Tükendim

Merhaba. Öncelikle kolaylıklar diliyorum Allah yardımcınız olsun.

Benim de 3.5 yaşında bir oğlum var. O da oldukça hareketli, inatçı huysuz, takıntılı ve agresif bir çocuktu. Odaklanma sorunu da vardı. Kaç pedagoga psikiyatriste gittik. Hepsi farklı tanı koymaya çalıştı. En sonunda bir arkadaşımın tavsiyesi ile çocuk metabolizma hastalıklarına gittik. Çoklu besin alerjisi varmış meğer aynı zamanda bağırsak florası da bozuktu. Alerjiler çocukta hareketliğe algı bozukluğuna takıntıya ve daha bir çok şeye sebep olabiliyormuş. Diyet yapıyoruz 3.5 aydır ve gıda takviyesi kullanıyor oğlum. Çok şükür hareketliliği ciddi oranda azaldı. Takıntıları bitti. Agresif ve inat değil artık yerli yersiz bağırmıyor.

Naçizane tavsiyem alerji durumuna da baktırmanız. Kendi sağlığınızı da ihmal etmeyin elbette.
Sevgiler..

İyi de tek başınıza omuzlamaktan olmuş bunlar.. Eşiniz tüm gün işte olsa da ilgilenmiyor belli ki çocuklarla. Çocukların zaten zoru anneye olur.. İzin günü illaki vardır eşinizin. Verin o gün ona siz kendinize zaman ayırın..Her gün babalar günüyse bugün anneler günü deyin eşinize..

Kıyamam size. Tahmin edebiliyorum durumu. Kesinlikle doktora gidin ve ilaç verirse kullanın. Emin olun faydasını goreceksiniz. Çocuklar için de özellikle büyük için belediyelerin spor kurslarını tavsiye ederim. Yüzme de olur. Enerjisini atamazsa size zarar. Enerjisini atması lazım.

Allah kolaylık versin dertdaşım...Seninle aşağı yukarı aynı durumdaydık...Bende üç çocukla sabahtan akşama cebellesiyorum. Benim küçükler ikiz..Allaha şükr ediyorum iyiki varlar. Ben çareyi psikiatra gitmekte buldum, bana ilaç yazdı şimdi çocuklar evi yıksada, mutfaktan değil salondan başlayın yavrum diyorum. o kadar rahatladım yani Doktora dedim uyku yapmayan ilaç olsun benim küçük çocuğum var dedim.

Allah kolaylik versin cnm ayni ikitanede bende var ve ayni seyleri yasiyorum bu devirde cocuk buyutmek hic kolay degil beni goren yaslilar allah yardimvin olsun biz 5 cocuk buyuttuk ama boyle degillerdi simdiki cocuklarda bi degisik diyip gidiyorlar.

Allah kolaylık versin. Sabır ve selamet versin.
Eşinizin biraz daha eve, çocuklara ilgili olması gerekirdi. O zaman baya hafiflerdi yükünüz.
Güzellikle bunu ifade edin.Anlaması lazım.

Size yardım edebilecek birileri yok mu, arasıra çocukları eğleyecek biri.
Anneanne dede yaşlıymış, diğer büyükler??
Ne bileyim şöyle bekar dayı, amca, hala, teyze?
Hani gezdirse bazen, siz de 2 saat nefes alsanız.

Sonra yaz mevsimindeyiz.
Dışarı çıkın park bahçe gezin enerjilerini atsınlar. Siz de hava almış olursunuz.

Kurslara gönderebilirsiniz. Yüzmeye, spora.
Ne güzel olur, imkanlarınız dahilinde, araştırın derim.

Ve ayrıca doktora da gidin. İlaçsa ilaç. Kullanın bakalım bir süre. Hafifler biraz dinginlik kazanırsınız.

Ve lütfen tüm bu streslerin yanısıra bolca şükür de edin.
Bugun insanoğlu için bu hayatta en değerli şeyin sağlıklı olmak olduğunu bir kez daha anladım. Şükretmek için ne çok sebebimiz olduğunu...Allah onulmaz dertler vermesin, bugunler de geçecek

Bende aynı durumdayım. Birkaç pedagoga götürdüm hepsi çocukla kaliteli vakit geçirin diyor ezberlemişler. Çalışıyorum benim için çok kısıtlı ama sadece yarım saat bile olsa sana aitim mesajı verip onlarla oynamak gerekiyor. Ben faydasını görmedim umarım sen görürsün. Ayrıca şu devirde çoğu insan antidepresan kullanıyor ben dahil korkma hemen git ve kullanmaya başla. İyi geliyor. Allah yardımcımız olsun.

Ben de iki kız çocuk annesiyim. Ben de tükendiğimi hissediyorum bazen. Gecenin bir yarısı küçük olan uyanıp oyun oynamaya başladı. Tek başına her şeye yetişmeye çalışmak gerçekten çok zor. Bir de babanın eksikliği var. Baba biraz yükünüzü hafifletmiş olsa bu kadar bunalmazsınız.
Bir dönem ücretli öğretmenlik yaptım. Bazı erkek öğrenciler aşırı yaramazdı. Hepsinin ortal noktası babalarının sizinki gibi aşırı çalışmasıydı. Babalarla konuşup bu konuyu anlattım. Oğullarıyla ilgilenmeye başladılar ve çocuklarda gözle görülür bir düzelme oldu.
Eşinizle bu konuyu konuşun. Gerekirse başka iş baksın. Parası az olur belki ama evlatlarımızın paradan çok ilgiye ihtiyaçları var.

