• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükenmiş hissediyorum

Galiba çağımızın sorunu yalnızlık ve depresyon tükenmişlik
Aslında olay ne biliyor musunuz ben bunu kendimde ve çevremde bir kaç kişide gördüm
Neler neler atlattık diyoruz ya hani aslında onlar atlatılmıyor birikiyor ve bekliyor biz üstünü örtüp iyiyim geçtim o sınavın içinden diyoruz ya geçmiyoruz o dediğim gibi bir yerde birikiyor üstüne yenileri de eklenince hiç hiç hiç olmayacak bir seyden patlak veriyor yahu bu sebepten bu hale gelmiş olamam diyorsunuz zaten sebeb de o olay değil önceki birikenler
Hani var ya kurbağa teoremi sıcaklık yavaş yavaş yükselirken yanarak öleceğini fark edemiyor o hesap biz ağır sınavın içinden geçerken ağır hasar aldığımızı farkedemiyoruz bitti diyoruz misal ama bitmiyor tamamıyla birikmislik bu
Ne tavsiye edersin derseniz anlatın gerçekten içinizde tutmayın söylenmesi gerekeni yerinde söyleyin ben mesela 47 yasindayim ve o kadar pişmanım ki yuttuğum her söz için yani kızıyorum kendime keske diyorum söyleseydim orda o sözü ben nasıl dayandiysam onlarda dayanirdi
Benim yıllar yıllar önce duyduğum cevabını veremediğim için içimde kalan öyle çok söz var ki halbuki ki orda cevap versem orda kapanacaktı benle bu güne gelmeyecekti

Elinizden geldiğince geçmişin izlerini silmeye hesabını kapatmaya calisin
Elbette psikolojik yardim alın duayı asla bırakmayın takviyelerinizi ihmal etmeyin ben bundan kurtulacağım inancınız hep olsun üstüne yenilerini eklemeyin olur mu tahammül etmek zorunda kalmayın hiç bir şeye Allahin izniyle başaracaksıniz
Sevgilerimle 🥰

Aslında olay ne biliyor musunuz ben bunu kendimde ve çevremde bir kaç kişide gördüm
Neler neler atlattık diyoruz ya hani aslında onlar atlatılmıyor birikiyor ve bekliyor biz üstünü örtüp iyiyim geçtim o sınavın içinden diyoruz ya geçmiyoruz o dediğim gibi bir yerde birikiyor üstüne yenileri de eklenince hiç hiç hiç olmayacak bir seyden patlak veriyor yahu bu sebepten bu hale gelmiş olamam diyorsunuz zaten sebeb de o olay değil önceki birikenler
Hani var ya kurbağa teoremi sıcaklık yavaş yavaş yükselirken yanarak öleceğini fark edemiyor o hesap biz ağır sınavın içinden geçerken ağır hasar aldığımızı farkedemiyoruz bitti diyoruz misal ama bitmiyor tamamıyla birikmislik bu
Ne tavsiye edersin derseniz anlatın gerçekten içinizde tutmayın söylenmesi gerekeni yerinde söyleyin ben mesela 47 yasindayim ve o kadar pişmanım ki yuttuğum her söz için yani kızıyorum kendime keske diyorum söyleseydim orda o sözü ben nasıl dayandiysam onlarda dayanirdi
Benim yıllar yıllar önce duyduğum cevabını veremediğim için içimde kalan öyle çok söz var ki halbuki ki orda cevap versem orda kapanacaktı benle bu güne gelmeyecekti

Elinizden geldiğince geçmişin izlerini silmeye hesabını kapatmaya calisin
Elbette psikolojik yardim alın duayı asla bırakmayın takviyelerinizi ihmal etmeyin ben bundan kurtulacağım inancınız hep olsun üstüne yenilerini eklemeyin olur mu tahammül etmek zorunda kalmayın hiç bir şeye Allahin izniyle başaracaksıniz
Sevgilerimle 🥰
Çok teşekkür ederim o kadar haklısınız ki geçti diyoruz ama demekki bir yerlerde derinlerde o sınavın izleri kalıyor
Yorumunuz çok iyi geldi

