• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükendim

Bütün mesajlara cvp verecek vaktim olsa hepsine cvp veririm. Gönülden tşk ederim.
Babamız çok yoğun ve bende biliyorum en çok baba eksikliğinden bu çocuklar böyle eşime anlatıyorum ama anlamıyor. Ne yapayım işimi bırakayım diyor..anlamak istemiyor.. Çocuklar hep benle annem babam yaşlı. 2 teyze 2 dayı 3 amca 2 hala var ama hiç birinin faydası yok üstelik ben hayıflandıkça beni ayıplıyor bazıları..
Bu günler grçicek Allahın izni ile büyüyecekler tek korkum annelerini hep böle bitmiş tükenmiş sürekli gergin hatırlamaları.. En güzel zamanlar olduğunu biliyorum ama psikolojimi düzeltip bunun tadını çıkaramıyorum ki ama inş kısa zamanda çözeceğim.
Şimdi ki çocuklar cidden çok zor. Çevremde benim gibi olanlar var gözlemliyorum. Sebebi bence hep annelerin tek kalması öyle eskisi gibi kalabalık aile değiliz herkez kendi dünyasında. Bir diğer sebepten yediğimiz herşey hormonol olduğu için çocukların kimyasını bozuyor..

Bunaldığınız şeylerde kesinlikle çok haklısınız. Üç kişinin sorumluluğunu tek başınıza sırtlanmışsınız. Ben kötü bir anne miyim neden böyle oluyor diye kesinlikle kendinizi suçlamayın, hayat artık eskisi gibi değil. Önceden insanlar tarlada çalışıyormuş çamaşır bulaşık zormuş ama stres yokmuş, şimdi stres hat safhada. Mutlaka profesyonel yardım almalısınız. Bu konuda boş boş konuşan olursa (psikiyatriste deliler gider vs. gibi) kesinlikle dinlemeyin. Devlette çok büyük ihtimalle sadece ilaç vereceklerdir, mutlaka faydası olur ama sorunu kökten çözmek için terapi görmek lazım. İmkanınız varsa ilacın yanında mutlaka terapi görmeye çalışın. İlaçlar sadece sorunlarınıza dayanma gücü verir, problemleri çözmez. İmkanlarınızı siz biliyorsunuz tabi ki ama dişinizden tırnağınızıdan arttırmaya çalışın, huzursuz bir ev çekilir dert değil. Fırsatınız yoksa internetten psikiyatristlere psikologlara mesaj atın, çok güzel kitaplar var, öneri isteyin. Ben bir tane yazayım mesela pahalı bir kitap değil : Evinizdeki Terapist (Altın Kitaplar Yayınları, Dr.Dennis Greenberger-Dr. Christine A. Padesky)

Çocukluğunuzla, anne babanızla ilgili sizi üzen geçmişten bir şeyler varsa da bu kitabı öneririm: Hayatı yeniden keşfedin (psikonet yayınları, jeffrey e. Young- janet s. Klosko)
Önerileriniz için tşk ederim. Çocukluğum tek ve sevgisiz geçti. Daha ne olabilir. Bu konu ile ilgili psikoloğa gitmiştim ama altından kalkamadım. Cidden ücretleri çok pahalı. Keşke devlet bu konuda destek çıksa herkez gidebilse o kitapları okuyacağım muhakkak

