Tüm bunlar tesadüf mü yoksa ben çok mu safım....

sunshine1111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2008
64
1
86
Balıkesir
merhaba arkadaşlar...
biraz uzun olacak ama olay anlaşılsın diye detaylı yazdım.lütfen okuyun...
size yaklaşık 3 gün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var çünkü bu yıkımı atlatamıyorum.
aileler vasıtasıyla tanıştığım biri vardı.yaklaşık 2 yıllık bi arkadaşlığımız oldu.ben sevdim onu.ikimizde eşlerimizden boşanmıştık.onun 6 yaşında bir kızı vardı.önceleri o adam beni pek kaile almadı bile.etrafında konuşacak kimse olmadığında aradı beni hep.ama ben hep bi umutla bekledim 2 yıl boyunca.geçtiğimiz kasım ayında sabrım taşmıştı.hem bana umut verici konuşuyor hem de önüne gelen kızı ekliyordu.sitelerde key oynuyor ordan kızlar tavlıyor,çoğununda telefon numarasını alıyordu.bunların arasında evli olan kadınlarda vardı.tüm bu yaşananlar arkadaş bile olsak ona karşı olan güvenimi çok sarsmış ve vazgeçmiştim ondan.bunu ona da söylemiştim.
ama kızı ve ailesi beni çok seviyordu.
kasım ayının sonunda bana aniden evlenme teklif etti.çok şaşırmış ve sevinmiştim.listesindeki tüm kızları sildi 2 si hariç.ama tek şartı evlenme teklifini ailelerin dışında kimsenin bilmemesiydi.eski karısı büyü yapar diye korkuyordu.ilk ay çok güzel geçmişti.bana,beni sende bırakırsan ölürüm diyordu.senle evlenmezsem kimseyle evlenmem,benim kızımı tek hakeden sensin diyordu.(boşandıktan sonra birde nişanlanıp ayrılmış bu kişi)

sonra tartışmalarımız başladı.bende bi konu çözülmezse o konu kapanmaz kolay kolay.yapmacık olamam ben.ilk tartışmanın nedeni,listesinde silmesini istediğim kişilerdi.eski nişanlısı,uğruna beni zamanında çok incittiği eski sevgilisi ve okeyden tavladığı evli kadın.
nedenlerini anlattım.eski karını kabul ettim,tüm eskilerini kabul edemem dedim.bağırdı çağırdı.öyle ağır konuştu ki.neyse.silmedi tabi.ilerleyen günlerde aynı konudan olan tartışma sonucu sildi.sonrasında bi kaç yalanını yakaladım.zaten var olan güvensizlik bende iyice derinleşti.seviyorum diyordu ama bişey vardı ne olduğunu bilmediğim bi uzaklık soğukluk.belki bendede hata vardı çünkü o uzaklaştıkça bende uzaklaşmıştım.bir zaman sonra beni saat başı arayan adam saatlerce aramaz oldu.hayatım deyişleri bile zoraki gibiydi.bu arada ben ailesine yemeğe falan gitmiştim.annesi çeyizlerden bahsediyordu.
son gün yani geçtiğimiz çarşamba günü,sabah 9 da beni aradı.ve gece 12 ye kadar hiç aramadı.hep msn ne girmeden beni arayan adam msne girdi çıktı.yada beni englledi bilmiyorum.önce msj attım.oralı olmadı.aradım açmadı.msj attım tekrar.sitem ettim.
bana bir msj attı.beni suçlayan bi msj.sunu yapma dedim yaptın bunu yaptın yeter artık diye ayrıldı.sasırdım.aradım.konuştuk.kendi hatalarını görmüyor sadece beni suçluyor,kendi hatalarınında benden kaynaklandığını savunuyordu.
yalvardım.bu düzelmeyecek bişey değil dedim.sağlıklı düşünelim yarın karar verelim dedim.ertesi gün aradı ve kararının değişmediğini söyledi.
terketti beni.üzüldüm.sen benden vazgeçmeden ben senden asla vazgeçmem diyen adam beni terketmişti.kendimi suçluyordum.anlayışlı olamadım sabredemedim gibi.
sonra akşam beni terkettikten hemen sonra zamanında eski nişanlısını bile hala msn den silmeyen adam beni msn den silmişti.9 saat sonra bi kızı eklediğini gördüm.biraz araştırdım.bu kız onun bi akrabasının ona tavsiye ettiği öğretmen kızdı.bu adamın akrabası kızında tanıdığıymış.
şimdilerde yaşadığım yıkım büyük.ben deli gibi kendimi suçlarken o çoktan başka koylara yelken açmıştı bile.böylemi seviyordu.martta izne gelecekti ve nişanımız vardı.

