Tükendim

Canım aynı ben . Benim biri 3 yaş otizmli biri 1 yaş.
Benim eşim oğlumun hastalığı için zaman zaman beni suçluyor . Çok zor birisidir.
ben ilgilenmemişim olmuş. Bir ay güzel ilgilensem düzelirmiş.

Öyle terelelli yaşıyorum. Boşveriyorum vicdanım rahat yaşıyorum. Ben biliyorum ya kendimi takmıyorum.
İnşallah oğlum tamamen iyileşir iyileşmese bile çok iyi seviyeye gelir.
Canım sıkılınca çikolata yıyorum . Az bır mıktar yiyorum yerken ilacımı alıyım dıyorum hatta gülüyorum kendime. Eşim dış görünüşe de çok önem verir acımasızca elestırebılır onun dılıne düşmek istemem. O yüzden çok yemiyorum.
Çoğu şeyi yeterki sussun diye yapıyorum.
Onu görmezden gelip çocuklarımla mutlu olmaya çalışıyorum.
Sürekli mutlu olmaya çalışmak lazım inadına . Ben hasta olsam bana kim bakar. Boşver canım . Bu aralar Bir derdim var kısmını okuyorum . Allah yardımcımız olsun diyorum. Bütün kadınlara dua ediyorum bütün kadınlara uzuluyorum.
Ben kendi yanlışımı buldum . Ben zamanında ‘öyle demek istemedi aslında ıyı bırı benı de sevıyor ‘ yalanını kendıme söylemiş oldugumdan çekiyorum.
Kendim ettim kendim buldum.

Bazı seyler buluyorum kafamda ne olursa olsun benı motıve edıcek en kotu anımda onu getırıyorum aklıma.
Yüzüne kezzap atılan bir kız vardı haberlerde çok pozitifti tehdit edilmiş belliymiş olacagı ben utanmıyorum beni koruyamayanlar utansın dıyordu.mesela o kızı unutmuyorum.
Biliyorum Allah bırgun bana da gercekten mutlu olmayı nasıp edicek.
Galiba ben survivor olmuşum.

Amaan boşver demeye alısıyoruz
İçinden bol bol banane sanane kime ne diyeceksin.
Ben herseyi içimden yapıyorum. beynime de giremezsiniz ya ulan çatlayın da patlayın.

Not: memlekete 10 saat uzak+kaynana+4 görümce

Merhaba arkadaşlar, yazmak istedim çünkü belki biraz olsun rahatlarım diye.
Ben 2 çocuklu ev hanımı bir bayanım. Eskiden çok neşeli en ufak şeyden mutlu olan biriydim. Şimdi ise ben benlikten çıktım. Hergün ağlama krizlerine giriyorum sürekli mutsuzum düşünüyorum ve hiç bir beklentim yok hayattan
Çocuklarım biri 3 biri 8 yaşında erkek çocukları. Onları çok seviyorum ama çoğu zaman beni çileden çıkarıyorlar ve iyi bir anne olamıyorum. Sabahtan akşama kadar sürekli gerginlik hakim evde. Asla benim sözümü dinlemiyorlar. Sabahtan akşama kadar istedikleri şeyi direniyorlar. İstekleri mantıklı değilse yapmıyorum ama onlarda asla susmuyor susmuyor.. Büyüğünü bir kaç defa pedagoga götürdük, maddi durumumuz çok elvermedi yarım kaldı. Devlet hastanesine götürdük hiperaktif teşhisi konuldu ilaç verdiler. Ama yan etki yaptı bırak tık..
Eşim sürekli işte. Eve yatmaya geliyor. Erken gelse de hemen yemek yer yarım saate uyur. Annem babam yanımda ama yaşlılar.
Herşeyi tek başıma yapmaktan hiç destek görememekten yoruldum tükendim bittim artık. Dr git diyeceksiniz biliyorum. Bende karar aldım gideceğim ve gerekirse ilaçda kullanacağım...
Çocuklarım Yaramaz olduğundan görüştüğüm Bi arkadaşım yok. Bir yere gitsem ağzımdan burnumdan getiriyorlar. Bende gitmemeyi tercih ettim. Ben düzgün yetiştirmeye çalıştıkça onlar daha fena oluyor. Çok zor çocuk yetiştirmek çok zor....
Yani bittim arkadaşlar tükendim artık. Bazen o kadar çok ölmek istiyorumki anlatamam size..
Çocukları bırakıcak yeriniz yok sanırım.Çalışsanız iki insan görürsünüz daha farklı olur.Bende evde sürekli çocukla olsam bunalıyorum çünkü sürekli aynı şeyler fakat çalışınca iki insan görüyorum daha iyi geliyor.

