• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükendim artık :(((

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.530
448
323
Hep bir hayat koşuşturması .... Ama bu hayat koşuşturmasında olması gereken hayatı yaşamak ister insan onlarla koşuştursun ... 27 yıldan beri aynı şeyleri yaşamak değil .... 7 yıl çocukluk geri kalan sadece okul hayatı ... Başka hiç bir duygu yok hayata dair .. Çok şükür ailem, arkadaşlarım oldu . Ama bu süreç içersinde hayatı karşıdan izledim insanlar süreci tamamlarken, devam ederken ...

Hep dur , gitme yapma demesiyle geçti ... ailemin istediği hayatı yaşadım . Onların çizdiği yolda. Olmak istediğim o kadar şey vardı ki ...

Ergenliğimde erkekler hep kötü , cinsel istismar yaratan varlıklar olarak gördüm hayatımda .. Gerçekten sevemezmiydi beni .. İllaki taviz mi gerekirdi . Oysa ki çevremde yıllarca ilişkisi olmuş , özgürce gezip tozabilmiş arkadaşlar ve evlilikle noktalanan ilişkilerle doluydu . Kaç kez erkek arkadaşı olup başka biriyle evliliğe kavuşan da .. Ama benim için bunlar hep yanlıştı sanki ...Aileme göre evleneceğim kişi beni isteyecek vss... Ama o katı kuralı olan aile büyüklerinin torunları dolambaçlı ilişklier içinden çıktı. Ben üniversiteye yeni başladığımda bu kızı tutun yoksa dizinizi döverseniz diye söyleyip akşam yedi de eve geldim diye dayak yediren kişi şimdi o kadar okudun bulamadın mı birini diyor . Şu zamanki torunununu da ünv bul bul okurken nişanlarız diyorlar ..

Geride genç kızlığımın yaşayamadığı , eksikliğini hissetiğim duygular .. Bunları çevremde sitem ettiğimde de azdın mı koca mı istiyor... of evlenipte noluyo .. diyip eşiyle aşk seromonileri düzenleyip karşıma geçen insanlar.... Azıcık duyguma inseler .... Ne hissetiğimi anlasalar .. İnsanlar başından geçsede kendi mutlu olduklarında anlamıyorlar seni ...

Gelelim okul hayatıma demiştim ömrüm okumakla geçti .. Halen halen devam ediyor .. Başarılıydım .. Mücadele verdim uğraştım .. Ama gene hayalini kurduğum o şartları sağladığım işlere bile hiç bir başarı sahibi olmayan çabasız kişiler girdi ... Artık oturdum o kpss illeti ile uğraşıyorum ..Öğretmenlikten gireceğim sınava .. toplam koskoca derya deniz 13 derst. Beynim patlıyor artık . Meslek sahibi oluyor . Ama devlet halen o illet sınavı geçmeden bizi tanımlamıyor . Yanlış eğitim politikaları yüzünden ..

Psikolojim çökme noktasında ... Gözlerim gittikçe bozuluyor .. Mutsuz bir hayat .. Arkadaşlarıma dahi vakit geçiremiyorum hayatlar farklı onlar evliler .. Akrabalarıma dahi gidemiyorum .. Naptın naptım .. Okudun da noldu .. Birini bulamadın mı ? Bir tek sen kaldım ..

İnsanların dediğine takmamak lazım ama olmuyor işte yanlarına bir gittin mi tüm hissi veriyorlar o yüzden evde oturup dışarıya çıkmamak lazım sanırım ??

Sizde bunlar kader mi ? Yoksa kulların bana çizdiği bir yol mu /

Dogum evlilik ve rizik kaderin degismez cizgilerindendir. Onun harici herseyi biz kendimiz yapariz. Senin anlattiklarin bu toplumdaki kadinlarin genelinin yasadigi problemler. Boyun egdiysen tabu yikmadiysan insanlarin sucu degil. Biz de o yollardan gectik ama farkli duruslar sergiledik mesela.

Gecen gecmis, gecmisle ugrasirsan boyle devam edersin. Bir noktada olgun bir hanim gibi hayatini kontrol etmeye baslamalisin.