çevremdekiler,o seni sevmemiş.o kızda bu kadar çabuk eklemesi tesadüf değil.belliki ondan cevap bekliyormuş.cevap olumlu olunca bahane bulmuş ve daha iyisini bulunca seni şutlamış diyorlar.inanmak istemiyorum buna.doğru olamaz diyorum.kafam karmakarışık,ne düşüneceğimi bilemiyorum.
gerçekten bu adam bu kadar kişiliksiz mi?
hala kendimi suçluyorum.kabul edemiyorum ve dönecek diyorum.çok mu safım?
o kız,sadece bi tesadüf mü?
peki bana bunu neden yaptı? ben ne yapayım şimdi,nasıl kalkayım bu yıkıntının altından.boşandıktan sonra ( 6 yıl sonra ) ilk kez birine güvendim.ilk kez birini sevdim.ben kendimi nasıl toparlamalıyım.
gerçekten ayrılmak için bahanemi üretmiş,sutlamışmı yani beni?

ne olur acı bile olsa gerçek fikirlerinizi yazın arkadaşlar buna çok ihtiyacım var.
şimdiden teşekkürler...
 
baştan sona okudum yazını. ve ister istemez kızdım sana.
hem ona güvenmediğini söylüyorsun, hem de adamın peşinden koşuyorsun,, arıyorsun ediyorsun..
hadi sevsen anlarım,, aşk insanın mantıklı davranmasını engelliyor ama bence sen bu adama aşık da değilsin. niye bu kadar takıntı yapmışsın anlayamadım..
 
Son düzenleme:
insan seveceği kişiyi seçemeyebilir ama güven tamamen ayrı bir kavram...

bu insana bugün güvenseniz ne olacak ki???

size dönse bile,yarın aynı şeyi yapmayacağının garantisini kimse veremez size...

o kadar aşikar ki adam zaten macera peşinde koşuyor...

ama siz neden hala onu istiyorsunuz,benim anlamadığım bu???????

yapmayın, sonra çok üzülürsünüz....

bırakın gitsin....
 
Son düzenleme:
canım toy değilsin,
evlenmiş ayrılmışsın. bu senin 2.şansın olacakmış.
ama hiç demedin mi bu adam zaten çapkının teki, ya benimle evlenince de aynı şeyleri devam ettirirse diye?
nasıl evlenme teklifini kabul edebildin ona da şaşırdım.
adam burda duyduğumuz çoğu erkek gibi, evlilik masalları vs. ile seni oyalamış.
bunu herkes görmüş sen görememişsin.
hala bir umut bekliyorum demişsin. gelse bile kabul etmemen lazım senin. ama hala bekliyorum diyorsun ilginç...
 
2.kez yıkım olmasın senin için bu seçimin...
Artık kendini düşünmek zorundasın... Adamın sana hiç saygısı yok , ama senin kendinede saygın yok...
 
Arkadaşım çok üzüldüm yazdıklarını okuyunca
Keşke sana değer vermeyen bu insanı artık unutup atsan kafandan diyecem ama aşk nasıl birşeydir biliyorum insan gönlüne söz geçiremiyor.Ama canım ya bu adam resmen seni yedekte tutmuş ve çevrendekilerin de dediği gibi diğerinden olumlu cevap alınca seni terketmiş.Yani yazdıklarından bunu çıkardım.Nişanlandığınızı bile çevreden saklayan bi insandan ne beklenebilir ki :26:
Bi de yalvarıp bi tarafını kaldırmışsın..Yine en doğru kararı sen verirsin iyi şanslar
 
duygusal bakımdan gerçekten zor bir dönem..kabullenememe kendini suçlama umutsuzluk...
biz ne sölersek söleyelim yaşıcagın duygular bunlar cnm.
aslında en baştan belli etmiş kendini.eski nişanlısını eski sevgilisini listeden silmemesi.sanki bu günler planlanmış gibi geldi bana..
diger arkadaşlarında dediği gibi sen yedekte kalmışsın.o taraftan haber gelince seni bırakmış sebep olarakta bunları göstermiş.planlı bilinçli yapılmış yani..
en kısa sürede atlatman dileğiyle.
 