Şu an senın yasadıklarının aynısını yasıyorum eger evlat sahıbı olamıycaksam Allahım al canımı dıyorum olsun da bır tane olsun gerekirse cok yaramaz olsun benı peşinden koştursun dıyorum 😢
Konuya yazmayacaktim ama mesajinizi gorunce dayanamadim.. yapmayin duaniza dikkat edin hangi duanin kabul olacagi belli olmaz lütfen her seyin hayirlisini dileyin cok uzuldum boyle demenize .. tamam gectiginiz surec sizin de cok zor ayni sureci bende yasadim 1.5 sene yasadim kisa surdu rabbime şükür ama yasadim yani ve sizi anliyorum ama demeyin ne olursa olsun yeter ki olsun demeyin sakın.. o kadar zor o kadar zor ki yasayamayan bilemez her derdin kendine göre zorlugu var boyle dua ederseniz ola ki rabbim size bir nasip etti ( insallah hayirlisi ile en kisa zamanda nasip eder) o zaman bu sozleriniz akliniza gelirse ben ne yaptim dersiniz.. bu gunlerinizi ararsiniz.. benim de 4 cocugum var konuyu ben actim sandim o kadar zor durumdayım ki yasayamayan bilemez anlayamaz.. ama ne yapiyorum şükür ediyorum.. her şeyde bir hayir vardir diyorum ve lutfen olsun da ne olursa olsun demeyin lütfen

Canım bu günler elbette geçecek güçlü dur, gerekirse mutlaka çocuğun hiperakaktivesi için ilaç kullan son raporları takip edip okuduğuma göre bu ilaçları kullanan ebeveynler ileriye dönük çocuğun hayatı daha iyi oluyormuş lise ve sonrası üniversite ama kullanmayanların çocuğu bir maddeye daha çok bağımlı olup okulu terk ediyormuş,
Kendini mutlu edecek aktiviteler yoğunlaşır çocuklar yönünden aşırıya kaçıp sürekli kendi, kendine huzursuzluk yaratma, zamanla herşey düzelecek
İnşallah geçicek. Bazen kendimede kızıyorum çok şükür sağlıkları yerinde diye ama benim tek başıma çocuklara bakmam bitiriyor beni. Hiç sağ salim kafayla düşünemiyorum sıfır sosyal hayat.. İlaç konusunda çok araştırdım Dr öle diyince bırakmak zorunda kaldık

Merhaba. Öncelikle kolaylıklar diliyorum Allah yardımcınız olsun.

Benim de 3.5 yaşında bir oğlum var. O da oldukça hareketli, inatçı huysuz, takıntılı ve agresif bir çocuktu. Odaklanma sorunu da vardı. Kaç pedagoga psikiyatriste gittik. Hepsi farklı tanı koymaya çalıştı. En sonunda bir arkadaşımın tavsiyesi ile çocuk metabolizma hastalıklarına gittik. Çoklu besin alerjisi varmış meğer aynı zamanda bağırsak florası da bozuktu. Alerjiler çocukta hareketliğe algı bozukluğuna takıntıya ve daha bir çok şeye sebep olabiliyormuş. Diyet yapıyoruz 3.5 aydır ve gıda takviyesi kullanıyor oğlum. Çok şükür hareketliliği ciddi oranda azaldı. Takıntıları bitti. Agresif ve inat değil artık yerli yersiz bağırmıyor.