Nazar mı değdi yani? Tek abiye giyen sen misin yahu o zaman sokakta şıkır şıkır gezen kadınlar yataktan kalkamaz böyle bi mantıkla. Bazı insanların psikolojisi daha kırılgan depresyonda olabilirsin bazen insan yataktan çıkamaz ben bi depresyona girdim dişimi fırçalamayı bıraktım yataktan çıkmaz oldum 3 ay boyunca sadece yattım sonra işe girdim sosyalleşmeye başladım ilaç tedavisi aldım düzeldi çok şükür hala devam ediyorum

Geçmiş olsun inşallah çabuk atlatırsınız..Namazlarınızı aksatmayın derim ben. en iyi ilaç o bence ☺️
Çok teşekkür ederim okuma listeme ekleyecegim inşallah
Bir kaç kitap daha araştırırken buldum ama bakalım

Ben burada hata yaptım galiba aynı anda herşeyi sorunsuz mükemmel yapmak istiyorum ama başaramıyorum
Eskisi gibi olması için zamana ihtiyacım var bir kaç makale okudum video izledim önce tek bir hedefle başlamak gerekiyormuş
Çok teşekkür ederim
Yorumunuz iyi geldi
Hayatın kendisi mükemmel olmaya müsait değil. O yüzden başaramayız. Düzgün yapmaya niyetlendiği ama doğru şartları ve şekli bulamadığı için için ertelediği ufak yada büyük şeyler boş yere tüketir insanı. Varsa ilk kurtulacağınız özellik bu olsun. Eksik yaşanmış şeyler mükemmel olsun derken hiç yaşamamış olmaktan iyidir.

Birde buna başlayıp vazgeçmiş olmanın mağlubiyeti ve mahcubiyeti eşlik edince dibe çekilir insan. Kolay hedefler seçin.
İyi alışkanlikların sırayla diğerlerinide hayatıniza çekmek gibi bir özellikleri vardır. Umarım daha iyi hissettiğiniz günler gelecek.

Hayatın kendisi mükemmel olmaya müsait değil. O yüzden başaramayız. Düzgün yapmaya niyetlendiği ama doğru şartları ve şekli bulamadığı için için ertelediği ufak yada büyük şeyler boş yere tüketir insanı. Varsa ilk kurtulacağınız özellik bu olsun. Eksik yaşanmış şeyler mükemmel olsun derken hiç yaşamamış olmaktan iyidir.

Birde buna başlayıp vazgeçmiş olmanın mağlubiyeti ve mahcubiyeti eşlik edince dibe çekilir insan. Kolay hedefler seçin.
İyi alışkanlikların sırayla diğerlerinide hayatıniza çekmek gibi bir özellikleri vardır. Umarım daha iyi hissettiğiniz günler gelecek.
İnşallah zaten fibromiyalji ve anksiyetem de bundan olmuş gittiğim bir psikiyatrist demişti herşey mükemmel olsun herkese herşeye yetiseyim derken kendinizi kaybetmişsiniz
Eskiye nazaran birazcık çok az ama törpüledim gibi ama tamamen bırakamadım dediğiniz gibi önce bunu halletmem gerekiyor galiba
Çok teşekkür ederim dün ve bugün herşeyi yetiştirmeye çalışmak yerine dizi actim bir de çay koydum dizi izleyip örgü başladım
Hiç tarzım olmayan bir diziydi ve sevdim diziyi
Zor olacak ama galiba düzelecek o rengarenk kadını yeniden ortaya çıkaracağım galiba

So
İnşallah zaten fibromiyalji ve anksiyetem de bundan olmuş gittiğim bir psikiyatrist demişti herşey mükemmel olsun herkese herşeye yetiseyim derken kendinizi kaybetmişsiniz
Eskiye nazaran birazcık çok az ama törpüledim gibi ama tamamen bırakamadım dediğiniz gibi önce bunu halletmem gerekiyor galiba
Çok teşekkür ederim dün ve bugün herşeyi yetiştirmeye çalışmak yerine dizi actim bir de çay koydum dizi izleyip örgü başladım
Hiç tarzım olmayan bir diziydi ve sevdim diziyi
Zor olacak ama galiba düzelecek o rengarenk kadını yeniden ortaya çıkaracağım galiba
Son bir şey eklemek istedim. Ya kendinizden ya hayatınızdan memnun değilsiniz. Dışarıdan bir okuyucu olarak değiştirmeye ihtiyaç duyduğunuz şeyler var gibi duruyor. Fibromiyalji gibi bağışiklık sistemi hastalikları birazda insanın kendi ile olan kavgası. Sırf bir aynada başkalarının bize ne yaptıklarınin izdüşümü değil, sizin ve tercihlerinizin o aynaya nasıl yansıdığıda aynı zamanda. Kolay şeylerde yaşamamışsınız.