canım baştan sona okudum. sana kızamıyorum çünkü benimde yaklaşık 3 yıllık ilişkimde güvenmediğim halde ve çok fazla yanlışını gördüğüm halde kabullendim. önce kendimde aradım acaba benmi az ilgilendim sevgimi gösteremedim diye ama hayır. resmen paranoyak olmuştum. acaba birini ekledimi, acaba o eklediği kız kim, acaba başka adres açtımı, acaba şuan nie telefonuna bakmıyor. böle hayat geçmez. şimdi ayrıyım kafam rahat öle huzurluyum ki. asla arama bence geri dönmeyi düşünme sana dönse bile tekrardan birlikte olma. sonuçta sen daha şiddetli, daha ağrılı acılı bi dönem geçirmişsin zaten eşinden boşanmışsın. bunu atlattıysan zaten bu o kadar etkilememeli. sonuçta ilişkilerde herşeyden önce güven önemli. arkanı döndüğünde onun hala orda olduğunu bilmelisin. bu şekilde olmazsa sağlıklı bir ilişkide olmaz zaten.
 
Yazdıklarını kendin okursan aslında herşey net olarak anlaşılıyor
Balık baştan kokar,daha baştan güven sağlamamış birisiyle sağlam bir temel asla kurulamaz.Bu adam seni nette tanıştıklarıyla aynı kefeye koymuş.Herhalde dediğin gibi kızı seni sevdiği için olabilir diye düşünmüş.
Oyun ve msn bağımlısı eşlerle ilgili birçok başlık var,onları oku istersen,asla vazgeçmiyorlar.
Evlenme teklifini saklama sebebi çok komik.Herşeyden önce daha büyüye inanan erkek görmedim.Belli ki diğer gözdelerin kulağına gitmesin diye seni bu şekilde korkutmuş.Anlamsız,gizli kapaklı bir teklifle seni oyalamak istemiş.Haketmeyen kimseye değer verme,nesi var ki bu adamın,bulunmaz hint kumaşı mı ? Yerinde olsam bu defteri tamamen kapatırdım,msn iyle filan artık ilgilenmezdim.
Yanlış bir adım atmış,sonra boşanmışsın.İkinci evliliğinde daha ince eleyip sık dokumalısın.Sana eş,çocuklarına baba olabilecek nitelikte birisiyle mutlaka tanışacaksın,acele edip saçma sapan insanlara prim verme.Bol şanslar,hayırlı kısmetler dilerim.
 
Hayal43 e aynen katılıyorum. Nikahtan maksat ilandır, herkesin duymasını sağlamaktır. ,
Bir de şutlanmak ne demek, insan hele de kadın çok çok değerlidir. Biz kendimize değer verelim başkaları da bize değer versin. Üstelik yalvarma o adama.
Bir programda kadının biri Süleyman adındaki adaya dedi ki, Sülüman dedik, adam sandık, adam kendine harem kurmaya kalkmış dedi. Çok güldüm yaaa. Boşver, harem de kalktı saray da. Boşver arkadaşım, böyle adamla işin olmasın. Hayal doğru diyor, çok ince dokuyacaksın kumaş, senin kumaşın olsun.
 
evet çok safsın.adamın ne olduğu belli zaten.bugün neyse evlendikten sonrada o olacaktı.verilmiş sadakan varmış.kurtulmuşsun geç olmadan.
 
Adam bence sorumsuz ve çapkının biri..Kadın kız peşinde koşmaktan vazgeçmez..
Senide muhtemelen kızı ile iyi ilgilendiğin için evde bekleyen işleri yürüyecek eş olarak görmüş..
Muhtemelen önceki ilişkileride bu yüzden bitmiştir.Boşverr üzülmeye bile değmezzz
 
Hayatından evlilik ve boşanma geçmiş birinin konusu mu bu?


Altı yıldır ilk kez güvendim demişsiniz, ama güvenmemişsiniz ki zaten. O süreçte neler yaşadınız biinmez ama kendi çıkardığınız özeti bir okuyun, "bu muymuş" dersiniz. Bırakın ne hâli varsa görsün. Hayat elbet sizin karşınıza da düzgün bir adam çıkarır da "sen onu silmedin, yok kimi ekledin, saat başı aramadın"dan daha mânâlı bir ilişkiniz olur.
 