Doğum,evlilik ,rızık kaderse geriye ne kalıyor kaderi değiştiren tek şey duadır bunla ilgili hadiste vardır.27 yaş çok büyük bi yaş değil arkadaşım inan bizede onlarca laf söylerler niye evlenmiyosunuz diye bende bulun iyi birini evleneyim derim.İstediğim vakit evlenirim kimseyi ilgilendirmez diyorum eğer sen onlar öyle söylediğinde üzülüp içine atıp laf veremezsen dahada üstüne gelirler evlensen çocuk derler sonra ikinci nezaman derler kısaca derlerde derler .Eğer insanları üzmeyim diye hep kendini üzersen bu asla son bulmaz.Unutma dünya sen yaşadıkça senin etrafında dönüyor.

Hiçbir şey için geç değildir. Etrafındaki insanlar erken evlenmiş olabilrler demek ki senin henüz zamanın var. Emin ol ailen seni sınırlasa da derslerle kpss ile boğuşsanda senin aşkın bir yerlerde bekliyor ve karşına çıkacağı doğru zamanı gözlüyor. Henüz 27 yaşındasın inan bana çok büyük bir yaş değil.

Akrabalar konusunda ise hiç kendini üzme ve düşünme liseden mezun olunur üniversiteye gitmiyor mu derler, üniversite biter işe girmiyor mu ya da evlemiyor mu diye başlarlar işe girersin, evlenirsin 1 hafta sonra çocuk ne zaman derler çocuk olur 2. nerde..... yani onların konuşmaları ve istekleri hiç bitmez. ya gülüp geçeceksin ya da görüşmeyeceksin!
Ders çalışmaktan arkadaşlarınla görüşemiyorsan yazık ediyorsun kendine. Verimli olabilmen için kendine zaman ayırman lazım. Haftada en az 1 gün stres atman için sevdiğin kişilerle bir arada olman sevdiğin şeyleri yapman gerekir. Ailenin sınırlamaları dışında bence sen de kendini biraz soyutlamışsın. Kendine zarar verirsin sadece.

Mutsuz hissetme kendini bence mutlu olacak birçok sebebin var. En önemlisi sağlıklısın, ailen seninle, bir üniversiteyi bitirmişsin bir mesleğin var. Devamı da zamanla gelecektir. Hepimiz aynı evrelerden geçtik. Arkadaşlarımdan biliyorum özellikkle iş bulma, kpss dönemi çok yıpratıcı ama bunu daha da zorlaştırmak ya da kolaylaştırmak senin elinde.

kader mi? Ben şuna inanıryorum önümüzde yollar var çizilmiş, ama hangi yola sapacağımızı biz kendimiz seçiyoruz. Bence sen hep karşına çıkan ilk yola sapmışsın direnmemiş, dik durmamışsın bazı konularda. Bundan sonrası senin için milat olabilir ve mantıklı düşünüp, engeller karşısında dik durup senin için iyi olan yolu seçebilrsin.

Bunları çoğu kişi yaşamıştır ama büyüyünce artık bi yerden sonra kendi kararlarını uygulaşmıştır
Siz durup beklerseniz sadece geride değil gelecekte de pişmanlıklarınız çok olur
Yaşınız kaç bilmiyorum ama evlilik biraz nasip işi
Onun dışında arkadaşlarınla gezmene kim engel ? Hobi edinmene kim engel ?
Sadece aile yasaklarında değil bence sizde de biraz pasiflik var
Her şey sevgili veya eş değil ki
Sınavını kazan, git başka şehirde özgür yaşa. Kafa dinlersin en azından

Seni o kadar iyi anladim ki :( ins karsina yakin zamanda hayirli birisi cikar ve sen yasayamadigin, eksikliğini hissettiğin tum guzel duyguları onunla yasarsin..

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Hep bir hayat koşuşturması .... Ama bu hayat koşuşturmasında olması gereken hayatı yaşamak ister insan onlarla koşuştursun ... 27 yıldan beri aynı şeyleri yaşamak değil .... 7 yıl çocukluk geri kalan sadece okul hayatı ... Başka hiç bir duygu yok hayata dair .. Çok şükür ailem, arkadaşlarım oldu . Ama bu süreç içersinde hayatı karşıdan izledim insanlar süreci tamamlarken, devam ederken ...

Hep dur , gitme yapma demesiyle geçti ... ailemin istediği hayatı yaşadım . Onların çizdiği yolda. Olmak istediğim o kadar şey vardı ki ...