Naçizane tavsiyem alerji durumuna da baktırmanız. Kendi sağlığınızı da ihmal etmeyin elbette.
Sevgiler.. :KK200:
Çok tşk ederim yazdığınız için çocuk metabolizma bölümüne direk i randevu aldınız acaba benim oğlımunda büyük ihtimal bağırsak florası bozuktur. Çünkü 1 yaşından sonra ne peynir ne yoğurt yiyor. Sayısız da ant. Aldık çok hastalanmıştı

Herkese yazdıklarınız için teşekkür ediyorum. Benim le aynı olan hatta daha kötü durumda olan annelerolduğunu biliyorum. Allah yardımcımız olsun.
Çocuğu olmayan arkadaşlarımda anlıyorum Allah yardımcıları olsun hayırlısını versin. Olsuna şöyle olsun böyle olsun demeyin. Hayırlısını isteyin. Olmamanın verdiği acı çok başka büyük ama olupta türlü türlü sorunu olan çocuğa bakmak acı daha büyük inanın.
Benim oğlum zor bir çocuk hep mücadele ediyorum çoğu zaman dışlanıyor hattaailecek yargılanıyor uz. Nasıl bir çocuk diyorlar durdan duraktan anlamıyor. Kahroluyorum ama evlat bu alıp bağrımıza basıyoruz anlatıyoruz ağlıyoruz gülüyoruz susuyoruz...
Rabbim sağlığa bişey olmasın diye dua edip uyuyoruz. Yani doğan büyüyor evet ama nasıl özellikle anneyi yiyip bitirerek büyüyor. Benim genç kızlık halimle şimdiki halim arasında dağlar kadar fark var. Görenler bile çok çökmüşsin diyor. Sebebide vefasız alakasız koca ve hiperaktif çocuklar. Ama genede rabbim benden ayırmasın sağlıkları yerinde olsun. Hastalık göstermesin diye dua ediyorum.
Sabrediyorum

Konuya yazmayacaktim ama mesajinizi gorunce dayanamadim.. yapmayin duaniza dikkat edin hangi duanin kabul olacagi belli olmaz lütfen her seyin hayirlisini dileyin cok uzuldum boyle demenize .. tamam gectiginiz surec sizin de cok zor ayni sureci bende yasadim 1.5 sene yasadim kisa surdu rabbime şükür ama yasadim yani ve sizi anliyorum ama demeyin ne olursa olsun yeter ki olsun demeyin sakın.. o kadar zor o kadar zor ki yasayamayan bilemez her derdin kendine göre zorlugu var boyle dua ederseniz ola ki rabbim size bir nasip etti ( insallah hayirlisi ile en kisa zamanda nasip eder) o zaman bu sozleriniz akliniza gelirse ben ne yaptim dersiniz.. bu gunlerinizi ararsiniz.. benim de 4 cocugum var konuyu ben actim sandim o kadar zor durumdayım ki yasayamayan bilemez anlayamaz.. ama ne yapiyorum şükür ediyorum.. her şeyde bir hayir vardir diyorum ve lutfen olsun da ne olursa olsun demeyin lütfen
Canım ben de ettiğim duanın yanlış oldugunun farkındayım ama caresizlil insana herseyi ama herşeyi söyletiyor 😔

Benim de iki oğlum var. Gerçekten çok hareketli oluyorlar, oyunları bile kavga eder gibi. Bahçeye açılan bir giriş katına ya da dışarda rahat oynayabilecekleri güvenli bir yere taşınsanız bi nebze rahat edersiniz belki.biz site içindeyiz, sabahtan akşama kadar dışarıdalar. Küçüğü henüz tek bırakamıyorum ama seneye o da alışır galiba

Bu arada benim kayın peder de çok neşeli bi insan, ben de diyorum maşallah ne kadar mutlu, meğer ilaç kullanıyormuş , bence zaman zaman ilaç da kullanılmalı, hele ki ihtiyaç hissediyorsanız. Allah kolaylık versin.

