- 18 Aralık 2017
- 296
- 128
- 18
- 31
- Konu Sahibi Kadinsoruyor
-
Inan artik derdim erkek degil. Okulumu okumak istiyorum. Herseyden once tedavi olmak istiyorum. Ama ailem sana rahat batiyor diyip tedaviye yanasmiyorlar. Depresana baslamaktn korkuyorum ama... baslasam mi sence ?Iş bulup, açıktan üniversite oku ve dil öğren.
Hayatına giren erkeklere de belli bir süre bir şey anlatma, güvenebileceğini hissettiğin zaman canın isterse anlatırsın. Soranı zaten baştan ele.
Keske senin ailen gibi benim ailem de disariya karsi hicbir sey belli etmeseydi. Gittigimiz heryede kavga edip rezil olmasaydik. Herkes cigliklari kufurleri duymasaydi.Kaderimiz biraz benzer bende senin gibi geniş bir ailede tek çocuk olarak büyüdüm. Ben öyle gerçek anlamda kavgalar görmedim ama tartışmalar dedemin huysuzluğu annemin ilgisizliği boşvermişliği benim hayatıma aşırı müdahale edilmesi bir birey olarak kendi sınırlarımdaki özgürlüğümün dahi olmaması vs evden kaçıp gitme isteği çok yaşadım. İşin komiği dışarıya hep kendilerini farklı gösterirler... bir halt sanar gören bizi yani ama booşş. Bir türlü dışarıya ayak uyduramadım ya çok yüz verdim ya hep elime yüzüme bulaştırdım.. o içindeki boşluk, sevgisizlik veya anlamsızlık hissi seni yanlış yola saptırmasına izin verme bundan sonra. Kendine sor ne yapmak istiyorum bunun için ne yapmalıyım... ailesiyle sorun yaşayan hatta daha kötü şeyler yaşayanlar var artık kendimizide onlarıda olduğu gibi kabul etmeliyiz. Ayrıca psikolojik destek almanı öneririm. Bide senle özel olarak konuşmak isterim...
Bunun kararını ben veremem ki psikatrist uygun bulursa verir. Ama genel olarak psikatristler ilaç yazıyor gördüğüm kadarıyla ve senin yerinde olsam, antideprasanların çok fazla yan etkisi olduğu için kullanmadan atlatmak mümkünse kullanmamayı tercih ederim ve psikoloğa giderdim.Inan artik derdim erkek degil. Okulumu okumak istiyorum. Herseyden once tedavi olmak istiyorum. Ama ailem sana rahat batiyor diyip tedaviye yanasmiyorlar. Depresana baslamaktn korkuyorum ama... baslasam mi sence ?
Sevgiye ve anlasilmaya açım cunku. Bana deger vermesi kendimi olmak istedigim gibi hissettirdi. Onun yaninda mutlu oldum. Ama ailemin gururunu daha fazla inciltmek beni korkuttu. Simdi bazi seyleri atlatmisken onlari zora sokmak istemedim. Kendimi de ve de.Bunun kararını ben veremem ki psikatrist uygun bulursa verir. Ama genel olarak psikatristler ilaç yazıyor gördüğüm kadarıyla ve senin yerinde olsam, antideprasanların çok fazla yan etkisi olduğu için kullanmadan atlatmak mümkünse kullanmamayı tercih ederim ve psikoloğa giderdim.
Erkek derdin yok; ama içinde bulunduğun durum seni erkek konusunda da yanlışa sürüklüyor gibi geldi bana. Sevilmeyeceğini, seni kullanacaklarını düşünüyorsun. Sevgilinle ilgili konulara baktım biraz, sırf seni seviyor diye bütün kötü yönlerini görmezden gelmişsin.
Keske senin ailen gibi benim ailem de disariya karsi hicbir sey belli etmeseydi. Gittigimiz heryede kavga edip rezil olmasaydik. Herkes cigliklari kufurleri duymasaydi.
Psikolojik detek almaya calistim. Ama ise yaramadi. Devami icin de param yetmedi. Ogrenci bursumla gitmistim
22 yasindayim. Hersey icin gec kalmis hissediyorum. Ve yorgunKaç yaşındasınız şuan?
Yerinde olmak isterdim. Disariya derdini anlatmaya gelmez. Seni kucumserler asagilarlar. Bir tekme de onlsr vururlar. Benim ailemin yasadigi aynen buydu. Anlatmamalari cok guzel.bosver. en azindan disaridan biri gelip evinizde ya da kendi evlerinde size bagirmiyor. Anneni babani asagilamiyor karsinda.Benimkiler belli etmedide ne oldu dışarıya karşı bende rol yapmak zorunda kalıyorum yapmadığım zaman alay konusu olurum. Sanki her şey mükemmelmişte bir ben sorunluyum gibi davranıyorlar
Bu kısmı anlayamadım?Ama ailemin gururunu daha fazla inciltmek beni korkuttu. Simdi bazi seyleri atlatmisken onlari zora sokmak istemedim. Kendimi de ve de.
