Tum aile bireyleri birbirine girdi!

missplayful

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2008
2.707
264
373
Oncelikle selamlar herkese. 2 gundur tum ailem birbirine girdi. Ben Amerikada yasiyorum ailemi her hafta ararim bu hafta annem Istanbul'a gitmisti son zamanlarda SIK SIK gider oldu megersem biri ile gorusuyormus her seferinde dayimla beraber gittikleri icin kimse kotu dusunmedi. Orada begendigi bir gazeteci bir bey varmis birbirlerini sevmisler evlenmeye karar vermisler. Buraya kadar cok guzel zaten annem babamdan bosandiktan sonra hic evlenmedi ben 26 yasindayim kardesim 21 kendini bize adadi. Yillar sonra niyet etmis ben sevindim. Kardesim bu yil universiteye basladi. Daha once annem 2 kez evlenmeye niyet etmisti ama erkek kardesim adaylari evden kovdu anneannemde olaylara canak tuttu anlayacaginiz kardesimle bir oldular. Annem vazgecmisti. Bu sefer kardesimde universiteye gidince sanirim
evlenmeye niyet etmis. Anneannem yasli 97 yasinda acikcasi kendine baktirtmak istiyor hic annemin evlenmesini istemedi cunku yanliz kalacagindan korkuyordu,kardesimse hep kiskancliktan istemedi, Elbette annem genc guzel bir kadin mutlu olmak onunda hakki. Ben zaten olumlu karsiliyorum .Fakat ne anneannem ne kardesim olumlu bakiyorlar. Su anda ikiside karar vermis annemi eve almayacaklarmis,kizlar ben cok uzaktayim atlayip gelemem sinirlerim alt ust oldu.

Koskoca kadini eve almamaya kalkisiyorlar, annemse yarin eve donecegim diyor. Kardesim okulu birakmaya karar verdi anneanneme oturup bakacakmis.Anneannem telefonda agliyor cunku emekli maasiyla nasil gecinceklerini ve kardesimi okula gondereceklerini soruyor. Anneannem ben yuruyemiyorum kollarimdan tutup tuvalete goturuyorlar kim bakacak bana dedi? Annemi reddettiler ikiside gormek istemiyor.

Ben cok yikildim. Anneannemi teskin etme amacli yardimci olacagimi soyledim. Zaten her ay 1000 ytl gonderiyordum kardesimin okulu icin. Anneannemin bir evi var KARDESIMIN okudugu sehirde kira derdi yok cok sukur o yuzden gonderdigim para yeter.Anneannem icin cozum bulamadim.Kardesime birakma okulu devam et cozum bulucam diyorum ama anneannem ne olacak diyor.Annem asla ne kardesimi ne anneannemi atma derdinde, kardesime yardimci olacagini anneannemide Istanbula aldirip bakacagini soyledi ama anneannem asla olmaz gitmem diyor kardesimde yardim kabul etmiyor. Cildirmak uzereyim tum ailem dagildi.Teyzem dayilarim anneme hak veriyor bende tabiki anneannem dusman oldu diger akrabalara da, bu kadin sonsuza kadar bekar mi yasayacak anlamadim? Nedir bu kin nefret? Ayrica gonderdigim parayi anneme gonderiyordum bir kez kardesime gonderdim direk. Annem kardesine direk bin ytl gonderme zaten kirasi yok biseyi yok hemen harcayip bitiriyor ben ona 2 defada gondericem dedi. Annemin emekli maasi var anneannemin de emeklisini aliyor hep birlikte geciniyorlardi kardesim babamdan da nafaka aliyor bende gonderiyordum yani gecinmemeleri imkansiz. Fakat kardesim gecn ay annemin gondermedigini soyledi anneannemde evet kardesim para fln almamis dedi. Fakat anneme sorsam annem yolluyorum neden boyle yapiyor bu cocuk diyor? Ben iki arada bir derede kaldim herkes kafasinca birseyler soyluyor ben cok bunaldim napicam ne yapmaliyim nasil basa cikicam? Uykusuzluktan gozlerim acidi kimi arasam kinli herkes ates puskuruyor orta yol bulmuyor.Akil verin kizlar ailem dagaldi resmen