Alla
,Allah yardımcın olsun cnm seni en iyi bn anlıyorum emin ol senden daha kötü durumdayım ailem yanımda değil üstelik çocuklarımda çok küçük ve yaramaz biri 3 biri 1 bucuk yaşında eşim de senin anlatığın gibi kimseyi tanımıyorum yaşadığım şehirde sana tavsiyem kendine iyi gelecek uğraş bul el işi olabilir dikiş olqbilir maneviyatınıda kuvetllendir namaz oruç gibi insana bi huzur geliyo

Cok iyi anliyorum seni.hatta basligi gorunce bende dedim :)
Hep evde mi cocuklar?parka vs daha sık goturseniz yada yorulacaklari kurslara yazdirsaniz yuzme futbol vs.
sizede iyi gelir yorulunca anneyi sinirlendirecek kadar yaramazlik yapamiyorlar cunku

Bende cocugum olmuyor diye ölmek istiyorum. Herseyim var bol bol vaktim var hic bisey yapamiyorum bi an aklimdan cikmiyor mutsuzum cunku cocugum yok

Bende cocugum olmuyor diye ölmek istiyorum. Herseyim var bol bol vaktim var hic bisey yapamiyorum bi an aklimdan cikmiyor mutsuzum cunku cocugum yok
Şu an senın yasadıklarının aynısını yasıyorum eger evlat sahıbı olamıycaksam Allahım al canımı dıyorum olsun da bır tane olsun gerekirse cok yaramaz olsun benı peşinden koştursun dıyorum

Şu an senın yasadıklarının aynısını yasıyorum eger evlat sahıbı olamıycaksam Allahım al canımı dıyorum olsun da bır tane olsun gerekirse cok yaramaz olsun benı peşinden koştursun dıyorum
Oyle gercekten dusunuyorum mutlu olacak bisey bulamiyorum. Tukenmislik bu bence isterse duz duvara tirmansin saglikli olsunda. Elbet dunyaya gelen buyuyo hayiflanmak niye ?

Allah yardimciniz olsun insallah.. erkek cocukları biraz hareketli olurlar genelde evet. Psikolojik destek alin kesinlikle. Ama kendinizi ilaclara bağlamamanızı tavsiye ederim

Oyle gercekten dusunuyorum mutlu olacak bisey bulamiyorum. Tukenmislik bu bence isterse duz duvara tirmansin saglikli olsunda. Elbet dunyaya gelen buyuyo hayiflanmak niye ?
Ben 3 ay önce o herkese nasip olmayan sadece sanslı kadınlara nasıp olan annelık duygusunu tatmıştım ama kucağıma almak nasıp olmadı yavrumu ben nefes alamıyorum ya her gun sabahtan akşama kadar evde boş boş oturup gelecek hayatımın bittiğini görmekten belkı bır daha anne olama ihtimalini düşündükçe nefes alamıyorum ben

Allah size isteyen herkese hayirli evlat versin amma şu noktada yanlış düşünüyorsunuz bence olsun da düz duvara tirmansin demeyin hayirli evlat olsun deyin ahlakli merhametli olsun deyin ama olsun da duz duvara tırmansın demeyin zira işler öyle ilerlemiyor bakin bu siteden yüzlerce anne olan olmak isteyen var
Hatta senelerce bekleyip evladina kavuşan var ama sıkıntısını anlatıyor hepsi isyan etmek ya da kıymet bilmediği için değil o kadar zorlaşıyor ki bazen şartlar insan tükenmiş hissediyor kendini hani bugün sevincten delirdigimiz o çok tatli masum bebekler büyüdükçe bambaşka bir hâl alıyor.
Dolayısıyla anneler çok ama çok zorlaniyor tükeniyor o yüzden doğan büyüyor ecet ama süreç bazen çok sancili geçiyor insaniz zorlaniyoruz Allah insallah size isteyen herkese hayirli evlat nasip eder.

Hadis-i şerifte de, (Sabretmek, ferahlamanın anahtarıdır)buyruluyor. Sabret ve çocuk özlemiyle yanıp tutuşan aileleri düşün ve isyan etme. Altın toplarının kıymetini bil.

Sabretme konusunda katiliyorum ama annelere bu şekilde vicdan yaptırmak çok acımasızca.
Çocuk sahibi olamamak imtihan olduğu gibi, cocuk sahibi olmak da imtihan olabilir.
Herkesin derdi kendine.
Bir de altıntop nedir allah aşkına

Neden çocuğuyla ilgili sıkıntı yaşayanlara, çocuk sahibi olamayan kişiler örnek veriliyor? Herkesin yaşadığı sıkıntı , imtihan farklı olabilir. Tek başına iki tane zor çocuğu büyütmek ne kadar zordur, konu sahibini çocuğu olmayanları düşündürerek vicdan yaptırmanın ni faydası ve manası yok.

Konu sahibi, eşinizle muhakkak konuşmussunuzdur ama size destek olması için ısrarci olun. Oğlunuzu için farklı doktor deneyebilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…