Tüm Ev Giderleriniz Ne Kadar?

karamelim

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
1.143
969
323
İstanbul
Günaydın arkadaşlar böyle bir konu var mı görmedim ama benim derdim var. Çalışmıyorum. mutfak market temizlik malzemesi için elime 3.500 tl para geçiyo. Ama ay sonu bakıyorum ne kalmış diye maks. 1000 tl kalıyo parayı ne yaptıgımın da farkında degilim 3 bogazız evde tüm market pazar temizlik malzemesi ve kişisel harcamalarımı o paradan yapıyorum çocuk da yok. Faturaları eşim ödüyor. Sizlerin mutfak market pazar alışverişleriniz ne kadar acaba. Ben savurganım sanırım.

markete su, ekmek vs derken 800 gidiyor
2 kişiyiz
3 olsak 1000 derim
kozmetik masrafım çok çok az.
kıyafet de herkes 200 tl harcasa 600 eder sizin aylık

biraz bol harcıyor gibisiniz?

dışarıda yemek?
ulaşım?

Günaydın arkadaşlar böyle bir konu var mı görmedim ama benim derdim var. Çalışmıyorum. mutfak market temizlik malzemesi için elime 3.500 tl para geçiyo. Ama ay sonu bakıyorum ne kalmış diye maks. 1000 tl kalıyo parayı ne yaptıgımın da farkında degilim 3 bogazız evde tüm market pazar temizlik malzemesi ve kişisel harcamalarımı o paradan yapıyorum çocuk da yok. Faturaları eşim ödüyor. Sizlerin mutfak market pazar alışverişleriniz ne kadar acaba. Ben savurganım sanırım.

kişisel harcamaların neler mesela ?

İste işin garibi de o. Kuaföre saç harici gitmem makyaj yapmam aman aman. Gecen gün gratise gittim 2 ruj aldım 55tl verdim sonra düşündüm niye aldım ki sık makyaj yapmıyorum sanırım bişeyler alıyorum ama çok almadıgımı düşünüyorum bu aydan itibaren dışarı çıkınca daha dikkatli harcama yapıcam ihtiyacım var mı diye bikaç kez sorucam kendime

Her ay eşiniz size 3500 veriyor mutfak ihtiyaçları ve temizlik için kişisel harcamada içindeymiş ama kişisel harcamanız pek yokmuş.

Öncelikle harcamalarınızı kalem kalem not alın derim.Hangi markete gidiyorsunuz ve herşeyi marketten mi alıyorsunuz sebze ve meyveyi pazardan mı alıyorsunuz,mesela yoğurt tüketirken günlük mü alıyorsunuz eğer hazır alıyorsanız günlük 1 kg alıyorsanız çok para gider.

Temizlik ürünlerini her ay almanıza gerek yok en büyük boylarından alın,deterjan,yumşatıcı,tuvalet kağıdı vs uzun süre gider.

Şeker,kuru bakliyat toptancı gibi yerler varsa oradan da alabilirsin 5 kg vs daha uzun süre gider buda ve abur cubur alıyorsanız bunada çok para gidiyor.

Bende geçen yila kadar paranin nereye gittigini anlamiyordum
Oturdum bir not defteri aldim önüme
Tek tek yazim tüm giderlerimizi
Kira
Aidat
Elektrik
Su
Intwrnet
Dogalgaz
Borclar
K.karti ödemeleri
Bunlari topladim. Sonra aylik pazar parami ve süt parami da ekledim
Ayda 1 büyuk market alisveris yaptim
Ve aylik olarak bir miktar kücuk ihtiyaclar icin para ayirdim
Ben hayatimi ve harcamalarimi bu şekilde düzene koydum ve cok ta guzel verim aldim

Dolabima baktim kiyafetlerim kaban ve montlarim ayakkabilarim cantalarim bana yetecek kadar var
Yazliklar da ayni sekilde.
Kiyafete para vermicem bu kış
Yazin bir kac parca birseyler almayi düsünuyorum
3 ay kadar oñce 270 liralik flormardan makyaj malzemesi aldim. Birkac yil kullanirim diye ümit ediyorum
Ayrica yazdan kiş icin hazirlik yaptim
Tursu komposto recel peynir salca gibi..
Mutfagima katki oldu

Biz iki kişiyiz market pazar ekmek süt vs ıvır zıvırlarla 450-500 tl filan aylık mutfak harcamamız
bazen çoğalır bazen bunun da altına düşer
market indirimlerini takip ederim iyi indirim varsa stoklayabileceğim gıdaları stoklarım
sürekli giyim alışverişi yapmam ihtiyacım olursa alırım 1 sene alışveriş yapmamışlığım var
makyaj malzemesi de almıyorum zamanında çok aldım onları her gün kullansam da bitiremem
çoğunlukla evde yemek yaparım dışarıda çok nadir yeriz eskiden haftada 1 yerdik şimdi ayda 1 belki yiyoruz
yazın fasülye,biber,bezelye,patlıcan ucuzken doldurdum buzluğu çok yararlı oluyor kışın
bir de domates konservesi hayat kurtarıyor yemek yaparken

kendime de ayda en fazla 150 200 tl harcarım o da gezme tozma arkadaşlarla buluşma hediye alma vs gibi şeylere gidiyor