2 oğlan anası olarak sizi en iyi anlayanlardan biri olabilirim. Dikkatlerini sürekli bir yerlere çekmekten başka şans yok. Enerjileri bitmek tükenmek bilmiyor maşallah.
Sürekli peşlerinde olup, kendinize şuan zaman ayıramamanız normal. Önlerine boyama kitapları koyun, yapmanız gerekenlere onları da ortak etmeye çalışın. Büyüyecek olmalarını düşünün, serinleyin 🥴

Benimde 3 yaşında bebeğim var o da hiperaktif bir çocuk. Her şeyi atan, vuran. Dur dediğinde durmayan... ne yapabilirim sabırdan başka? İsyan mı edeyim?
Ya kadın isyan mı ediyor yorulmak üzülmek hakkı değil mi paylaşması da mı günah !!???!! Şükret şükret diyip duruluyor tabi şükrediyor seviyor çocukları ama ruh saglığı bozulmuş bu da mı günah

Şu an senın yasadıklarının aynısını yasıyorum eger evlat sahıbı olamıycaksam Allahım al canımı dıyorum olsun da bır tane olsun gerekirse cok yaramaz olsun benı peşinden koştursun dıyorum 😢
yapmayın Allah aşkın bu nasıl dua...
bu dua bile değil...
hayırlısını isteyin lütfen...
çocuğunuz imtihan olur göğsünüze ateş gibi düşer...
çok gördüm bunu...
yeterki çocuğum olsun şöyle olsun diyen...
ağzınızdan çıkanlar çok önemli...
hayırlısı olsun deyin...

Oyle gercekten dusunuyorum mutlu olacak bisey bulamiyorum. Tukenmislik bu bence isterse duz duvara tirmansin saglikli olsunda. Elbet dunyaya gelen buyuyo hayiflanmak niye ?
yaşamayan için bunlar kolay..
düz duvara tırmansın vs..
ben çocuğunun yaramazlığı sebebi ile psikiyatrik tedavi gören biliyorum...
ikinciyi yapmadı kadın...
asla dedi...
sinir hastası oldu çünkü... baya hasta... dengesi bozuldu...

yapmayın Allah aşkın bu nasıl dua...
bu dua bile değil...
hayırlısını isteyin lütfen...
çocuğunuz imtihan olur göğsünüze ateş gibi düşer...
çok gördüm bunu...
yeterki çocuğum olsun şöyle olsun diyen...
ağzınızdan çıkanlar çok önemli...
hayırlısı olsun deyin...
Canım farkındayım ettiğim duanın cok ama cok yanlış oldugunun farkındayım ama insan caresizlikten inan herseye sarılıyor Allah kımseyı caresiz bırakmasın 🙏

Canım farkındayım ettiğim duanın cok ama cok yanlış oldugunun farkındayım ama insan caresizlikten inan herseye sarılıyor Allah kımseyı caresiz bırakmasın 🙏

muhakkak öyle...
en yakın zamanda hayırlı bir evladınız olsun...
gönlünüzde sizi mutlu edecek olan hakkınızda hayırlı olan olsun...

Benimde 3 yaşında bebeğim var o da hiperaktif bir çocuk. Her şeyi atan, vuran. Dur dediğinde durmayan... ne yapabilirim sabırdan başka? İsyan mı edeyim?
Bu yorumunuzun konu sahibine nasıl bir faydası var acaba mükemmel anne?

