Tüketici Hakları denen şey nerde :@

justis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
776
1
96
Adana
Arkadaslar konuyu umarım dogru yere acıyorumdur bundan yaklasık 3 ay önce bir magazadan foto.makinesi aldım ve iki günlük kullanımdan sonra bozuldu benneyaptımki
Aldıgım yere müracat ettiğimde servisiin burda olmadıgını garanti belgesinde yazan kargoyu aramam gerektiğini söyleyip baslarından savıyorlar iade yada değişim söz konusu değil bunuda geçtim kargoyu arıyorum ama düşmüyor bir türlü kötükedihüsokötükedihüso:1ninca:
Yani 3 aydır bi kenarda öylece duruyor bu durumda ne yapmam lazım? Şikayetci olmamın işe yaramasıda düşük bir olasılık gibi geliyor CADIARZU

bnzer bi durum annemgilin başına geldi onlarda bilgisayar almışlardıı ama bişeyi bozuk çıkmıştı garantisi vardıı gnderdiler fakat eskiden daha beter bi şekilde geldi bilgisayr geride almadılar babmdea inat etti tüketici haklarında başvurdu 2 seneyi geçti daha mahkemesi sürüoo bakalım nolcakk pek bi sonuç alınacağını düşünmüyorum bnde

tşk ederim buurcuum, ben de aynı sonuc alamayacagımı düsünüyorum yani cıldırmamak mümkünmü alsanaalsanasmile ne yapsam bilmiyorum akannehir

Canım ben iki kere basvurdum tüketici haklarına ikisindede hakkımı aldım biraz uzun sürüyor ve takip etmen gerekiyor sonunda alıyorsun söke söke hakkını yılmadan devam et bencee

Canım ben iki kere basvurdum tüketici haklarına ikisindede hakkımı aldım biraz uzun sürüyor ve takip etmen gerekiyor sonunda alıyorsun söke söke hakkını yılmadan devam et bencee

tşk ederim peki nasıl bir süreçten geciliyor bu sürece :S

Daha çok eşim ilgilendi ama bildiğim kadarıyla anlatayım.Koltuk takımlarım için önce adamlara dilekçe yazdım taahhütlü kargo ile sonra kargo belgesi ve faturayla kaymakanlıktaki tüketici haklarına şikayet ettim.Birkaç ay sonra paramı alabileceğim yönünde karar cıktı.Bu karar karşı tarafa tebliğ edildi karşı taraf itiraz etseydi mahkemeye taşınacaktı,etmedikleri için avukata verip paramı aldım.(Bu arada avukat zaten parasınıda karşı taraftan tahsil etti ayrıca avukat masrafı ödemedim)

tüketici makmesi hakem heyeti (kaymakamlıkların içinde oluyor) için başvurularda hiçbir ücret ödemiyorsunuz..bence iletişime geçin..fauranız ve dilekçenizle birlikte.

Bahsettiginiz ayıplı bir ürün. Size dusen aldıgınız ürün ilk 1 ay icinde ayıplıcıktıysa bunu ilk 1 ay icinde satıcıya bildirmek. Onlarda muhtemelen servise alacaklardır. Benımde bildigim kadarıyle ilk 1 ay icinde arıza veren urunlerın bıre bir deisimi veya urun iadesi yapılması sart. Ama bu nasıl yuruyor tam olarak bilmiorum. Aynı dert benim basımdada var. Ugrasıcam bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…