• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükenmişlik Sendromu

The Minion

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
9
5
1
10-12 yıldır iş ve ilişki konularında mücadele edip de bir arpa boyu yol gittiğimi hissediyorum. İyi okullarda okudum. Çalışmayan bir erkek arkadaşımla 1 senedir ciddi bir ilişkim, düşük de bir maaşım var. Zamanında çok hırslı, azimli bile olsam şuan 28 yaşımda kendimi 1 adım geri çekip olayları uzaktan izlemeye başladım. Yıllardır değişimden korkmayan ben bugün artık değişimden korkuyorum. Yıllardır ideallerim ve hayal ettiğim şeyler için koşarken bunu yapmak için çok kasmamış insanların benim hayallerime hoop diye sahip olduğunu görüyorum. En kaşar dediğimiz kızlar önce evlendi, bir baltaya sap olmaz dediğimiz zengin arkadaşlarımız süper girişimci oldular... Bildiğim tüm doğruları artık sorguluyorum... 30'uma yaklaştım diye mi oluyor, yoksa depresyona mı girdim noluyorrr bana?...

Herkes her şeye eşit şartlarda sahip olamıyor, kimi çok çabalıyor kimisi parmağını şıklatıyor. Bence başkalarının neye nasıl sahip olduğunu boşverip,madem ki alt yapın var sende seni mutlu edecek şeyler için çabala. Bu değişim gerektirse bile. Değişim her zaman kötü olmaz. Değişimden korktuğun için belki yol alamıyorsun.

Herkes hayatında böyle dönemlerden geçiyo.
Belki de bazı şeyleri değiştirmen gerekiyodur..

30 yaş bunalımı diyorum. Daha doğrusu 30a yyaklaşma bunalımı.

Madem mutlu değilsin sevgilinle olmak zorunda değilsin. Çalışmayan karakterde bir insanla evlenmek içine sinmiyorsa terket gitsin.

Yanlış anlamayın ama ben bilmediği hayatlar hakkında ahkam kesen insanlara çok kızıyorum. Biri kaşarmış ama evlenmiş, diğeri baltaya sap olamazmış ama işi olmuş. Neye göre, kime göre, ve ne alaka? Kimin nasıl hayatlar yaşadığını en iyi siz biliyor ve siz mi karar veriyorsunuz da, insanların tahmininizden daha iyi giden hayatları size dert oluyor? Siz bu insanlar için nasıl bir son düşünmüştünüz ki? Siz elalemden önce kendi hayatınızla ilgilenmelisiniz.
Çalışmayan sevgili bulmak sizin seçiminiz, iş hayatınızdan memnun değilseniz çalışır çabalarsınz durumu iyileştirmek için. Yani çözüm tükenmez insan istedikçe.
Yıllardır koşmak çabalamak derken neyi kastettiniz? Hayatıniz için ne gibi bir çaba gösterdiniz ve ne oldu? Başkasının bilmediğiniz ve sizi ilgilendirmeyen hayatıyla ilgili laf etmeniz ayıp. Kendi derdinizi yazın sadece yani.

Aslında çok iyi bildiğimiz kişiler. Bu belli biri üzerine ahkam kesmek değil. Sadece şahsi hayatımızda değil medyada da böyle örneklere rastlamak çok kolay. Esas konu yıllardır uğraşılan ve vazgeçilen hayaller ve onun devamında gelen bunalım hissi.

Yanlış anlamayın ama ben bilmediği hayatlar hakkında ahkam kesen insanlara çok kızıyorum. Biri kaşarmış ama evlenmiş, diğeri baltaya sap olamazmış ama işi olmuş. Neye göre, kime göre, ve ne alaka? Kimin nasıl hayatlar yaşadığını en iyi siz biliyor ve siz mi karar veriyorsunuz da, insanların tahmininizden daha iyi giden hayatları size dert oluyor? Siz bu insanlar için nasıl bir son düşünmüştünüz ki? Siz elalemden önce kendi hayatınızla ilgilenmelisiniz.
Çalışmayan sevgili bulmak sizin seçiminiz, iş hayatınızdan memnun değilseniz çalışır çabalarsınz durumu iyileştirmek için. Yani çözüm tükenmez insan istedikçe.
Yıllardır koşmak çabalamak derken neyi kastettiniz? Hayatıniz için ne gibi bir çaba gösterdiniz ve ne oldu? Başkasının bilmediğiniz ve sizi ilgilendirmeyen hayatıyla ilgili laf etmeniz ayıp. Kendi derdinizi yazın sadece yani.

Aslında çok iyi bildiğimiz kişiler. Bu belli biri üzerine ahkam kesmek değil. Sadece şahsi hayatımızda değil medyada da böyle örneklere rastlamak çok kolay. Esas konu yıllardır uğraşılan ve vazgeçilen hayaller ve onun devamında gelen bunalım hissi.

Back
X