Son düzenleme:
sanirim sorun erkek kardesiniz ki o da belki kendine göre hakli yani erkekler daha farkli oluyor

annesini baska biriyle düsünemiyordur...

anneanneniz 97 yasinda masallah ama bence artik o cocuklamis durumda,yine kardesinizde olumlu baksa oda bu kadar kötü davranmaz ..

anladigim kadariyla teyzeniz,dayiniz var ama sanirim yillardir annenizin yaninda o yüzden baska bir yere gidemem diye düsünüyor ki yasli bir insan icin gercekten cok zor...

97 yasinda dinc bile olsa artik vucüt fonkisiyonlari geriliyor,davranislari cocuklasiyor...

bunda ne denir bilmiyorum herkes kendine göre hakli,anneniz sevmis yeniden bir hayat kurmak istiyor hakli,erkek kardesiniz kendine göre sizde haklisiniz

insallah herkes kisa sürede bu fikre alisir,yeniden herkes mutlu olur...

erkek kardesiniz icin bu süre sanirim uzun olur..eve almamada bence tamamen onun fikri anneanneiz yas itibariyle ona uyum sagliyor nihayetinde bir cocuk artik..

Allah yardimciniz olsun,maddi acidan sorunlar sunmakta sanirim tamemn psikolojik baski yaratmak...

hayirlisi olsun herkes icin

Annem evi aramis simdi anneannem gelsin eve alsin esyalarini gitsin demis Ya inanamiyorum yillarca ben kardesim annem anneannem beraber yasadik. Orasi hepimizin evi annemi nasil evden atarlar napicak bu kadin nereye gidicek? Aklim ermiyor.Teyzem dayilarim evli haliyle onalrda kardesinin mutlu olmasini istiyor. Annem zaten gereken fedakarligi yeterince yapti. Zaten ben evlenene kadar hic niyet etmedi kiz cocuguyum diye ben evlendim 23 yasinda sonra niyetlendi ama erkek kardesim hep adaylari korkutup kacirdi kovdu bile onlari. Bu sefer kardesim okula gidiyor evleri ayirdi zaten kendisi anneannemin evinde oturuyor. Sadece fatura gider vs var. Ben oduyorum harclik okul hersey bir dedigi iki olmuyor. Babamda nafaka yolluyor. Dun IsTANBULA gitmis annemi dayimi es adayini bulmus. Sonra tum kartlarini kirmis, sim kart, kredi karti,ehliyet evden cikip gitmis ve 1 saat sonra karakoldan telefon gelmis. Benim akilli kardesim koskoca 21 yasinda kazik kadar oglan polise gitmis ve annem beni evden atti evleniyor gidicek yerim yok demis. Ustunde ne para var ne tel nede birsey(( Benim yuregim hopladi kimse onu evden kovmadi neden boyle yapiyo bu cocuk. Poliste siz once evleneceginize kendi derdinize duseceginize oglunuza sahip cikin demis. Annem oyle bi insan degil okumus egitimli sevecen kendini cocuklarina adamis bi insan . Hep bi dedigimizi iki etmedi parasizlik cekmedik.Daha once oglu istemedi diye evlenmedi vazgecti hep fedakarlik yapti. Anneannemin ve kardesimin istememelerinin hic bir elle tutulur sebebi yok. Annem maddi manevi yardimic olucam onlari asla atamam diyor ama gurur yapmislar asla yardim kabul etmezlermis(( Annemde donmeme kararimdan diyor kardesim ve anneannemde. Isin kotusu anneannem annemin es adayi ile gorusmelerine yardimci olduklari icin teyzem ve dayilarada kustu hain hepside diyor((( Napcagimi bilemyiorum icim sisti! Sizce bir sure kus kalip barisilar mi ileride?

