Tüketici hakları - Bankalar...

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Kızlar bilgisi olan vardır mutlaka. Bu kredi dosya masraflarını ve kredi kartı yıllık aidatlarını geri almak için nasıl başvuruyoruz? Hep erteledim uğraşırım diye ama hesapladım da nerden baksam 2bine yakın alacağımız var, kaptırmam bizi soyan bankalara:34:

Bilenler başvuranlar yazabilirse hep beraber hakkımızı arayalım :4:

Önce kredi çektiğiniz bankaları tek tek dolaşıp dosya masrafı kesintisine ait dekont almalısınız.Bazı bankalar ücretsiz bazılarıda 20 -50 TL arası dekont ücreti alabiliyorlar.Siz ödediğiniz dekont ücreti içinde dekont isteyin(dekont istemi dekontu)Hakem heyetleri bu ücretlerinde geri ödenmesi yönünde karar alıyor.

Elinizde dekontlar ile başvuru yapacaksınız.Talep ettiğiniz miktar sanırım 2000 TL altında ise tüketici hakem heyetine üstünde ise bölge mahkemelerine.
Hakem heyetinde size verilen belgeyi doldurup dekontlarıda ona ekleyerek beklemeye başlamanız gerekiyor.En fazla size 3 ay içinde yanıt vermeleri gerekli ama yoğunluktan dolayı bu süre uzayabiliyormuş.Olumlu karar çıkarsa yapılacaklarıda o zaman konuşuruz:)

Son düzenleme:
Önce kredi çektiğiniz bankaları tek tek dolaşıp dosya masrafı kesintisine ait dekont almalısınız.Bazı bankalar ücretsiz bazılarıda 20 -50 TL arası dekont ücreti alabiliyorlar.Siz ödediğiniz dekont ücreti içinde dekont isteyin(dekont istemi dekontu)Hakem heyetleri bu ücretlerinde geri ödenmesi yönünde karar alıyor.

Elinizde dekontlar ile başvuru yapacaksınız.Talep ettiğiniz miktar sanırım 2000 TL altında ise tüketici hakem heyetine üstünde ise bölge mahkemelerine.
Hakem heyetinde size verilen belgeyi doldurup dekontlarıda ona ekleyerek beklemeye başlamanız gerekiyor.En fazla size 3 ay içinde yanıt vermeleri gerekli ama yoğunluktan dolayı bu süre uzayabiliyormuş.Olumlu karar çıkarsa yapılacaklarıda o zaman konuşuruz:)

Teşekkürler ne güzel açıklamışsınız hepsini de. Peki başvuru yaptığımda belli bir ücret ödemem gerekiyor mu? Bir de bu devlet dairelerinden form doldurup PTT ile bankalara gönderiyoruz sanıyordum, onlar da 45 gün içinde yatırıyolarmış diye duymuştum ama yanlış galiba

Teşekkürler ne güzel açıklamışsınız hepsini de. Peki başvuru yaptığımda belli bir ücret ödemem gerekiyor mu? Bir de bu devlet dairelerinden form doldurup PTT ile bankalara gönderiyoruz sanıyordum, onlar da 45 gün içinde yatırıyolarmış diye duymuştum ama yanlış galiba

Bir de kredi kart aidatı da bu şekilde oluyor dimi,?

Rica ederim:))Bende henüz başvurmadım araştırma aşamasındayım.
Başvurularda tüketici hakem heyetine hiçbir ücret ödemiyorsunuz .

Ancak eğer tüketici mahkemesine gitmeniz gerekirse(Talep edeceğiniz miktar 2000 TL üzeri ise) mahkemede dava açarken başvuru harcı verilmiyormuş ama gider avansı adı ile 2014 yılı için 140 TL yatırılıyormuş buna gider avansını mahkemeye depo etmek deniliyor ve dava kazanıldığında karşı taraftan alınabiliyormuş.

Diğer söylediğinizi ben hiç duymadım.

Son düzenleme:
Bir de kredi kart aidatı da bu şekilde oluyor dimi,?
Bu konuda bende ne yapılacağını tam anlayamadım...Bana dediler ki bankadan kredi kartının ekstresini iste orda aidat gözüküyor ise onu kullanırsın.Ama bir yıllık döküm kaç sayfa olur?Ayrıca bu kart uzun süre kullanıldıysa sayfa sayısı artacak?

Kart aidatı konusunu anlamak için bende konuyu takip edeceğim.:34:

Son düzenleme:
Ben 10 yillik k.karti aidatimi gecen ay aldim önce bankanin müşteri hizmetlerini arayip k.karti aidatinin kesildiği hangi aysa o ekstereleri istedim mesela benim ki her yilin kasim ayin da k.karti aidati kesiyolardi geriye donuk tüm kasim ayni ekstrelerini mailime yolladilar tabiki hayret ettim nasil yolladilar diye sonra bankaya bi dilekçe yazdim k.karti aidatlarinin taraf ima ödenmesi diye ptt den iadeli taahhütlü yolluyosun ptt nin sana verdiği kagidi kaybetmiyosun o yollagina dair delilin15_20 gün bekliyosun banka sana genelde geri cevap yazmiyor sonra tüketici haklarina k.karti eksterelerin ptt eden al-Din kagit ve bi dilekçeyle gidiyorsun sonra oradakiler hallediyo varsa eksik söyler zaten 3 ay kadar bekledim sonuç için sonuç geldikten 10 gün sonrada banka benden aldiği tüm para yi borcundan düştü gelecek paran olduktan sonra 3 ayda bekle 4 ayda bence hic vakit kaybetmeden hallet islerini

Kızlar bilgisi olan vardır mutlaka. Bu kredi dosya masraflarını ve kredi kartı yıllık aidatlarını geri almak için nasıl başvuruyoruz? Hep erteledim uğraşırım diye ama hesapladım da nerden baksam 2bine yakın alacağımız var, kaptırmam bizi soyan bankalara:34:

Bilenler başvuranlar yazabilirse hep beraber hakkımızı arayalım :4:
ilk önce kaymakamlığa gidin dilekçenizi doldurun orası tüketici hakem heyetine sizi havale edecek

Bankadan şüpheliyim, inş. dökümleri alabilirim :( benim kredi kartı,eşimin de hem kredi hem de kredi kartı alacağı var. Öyle nefret ettik ki bu işlerle bile uğraşmak istemiyordu,ben zorlayacam biraz. Sizden öğrendiğim iyi oldu,iyiki varsınız:16:

Back
X