umarım her şey istediğin gibi olur, umarım biran önce atanır, daha mutlu bir hayata yelken açarsın. Aile, akraba baskısı ne demek iyi bildiğimden, benzer şeyler yaşayan birilerini gördüğümde ruhum daralıyor. Sen de güçlü bir insansın. Benim yaşıma geldiğinde, sen de geriye dönüp baktığında neler atlatmışım, iyi ki yapmışım, şimdi çok mutluyum diyeceksin, buna gerçekten inanıyorum.

Ne yapacaksınız, tabii ki oldu bittiye getireceksiniz. Tercihlerinizi kendiniz yapın. Babanızda madem çok meraklı uyduruktan bir form verin doldursun dursun.

Merhaba

babanın neden güveni yok sana? kafası mı basmıyo bir olay mı yaşadınız?

Merhaba
Onlardan habersiz değiştir. Nasılsa dövecekse son kez döver.

Back
X