barismayip ne yapacaklar bundan dolayi ömür boyu küs kalmazlar

ben anneannenizin zaten cok direnecegini sanmiyorum...

ama kardesiniz doldurabilir,düsünsenize yasli bir kadina polise gittigi gibi anlatiysa birseyler korkmustur,

anneyle kiz arasinda cok olacagini sanmiyorum,ama erkek kardesinizin zamana ihtiyaci var kabulenemiyor..

belki oda ilerde daha olgun oldugu zamanlarda anlar...

cok zor bir sürec erkek kardesiniz icin,ben burda kimseyi haksiz göremiyorum,tabiki erkek kardesinizin benciligi olabilir

ama oda her erkek gibi annesini kimseyle paylasmak istemez,baba ne kadar kötüde olsa baska biriyle evlenmesini istemez,

mantiken bakinca bu kadin yillarca evlenmemis yarin erkek kardesiniz evlendiginde onlarla oturamaz,otursada huzur olmaz günümüz gelinleri istemez ,

kadin senelerce cocuklari icin evlenmedi demez emekli maasi var bizdn ilgi bekliyor der ayri bile otursalar(herkes icin gecerli degildir)

kardesiniz bunu bile görse annesini paylasmak istemiyor...

onun üzerine yogunlasmalisiniz anneanne zaten kendiliginden gelir...

Bence içinizi ferah tutun, kardeşiniz kocaman delikanlı, anneanneniz deseniz kirada değil, aç açık değil, anneniz bu zamana kadar evlat olarakta anne olarakta elinden gelen her türlü fedakarlığı yapmış, belli bir yaştan sonra insan bir hayat arkadaşı olsun istiyor, anneniz hep böyle bekar kalmaya mahkum edilemez, bu büyük bir haksızlık olur, yarın öbürgün kardeşiniz evlendiğinde anneniz ne olacak?
Hem sonra anneniz evlenip hayatımı yaşayacağım, annemle oğlum ne halleri varsa görsün demiyor ki, siz stres yapmamaya çalışın, bir süre sonra anneannenizde kardeşinizde bu evlilik fikrine alışacaklardır, şimdi küserler bir süre sonra barışırlar üzülmeyin.

Ben olanlara inanamiyorum kardesim ki universite ogrencisi koskoca oglan zaten kendi tek basina oturuyor anneannemin evinde daha ne istiyor ... evi ayirdi zaten annemle anneannemle oturmuyor ki artik. Anneannem deseniz cok inat asla ne eve gelsin annen ne ben giderim koca derdine dusmus bu yastan sonra koskoca kadin diyor. Ben barismalarini umuyorum.Annem herseye ragmen Izmir'e evimize gidecegini soyledi yarin sonrasi nolur bilmeyecegim almayacaklar eve sanirim. Kardesim nasil yapar nasil gider polise boyle der aklim ermiyor. Icim sizladi resmen ne cocuklar var ne sartlarda gidemiyor okula veya ne insanlar var zorluklar icinde bunun herseyi var yasida erdi artik cocuk degil ki...Ben elimden geleni yapiyorum. Annem kardesin okulu biraksa ne olacak anneannene bakamaz ki o ne yemek yapabilir ne camasir yikayabilir psikolojik baski bunlar dedi. Soylediklerinde hakli kardesimin elinden is gelmez ki... Keske ben olsaydim oturur bakardm ne yapayim ama gelemem cok uzagim kurulu duzenim var Turkiyede zaten is bulmak zor hem okula basladim birakip gelemem.Barisirlar insallah yoksa ben azap cekecegim.

Bir insani ilelebet kendinize mahkum edemezsiniz anne bile olsaniz. Ananeniz sasirmis galiba. Yazik annenize oda yasasin hayatini.

Sizi tebrik ediyorum uzaktanda olsa maddi manevi annenizin arkasindasiniz. Cook desdek olun ona. Varsin evlensin mutlu olsun.