Merhaba arkadaşlar, yazmak istedim çünkü belki biraz olsun rahatlarım diye.
Ben 2 çocuklu ev hanımı bir bayanım. Eskiden çok neşeli en ufak şeyden mutlu olan biriydim. Şimdi ise ben benlikten çıktım. Hergün ağlama krizlerine giriyorum sürekli mutsuzum düşünüyorum ve hiç bir beklentim yok hayattan
Çocuklarım biri 3 biri 8 yaşında erkek çocukları. Onları çok seviyorum ama çoğu zaman beni çileden çıkarıyorlar ve iyi bir anne olamıyorum. Sabahtan akşama kadar sürekli gerginlik hakim evde. Asla benim sözümü dinlemiyorlar. Sabahtan akşama kadar istedikleri şeyi direniyorlar. İstekleri mantıklı değilse yapmıyorum ama onlarda asla susmuyor susmuyor.. Büyüğünü bir kaç defa pedagoga götürdük, maddi durumumuz çok elvermedi yarım kaldı. Devlet hastanesine götürdük hiperaktif teşhisi konuldu ilaç verdiler. Ama yan etki yaptı bırak tık..
Eşim sürekli işte. Eve yatmaya geliyor. Erken gelse de hemen yemek yer yarım saate uyur. Annem babam yanımda ama yaşlılar.
Herşeyi tek başıma yapmaktan hiç destek görememekten yoruldum tükendim bittim artık. Dr git diyeceksiniz biliyorum. Bende karar aldım gideceğim ve gerekirse ilaçda kullanacağım...
Çocuklarım Yaramaz olduğundan görüştüğüm Bi arkadaşım yok. Bir yere gitsem ağzımdan burnumdan getiriyorlar. Bende gitmemeyi tercih ettim. Ben düzgün yetiştirmeye çalıştıkça onlar daha fena oluyor. Çok zor çocuk yetiştirmek çok zor....
Yani bittim arkadaşlar tükendim artık. Bazen o kadar çok ölmek istiyorumki anlatamam size..
4 yıldır tedavi görüyorum 2 düşük oldu yaşım 38 olacakmı olmayacakmı o duyguyu tadıcakmıyım bilmiyorum.... Keşke olsa da onların şımarıklığından hiç arkadaşım olmasa şımarık çocuk akıllı çocuktur çocuğunuzun enerjisini atacak aktiviteler bulun yaz okulu yada tenis yüzme herhangi bi spor dalına yönlendirseniz belki biraz rahatlarsınız

4 yıldır tedavi görüyorum 2 düşük oldu yaşım 38 olacakmı olmayacakmı o duyguyu tadıcakmıyım bilmiyorum.... Keşke olsa da onların şımarıklığından hiç arkadaşım olmasa şımarık çocuk akıllı çocuktur çocuğunuzun enerjisini atacak aktiviteler bulun yaz okulu yada tenis yüzme herhangi bi spor dalına yönlendirseniz belki biraz rahatlarsınız
Rabbim tez zamanda hayırlısını versin. Bende düşük yapmıştım zor bir durum bilirim. Her zaman diyorum evlatlarım için gece gündüz şükrediyorum ama şükretmem psikolojik sorunum olmayacak her zamam güçlü olacağım anlamına gelmezki. İkisinde ayrı şey.

İnşallah geçicek. Bazen kendimede kızıyorum çok şükür sağlıkları yerinde diye ama benim tek başıma çocuklara bakmam bitiriyor beni. Hiç sağ salim kafayla düşünemiyorum sıfır sosyal hayat.. İlaç konusunda çok araştırdım Dr öle diyince bırakmak zorunda kaldık
Farklı ilaçlar var hepsini denediniz mi? Biz c ile başlayanı kullandık iki ay, benim eşim ilaca çok karşı, ama benim içim hiç rahat değil çünkü asıl ilaç kullanmamak bu çocuklara zarar, bizim üç doktorda çok güzel bilgi verdi bize ama mümkün değil eşim kabul etmiyor. İlerde Allah korusun madde bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklara daha yatkınlar :(
Farklı türleri var dediğim gibi ilaçların

