- 15 Aralık 2016
- 144
- 98
- 13
- Konu Sahibi misspurple
-
Valla canım o konuyu bende çok takıntı ettim ama biraz da nasip işi olmuyorsa vardır bı sebebi ben de sekiz aylık evliyim bende şu an çocuk istemiyorum KPSS için son kez deneyip birakacamKizlar merhaba.
Yillardir kpss seruveninin icindeyim. Lanet bir bolum okudum ve ne kadar yuksek puan alirsam da alayim kontenjan azligindan atanamadim. Baska alternatifleri de denedim ama surekli bi seyler oldu ve nasip olmadi. Ha diyeceksiniz neden ozele yonelmiyorsun, onu da ben istemiyorum, mutlu olmuyorum. Bildiginiz takinti yaptim bu durumu.
Gel gelelim benim sorunuma, evliyim ve evlendigimden beri de hic birakmadim bu sinav islerini. Gerek evliligin ilk yillari olmasindan gerek benim atanma sevdamdan bebek dusunmedik. Ama bu yil bir kenara attim sinavi.. O kadar bunaldim ki. Artik bu konularda konusmak dahi beni depresyona surukluyor. Bebek istiyorum artik. Ama esim benim bu stres icindeyken hamilelik gecirmemi istemiyor. Bebek olunca da bebegime bakmami istiyor. Yani ne yardan ne serden gecemiyorum muhabbeti icindeyim.
Napicam. Yillardir verdigim emeklerin karsiligini alamayip birakayim mi bu atanma sevdami,
Yoksa hayatin ana gayesi olan bebegime kavusup ona en azindan okula baslayana kadar kendim mi baksam?
Bacım memurluk kalkıyor artık. Performans sistemi geliyor, 657 esnetilecek. Canı isteyince müdürün seni şutlayacak. Kadrolu memurluk yok artık. Hiç haber izlemiyor musun? Boşa kendini üzüyorsun.
Rabbim hakkınızda hayırlısını versin oncelıkle nasipten öte köy yok derler bende öğretmenlik mezunuyum Özel okul ücretli öğretmenlik vs derken yıllarım gectı ama cocuk istıyordum 4 sene olmadı 2013 te kı atamada sadece 0.12puan ile onumde birkaç kişi kalmışken atanamadım dünya basıma yıkıldı desem yeridir yasayan varsa anlar yemeden içmeden kesildim her gün yeni bir atama olur mu diye pc basında gectı derken Kasım da hamile olduğumu öğrendik butun dünyam değişti hamile iken de Çalıştım son aylarda bıraktım ve kızıma kendim baktım inanılmaz bir duygu arada giriyorum kpss ye stres yok Öyle rahat şimdi ikinciye hamileyim okulda öğrendiklerim cocuklarıma yarayacak diye teselli ediyorum kendimi :) kadrolu olup cocugu olmayan arkadaslarım var keşke diyorlar senın yerinde olsak herkesin imtihanı farkli kısmetınızde ne varsa o inş hersey gonlundekı gibi olur
Bende çalışan anne evladıyım hep gurur duydum annemle....Esimi de haksiz gormuyorum. Cunku bende bir calisan annenin evladiydim ve zorluklarini cok gordum. Tamam maddi acidan rahat oluyorsunuz ama okuldan eve geldiginizde evde sicacik yemek kokusu ve kapiyi acan anneniz olmayinca cok zor oluyor vs vs. O yuzden ayni zorluklari evlatlarim yasasin istemiyorum.
Ama gelin gorun ki bir yandan da yillardir verilen emekler... Pes edemiyorum verdigim onlarca emegi dusundukce.
Cok cikmazdayim.
Bana tavsiyede bulunun lütfen kizlar
Ya tabiki kalıyor insanın içinde kalmaz mı herkes ne zorluklarla okuyor ne hayaller hele ben kı resmen işime asık biriyim bıraksanız okulda yatarım :) ama cok ugrastım olmadı baktım akışına bıraktım mecburen cunku diger turlu ne kızıma faydam olacak ne eşime ne evime cok ağladım her atama donemi hele birde Çevre ama artık takmıyorum (gibi yapıyorum) allah nasip ederse ikinci de olsun sağlıkla onları guzel yetiştirmek amacım inş onlar vatana millete hayırlı bir evlat olur tüm temennimaminn hepimizin. Canim bende yasadim ama ucundan kiyisindan kacirmalari. Hem de uc kez. Allah hayirli saglikli uzun yillar nasip etsin evlatlarinizla. Bende oyle teselli ediyorum kendimi, egitim bilimlerindeki bilgileerimi evlatlarima uygularim diye ama iste...
Peki icinizde kaldi mi emeginizin karsiligini alamamak, calisayim kpssye yeniden diyor musunuz, yoksa kendinizi tamamen evlatlariniza mi verdiniz? Aslinda cok da evcimen yapim vardir, yani bebegim nasip olur olursa ondan ve evimin islerinden baska bi sey dusunemem muhtemelen.
Ya tabiki kalıyor insanın içinde kalmaz mı herkes ne zorluklarla okuyor ne hayaller hele ben kı resmen işime asık biriyim bıraksanız okulda yatarım :) ama cok ugrastım olmadı baktım akışına bıraktım mecburen cunku diger turlu ne kızıma faydam olacak ne eşime ne evime cok ağladım her atama donemi hele birde Çevre ama artık takmıyorum (gibi yapıyorum) allah nasip ederse ikinci de olsun sağlıkla onları guzel yetiştirmek amacım inş onlar vatana millete hayırlı bir evlat olur tüm temennim
Biz ne yaparsak yapalım bazen kaderin onune geçilmiyor sız ustunuze dusenı yaptınız mı gerisi kısmet esınızede kendinize de hayatı zindan etmeyin sonuçta evlenmeden önce atanmadıgınızı biliyordu boyle kabul etti sizi niye kazanamadın diye başınızın etini de yemiyorsa ne ala hayatin tadını çıkarın gerisi Allah kerim sevgileray cok iyi geldiniz bana.cok tesekkur ederim. Kendimi yedim bitirdim. Bide esime de surekli huzursuzluk yaptim, yok misafir gelmesin ders caliscam, yok oraya gitmeyelim vaktim gider, yok kursa gitmem lazim vs vs... İnanin daha bu yil anliyorum evli oldugumu. Aslinda hayattaki en guzel sey evlat sahibi olmak. Sanirim diger mevzuyu tamamen kapatip, buraya yonelcem bende.
evet onu da biliyorum.
Ya misspurl bende aynı dertteyim. Özelde çalıştım anlaşamadım ayrıldım. Tekra özelde çalışmal istemiyorum. Kpssye girdim puan 83 çok çalıştım ama oğlum var bide. Çocukla çalıltım sağlık meslek lisesi mezunuyum. alan sıralamam 6. Ama gel görki her yıl en az 10 kişi alan bölümüm almıyo bi türlü. Kadrolu alımı yağmıyolar artık atansam bile el durumunuok çıkmazdayım ve çok bunaldım. Çok istedim çok çalıştım ana hala atanamadım ya gönlüm bin bir oarça. Eşim 2. çocuk diyo ben istemiyorum kendimi 25 yasında 2 çocuklu ev hanımı olarak görmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?