Ben üç dört aydır buraları takip ediyorum
Öğrendiğim ilk şey önce birikimi ayiracaksin kalanını yettirmeye çalışacaksın
İkincisi herşeyi yazacaksın. Bunu sürekli yapmak sıkıcı gelebilir belki ama nereye ne verdiğini gereksiz harcamalarını görene kadar yap. Ben çantamda bir defter taşıyorum hem ona yazıyorum hem de excellde tablo yaptım oraya yazıyorum.
Bu yöntemi uygulamaya baslayip, market indirimlerini takip ettiğimden beridir mutfak masrafim yarı yarıya düştü. Ki indirimde uzun süreli kullanilacak birşey görünce yag, deterjan gibi stok da yapıyorum. Biz iki kişiyiz son 3 aylık mutfak masrafı, ekmek, su herşey icinde 500 TL civarı. Et hariç. Kurbanda dondurucuya et, kıyma koydum. Bu ay kavurma aldım. Onlar yaza kadar götürür.
Bir de yazdan kış hazırlığı yapmak da mutfak masraflarını önemli ölçüde düşürüyor.
Kişisel giderim de yaklaşık 600 TL idi. Sigara kullanıyorum ama bırakmaya calisiyorum, yarı yarıya farkettirir.
Kozmetik uzun zamandır birşey almıyorum en az 1 yıl daha da almam. Çok makyaj yapmam ama cilt bakım urunleri stogum epey sağlamdır.
Kıyafet de her ay almiyorum, ihtiyacım yoksa sezon sonunda ya da indirimlerde alıyorum.
Sizde bir süre giderlerinizi yazarak takip ederseniz paranın nereye gittiğini görürsünüz diye düşünüyorum

Merhaba kizlar benim de esim mutfak masrafi icin 1000 tl veriyor. Ama ucu ucuna yetiyor. Sizler nasil duzenliyorsunuz ?

dört haftaya böl paranı
250 tl eder haftalık
bunun 50 sini ayır 200 ile bir hafta idare etmeye çalış

neyi çok tüketiyorsunuz?
et/ peynir gibi pahalı yiyecekleri fazla mı yiyorsunuz?

bu ay 500 tl ayırdık biz
herhalde aç gezeceğiz :KK70:
son ayların ortalmasına bakınca benim mutfak masrafımın ortalaması 500 TL,
ekmek,su, herşey dahil kırmızı et hariç.
eti kurbanda dondurucuya koymuştuk.
çok şükür hiç aç kalmadık herşeyi de yiyoruz:))
sen de idareli ve bilinçli gidersen yeter merak etme canım

son ayların ortalmasına bakınca benim mutfak masrafımın ortalaması 500 TL,
ekmek,su, herşey dahil kırmızı et hariç.
eti kurbanda dondurucuya koymuştuk.
çok şükür hiç aç kalmadık herşeyi de yiyoruz:))
sen de idareli ve bilinçli gidersen yeter merak etme canım

et yok bizde
artık yarım kilo kıyma yesek her hafta, 60-70 lira aylık o gider
peynir kalmadı 60 lira da 2 kg peynir alsam
işte gerisi ekmek, su, sebze meyve.
artık yetiricez bi şekilde.

dışarıda yemezsek yetişir herhalde
yetmediği yerde evde bakliyat stoğu var :D

yok canim cok tuketmeyiz. Cocugun bezi var. Iste 1 haftada 1paket

çocuk bezleri ne kadardır hiç bilmiyorum
ama toplu alımlarda indirim oluyor hepsiburada da çok oluyo hatta indirim

ben bu ay 400 ayırdim bakalim ne yapacağız. aynen evdeki bakliyat vs tüketmeyi dusunuyorum. haftada 100 tl yetrimeye calisacagim
Yeter canım
Ben 500 civarı ile çok rahat mutfağı hallediyorum. Hatta stokluk alışveriş bile yapıyorum. Yağ, deterjan gibi. Biz kahvaltıyı da evde yapıyoruz. İki günde bir de yemek yapıyorum. Herşeyden dengeli ve düzenli besleniyoruz. Arada derin dondurucuya koyduklarimdan kullanıyorum. Abur cubur pek tuketmeyiz, dışarıda yemek bu bütçenin dışında tutuyorum
Derin dondurucuda sebzen, etin varsa daha rahat yetistirirsin.
Biz iki kisiyiz bu arada

1500 kredi
380 kira
200 tl elektrik su dogalgaz
60 tl tlfn ve internet
300 tl sigara
200 tl mutfak

Ve maas 2200

Back
X