Önerileriniz için tşk ederim. Çocukluğum tek ve sevgisiz geçti. Daha ne olabilir. Bu konu ile ilgili psikoloğa gitmiştim ama altından kalkamadım. Cidden ücretleri çok pahalı. Keşke devlet bu konuda destek çıksa herkez gidebilse o kitapları okuyacağım muhakkak
Devletin kesinlikle psikolog ücretleri konusunda yardımcı olması gerekiyor. Devlet hastaneleri yetersiz, psikolojik sorunlar ailelerde huzur bırakmıyor. Babalar ağır işlerde anneler evde yorgunluktan perişan. Halbuki çocuğunuz da siz de her ay güzel terapi alsanız her şey daha kolay olur.
Benim düzenli olarak gittiğim bir terapist var bu kitapları okuduktan sonra başka kafanıza takılan bir şey olursa onun için de kitap öğrenmeye çalışırım. Kolaylıklar ve sabırlar diliyorum.

Bu arada spor gibi fiziksel etkinlikler o anlık enerjilerini alıyor sonra aynı hız devam. Yaşları ilerledikçe hareketlilik bir nebze azalıyor ama dürtüsel bozukluk düzelmiyor

Evinizdeki Terapist (Altın Kitaplar Yayınları, Dr.Dennis Greenberger-Dr. Christine A. Padesky)

Çocukluğunuzla, anne babanızla ilgili sizi üzen geçmişten bir şeyler varsa da bu kitabı öneririm: Hayatı yeniden keşfedin (psikonet yayınları, jeffrey e. Young- janet s. Klosko)
Bende kaydettim teşekkürler :)

Büyük oğlum futbola gidiyor. Orda bile hocalar ı başka bir spora daha verin enerjisi çok fazla dedi. İlaç konusunda içim benimde çok rahatsız. İlaç aldığı zamanlar daha fenaydı şimdi o zamanlara göre bir nebze düzeldi. Ama şimdi dersleri başarısız okulla arası yok. Maddi durumumuz biraz düzelsin terapi aldırcam yine 3 ay kadar aldık çok faydasını gördük ama maddiyatsızlıktan bırakmak zorunda kaldık

Benimde 3 yaşında bebeğim var o da hiperaktif bir çocuk. Her şeyi atan, vuran. Dur dediğinde durmayan... ne yapabilirim sabırdan başka? İsyan mı edeyim?
Yahu herkes farklıdır. Kapasitesi psikolojisi büyüdüğü şartlar kişiliği vs. Siz isyan etmiyorsunuz ne güzel ama bu başkaları da hemen yapabilir anlamina gelmiyor. Konu sahibi derdini dökmüş.
Zor bir durum gün içerisinde daha çok parka çıkarsanız en azından enerjilerini atarlar. Bir de evde yastiklardan parkur gibi fiziksel aktiviteler yapmaya çalışın. Durumunuz müsait ise spora yönlendirin. Allah yardımcınız olsun tek başına sorumluluk almak zor.

Allah yardim etsin insallah. Birkac yil sonra biraz daha buyuyunce rahatlarsiniz cocuklariniz. Bu sirada da destek almaniz lazim iyi bi karar vermissiniz cunku insan bazen kendi basa cikamiyor, olmuyor. Keske birakacak birileri olsa birkac gun kendiniz bi seyler yapsaniz.

Merhaba. Öncelikle kolaylıklar diliyorum Allah yardımcınız olsun.

Benim de 3.5 yaşında bir oğlum var. O da oldukça hareketli, inatçı huysuz, takıntılı ve agresif bir çocuktu. Odaklanma sorunu da vardı. Kaç pedagoga psikiyatriste gittik. Hepsi farklı tanı koymaya çalıştı. En sonunda bir arkadaşımın tavsiyesi ile çocuk metabolizma hastalıklarına gittik. Çoklu besin alerjisi varmış meğer aynı zamanda bağırsak florası da bozuktu. Alerjiler çocukta hareketliğe algı bozukluğuna takıntıya ve daha bir çok şeye sebep olabiliyormuş. Diyet yapıyoruz 3.5 aydır ve gıda takviyesi kullanıyor oğlum. Çok şükür hareketliliği ciddi oranda azaldı. Takıntıları bitti. Agresif ve inat değil artık yerli yersiz bağırmıyor.

