• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm öğretmenler tarafından yanlış anlaşılıyorum

-stargirl-

Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
172
69
13
25
Arkadaşlar selam. Ben lise 2'ye gidiyorum. Ve özellikle bugün öğretmenlerim tarafından sevilmediğimi fark ettim. Gerçi sevilmemek demek ne derece doğru olur bilemiyorum ama bir şekilde yanlış anlaşılıyorum.

Mesela bugün sınıf rehberlik hocamız bir konu hakkında konuşuyordu. Sonra hoca bir kelimeyi biraz yanlış telaffuz etmiş ki ben duymadım bile haberim yok, o sırada arkadaşım saçını yapıyordu ve hani baya komik bir şekilde duruyordu ben de güldüm daha doğrusu tebessüm etti m hoca hemen üzerine alındı. "Neden gülüyorsun? , sanki bu kelime böyle mi telaffuz edilir der gibi güldün" tarzından garip garip sorular sordu. Ben ona gülmediğimi açıklamaya çalıştığımda inanmıyormuş gibi mimik falan yaptı. Konu orda kapandı ama aklıma takıldı. Sınıftaki herkesin çok sevdiği de bir hocadır kimseyi rencide etmez sanıyordum ama ne bileyim bana ard arda sorular sorunca ve pek tebessüm etmeden ciddi sorunca ben orda fena kırıldım açıkçası.

Bir de matematik hocamız var sadece oturduğu yerden elimizdeki test kitaplarındaki soruları çözüyor bize söylüyor yazıyoruz yani hiç tahtada falan anlatmıyor. Bir tane soruyu hızlıca yazdırdı çözümünü tabi kimse doğru dürüst geçiremedi sonra sıralarda dolanırken geldi yanıma sayfa bomboş cidden yapamıyor musun falan demeye başladı. Bir de yanımdaki arkadaşıma gülerek dönüp ya bak bu kız sopalık cidden falan dedi. Arkadaşım da o sırada hocanın bana yazdırdıklarını kendisi de yazıp hoca gelince onları gösterdi. Hoca da bak örnek al falan diyor o yapmış falan diyor. Bunları derken azcık da gülüyor ama o samimiyetsizliği çok açık besbelli sevmiyor beni demediği kalmadı. Dersini yapamıyor oluşum bu sözleri hak ettiğim anlamına mı geliyor ben anlayamadım bu işi.

Başka bir dersimizin hocası da arkadaşıma yüzün çok masum duruyor gibi bir şey dedi. Sonra bana döndü baktı senin de öyle dedi, sanki ben kıskanmışım da hoca kendimi kötü hissetmeyim diye demiş gibi oldu.

Ya çok mu fazla umursuyorum anlayamadım çok da kalbim kırılıyor. Bunları yazarken ağlıyorum niye hiç sevilmiyorum ki

Son düzenleme:
dersi dinlerken hocaların yüzüne çok fazla uzun ve dikkatli bakma ara ara başka yerlere bak çok umursamıyormuş gibi yani. ayrıca yanlış anladıysa hocan gülmeni sende suratını as kendinden çok emin bi şekilde arkadaşımın şu hâline güldüm de asık suratla. çünkü hocalara çok önem verip dikkate alır bi tavır sergiliyosun gibi geldi bana. maalesef bu bazı insanlarda ters tepki yapıyor ne kadar dikkate alırsan o kadar önemsizleşiyorsun

dersi dinlerken hocaların yüzüne çok fazla uzun ve dikkatli bakma ara ara başka yerlere bak çok umursamıyormuş gibi yani. ayrıca yanlış anladıysa hocan gülmeni sende suratını as kendinden çok emin bi şekilde arkadaşımın şu hâline güldüm de asık suratla. çünkü hocalara çok önem verip dikkate alır bi tavır sergiliyosun gibi geldi bana. maalesef bu bazı insanlarda ters tepki yapıyor ne kadar dikkate alırsan o kadar önemsizleşiyorsun

Çok teşekkür ederim haklısınız dediklerinizde ama surat asınca da alınıyormuşum gibi oluyor sanki. Zaten ne yapsam kendimi sevdiremiyorum.

Çok teşekkür ederim haklısınız dediklerinizde ama surat asınca da alınıyormuşum gibi oluyor sanki. Zaten ne yapsam kendimi sevdiremiyorum.
Hayır surat asıp kendini savunman iyi bir şey çünkü ard arda sorup bir de inanmamış bi tavır sergilemesi hocanın hatası benim bile sinirime dokundu burdan. Bu durumda senin de altta kalmaman gerekiyor. Hoş karşılarsan önemsizleşirsin tepki vermen gerek böylelerine

Ayrıca bırak sevmesinler. Sen kendini sev yeterli. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil zaten sen saygını koru sadece. Ama sana yapmadığın şeyler için suçlu gibi davranana saygı duyamazsın

2-3 hocan tarafindan birsey duydun diye niye butun hocalar diyorsun ki? Kendi kendine dramatize etme olaylari.
Insaniz elbet yanlis anlasilmalar olabilir. Ilk anlattigin hocan kompleksliymis uzerine alinmis gulmeni..seninle alakasi bile yok yani.
Ayrica sevilmeyi bekleme kimseden. Kendini sev ilk once

Kendinizi sevdirmeye çalışmayın. Ama taburlarınıza dikkat edin. Hadi bir hoca güldürünüzü yanlış anladı, oteli başka bişey anladı. Öteki başka bişey... bir oz eleştiri yapın. Herkes mi yanlış.
Diğer hocalarının tavrı çok anormal değil bence.Klasik. Bir hoca sebepsiz bir başka öğrencisini çok sevebilir. Baştaki hocanın tavrı tuhaf geldi sana inanmıyorum der gibi davranmis kıza

2-3 hocan tarafindan birsey duydun diye niye butun hocalar diyorsun ki? Kendi kendine dramatize etme olaylari.
Insaniz elbet yanlis anlasilmalar olabilir. Ilk anlattigin hocan kompleksliymis uzerine alinmis gulmeni..seninle alakasi bile yok yani.
Ayrica sevilmeyi bekleme kimseden. Kendini sev ilk once

Dramatize etmiyorum. Ama yani üç tane hoca olunca ve bahse geçen kişiler de koca koca insanlar benim yaşımın iki katı kadar. Sorun bende diye düşünüyorum.