Sevdigim adam madde kullanan ailesi olmayan parasinin degerini bilemeyen biriydi. Zaten cocuklugumdan kalma rezillikler ortada. Ailem istemedi sevdigim adami. Ben de ailemin gururunu inciltmek istemedim.Bu kısmı anlayamadım?
Iş bulup, öyle gideceksin. Nefes aldığın sürece her şeyin çaresi bulunur. Ne zaman pes edersin o zaman çaresizsin demektir.
Yerinde olmak isterdim. Disariya derdini anlatmaya gelmez. Seni kucumserler asagilarlar. Bir tekme de onlsr vururlar. Benim ailemin yasadigi aynen buydu. Anlatmamalari cok guzel.bosver. en azindan disaridan biri gelip evinizde ya da kendi evlerinde size bagirmiyor. Anneni babani asagilamiyor karsinda.
22 yasindayim. Hersey icin gec kalmis hissediyorum. Ve yorgun
Sen de benim gibi yap o zaman. Tanimadigin insanlarla paylas. Ben disa donugum sanir ailem. Ama simdi simdi farkediyorlar ne kadar icime kapanik oldugumu.Bende çoook doluyum
Ben bu evden uzaklasamam ki... ailem ne kadsr beni anlamasa da onlar benim ailem. Bensiz uzulurler. Beni cok ozlerler. Benden baska kimseleri yok. Ben bu sehirde bu evde hapisim. Benim de erkek arkadasim oyleydi. Ama bitti iste. Ben artik ask da istemiyorum para daAynı yaştaymışız canım ben daha büyüksün zannettim. Hiçbişey için geç kaldığın falan yok daha herşeyin başındasın yaşayacağın uzun yıllar göreceğin de çok şey var. Öncelikle benim fikrim üniversiye başla. Ben Türkiye de yaşamıyorum eğitim konusunda pek bi fikrim yok ama her ne sınava girmen gerekiyorsa gir istediğin bölümü kazan o evden de uzaklaş. Yurtta kalmanı tavsiye ederim ben geçen sene Türkiye de erasmus yaptım yurtta kalmak çok eğlenceli aynı zamanda çok güzel arkadaşlıklar edinebileceğin bir ortam. Başka bi dil öğren . Ailen destek olmazsa hem çalış hem okuluna devam et ama yine de oku en önemlisi bu. Gerçekten geç kalmış değilsin samimi söylüyorum bir çok insan tanıyorum 27 sinde 30 unda üniversite okumaya başlayan. Okulunu bitirdikten sonra güzel bi işe girmeye çalış kendi ayakların üzerinde dur. Kimseye muhtaç olma kendine yetebil. Erkeklere de asla güvenme gerekirse 1-2 yıl kapında yatsın aşkından ölsün mecnun olsun yine de güvenene kadar bekle hemen kaptırma kendini arkadaş gözüyle bak. Kadın oldum diye dışlama kendini soyutlama insanlardan. Kötü bir tecrübe yaşamışsın bu hayatına son vermene gelecekten ümidini kesmene engel değil . İlerde karşına sevip güvenebileceğin seni de gerçekten seven biri çıktığında dert etmez bunları seni her halinle kabul eder. Ama bu durumu kullanmak isteyen de olur hayatına giren o patronun oğlu olan insan gibi. Arada çok ince bir çizgi var senin yapman gereken dediğim gibi kimsenin seni gerçekten sevdiğine istediğine inanmadan tüm kalbinle güvenmeden içini açmamak hiçkimseye. Çok güzel bir hayatın olabilir bu da sadece kendi elinde. Merak etme iyi insanlar hala var. İyi arkadaşların da olabilir, iyi bi sevgilin de en önemlisi iyi bir eşin de olabilir ama hayatına girecek insanları çok iyi seçmelisin. Ben geçmiş ilişkimde aldatılmıştım şimdi ki erkek arkadaşıma güvenip şans vermem 10 ay aldı çünkü hiç vazgeçmedi peşini bırakmadı ve beni gerçekten sevdiğine inandırdı güvenimi kazandı. Güzel düşün güzel olsun herşey .
3 yil oluyor bu olaylar olali. Icimi dökmek istedim sadece baya geriden basladimBenim kafam bu paylaşımla çok karıştı. Önceki paylaşımları da okudum. Geçen hamilelik şüphen vardı. Test alamıyordun küçük bi yerde yaşadığın için. Lüks araba ile nasıl gezintiler yaşandı bilemedim. Benim kafa yandı ben mi yanlış hatırlıyorum acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?