Naçizane tavsiyem alerji durumuna da baktırmanız. Kendi sağlığınızı da ihmal etmeyin elbette.
Sevgiler.. :KK200:
Büyük oğlum futbola gidiyor. Orda bile hocalar ı başka bir spora daha verin enerjisi çok fazla dedi. İlaç konusunda içim benimde çok rahatsız. İlaç aldığı zamanlar daha fenaydı şimdi o zamanlara göre bir nebze düzeldi. Ama şimdi dersleri başarısız okulla arası yok. Maddi durumumuz biraz düzelsin terapi aldırcam yine 3 ay kadar aldık çok faydasını gördük ama maddiyatsızlıktan bırakmak zorunda kaldık
Benim oğlum da basketbola gidiyor, yüzmeye de gidecek, aşırı hareketten ziyade dürtülere engel olamaması beni çok yıprattı. Yukarıda ki üyenin yazdığı gibi beslenme gerçekten etkiliyor, şekerli gıdalar, paketli ürünler özelikle artırıyor hareketliliğini bizzat denedim bunu. Derslerde de sıkıntı varsa sizde dikkat eksikliği de var o zaman. Ben ilaca karşı değilim tam tersi ilaç kullanmadığım için daha huzursuzum.
Kendim için psikiyatriste gittim ama bana antidepresanlar maalesef fayda etmedi. Umarım sizde etkili olur.

Merhaba arkadaşlar, yazmak istedim çünkü belki biraz olsun rahatlarım diye.
Ben 2 çocuklu ev hanımı bir bayanım. Eskiden çok neşeli en ufak şeyden mutlu olan biriydim. Şimdi ise ben benlikten çıktım. Hergün ağlama krizlerine giriyorum sürekli mutsuzum düşünüyorum ve hiç bir beklentim yok hayattan
Çocuklarım biri 3 biri 8 yaşında erkek çocukları. Onları çok seviyorum ama çoğu zaman beni çileden çıkarıyorlar ve iyi bir anne olamıyorum. Sabahtan akşama kadar sürekli gerginlik hakim evde. Asla benim sözümü dinlemiyorlar. Sabahtan akşama kadar istedikleri şeyi direniyorlar. İstekleri mantıklı değilse yapmıyorum ama onlarda asla susmuyor susmuyor.. Büyüğünü bir kaç defa pedagoga götürdük, maddi durumumuz çok elvermedi yarım kaldı. Devlet hastanesine götürdük hiperaktif teşhisi konuldu ilaç verdiler. Ama yan etki yaptı bırak tık..
Eşim sürekli işte. Eve yatmaya geliyor. Erken gelse de hemen yemek yer yarım saate uyur. Annem babam yanımda ama yaşlılar.
Herşeyi tek başıma yapmaktan hiç destek görememekten yoruldum tükendim bittim artık. Dr git diyeceksiniz biliyorum. Bende karar aldım gideceğim ve gerekirse ilaçda kullanacağım...
Çocuklarım Yaramaz olduğundan görüştüğüm Bi arkadaşım yok. Bir yere gitsem ağzımdan burnumdan getiriyorlar. Bende gitmemeyi tercih ettim. Ben düzgün yetiştirmeye çalıştıkça onlar daha fena oluyor. Çok zor çocuk yetiştirmek çok zor....
Yani bittim arkadaşlar tükendim artık. Bazen o kadar çok ölmek istiyorumki anlatamam size..
Çocuk gelişimi ile ilgili kitaplar araştırın. En işinize yarayanı alın, okuyun ve uygulayın. Belki de çözüm bu kadar basit olabilir. Bir deneyin derim. Yaramazlık yapan çocuklarınıza belki de doğru yaklaşmadınız. Hem sizin hem de çocuklarınızın yararına olacağını düşünüyorum.

