• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükendim...

Bence sınava çalışmaya devam etmelisin bir işin bir maaşın olması çocuk sahibi olmaktan daha önemli,benim fikrim.
Sonraya da bırakabilirsin çocuk işini

Canim 3 yil oldu evliligimiz. :KK14: bu arada atanan muhendis arkadasim sana da sevindim cok:KK54:

Memurluğu takıntı yapmışsın kader tevekkül birazda manevi düşünebilirsin olmuyorsa vardır bir hayır herkes devlettemi çalışıyor çalıştıktan sonra heryer de iş var

bu düşünceye katılıyorum. Nasipte olan gelip bir şekilde buluyor, bugün ya da ilerde. Memur olup atanınca tüm sorunlarınız çözülecek mi? Ya da puansal verilere göre başarma ihtimaliniz ne?
Günümüzde yaşanan olaylardan ders alacak olursak aslında, herşeyin hayırlısı. :KK51:
''Nasip ise gelir Yemen'den, nasip değilse ne gelir elden.'' diye bir söz var.
Biraz tevekkül ederek, işleri oluruna bırakın. İmtihanınız da bu olsun..

Olmuyorsa olmuyor vardır bi hayr deyip yolunuza bakın. Bebeğiniz olsun, anneliği tadın. İş hayatına özelde devam edin, herkes devlet memuru değil. Güzel şartları olan özel kurumsal firmalarda çalışabilirsiniz. Devlet memuru olmayan ölmüyorya.
Eskiden memurluğun kimse yüzüne bakmazdı, şimdi manasız bi değer bindirildi .

hatta 'memur maaşı' filan denir, küçümsenir bunu da doğru bulmuyorum. Allah bereketli kazançlar versin.
Kamu ya da özel de çalışmak, kuruma ve şehire göre çok değişir bence.

Evet fazlasiyla takinti yaptim ve bu beni ve cok yakinlarimi asiri yipratti maalesef.
petunya_love petunya_love mesela en son 85 aldım ama kontenjanı birden düşürdüler. Ve dımdızlak yine kaldım ortada :KK57:

Kizlar merhaba.
Yillardir birakamadigim bir sinav sevdam var. Atanmayi kafaya takmis ama artik bezmis, bir yandan da bebek isteyen bir tip oldum ciktim. Esim ise stresli bir hamilelik sureci yasamami ve bebegimize en azindan uc bes yil benim bakmami istiyor. Dolayisiyla bana bir secim yapmak kaliyor.
Ya sinav mucadelesine devam
Ya da bebek ?
Ozele niye yonelmiyorsun diyenlere de simdiden bir dipnot: istemiyorum ve mutlu olmuyorum :KK43:

kaç yıldır atanamıyorsunuz
bölüm ne
bir süre sonra vazgeçmeyi bilmek lazım
eşiniz haklı ya bebek ya kpss
özelde de çalışmak istemiyorsanız
evde bakıcılık yapın çocuklara

Çok takıntı yapmışsınız. Memuriyeti kazanınca da zorunlu hizmet için doğuya gidecek misiniz? Buna razı mısınız? Eşiniz ne diyor peki?

5 yıldır atanamıyorum kızlar. Kontenjanımız zaten çok az, puanın düştüğü zamanlarda da ben hazırlanamamıştım. nasip olmayınca olmuyor, pilav yerken dişimi kırıyorum yani. Hiç 80 puanın altına düşmedim ama 90ı da göremedim. Velhasılkelam bunca öğrendiğim bilgileri heba etmek istemedim, özel sektörde de kısa bir dönem çalışmışlığım oldu ama mutlu olamıyorum oralarda. Bir de ben başardım! demek istedim. Ama Rabbim şu ana kadar nasip etmedi.

Benim esas sorunum şuydu yani, ben tüm bu emeklerimi bir kenara atıp Allah nasip ederse çoluk çocuga karısıp, uzuuuuun yıllar bu kpss seruvenine ara mı vermeyelim (çünkü eşim hamilelik süresince ve çocuk en azından 5 yaşına gelene dek ders mers uğraşmamı istemiyor, bende eşimin sözünden mümkün mertebe çıkmayan bir eşim),
yoksaaa daha da çoluk çocuk işlerini erteleyip daha uğraşmalı mıyım kpssye?

Dipnot:3 yıllık evliyim.