Rutin derken her sabah kalktığınızda bir kahve tadımı gibi sizi güvende, hayatı yolunda hissettirecek bir an olabilir. Bir nefes aralığı bırakir belki gayri ihtiyari sonrasında kaldığınız yerden devam edersiniz. Ama size asıl iyi gelecek olan şey bu değil. Amaca yönelik bir hareket almanız lazım. Tek hedef derken mesela kilo vermeye yönelik yurüyüş yapmak gibi. Yeme içmeden kesmeden, diyetsiz sadece düzenli yürümek. Yada örgü örmek diyorsunuz, tercih edilecek bir modeli satmaya yönelik bir çalışmadan bahsediyorum. Hedefin sonunda duygusal iyi hissetmenin haricinde somut, elle tutulur gözle görülür bir etki olsun. Yine duygusal bir geri dönüşü olacak ama başarıdan kaynaklı tatmin hissini daha yüksek yaşayacaksınız. Kendinize ve başarabileceğinize dair güveniniz artacak. Aradan bir ay geçer yürüyüşe diyeti eklersiniz mesela. Artık ne isterseniz.

So

Son bir şey eklemek istedim. Ya kendinizden ya hayatınızdan memnun değilsiniz. Dışarıdan bir okuyucu olarak değiştirmeye ihtiyaç duyduğunuz şeyler var gibi duruyor. Fibromiyalji gibi bağışiklık sistemi hastalikları birazda insanın kendi ile olan kavgası. Sırf bir aynada başkalarının bize ne yaptıklarınin izdüşümü değil, sizin ve tercihlerinizin o aynaya nasıl yansıdığıda aynı zamanda. Kolay şeylerde yaşamamışsınız.

Rutin derken her sabah kalktığınızda bir kahve tadımı gibi sizi güvende, hayatı yolunda hissettirecek bir an olabilir. Bir nefes aralığı bırakir belki gayri ihtiyari sonrasında kaldığınız yerden devam edersiniz. Ama size asıl iyi gelecek olan şey bu değil. Amaca yönelik bir hareket almanız lazım. Tek hedef derken mesela kilo vermeye yönelik yurüyüş yapmak gibi. Yeme içmeden kesmeden, diyetsiz sadece düzenli yürümek. Yada örgü örmek diyorsunuz, tercih edilecek bir modeli satmaya yönelik bir çalışmadan bahsediyorum. Hedefin sonunda duygusal iyi hissetmenin haricinde somut, elle tutulur gözle görülür bir etki olsun. Yine duygusal bir geri dönüşü olacak ama başarıdan kaynaklı tatmin hissini daha yüksek yaşayacaksınız. Kendinize ve başarabileceğinize dair güveniniz artacak. Aradan bir ay geçer yürüyüşe diyeti eklersiniz mesela. Artık ne isterseniz.
Çok teşekkür ederim çok sağolun tavsiyelerinizi dikkate alacağım
Derdim kendimle olabilir evet bunu düşüneceğim tekrar teşekkür ederim

Çok yoruldum hastalıklar kötü biten evlilik boşanma sonrası verilen mücadele destek alamama vs vs durup kendimi dinleyecek vaktim malesef olamadı hep mücadele eden biri oldum çocukluğum da dahil yıprandim galiba bilemiyorum
Boşanma diyorsunuz ikidir ama evliyim de demissiniz anlayamadim

Fbromiyalji için rutin hekim kontrolünde misiniz? Kronik ağrı, duygusal ve bilişsel sorunlara yol açar.