yaşamayan için bunlar kolay..
düz duvara tırmansın vs..
ben çocuğunun yaramazlığı sebebi ile psikiyatrik tedavi gören biliyorum...
ikinciyi yapmadı kadın...
asla dedi...
sinir hastası oldu çünkü... baya hasta... dengesi bozuldu...
Bende

Seni çok iyi anlıyorum. Ahhh bu yollardan ben de geçtim. Ve hala da biraz devam ediyor. İki erkek bende de var. Hiç geçinemiyorlar ve beni çok yoruyorlar. Rabbim başımızdan eksik etmesin tabi ama ruhen bitebiliyoruz.

"Şımarık cocuk akıllı çocuktur" derken..?

"Şımarık cocuk akıllı çocuktur" derken..?
Evet yapılan araştırmalara göre IQ su daha yüksek çabuk öğrenip kavrayan bilinçli bi şekilde hareket eden çoçuk oluyor hatta bu tarz çoçuklar için özel sınıflar okullar da var...eltimin çocuğu yıllarca ilaç ile zapdedildi ve çoçuk IQ sü baya yüksek ve okuldaki öğrencilerin çoğunun ailesi ile de görüşüldü hepsi hiperaktif

Evet yapılan araştırmalara göre IQ su daha yüksek çabuk öğrenip kavrayan bilinçli bi şekilde hareket eden çoçuk oluyor hatta bu tarz çoçuklar için özel sınıflar okullar da var...eltimin çocuğu yıllarca ilaç ile zapdedildi ve çoçuk IQ sü baya yüksek ve okuldaki öğrencilerin çoğunun ailesi ile de görüşüldü hepsi hiperaktif
Valla ben özel eğitim öğretmeniyim...
Ustun zekalı ve yetenekli çocuklara test yapıyorum ve IQ ölçümü yapıyorum... bilsemlerle iş birliği içindeyiz meslek gereği haliyle...
Ilk defa sizde bunu duyuyorum.
Genel olarak insanlar da bu algı var evet ama hafif zihin engelli çocukların büyük kısmı hiperaktivite tanısı alır ve ilaçla zapt edilir.. hatta otizmde de bu böyledir...
Hiç bir tıbbi veri dediklerinizi açıklayamıyor mesela...
Şımarık cocuk şımarık çocuktur. Ve davranış egitimi gereklidir bu çocuklara...
Çünkü "şımarık" olmak bir davranış kusurudur..(aile tutumu hataları sebebi ile olusur)

Valla ben özel eğitim öğretmeniyim...
Ustun zekalı ve yetenekli çocuklara test yapıyorum ve IQ ölçümü yapıyorum... bilsemlerle iş birliği içindeyiz meslek gereği haliyle...
Ilk defa sizde bunu duyuyorum.
Genel olarak insanlar da bu algı var evet ama hafif zihin engelli çocukların büyük kısmı hiperaktivite tanısı alır ve ilaçla zapt edilir.. hatta otizmde de bu böyledir...
Hiç bir tıbbi veri dediklerinizi açıklayamıyor mesela...
Şımarık cocuk şımarık çocuktur. Ve davranış egitimi gereklidir bu çocuklara...
Çünkü "şımarık" olmak bir davranış kusurudur..(aile tutumu hataları sebebi ile olusur)
Siz ne demek istediniz şimdi yani şunumu diyorsunuz..yanlış düşünüyorsunuz bu çoçuklar akıllı değil gerizekalımı demek istediğiniz eğitmensiniz ne hakla genelleme yapıyorsunuz şımarık çocuk şımarık tır diye aklı kıt anlama yetisi düşük mü dur sus yapmadan anlamıyor haklı olduğunuz taraflar var tabiki ama tıbbi yeri fln fln çok detaylara takılmayın herkesin kendine özgü yaradılışı var...

Back
X