Kardesiniz bu yaptiklandan utanacak gun gelip kuzu kuzu gelecektir dize.

Ananenizde keyfi bilir.

İnsanoglu bencil. Herkesi dusunecek olursak bu hayatta kendi hayatimizi yasayamayiz.

Canim babam 4 cuye evlendi zaten annemin isyanida ona, baban evlenirken hic birsey demedi neden bana surekli baski yapiyor diyor. Aynen dedigin gibi anneannemi doldurmus zaten. Ben kararimi verdim okuldan ayrilicam diyor . Ilerde evlenecek o da sonra annem yapayanliz kalacak.Bu adalet mi herkes hayatini yasasin biri kiskanclik yapsin oteki kendide kole gibi kullansin olan anneme oluyor. Hic bir cozume yanasmiyorlar ev tutalim aldiralim anne seni demis annem hayir gitmem Istanbula demis. Bakici tutsak herkese kizim beni birakti bakici tuttu diyecek. Cozumsuz gibi gozukuyor bu konus simdilik nolcak bakalim her saat basi olay cikariyor hepside!

Zaten anneannem kiskanctir annemin evlenmesine bir sartla izin vermis o da onlarla yasayabilirse eger. Babam anneannem ve annem 11 yil biz cocuklarla beraber yasamislar. Elbet cok sorunlar olmus asla ayri eve cikmayi kabul etmemis anneannem karsi daire bile olsa. Sinemaya gitseler o da gitmek istermisDD Oyle bir bayan yani. Bizede yapar aynisini mesela ben evdeysem disari cikmiyorsam cok mutludur yuzunde guller acar ne zaman disari cikarim gezerim bi yere giderim bir kac gun surat asar kuser konusmaz. Ben cok gencken disari cikma derdi ben arkadasa ihtiyacim var seninle olmuyor anneanne derdim. Senin arkadasim benim benle arkadaslik et arkadasa ihtiyacin yok derdi... Ona anlatamazdik yasit olmadigimizi.Genel bir kiskanclik sorunu var anneannem herkes dizinin dibinde olsun iste r birisi gec kalsa veya disari ciksa isten okuldan gec gelse surat asar! Yada kapiyi kitletir!

uzakta olduğunda bu tarz problemler dahada üzüyor insanı...bence kardeşiniz egoistçe ve çocukça davranıyor..sonuçta maddi olanakları sağlanmış en iyi şartlarla okuluna devam eden hayat kurulmuş bir genç,annesinin de mutlu olmaya hakkı var.lafını dinleyebileceği sevdiğiniz bir büyüğünüz akrabanız aile dostunuz kardeşinizle konuşsa ona sizin anlatığınız şekilde anlatsa olmaz mı?.hal olmayacak bir sorun değil

Senin dusuncelerin aynen aklimdan geciyor MUNE.Bende oyle dusunuyorum ama su anki mevcut duruma bir cozum bulamiyorum eger annemi eve almazlarsa annemin kalacak yere ihtiyaci var sanirim teyzeme yada arkadasina gidebilir kalabilir ama nereye kadar?

Ben zaten okuluna devam et birakma zaten yanliz yasiyorsun yazlarida tatile cikarsin dedim. Mugla da okuyor. Gezersin denize gidersin bende gelirim yaza hem sana harclik yollarim tatile cikarsin dedim.Anneannemede dayim bakar biraz olmazsa bakici tutariz dedim. Ilerde olmadi ya buraya Amerikaya gelirsin okula devam edersin veya is bakariz dedim olmadi ben donerim belki bi yer acariz beraber calisiriz dedim. Yanasmiyor.Annemi kafana takma ablacim dedim. Ama yok ben birakicam okulu anneanneme bakicam diyor. Tabi calisamicak diplomasi yok nasil is bulcak bunlar malum.Dayilar teyzelerde konusmaya calisti dusman oldu onlarada simdi en son aradigimda bir saat once telefonuda suratima kapatti.