Ergenliğimde erkekler hep kötü , cinsel istismar yaratan varlıklar olarak gördüm hayatımda .. Gerçekten sevemezmiydi beni .. İllaki taviz mi gerekirdi . Oysa ki çevremde yıllarca ilişkisi olmuş , özgürce gezip tozabilmiş arkadaşlar ve evlilikle noktalanan ilişkilerle doluydu . Kaç kez erkek arkadaşı olup başka biriyle evliliğe kavuşan da .. Ama benim için bunlar hep yanlıştı sanki ...Aileme göre evleneceğim kişi beni isteyecek vss... Ama o katı kuralı olan aile büyüklerinin torunları dolambaçlı ilişklier içinden çıktı. Ben üniversiteye yeni başladığımda bu kızı tutun yoksa dizinizi döverseniz diye söyleyip akşam yedi de eve geldim diye dayak yediren kişi şimdi o kadar okudun bulamadın mı birini diyor . Şu zamanki torunununu da ünv bul bul okurken nişanlarız diyorlar ..

Geride genç kızlığımın yaşayamadığı , eksikliğini hissetiğim duygular .. Bunları çevremde sitem ettiğimde de azdın mı koca mı istiyor... of evlenipte noluyo .. diyip eşiyle aşk seromonileri düzenleyip karşıma geçen insanlar.... Azıcık duyguma inseler .... Ne hissetiğimi anlasalar .. İnsanlar başından geçsede kendi mutlu olduklarında anlamıyorlar seni ...

Gelelim okul hayatıma demiştim ömrüm okumakla geçti .. Halen halen devam ediyor .. Başarılıydım .. Mücadele verdim uğraştım .. Ama gene hayalini kurduğum o şartları sağladığım işlere bile hiç bir başarı sahibi olmayan çabasız kişiler girdi ... Artık oturdum o kpss illeti ile uğraşıyorum ..Öğretmenlikten gireceğim sınava .. toplam koskoca derya deniz 13 derst. Beynim patlıyor artık . Meslek sahibi oluyor . Ama devlet halen o illet sınavı geçmeden bizi tanımlamıyor . Yanlış eğitim politikaları yüzünden ..

Psikolojim çökme noktasında ... Gözlerim gittikçe bozuluyor .. Mutsuz bir hayat .. Arkadaşlarıma dahi vakit geçiremiyorum hayatlar farklı onlar evliler .. Akrabalarıma dahi gidemiyorum .. Naptın naptım .. Okudun da noldu .. Birini bulamadın mı ? Bir tek sen kaldım ..

İnsanların dediğine takmamak lazım ama olmuyor işte yanlarına bir gittin mi tüm hissi veriyorlar o yüzden evde oturup dışarıya çıkmamak lazım sanırım ??

bu anlattıkların çoğu insanın başından geçmiş ve geçmekte olan şeyler
ben olağanüstü bişey göremedim
çoğu insanın evlenene kadar flörtü olmuyor
zaten mutlu bir evlilik piyango gibi flörtle de alakası yok
kime vuracağı belli değil
sana da vurabilir
iş konusuna gelince
çoğu üniversite mezunu senin gibi
okudun da ne oldu diyen seviyesizlere uygun bir cevap verip ağzını kapatmak senin görevin
herşey senin tutumunla ilgili
eğer insanlar seni dimdik görürse sana laf sokmaya cesaret edemezler
sen hele bir atanmaya bak inşallah herşey yoluna girer
sabır şükür dua bunlar hayatın zorlukların karşı silahlar
şunu da unutma insanların yüzde 90 ı senin gibi dertli
sadece yüzde 10luk bir azınlık dertsiz tasasız yaşıyor
hayat böyle mücadele demek
umarım bu karamsar havadan çıkarsın
çünkü karamsarlık seni ileri götürmez

Bi de bu kadar çevreye kulak asmayın
Evlenince bitecek mi sanıyosun
Eee çocuk ne zaman diyecekler
Çocuğun olsa bile
İkinci ne zaman diyecekler

Çevreyi es geç
Sen ne ile mutlu olursun bunu düşün ve uygula

Doğum,evlilik ,rızık kaderse geriye ne kalıyor kaderi değiştiren tek şey duadır bunla ilgili hadiste vardır.27 yaş çok büyük bi yaş değil arkadaşım inan bizede onlarca laf söylerler niye evlenmiyosunuz diye bende bulun iyi birini evleneyim derim.İstediğim vakit evlenirim kimseyi ilgilendirmez diyorum eğer sen onlar öyle söylediğinde üzülüp içine atıp laf veremezsen dahada üstüne gelirler evlensen çocuk derler sonra ikinci nezaman derler kısaca derlerde derler .Eğer insanları üzmeyim diye hep kendini üzersen bu asla son bulmaz.Unutma dünya sen yaşadıkça senin etrafında dönüyor.