Tahammülünüz kalmamış çok iyi anlıyorum sizi aynı yaşlarda benim de iki erkek çocuğum var büyüğe hiperaktivite dürtüsel bozukluk teşhisi koyuldu. Zorluklarını yaşayan bilir.
Onları değiştirmeniz pek mümkün değil bu yüzden siz psikiyatriste gidip tahammüllünüzü artırmalısınız.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, yazmak istedim çünkü belki biraz olsun rahatlarım diye.
Ben 2 çocuklu ev hanımı bir bayanım. Eskiden çok neşeli en ufak şeyden mutlu olan biriydim. Şimdi ise ben benlikten çıktım. Hergün ağlama krizlerine giriyorum sürekli mutsuzum düşünüyorum ve hiç bir beklentim yok hayattan
Çocuklarım biri 3 biri 8 yaşında erkek çocukları. Onları çok seviyorum ama çoğu zaman beni çileden çıkarıyorlar ve iyi bir anne olamıyorum. Sabahtan akşama kadar sürekli gerginlik hakim evde. Asla benim sözümü dinlemiyorlar. Sabahtan akşama kadar istedikleri şeyi direniyorlar. İstekleri mantıklı değilse yapmıyorum ama onlarda asla susmuyor susmuyor.. Büyüğünü bir kaç defa pedagoga götürdük, maddi durumumuz çok elvermedi yarım kaldı. Devlet hastanesine götürdük hiperaktif teşhisi konuldu ilaç verdiler. Ama yan etki yaptı bırak tık..
Eşim sürekli işte. Eve yatmaya geliyor. Erken gelse de hemen yemek yer yarım saate uyur. Annem babam yanımda ama yaşlılar.
Herşeyi tek başıma yapmaktan hiç destek görememekten yoruldum tükendim bittim artık. Dr git diyeceksiniz biliyorum. Bende karar aldım gideceğim ve gerekirse ilaçda kullanacağım...
Çocuklarım Yaramaz olduğundan görüştüğüm Bi arkadaşım yok. Bir yere gitsem ağzımdan burnumdan getiriyorlar. Bende gitmemeyi tercih ettim. Ben düzgün yetiştirmeye çalıştıkça onlar daha fena oluyor. Çok zor çocuk yetiştirmek çok zor....
Yani bittim arkadaşlar tükendim artık. Bazen o kadar çok ölmek istiyorumki anlatamam size..
Bunaldığınız şeylerde kesinlikle çok haklısınız. Üç kişinin sorumluluğunu tek başınıza sırtlanmışsınız. Ben kötü bir anne miyim neden böyle oluyor diye kesinlikle kendinizi suçlamayın, hayat artık eskisi gibi değil. Önceden insanlar tarlada çalışıyormuş çamaşır bulaşık zormuş ama stres yokmuş, şimdi stres hat safhada. Mutlaka profesyonel yardım almalısınız. Bu konuda boş boş konuşan olursa (psikiyatriste deliler gider vs. gibi) kesinlikle dinlemeyin. Devlette çok büyük ihtimalle sadece ilaç vereceklerdir, mutlaka faydası olur ama sorunu kökten çözmek için terapi görmek lazım. İmkanınız varsa ilacın yanında mutlaka terapi görmeye çalışın. İlaçlar sadece sorunlarınıza dayanma gücü verir, problemleri çözmez. İmkanlarınızı siz biliyorsunuz tabi ki ama dişinizden tırnağınızıdan arttırmaya çalışın, huzursuz bir ev çekilir dert değil. Fırsatınız yoksa internetten psikiyatristlere psikologlara mesaj atın, çok güzel kitaplar var, öneri isteyin. Ben bir tane yazayım mesela pahalı bir kitap değil : Evinizdeki Terapist (Altın Kitaplar Yayınları, Dr.Dennis Greenberger-Dr. Christine A. Padesky)

Çocukluğunuzla, anne babanızla ilgili sizi üzen geçmişten bir şeyler varsa da bu kitabı öneririm: Hayatı yeniden keşfedin (psikonet yayınları, jeffrey e. Young- janet s. Klosko)

Yapmayın.Herkesin çocuğu öyle büyüyor. Yaramazlık yapa yapa. Kıra döke🥴
Ölmek istemek gibi bir lüksünüz yok. Kusura bakmayın.Annesiniz siz.
Eşinizle çocuklarınız biraz zaman geçirse keşke. Siz de kendinizle başbaşa kalabilseniz ara sıra.

Back
X