- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 373
- Konu Sahibi missplayful
-
barismayip ne yapacaklar bundan dolayi ömür boyu küs kalmazlar
ben anneannenizin zaten cok direnecegini sanmiyorum...
ama kardesiniz doldurabilir,düsünsenize yasli bir kadina polise gittigi gibi anlatiysa birseyler korkmustur,
anneyle kiz arasinda cok olacagini sanmiyorum,ama erkek kardesinizin zamana ihtiyaci var kabulenemiyor..
belki oda ilerde daha olgun oldugu zamanlarda anlar...
cok zor bir sürec erkek kardesiniz icin,ben burda kimseyi haksiz göremiyorum,tabiki erkek kardesinizin benciligi olabilir
ama oda her erkek gibi annesini kimseyle paylasmak istemez,baba ne kadar kötüde olsa baska biriyle evlenmesini istemez,
mantiken bakinca bu kadin yillarca evlenmemis yarin erkek kardesiniz evlendiginde onlarla oturamaz,otursada huzur olmaz günümüz gelinleri istemez ,
kadin senelerce cocuklari icin evlenmedi demez emekli maasi var bizdn ilgi bekliyor der ayri bile otursalar(herkes icin gecerli degildir)
kardesiniz bunu bile görse annesini paylasmak istemiyor...
onun üzerine yogunlasmalisiniz anneanne zaten kendiliginden gelir...
Bir insani ilelebet kendinize mahkum edemezsiniz anne bile olsaniz. Ananeniz sasirmis galiba. Yazik annenize oda yasasin hayatini.
Sizi tebrik ediyorum uzaktanda olsa maddi manevi annenizin arkasindasiniz. Cook desdek olun ona. Varsin evlensin mutlu olsun.
Kardesiniz bu yaptiklandan utanacak gun gelip kuzu kuzu gelecektir dize.
Ananenizde keyfi bilir.
İnsanoglu bencil. Herkesi dusunecek olursak bu hayatta kendi hayatimizi yasayamayiz.
Bence içinizi ferah tutun, kardeşiniz kocaman delikanlı, anneanneniz deseniz kirada değil, aç açık değil, anneniz bu zamana kadar evlat olarakta anne olarakta elinden gelen her türlü fedakarlığı yapmış, belli bir yaştan sonra insan bir hayat arkadaşı olsun istiyor, anneniz hep böyle bekar kalmaya mahkum edilemez, bu büyük bir haksızlık olur, yarın öbürgün kardeşiniz evlendiğinde anneniz ne olacak?
Hem sonra anneniz evlenip hayatımı yaşayacağım, annemle oğlum ne halleri varsa görsün demiyor ki, siz stres yapmamaya çalışın, bir süre sonra anneannenizde kardeşinizde bu evlilik fikrine alışacaklardır, şimdi küserler bir süre sonra barışırlar üzülmeyin.
uzakta olduğunda bu tarz problemler dahada üzüyor insanı...bence kardeşiniz egoistçe ve çocukça davranıyor..sonuçta maddi olanakları sağlanmış en iyi şartlarla okuluna devam eden hayat kurulmuş bir genç,annesinin de mutlu olmaya hakkı var.lafını dinleyebileceği sevdiğiniz bir büyüğünüz akrabanız aile dostunuz kardeşinizle konuşsa ona sizin anlatığınız şekilde anlatsa olmaz mı?.hal olmayacak bir sorun değil
Sizinki okuldan cikmak icin bahane ariyor.
Okuma hevesi olan insan okuldan cikma planlari yapmazdi.
Annem anneanneme bakarim diyor nasilsa..
Ayrica dayilarin teyzelerin hic birazda biz bakalim demiyormu yaa??
Ben zaten okuluna devam et birakma zaten yanliz yasiyorsun yazlarida tatile cikarsin dedim. Mugla da okuyor. Gezersin denize gidersin bende gelirim yaza hem sana harclik yollarim tatile cikarsin dedim.Anneannemede dayim bakar biraz olmazsa bakici tutariz dedim. Ilerde olmadi ya buraya Amerikaya gelirsin okula devam edersin veya is bakariz dedim olmadi ben donerim belki bi yer acariz beraber calisiriz dedim. Yanasmiyor.Annemi kafana takma ablacim dedim. Ama yok ben birakicam okulu anneanneme bakicam diyor. Tabi calisamicak diplomasi yok nasil is bulcak bunlar malum.Dayilar teyzelerde konusmaya calisti dusman oldu onlarada simdi en son aradigimda bir saat once telefonuda suratima kapatti.
Anneannem annemi kole sectigi icin digerlerini istemiyor. Bakici da istemiyor. Istanbul'a da tasinmak istemiyor . Malum annem evlenirse esi gazeteci Istanbul da adamin kariyeri var birakip Izmir'e gelmesi beklenemez.
Orayada gitmem diyor Izmir e tasinirlarsa da gelmesinler evime diyor. Inat yani ne inadi onu bilemiyorum. Tek dedigi annen kudurdu kizim annen koca derdine dustu bu yastan sonra kizim kim bize bakacak.. Annem cok uzuldu bu laflara inan ki...Kardesim desen polise bile gitmis ne derdi var bu cocugun rezil etti bizi ya valla dedigin gibi dersanelere yolladik bi dunya para okusun diyoruz oyle.... Onun imkanlariyla 10 cocuk okurdu yazik gunah onu resmen pataklayasim var yani. Koskoca adam artik cocuk degil askerlik zamani geldi. Ne zaman durulacak bu cocuk anlamadim gitti. Ergen desen ergen degil.
Bana kızmayın ama kardeşinize hak veriyorum. Ben de 20 yaşındayım ve ne annemi ne de babamı başka kimseyle düşünemem. Hele hele annemi.. Bir erkek evlat için bu çok zor bir durum olsa gerek.. Anneannenizi bilemem ama kardeşinizi anlayamaya çalışın lütfen. İleride siz bakarsınız annenize yalnız kalmaz. Neden illa evlenmek istiyor, zaten 2 çocuğu var yaşını başını almış bayan. Bazı arkadaşlar evlensin yuvasını kursun falan demiş ama bayanın zaten bir yuvası var bu yaştan sonra tekrar.. Bilmiyorum bana tuhaf geliyor böyle şeyler.
Lafın kısası bir erkek evlat için kolay değil cnm anlamaya çalışın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?