Oyle degil dunya. Kaderin degismez cizgileri var, bir de degisen noktalari. Evlenecegin kisi, dogacak cocuk, bunlar duayla falan degismez. Duayla degisen noktalar baska.

Sabah gidip akşam döneceğim 3 saatlik şehir dışı için bile izin vermeyen bir ailem var . Babam da gelecekmiş yanımda .. Yaş 27 ya .. Gelme diyorum sus
o kadar .. En kıymetli hazinemmiş malum yer .. Çok sinirleniyorum...

Bugüne kadar öyle ortamlarda bulundum.. Fırsatım oldu ki .. Ayın şehir de olmama rağmen

Ama seneye şırnak a atansam dahi o zaman başkaymış .. Kendimi tokatlıyası geliyor .
Kafamı duvara vuruyorum .. Tişörtümü parçalıyorum .İsyan ediyorum . Gidiyoruim diyorum ..

Ama ne gibi farklı duruş lazım bilemiyorum ..

Tamam toplum kötü .. Cinsel istismar var ama ben kendimi koruyorum . Hep bu filmler ve haberler yüzünden .

AKILLICA İFADELERİMDEN .. BUGÜNE KADARKİ HAYAT ÇİZGİMDEN MEMNUN OLAN , KİMSEDEN LAF GETİRTMEYEN BİR DURUŞUM OLDU . ARKADAŞLARIMI BİLE AİLEMİN BU FİKİRLERİNDEN DAHA GÜVENİR..

SENİ KOCAMLA AYIN ODADA VE EVDE BIRAKSIM İÇİM RAHAT OLUR DİYEN BİR ÇİZGİM OLDU.

AMA AİLEMİN BAŞKASI NE DER ZİHNİYETİNDEN KURTULAMIYORLAR . TOPLUMUN KANAYAN YARASI .. AİLE KAREKTERİM BİZİM MUTLULUGUMUZDAN ÇOK BAŞKASINI NE DÜŞÜNDÜĞÜ OLDU ..

PEKİ BİR ÖNERİNİZ VAR MI ?

Sabah gidip akşam döneceğim 3 saatlik şehir dışı için bile izin vermeyen bir ailem var . Babam da gelecekmiş yanımda .. Yaş 27 ya .. Gelme diyorum sus
o kadar .. En kıymetli hazinemmiş malum yer .. Çok sinirleniyorum...

Bugüne kadar öyle ortamlarda bulundum.. Fırsatım oldu ki .. Ayın şehir de olmama rağmen

Ama seneye şırnak a atansam dahi o zaman başkaymış .. Kendimi tokatlıyası geliyor .
Kafamı duvara vuruyorum .. Tişörtümü parçalıyorum .İsyan ediyorum . Gidiyoruim diyorum ..

Ama ne gibi farklı duruş lazım bilemiyorum ..

Tamam toplum kötü .. Cinsel istismar var ama ben kendimi koruyorum . Hep bu filmler ve haberler yüzünden .

AKILLICA İFADELERİMDEN .. BUGÜNE KADARKİ HAYAT ÇİZGİMDEN MEMNUN OLAN , KİMSEDEN LAF GETİRTMEYEN BİR DURUŞUM OLDU . ARKADAŞLARIMI BİLE AİLEMİN BU FİKİRLERİNDEN DAHA GÜVENİR..

SENİ KOCAMLA AYIN ODADA VE EVDE BIRAKSIM İÇİM RAHAT OLUR DİYEN BİR ÇİZGİM OLDU.

AMA AİLEMİN BAŞKASI NE DER ZİHNİYETİNDEN KURTULAMIYORLAR . TOPLUMUN KANAYAN YARASI .. AİLE KAREKTERİM BİZİM MUTLULUGUMUZDAN ÇOK BAŞKASINI NE DÜŞÜNDÜĞÜ OLDU ..