Sizinki okuldan cikmak icin bahane ariyor.
Okuma hevesi olan insan okuldan cikma planlari yapmazdi.
Annem anneanneme bakarim diyor nasilsa..
Ayrica dayilarin teyzelerin hic birazda biz bakalim demiyormu yaa??

Sizinki okuldan cikmak icin bahane ariyor.
Okuma hevesi olan insan okuldan cikma planlari yapmazdi.
Annem anneanneme bakarim diyor nasilsa..
Ayrica dayilarin teyzelerin hic birazda biz bakalim demiyormu yaa??

Anneannem annemi kole sectigi icin digerlerini istemiyor. Bakici da istemiyor. Istanbul'a da tasinmak istemiyor . Malum annem evlenirse esi gazeteci Istanbul da adamin kariyeri var birakip Izmir'e gelmesi beklenemez.
Orayada gitmem diyor Izmir e tasinirlarsa da gelmesinler evime diyor. Inat yani ne inadi onu bilemiyorum. Tek dedigi annen kudurdu kizim annen koca derdine dustu bu yastan sonra kizim kim bize bakacak.. Annem cok uzuldu bu laflara inan ki...Kardesim desen polise bile gitmis ne derdi var bu cocugun rezil etti bizi ya valla dedigin gibi dersanelere yolladik bi dunya para okusun diyoruz oyle.... Onun imkanlariyla 10 cocuk okurdu yazik gunah onu resmen pataklayasim var yani. Koskoca adam artik cocuk degil askerlik zamani geldi. Ne zaman durulacak bu cocuk anlamadim gitti. Ergen desen ergen degil.

Çok karmaşık... :26:

Erkek kardeşinle anneannen resmen çocukluk ediyorlar. Erkek kardeşin dozu kaçırmış, polise gitmeler falan. Anneannen desen, bencillik.

Benim de annem bekar ve hayatının sonuna kadar bekar kalmasını istemem açıkçası.

Yarın bi' gün Allah korusun ama anneannen ölecek sonuçta, kardeşin de evlenecek, e sen uzaktasın. Annen neden yalnız kalsın ki. Onun hakkı değil mi mutlu olmak. Hep baban o kadar evlenirken sorun çıkmamış da kardeşin şimdi de sorun yaratıyor.

Bence kardeşin blöf peşinde, anneannen de ona uyuyor.

Bence annen, ailenin sizi onaylayan diğer bireyleri ve sen birlik olun. Kararlı olduğunuzu görsünler.

Annen evlensin, yuvasını kursun.

Kardeşin nasıl olsa bırakmayacak okulunu, bir kere erkek çocuğu ne olursa olsun yaşlı kadına tamamen bakmak istemeyecek. Dank edecek. Anneannen de yalnız kalınca mecbur gelecek annene.

Diyelim kardeşin kararlı çıktı bıraktı okulu. En fazla bir sene sonra tıpış tıpış geri döner. Kaybı bir sene olur. Onun da sorumlusu siz olmazsınız, böyle abukluklar yapmamayı öğrenir. Kardeşinle sanırım yaşıtım ama yaptığı iş değil yani.

Sen de kardeşinle konuşursan söyle, okulu mu bırakıyorsun ne yapıyorsan yap, benden sana artık beş kuruş çıkmaz, emekli maaşı ve nafakayla oturur anneannene bakarsın artık diye.

Yaptıkları şeye ister blöf de ister yıldırma politikası. Vazgeçen kaybeder, inatçı olan kazanır.