Anlatabildim mi kızlar:KK61:
Yorum yapan tüm arkadaşlarıma da ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum:KK200:

Evet fazlasiyla takinti yaptim ve bu beni ve cok yakinlarimi asiri yipratti maalesef.
petunya_love petunya_love mesela en son 85 aldım ama kontenjanı birden düşürdüler. Ve dımdızlak yine kaldım ortada :KK57:

misspurple misspurple , zamanında bende aynı takıntı içindeydim. 82 puana kadar çıktım ama atanamadım. Çok açık yazamıyorum burda 'ban' yemek istemem!... Malum...

demek ki hakkımda hayırlısı değilmiş dedim, 11 sene oldu çalışıyorum özelde.

Kabullendim.. ve bu beni daha mutlu bir insan yaptı. İnanır mısın memurluğu şu anki işyerimde aramıyorum.

Yine de belli olmaz, inşallah atanırsın ama bunu oluruna bırak ve yaşadığın anın tadına bak. Hayatı fazla erteleme ..

5 yıldır atanamıyorum kızlar. Kontenjanımız zaten çok az, puanın düştüğü zamanlarda da ben hazırlanamamıştım. nasip olmayınca olmuyor, pilav yerken dişimi kırıyorum yani. Hiç 80 puanın altına düşmedim ama 90ı da göremedim. Velhasılkelam bunca öğrendiğim bilgileri heba etmek istemedim, özel sektörde de kısa bir dönem çalışmışlığım oldu ama mutlu olamıyorum oralarda. Bir de ben başardım! demek istedim. Ama Rabbim şu ana kadar nasip etmedi.

Benim esas sorunum şuydu yani, ben tüm bu emeklerimi bir kenara atıp Allah nasip ederse çoluk çocuga karısıp, uzuuuuun yıllar bu kpss seruvenine ara mı vermeyelim (çünkü eşim hamilelik süresince ve çocuk en azından 5 yaşına gelene dek ders mers uğraşmamı istemiyor, bende eşimin sözünden mümkün mertebe çıkmayan bir eşim),
yoksaaa daha da çoluk çocuk işlerini erteleyip daha uğraşmalı mıyım kpssye?

Dipnot:3 yıllık evliyim.

maddi olarak eşin o rahatı sağlayabiliyorsa, evladın neden bakıcı elinde, seni özleyerek büyüsün.. (ki kazancının %30 unu da gözden çıkardığını düşünelim) Şükret ki zor durumda kalsan, elinde altın bileziğini almışsın, çocuklarına eğitimli bir annesin. Bundan daha güzeli var mı?.

Herşey para değil ki ... Eğitim herzaman çalışmak için değil bence. Hayat için gerekli.

misspurple misspurple

maddi olarak eşin o rahatı sağlayabiliyorsa, evladın neden bakıcı elinde, seni özleyerek büyüsün.. (ki kazancının %30 unu da gözden çıkardığını düşünelim) Şükret ki zor durumda kalsan, elinde altın bileziğini almışsın, çocuklarına eğitimli bir annesin. Bundan daha güzeli var mı?.

Herşey para değil ki ... Eğitim herzaman çalışmak için değil bence. Hayat için gerekli.

misspurple misspurple

canım çok teşekkür ederim desteğin için. eşimin maaşı iyi şükür, en azından kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidiyoruz.
evet her şey para değil, gözüm de yok parada ama takıntı yapmışım çok fena illa maaş düşük olsa dahi atancam diye.
biraz biraz hallettim bu durumumu. ama işte yıllarca erteleyecek kadar halledemedim.
Kpssye birdeb fazla girenler beni anlar, bagımlılık yapıyor resmen. Niye bu sefer olmasın, niye olmasınn vs derken yıllar gecti gitti

Bölümün ne senin Şen'de ben gibi takıntılısın ama kısmet bazen kader kabullen çünkü elinden geleni yaptın sen üzülme ya İnan'a neyi cok isterse onla imtihan olurmjl

Bizim bölümde üç beş kişi alır her yıl düşün fazlası olmaz okadar az ama sınıftan üç rkadaş atandı bir iki yıl denediler dıgerleri özelde çalışıyo. Kısmet ya bu işler

Kizlar merhaba.
Yillardir birakamadigim bir sinav sevdam var. Atanmayi kafaya takmis ama artik bezmis, bir yandan da bebek isteyen bir tip oldum ciktim. Esim ise stresli bir hamilelik sureci yasamami ve bebegimize en azindan uc bes yil benim bakmami istiyor. Dolayisiyla bana bir secim yapmak kaliyor.
Ya sinav mucadelesine devam
Ya da bebek ?
Ozele niye yonelmiyorsun diyenlere de simdiden bir dipnot: istemiyorum ve mutlu olmuyorum :KK43:
Hala torunum 7 yil sonra atanmisti. Ertesi senede evlendi. Simdide bebis bekliyor. Cok zor bir surec.

Back
X