Yorumlardan anladığım kadarıyla kötü bi evlilikten başka bi kötü evliliğe gecmıssınız . Eşiniz okeydir ama bu kezde ailesi sizi geriyordur ugrascak gücünüz olmayınca onlara vermedıgınız cevaplar sizi boğup darlıyordur düğüne cenazeye gidince muhattap olmayın ne dedıklerıni önemsemeyin eşiniz almış siz giymişsiniz bitti konu bu kadar dalıyla yaprağıyla ilgilenmeyin . Kendınızle olan savaşınıza son vermelisiniz ev işiymiş temizlikmiş bırakın hergun yapılmasa da olur uyumak istiyorsanız önce uyuyun dinlenin beden yorgunken tabikide hiç bisey yapmak istemezsınız . Şunu da yapayım şuda olsun derken yorulmanız kadar doğal bisey yok kendınıze Temızlık günü yapın ve sadece o gün temizlik yapın onun dışında bunu yapamadım die konuşturmayın beyninızi . Eşinizle konuşun yükünüzü hafifletsin Herseyı sırtlanmayın imtihan diyip kabullenmeyin Rabbım size akıl ve irade vermiş ki kader diyip oturmayın değiştirin die .hayatınızda çoğu konuda kötü hissederken günlük 5 sayfa kitap okuyamadım die sıkıntıya girmek yerine bi akşamı kitap okuma için ayırın haftada bi kitap diyin mesela kendınıze . Bir günde hersey olacak die kendınızı kurarsanız olmadığında eksik bırakılmış gibi hisseder ertesi gün dün şunu yapamadım bugün yapayım derken kendınızı yorar durursunuz.dinlengin hissetmek ıcın bırakmakta bir başlangıç şeklidir aslında bırakın sizi yoran şeyleri, iyi gelenleri de boş zamanlara yayın siz robot musunuz ki hergun Herseyı kusursuz yapasınız insan zihninde gücünü toplasa Bile bedenının kapasitesi var . Sene seneyi aratıyor geçen sene 3-4 saat uyusam yeterdi bu sene uykulara doyamıyorum . Sağlıklı bir beden için stresten uzak kalmalısınız şu hayatta kendınıze en son stres yapacağınız şey bile olmamalı hergun temizlik yapmak haftada bir temızlığin yeterli olmayacağı ev yoktur . Günlük rutınınıze eşinizle dans etmeyi ekleyin onun yerine açın bi muzık tutun ellerınden 30 saniye sarılın inanın çok iyi gelecektir .

Selamlar 2 yıl öncesine kadar günlük ibadetlerini yapan ,kendine bakan ,günde (aynı gün içinde)capraz okumalar yapan yemek temizlik el işi hiç aksatmayan biriyken birden birden birşeylere yetişemez yapamaz oldum sağlık sorunlarıma yenileri eklendi
2 aydır ibadetlerimi bile yapamıyorum düğüne gittik geldik Ogün bugün hastayım ağır bir mutsuzluk yorgunluk var
Tahlillerimi yaptırdım malesef herşey dipte takviye vitamin iğne ilaç kullanıyorum
Kalbimde sorun çıktı ilaç başladık tedaviye devam ediyorum
Geceleri sırt ağrısı ve fibromiyalji kaynaklı ağrılardan ve panik ataktan uyuyamıyorum sabahta ev işi vs uyumaya vaktim olmuyor 4 5 saatlik uyku ile ayakta durmaya çalışıyorum
İşim bitince yatayim uyuyayım diyorum ama ne mümkün zaten uykuda da derin uykuya dalamiyorum uyku halinde ses tıkırtı vs sesleri duyuyorum
Bir hevesle herhangi birşeye basliyorum misal günde 5 sayfa kitap okuma okuyorum ikinci gün yok
Sonra namaz mesela sabah i kılıyorum öğlen yok ikindi yok akşam kılıyorum gibi gibi
Bir heves saçımı değiştiriyorum makyaj yapıyorum ikinci gün yine aynı
Oysa ben böyle değildim
Sohbet edecek ,dertlesecek kimsem yok ailem annem vs ben aramasam senelerce aramaz arkadaş vs de yok (vardı ama yoklarmış boşanma döneminde yüzlerini gösterdiler)
Biri ile bir sohbet edecek olsan o anlatıyor anlatıyor sen birşey deyince bunda ne varsa bu da dert mi bu da sorun mu haline şükret vs diyip lafı ağzıma tıkıyorlar ama ben dinlerken hiç sorun yok
Negatif enerji vs bunlardan mi kaynaklı acaba çünkü 2 yıl önce bir kaç kişi senin de keyfin paşa da yok herşeye nasıl yetiyorsun vs dediler Ogün bugün kendimi toplayamadım
Gözlerim bozuldu bronşit çıktı vs vs bir mutsuzluk kara bulut çöktü sanki üzerime
2 ay önce de düğüne gittim güzel bir abiye giydim makyaj dahi yapmadım ama gorumcelerim vs bin tane yorum yaptı gösterişli güzel aurasi olan biriyimdir
Pazar günü rahatsızlandım o gün bugündür toplayamadım çok kötü oldum yatak döşek
Nasıl eski rutinime dönebilirim Önerilerinizi bekliyorum
Son 18 yılim rahatsızlıklar imtihanlar vs ile geçti ama hep kuyruğu dik tutmaya çalıştım güçlüyüm demeye çalışıyorum acaba diyorum bedenim ruhum isyan mi ediyor artık güçlü görünmekten yoruldular mi ?
Son 18 yıl derken kaç yaşındasınız ki?

