Ben üç dört aydır buraları takip ediyorum
Öğrendiğim ilk şey önce birikimi ayiracaksin kalanını yettirmeye çalışacaksın
İkincisi herşeyi yazacaksın. Bunu sürekli yapmak sıkıcı gelebilir belki ama nereye ne verdiğini gereksiz harcamalarını görene kadar yap. Ben çantamda bir defter taşıyorum hem ona yazıyorum hem de excellde tablo yaptım oraya yazıyorum.
Bu yöntemi uygulamaya baslayip, market indirimlerini takip ettiğimden beridir mutfak masrafim yarı yarıya düştü. Ki indirimde uzun süreli kullanilacak birşey görünce yag, deterjan gibi stok da yapıyorum. Biz iki kişiyiz son 3 aylık mutfak masrafı, ekmek, su herşey icinde 500 TL civarı. Et hariç. Kurbanda dondurucuya et, kıyma koydum. Bu ay kavurma aldım. Onlar yaza kadar götürür.
Bir de yazdan kış hazırlığı yapmak da mutfak masraflarını önemli ölçüde düşürüyor.
Kişisel giderim de yaklaşık 600 TL idi. Sigara kullanıyorum ama bırakmaya calisiyorum, yarı yarıya farkettirir.
Kozmetik uzun zamandır birşey almıyorum en az 1 yıl daha da almam. Çok makyaj yapmam ama cilt bakım urunleri stogum epey sağlamdır.
Kıyafet de her ay almiyorum, ihtiyacım yoksa sezon sonunda ya da indirimlerde alıyorum.
Sizde bir süre giderlerinizi yazarak takip ederseniz paranın nereye gittiğini görürsünüz diye düşünüyorum