Evet kök sökmemek mantıklı.Cok guzel,nasil oldu ,bence hepsi buyuyebilir,tohum olusturabilir.
Ben kok ekme degil de sokmeme yaptim
Lahana,brokoli,karnabahar ve pirasanin koklerinini toprakta biraktim,yavru brokoliler lahanalar olustu,pirasa ise tamamen kopyaladi kendini,koca pirasalar oldu
Patatesler yine de en guzel klonlanan sebze:)
Zencefili ben saksiya ekmistim,adeta boynuz gibi bir filiz cikardi,sonra öldü nedense.Evet kök sökmemek mantıklı.
Kesinlikle en iyi sonucu pırasalar verdi. Büyüyorlar.Kereviz ve kırmızı pancar topraküstü yapraklar gayet güzelleşti. Ama toprak altında neler var bilemiyorumBunların yaprakları lazım bana o yüzden sonuç hoşuma gitti.
Beyaz lahana olduğu gibi kaldı,brokoli çiçeğe döndü, mor lahana iyi gidiyordu, şimdi yerini bulamıyorum.
Zencefil,turp kurudu.Havuç tuttu gibi
Marul ise olacak sanırım
Patatese hemen başlayacağım
Zencefili ben saksiya ekmistim,adeta boynuz gibi bir filiz cikardi,sonra öldü nedense.
Havuc ancak yaprak yapar zannimca,onun koku lazim bize:))
Fakat kereviz super ise yarar,tursu vsde.
Karnabahar ekin seneye,cok guzel yetisiyor brokoliyle.
Fakat bu yil brokolilerim erken,gelisemeden aciverdi,o yuzden küçük kaldi,bir muddet soguk hava istiyordu.
Karnabaharlarim sanirim gec cins,o yuzden kurtardi,hala yaprak halinde.
Gecen yil gibi bu yil da koklerini toprakta birakacagim hepsinin..
Yarin resim eklerim,ha unutmadan,sogan da cok guzel klonlaniyor,yemeklik soyarken kokunu 1cmden kesiyorum,topraga ektigim soganlar gecen yil tum yesil sogan ihtiyacimi karsiladi:)
Lahanaya benziyor,karnabahar uzun ve dik yaprakli oluyor,yavas yavas merkezinin uzerine kapaniyor,sanki birbirini kucakliyor yapraklar ve gobusunde bembeyaz bi yavru buyutuyor:))Harikasın
İnsan aynı kafadan birilerini bulunca çok mutlu oluyor. Iyi ki varsınBekliyorum fotoları..
Ekim ayında fide olarak kırmızı pancar,lahana ve karnabahar aldım. Ekmekte gecikince kurumaya başladılar.Ben yinede geçte olsa toprakla buluşturdum. Tutanlar ise sadece şunlar oldu. Peki bunlar sence ne ?lahana mı ?Karnabahar mı?
Lahananin goz merkezleri kesilmis,bir cm yukaridan kesilse eminim gozden filiz patlardi.Köklerini ekerek denediklerimde son durum.Yabani otlardan kayboldular gerçi
3adet kereviz toprak üstü yeşil yaprakları oldukça yoğun.Banada onlar lazımdı, tuttu..
Eki Görüntüle 2757786
Lahana yerinde sayıyor
Eki Görüntüle 2757787
Brokoliler çiçek oldu
Eki Görüntüle 2757788
Pırasa en iyi sonuç veren
Eki Görüntüle 2757790
Kıvırcıkta tuttu
Eki Görüntüle 2757791
Kırmızı pancar kereviz gibi yaprakları oldukça gelişti. Toprak altı ne alemde bilmiyorum
Eki Görüntüle 2757793
Havuç yaprak olarak büyüyor
Eki Görüntüle 2757794
Arkadasim patates yapiyordu.Tükettiğimiz belli bazı kök sebzelerin çöpe atacağımız kök kısımlarından yeniden sebze üretimi ile ilgili izlediğim videolardan sonra bende denemeye karar verdim. Evdeki kereviz,lahana,brokoli, havuç, turp gibi sebzelerimi toprağa yeniden ektim. Bakınız 2 günde bu hale geldiler .Sonucu sabırsızlıkla bekliyorum. Sizlerde evde deneyebilirsiniz. Ayrıca toprak yerine cam bir kapta su içinde bile bir süre büyütüp sonra toprağa ekebilirsiniz..
Bunlar dışında kırmızı pancar,soğan,sarımsak,marul, zencefil,patates vs de olabilir
Eki Görüntüle 2719404
Kereviz-Beyaz lahana -turp ve havuç
(Kereviz ve lahana yeşillendi ,havuç ve turp bekliyorum)
Eki Görüntüle 2719406
Brokoli
Aslında en kolaylardan patates diye biliyorum. Yeşillenen patatesleri hatta sadece yeşil kısımlarını toprağa gömmekle bile çıkıyormuş. Hiç denemedim ama deneyeyimArkadasim patates yapiyordu.
Yöntemini unuttum.
Harika görünüyor, çok sevindim.Eki Görüntüle 2805674
Isabel bitkilerini gorunce cay demlemeye giderken yolumu degistirip bahceye ciktim ve yagmur altinda maydanozlarimi cektim:))
Hani gec kaldim acaba cikar mi demistim de ekmemi soylemistin.
Kar altinda kaldi filan,pek umidim yoktu aslinda,cok sevindim,maydanozu cok kullanirim cunki
Ben de cok seviyorum,gaza gelmisken gecen yil tek kok cikan kovama da serpeyim biraz:))Harika görünüyor, çok sevindim.Benimkiler çıkmadı maalesef. Maydanoz kesin olmalı el altında.Çünkü sürekli kullanıyoruz. Ben yeniden ektim bakalım
Pazi be kerevizlerin cok guzel isabel,kerevizi severim fakat koku cok gec gelisiyor,yapragi is goruyor iste tursularda.Bütün denemelerden sonra son durum şöyle ki ;
Kırmızı pancarlar ve kerevizler biraz büyüyerek ama hepsi böyle yaprak olarak kaldılar onun dışındakiler hepsi kurudu. Yaklaşık 2 ay yoktum dolayısıyla sulayanadım. Belki o yüzdende kurumuş olabilirler..
Biliyorsun bunlar hep denemelerdi. Ya tutarsa diyerekten. Kerevizin bu haline bile sevindim çünkü yaprağını kullanmaktı amacım. Ama altta durumlar nasıl hiç bilmiyorumPazi be kerevizlerin cok guzel isabel,kerevizi severim fakat koku cok gec gelisiyor,yapragi is goruyor iste tursularda.
Iki yil once fide ektim,yasina girecekti ama kok yapamamis:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?