Annen de sen de edebildiğiniz kadar inat edin.

sağlanan imkanlar gayet güzel ve ayrı bir yaşamı var anneannesini bahane ediyor kardeşiniz...aslında annesinin evlenmesini istemiyor.erkek çocukları genelde bu tarz sorunlar çıkarıyor malesef.sizde bir de anneanne sorunu var.ya kardeşinizi ya anneanneyi ikna etmeye çalışın diyeceğim ama elinizden geleni yapmışsınız...annenize karşı tutumunuzu da çok beğendimi de söylemek istiyorum...hep böyle arkasında durun annenizin.ve bence kardeşinizin bir süre üstüne gitmeyin daha da inada biner

Bu zamanin gencligi berbat yaa.
Sorumluluk sahibi nasil olunur bilmiyolar.
Erkek cocuklari ozellikle nasil okuldan kacarim derdindeler.
ayni yaslarda benimde 2 tane erkekkardesim var.
Biri 3 bolum degistirdi.. Bildigi tek sey carsiyi turlamak.
Annen olsam inadina evlenirdim. Dayilarin teyzelerinde varmis,
anneannen baska bir gunah kecisi bulsun.

Bana kızmayın ama kardeşinize hak veriyorum. Ben de 20 yaşındayım ve ne annemi ne de babamı başka kimseyle düşünemem. Hele hele annemi.. Bir erkek evlat için bu çok zor bir durum olsa gerek.. Anneannenizi bilemem ama kardeşinizi anlayamaya çalışın lütfen. İleride siz bakarsınız annenize yalnız kalmaz. Neden illa evlenmek istiyor, zaten 2 çocuğu var yaşını başını almış bayan. Bazı arkadaşlar evlensin yuvasını kursun falan demiş ama bayanın zaten bir yuvası var bu yaştan sonra tekrar.. Bilmiyorum bana tuhaf geliyor böyle şeyler.

Lafın kısası bir erkek evlat için kolay değil cnm anlamaya çalışın.

Canım kardesim üniversitede kendi ayrı tek basına evde yaşıyor zaten,ben desen Amerika dayim,annem kardesim okula basladiginDan beri anneannem ile yaşıyor.Anlayacagin herkes bir yere dağıldı zaten,kardesimde eminim sonsuza kadar annemle oturmaz,annemde yaşlı değil zaten hiç evlenmedi,biz ne kadar cocukları da olsak kendi hayatımızı yaşarken anneme karsı bu kadar bencil olamayız.Annemin kocaya madden ihtiyacı yok,mannen ihtiyaci var dun bana bende sevmek sevilmek istiyorum dedi.ANnemin yuzu babamdan gulmedi,anneanemden gulmedi,evladindan gulmuyor o da bir insan o da mutlulugu hakediyor.

valla ben önce dayınızı teyzenizi kutluyorum....ortada yaşlı bi kadın var ve ona yıllarca bakmış anneniz, sesimizi çıkarmayalım bakmaya devam etsin diye düşünmemişler...helal olsun....babanız 4 defa evlenmiş...anneniz kendini zaten size adamış ve belli bi yaşa getirmiş....sizi evlatlıktan atmıyo sonuçta....tamamen samimiyetle söylüyorum kardeşiniz fazla şımarmış....benim kızkardeşim bazen havalara giriyo kendi kendine tepkimi koyuyorum ortaya....eğer kardeşinizin blöfünü yerseniz tamamen bencil bi şekilde hayatına devam edicek...erkek evlat sonuçta ileride annenize çok faydası mı dokunucak...evlenip eşinin peşinde yaşıycak....anneniz inş. mutlu bi yuva kurar umarım güvenilir bi beydir....kusura bakmayın anane tamamen ayrı bi olay.....bence anne ve babanızın ayrılmasında payı çok büyük anlattığınıza göre....92 yaşında hala bu kadar bencil nasıl olabiliyo....elbette evlatları onu aç açık bırakmaz, ilgilenir....bana yarın bigün bişe olur, düzenini kur kızım demesi gerekmez mi?....

bence kardeşinize gerekirse para yollamayı kesin o parayı annenize yollayın bi süre idare etsin....diğer ikisininde burunları biraz sürtsün....ne kadar dayanabilirler....arkadaşın dediği gibi en fazla bi senesi ziyan olur kardeşinizin ama belki aklı başına gelir bu daha önemli önünde koskoca bi hayat var sonuçta.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…