Fbromiyalji için rutin hekim kontrolünde misiniz? Kronik ağrı, duygusal ve bilişsel sorunlara yol açar.
Anti depresanlar ve ağır ilaçlar verip yolluyorlardı (ilaçlar hormon bozukluğu ve aşırı kilo yaptı) bıraktım

Dahiliye uzmanı , psikolog ve kardiyoloji ye gidiyorum düzenli olarak
Fibromiyalji de vitamin değerlerini yüksek tutmak çok önemli yıllardır gidip geldiğimde öğrendiğim tek ve yegâne şey bu oldu Demir seviyen ve D vitamini vs olması gerektigi gibi ise ağrılar daha az yıkıcı oluyor ve kolaylıkla atlatıyorsun ağrı dönemini
O kadar çok özelde devlette veya klinikleri gezdim ki şifayi bulamadım
Anneannem de 50 yıldır var bu hastalık (uyku dönemi olmuş 20 yıl hiç ağrı olmamış )
Benimde 4 yıl hic ağrım olmamıştı sonrasında daha fazla daha büyük bir ağrıyla geri geldi

Son düzenleme:
Anti depresanlar ve ağır ilaçlar verip yolluyorlardı bıraktım
Dahiliye uzmanı psikolog ve kardiyoloji ye gidiyorum düzenli olarak

İlaçları kendi başınıza bıraktıysanız bu bile kendi başına büyük problem teşkil eder çünkü ilacı sonlandırmanın da bir yöntemi var ve bunu kontrolsüz şekilde yaptığınızda bazı sorunlara yol açıyor.
Psikoloğunuz umarım kronik ağrı konusunda deneyimlidir ama sanmıyorum. Kronik ağrının psikiyatrik ve psikolojik yönleri üzerine deneyimli uzmanlar zor bulunuyor.
Yorgunluk, öfke, hafız problemleri, yalnızlık, izolasyon, zaafiyet, kimlik erozyonu, zamansal kaymalar maalesef kronik ağrının ayrılmaz parçalarıdır. Önemli olan bu yaşananların normal bir parçası olduğu ve bununla dönüşmek zorunda olduğunuzu kabullenerek süreci yönetebilmek.

İlaçları kendi başınıza bıraktıysanız bu bile kendi başına büyük problem teşkil eder çünkü ilacı sonlandırmanın da bir yöntemi var ve bunu kontrolsüz şekilde yaptığınızda bazı sorunlara yol açıyor.
Psikoloğunuz umarım kronik ağrı konusunda deneyimlidir ama sanmıyorum. Kronik ağrının psikiyatrik ve psikolojik yönleri üzerine deneyimli uzmanlar zor bulunuyor.
Yorgunluk, öfke, hafız problemleri, yalnızlık, izolasyon, zaafiyet, kimlik erozyonu, zamansal kaymalar maalesef kronik ağrının ayrılmaz parçalarıdır. Önemli olan bu yaşananların normal bir parçası olduğu ve bununla dönüşmek zorunda olduğunuzu kabullenerek süreci yönetebilmek.
Dr uma dedim öyle bıraktım çünkü yıpranmıştim ağır ilaçlar olduğu için zararı faydasından çoktu
Özel bir klinikten yardım aldım hafif bir ağrı kesici ve ozon tedavisi Kuru iğne vs ile devam ettim sonrasında ilacı bıraktım
Tam net bir kurtuluş yolu yok bu rahatsızlığın o yüzden kabullendim

Back
X