• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku Problemi Tükenmişlik Sendromu Yaşıyorum

Lepiskakiz

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
6
Puanlar
6
Uzun zamandır hissettiğim bir durum bu. 11 aydır anneyim ve hamileyken ne dediysem tersini yapıyorum şu an. Ve mükemmeliyetçi halim ev işlerine yetişememe bebeğimin yeme reddi gebelik kilolarimin hala kalmış olması hepsi beni tüketmeye başladı. Tv vermem asla diyordum ama bazen sırf yemek yapabilmek için tv acıyorum çocuğa. Kendime aynada bakmak bile istemiyorum alışveriş yapıp da iki parça kıyafet almak bile içimden gelmiyor niye alayım ki yakışmayacak nasılsa. Eşim de bebek konusunda yardımcı olsa da benim fiziğim kownsunda çok acımasız sözler söylüyor bana
Beni istediğinden bile emin değilim yani o kadar soğudum bu yüzden. Nolur yanlız olmadığımı söyleyin içim içimi yiyor ağlıyorum bebeğime iyi bir anne olamadığım için üzülüyorum.

Ben bebek sahibi değilim ama bırakın her şey de mükemmel olmasın
Siz önce bebeğinize odaklanın kiloymuş, kıyafetmış bunlar hallolur
Ev işleri aksasa da olur eşiniz olcak öküz de belli ki pekte yardım etmiyor hem size laf söylüyor.
Onun çocuğunu doğurun bir de laf etsin neyse ağzımı bozmayacağım
Bırakın akşamları bir iki saat bari baksın sizde o sıra etrafı filan toplarsıniz bakıyor demişsiniz de yetmiyor demek ki.
Robot süpürgeniz yoksa kesinlikle almanızı öneririm kurutma makinesi de keza öyle hayatı kolaylaştıran birçok alet var. Termomix için de iyi yorumlar var.
Ekran içinse günde belli süreyi geçmesin bu şekilde disiplin edinin bence tam bilmiyorum ama bu dönen oyuncaklı anakucakları falan ya da hafif müzik belki sakinleştirir.
Anne ya da kayınvalide arada yardıma gelse en azından yemek yapsa ortalığı toplasa
Eşinizde bırakın konuşsun takmayın caninız ne zaman isterse o zaman zayıflarsınız kendinize bakarsınız , sizin önceliğiniz var.

Uzun zamandır hissettiğim bir durum bu. 11 aydır anneyim ve hamileyken ne dediysem tersini yapıyorum şu an. Ve mükemmeliyetçi halim ev işlerine yetişememe bebeğimin yeme reddi gebelik kilolarimin hala kalmış olması hepsi beni tüketmeye başladı. Tv vermem asla diyordum ama bazen sırf yemek yapabilmek için tv acıyorum çocuğa. Kendime aynada bakmak bile istemiyorum alışveriş yapıp da iki parça kıyafet almak bile içimden gelmiyor niye alayım ki yakışmayacak nasılsa. Eşim de bebek konusunda yardımcı olsa da benim fiziğim kownsunda çok acımasız sözler söylüyor bana
Beni istediğinden bile emin değilim yani o kadar soğudum bu yüzden. Nolur yanlız olmadığımı söyleyin içim içimi yiyor ağlıyorum bebeğime iyi bir anne olamadığım için üzülüyorum.
Yemek olarak en kolayını yapın . Kendinize önceden ara öğün ve sağlıklı öğünleri hazırlayın bebekten fırsat olmayacaktır . Bende doğumdan sonra bunalıma girmiştim . Ev işlerini en aza yemeği en basitine indirdim . Bebekten sonra önceliğim kendi kisisel bakımım ve forma girmekti aksi halde mutlu olamıyordum .6 ayda başardım .mutlu anne mutlu bebek mutlu eş .

6 aylık anneyim kendimi günün çoğunda tükenmiş hissediyorum. Evde sadece robot süpürge temizlik yapıyor. Yemek çoğu zaman dışardan. Evde maks makarna hazır köfte falan. Aynaya bakmıyorum saçımı duştan duştan duşa tarıyorum. Kendime sık sık bunun bir süreç olduğunu hatırlatmaya çalışıyorum. Geçecek güzel günler göreceğiz.

Kendine nefes alacagım birşey bul.mesela bana alışveriş iyi gelirdi.sana ne iyi geliyor bunu bul
Bizde saçaklı saçaklı gezerdik geçiyor bu günler...inan hepsi geçiyor.doktorların yapmayın dediğş herşeyi yaptım battaniye ile sallardım tv açardım vs ideal anne olmak isterdim ama elimden bu kadar geldi.
İyi bir anne olamadıgını dusunmen iyi bir anne oldugunı gösteriyor bence elinden gelen yetmemiş daha iyisini yapmaya çalşıyorsun ama hepimiz böyle geçirdik. Geçer bu günler..

Back
X