PEKİ BİR ÖNERİNİZ VAR MI ?

ailen de böyle görmüş
doğrusunun bu olduğunu düşünüyor
ama darda kalsan yanına koşacak olan da ailendir
seni korumaya çalışırken bunaltmışlar

Bi de bu kadar çevreye kulak asmayın
Evlenince bitecek mi sanıyosun
Eee çocuk ne zaman diyecekler
Çocuğun olsa bile
İkinci ne zaman diyecekler

Çevreyi es geç
Sen ne ile mutlu olursun bunu düşün ve uygula

çekocuğuma katılmakla birlikte eklemek istediğim şeyler var.

başkalarının düşüncelerinden arınıp kendi istediğin için bir şeyler yapınca yaşadığını anlıyorsun.
Mahalle baskısı hiç bir yerde bitmez, ancak duruşunla engelleyebilirsin

git başka ilde çalış, kendin için birşeyler yap, seni mutlu eden şeyleri listele ve uygulamaya geç
zorluklarıda kabul et, itme strese girme, her şey kendiliğinden akıp gidecek bak gör,

Son düzenleme:
bu anlattıkların çoğu insanın başından geçmiş ve geçmekte olan şeyler
ben olağanüstü bişey göremedim
çoğu insanın evlenene kadar flörtü olmuyor
zaten mutlu bir evlilik piyango gibi flörtle de alakası yok
kime vuracağı belli değil
sana da vurabilir
iş konusuna gelince
çoğu üniversite mezunu senin gibi
okudun da ne oldu diyen seviyesizlere uygun bir cevap verip ağzını kapatmak senin görevin
herşey senin tutumunla ilgili
eğer insanlar seni dimdik görürse sana laf sokmaya cesaret edemezler
sen hele bir atanmaya bak inşallah herşey yoluna girer
sabır şükür dua bunlar hayatın zorlukların karşı silahlar
şunu da unutma insanların yüzde 90 ı senin gibi dertli
sadece yüzde 10luk bir azınlık dertsiz tasasız yaşıyor
hayat böyle mücadele demek
umarım bu karamsar havadan çıkarsın
çünkü karamsarlık seni ileri götürmez
Çok güzel bir yorum olmuş :46:

Aynen öyle, yaşım epey büyük sizden konu sahibi... benim de hiç flörtüm olmadı, ama bunun ezikliğini de duymuyorum. Ne yaşanmamış bir genç kızlık diye aklıma bişey geliyor, ne erkekler öcüdür diye bir inanış geçti aklımdan...Okul dersen gayet severek okudum, hiç dayatma gibi gelmedi.

Demek istediğim bu ruh haline siz kendinizi sokuyorsunuz, yoksa ortada bir problem yok. Geriye dönüp bugünü zehir etmek yerine, yarın için kendi istekleriniz doğrultusunda kararlar alın. Milletin lafını takıp ruh haliniz bozulacaksa, o zor iş bak...

.

Hepimiz belli kısıtlamalarla büyüdük. Eve geç geldik diye dayak yemesek bile
dayak tadında laflar duyduk..
Devir değişti evet eskiden anormal görülen, dillere düşülen durumlar normalleşti.
18 yaşında hiç sevgilisi olmamış birine aaaa hiç mi olmadı diye sorulabiliyor mesela..
Eskiden o yaşta sevgilin varsa, duyulmuşsa eyvah eyvah:ssz:
Mezun olup işsizlik, sınav gibi engelleri tatmamış kimse pek tanımıyorum..

Bu yazdıkların çok tanıdık bu yüzden.
Kendine özel durumlar gibi düşünüp canını sıkma.
Evlensen de farklı sıkıntıların olacak flört konusunda pek deneyimim olmadı bu nedenle
böyle sıkıntılı bir evlilik yaptım diyeceksin ama emin ol çok yanılıyorsun..

Görücü usulü bir kaç ayda tanışıp evlenen biri 8 yıl çıkıp evlenen birinden daha mutlu olabiliyor..

27 yaşındasın artık kendi kararlarını daha kolay uygulayabilirsin.
Biraz sert çıkman gerekiyor.
Sınava odaklan, farklı bir şehire atan ve üstündeki ellerden kurtul.
Rahatlayacağını düşünüyorum..

Back
X