Son düzenleme:
Bu adamdan köy de olmaz kasaba da olmaz koca da olmaz. Diyelim barıştınız, sen tüm bu rezilliği ve aşşağılamauı affettin, üstüne sünger çektin; evlendiğinizin en fazla ikinci ayında msn listesi evli barklı, çok afedersiniz ama düşük ahlaklı kadınlarla dolacak ve ilk fırsatta boynuzları takacak sana. Üstüne bir de tüm bu aldatmaların suçunu sana yükleyecek "şöyle yaptın da, böyle yaptın da, beni bu duruma getirdin de vs. Boşver Allah aşkına, ben böylesine adam demem.
 
konuyu okudum ve inan sana cok kızdım nasıl böyle bir insana güvenebiliyorsun anlamadım hem sitelerde her önüne geleni ekliyormuş ve birde evli bayanları nasıl bir kişiliksiz davranış sana genelde soğuk davranıyormuş sonra bir anda hadı evlenelım demiş ama sadece aileler bilsin demiş bahane de eski eşim büyü yapar var mı böyle zihniyet yok bence yok ki neden başka kızlar ekli duruyor hala onuda anlmadım yani adam resmen açık vermiş ben GÜVENİLMEZİM diye şimdide acaba geri döner mi diyorsun ya bırak muhtaçmısın ona neden yalvarıyorsun ayrılmak istediğinde en gururlu ol ki o da sana saygı duysun belki sert oldum ama canım inan yol ver gitsin
 
18 yaşında biri yazsa bunları, daha küçük, tecrübesiz denir.. ama siz biraz daha deneyimlerinizi düşünmeliydiniz, yaşadıklarınızı hatırlamalıydınız...
kime aşık olacağımızı seçemiyoruz ama aşk için neler yapacağımız kendi elimizde. göz göre göre aldatan adamın peşinden gitmeye değer mi?
 
Tesaduflere ınanmam, tesaduf dıye bır sey yoktur. Bunu belirtmek ısterım.
Sız basından bır evlılık gecmıs bır bayansınız. Bundan sonra hayatınızda kı adımları cok daha emın adımlarla tartarak bıcmelısınız.
Insanlar bu kadar saf olmamalı. Bu saflık degıl ben ınanmıyorum. Yas tahtaya basmaktır bu.
Lutfen o adamı hayatınızdan cıkarın.
Kadınlık gururunuz nerede sızın?
Haysiyetsız bır adamın size evlilik teklifiyle gelmesinin neresi sevindirici Allah askına?
 
Evet! herkes gibi bende cok kizdim
arkadasim o insanla o karakterde bir insanla evlenirsen
hata tamamen senin olur
tamam ilkinde insan genc cahil anlamiyor tecrubesiz olabiliyor
ama ikincisinde daha iyi dusnmesi gerekmezmi?
goz gore gore baska kadinlarla flort eden bir adamdan ne hayir bekliyorsun?
eski nisanlisini silmemekle israrli
okey arkadasi olan evli bayani silmemekle israrci
bu insandan sana ne kadar koca olur?
heleki oyle bir insana YALVARMAN olacak ismi?
sen onun hayatindayken zaten bildigini okumus!
seni hayatindan cikartiktan sonrami yapmayacak?
"benden daha iyisi" diyorsun sen kendini cokmu asagilarda goruyorsun?
biraz dik olsan ve ilk hatasinda yuzune bakmasaydin
inan senden degerlisi olmazdi..
oyle bir insana yalvarmakla onu sisirmis oldun
seni ezip gidecek yapiya sahip bir insan icin bu kadar uzulmen ve yalvarman akil alacak is degil!
 
Son düzenleme:
arkadaşım bence şu anki haline şükret ya sen bu adamla evlenseydin aynı hareketleri devam etseydi tekrar boşanmak zorunda kalsaydın...zararın neresinden dönersen kardır bence iyiki bişeyler resmiyete dökülmeden bitmiş...sana değer veren adam seni kaybetmemek için herşeyi yapardı ama adamın daha çooook gül koklayası varmış huylu huyundan vazgeçmez o adamdan koca olmaz canımcım...sen huzur ve mutluluk arıyosun bu adam sana ne verecek ??? neden üzülüyorsunki bence sevinmelisin...karşına mutlaka seni hak eden birileri çıkacaktır...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…