- 14 Mart 2010
- 7.933
- 6.860
- 723
- Konu Sahibi minigmanig
meryem üzerliden önce kimse tükenmişlik sendromu neydi bilmiyordu şimdi ağzınızda sakız oldu maşallah herkes sırayla tükeniyor tövbe estafirullah
madem bir sendrom ya da sıkıntı olduğunu düşünüyorsunuz doktora gidin adını kendiniz niye koyuyorsunuz belki çook daha ciddi bir şey...
ben geçen yaz aynen bu haldeydim yapacak bir şey yok mutsuzum huzursuzum
gittim psiyatriden randevu alıp
depresyon başlangıcı dedi verdi ilaç
bana ilacı verince ben dedim ki noluyoruz ne ilacı benim ilaçlık bir sorunum yok kendine gel dedim ve kendimi o zaman resim çizmeye vermiştim yağlı kuru kara kalem resimler
ve keman aldım keman kursuna gittim
inan bana ne sıkıntı ne tükenmişlik ne bıkmışlık kaldı
boşlukta kalmaktan boşlukta...
size sonuna kadar katiliyorum. Türkiye´de Meryem Üzerliden önce bu "Tükenmislik Sendormu" yada "Burnout Sendromu" pek bilinmezdi. Ama simdi agizlarda sakiz olmus herkez yok tükenmislik sendromunda falan filan. O kadar kolay degil o.
Ben Yurtdisinda yasiyorum ve bilim ve arastirma merkezinde calisiyorum. Eskiden calistigim bölümde tam 4 kisi asiri isten, stresten "tükenmisti" ve uzun cok uzun hatta yillar ( bir tanesi tam 6 yil sonra döndü isyerine) sonra is hayatlarina ve normal hayatlarina devam edebiliyorlar. Kesinlikle tadavi edilmesi gereken bir "hastalik". Inanin bana öyle kolay degil "tükenmek" ve gercekten cok zor bir durum. Cünkü cogunlukla bu insanlar artik hayatlarina eskisi gibi hicbir zaman devam edemiyorlar.