Kendinizi sevdirmeye çalışmayın. Ama taburlarınıza dikkat edin. Hadi bir hoca güldürünüzü yanlış anladı, oteli başka bişey anladı. Öteki başka bişey... bir oz eleştiri yapın. Herkes mi yanlış.

Herkes yanlış demedim yeteri kadar öz eleştiri yapıyorum zaten yapmasam bu onların sorunu der geçerim ama bende de bir sorun var mı merak ediyorum çok mu tersim yani diye düşünüyorum

Ya canım ben öğretmenim çok sınıfa da dersim var inan öyle bi öğrenci şunu yapmış şuna ben kin duyup nefret edeyim lüksüm yok. Gün içerisinde o kadar şey oluyor ki daha sınıftan çıkmadan inan hepsi unutmuştur. Seni görünce de hatırlamazlar. Ayrıca olabilir öyle yanlış anlaşılmalar arada. Öyle denk gelmiş bir kaç kez üst üste.

Şu bahsettiğiniz konular o denli basit ve aslında dert bile sayılmayacak şeyler ki canınızı sıktığınızla kalırsınız, bir öğretmen olarak söyleyeyim deftere not almayan öğrencileri ikaz etmek normal bir durum konular eksik kalmasın öğrenciler defterden kolayca bilgileri tekrar edip tazelensinler diye uyarılır yani yetiştiremeyen siz değil bir başka öğrenci olsa ona da aynı tepkiyi verirdi öğretmeniniz, gülme olayında da üzerine alınmış olabilir olaylarn zamanlaması denk gelmiş orada size değil arkadaşıma güldüm der geçersiniz. Okulda yüzlerce öğrencilerimiz var sınıftan sınıfa koşturup duruyoruz, o öğrenci şöyle yaptı bu böyle yaptı diye düşünüp bilenecek boş vaktimiz olmuyor maalesef, sadece dersler konusunda öğrencilerin gelişim düzeyini ele alır onun üzerine kafa yorarız. bence dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini idrak ederek hareket ederseniz sıkıntı da yaşamazsınız.

Ya canım ben öğretmenim çok sınıfa da dersim var inan öyle bi öğrenci şunu yapmış şuna ben kin duyup nefret edeyim lüksüm yok. Gün içerisinde o kadar şey oluyor ki daha sınıftan çıkmadan inan hepsi unutmuştur. Seni görünce de hatırlamazlar. Ayrıca olabilir öyle yanlış anlaşılmalar arada. Öyle denk gelmiş bir kaç kez üst üste.

Anladım..cok ama cok sağolun

Şu bahsettiğiniz konular o denli basit ve aslında dert bile sayılmayacak şeyler ki canınızı sıktığınızla kalırsınız, bir öğretmen olarak söyleyeyim deftere not almayan öğrencileri ikaz etmek normal bir durum konular eksik kalmasın öğrenciler defterden kolayca bilgileri tekrar edip tazelensinler diye uyarılır yani yetiştiremeyen siz değil bir başka öğrenci olsa ona da aynı tepkiyi verirdi öğretmeniniz, gülme olayında da üzerine alınmış olabilir olaylarn zamanlaması denk gelmiş orada size değil arkadaşıma güldüm der geçersiniz. Okulda yüzlerce öğrencilerimiz var sınıftan sınıfa koşturup duruyoruz, o öğrenci şöyle yaptı bu böyle yaptı diye düşünüp bilenecek boş vaktimiz olmuyor maalesef, sadece dersler konusunda öğrencilerin gelişim düzeyini ele alır onun üzerine kafa yorarız. bence dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini idrak ederek hareket ederseniz sıkıntı da yaşamazsınız.

Çok teşekkür ederim. Alınganım sadece. Dünyanın etrafimda dönmediğini biliyorum.

Canım ben de öğretmenim. Bence öğretmenlerin kasıtlı bir davranış yapmamış. Sen biraz hassas davranmışsın gibi geldi.

Çok teşekkür ederim. Alınganım sadece. Dünyanın etrafimda dönmediğini biliyorum.
Boş yere sıkma canını, öğretmenler kızmak için değil sevmek için bahane ararlar ve her ne kadar uzak gibi dursalar da sizleri kendi çocukları gibi önemserler. Onlar farkında degillerdir unutmuşlardır bile hatta.

Canım bende lisede öğretmenim ve 200 den fazla öğrencinin dersine giriyorum. Siz yaştakilerin zannettiği gibi özel olarak öğrencilere takmiyoruz daha doğrusu takmiyoruz :-D çünkü gün içinde o kadar çok durum ve farklı olayla karsilasiyoruz ki okuldan çıktığımızda yarısını eve geldiğinde diğer yarısını unutmuş oluyoruz. Hayatımız okuldan ve öğrencilerden ibaret değil ..evimiz çocuğumuz cocugumuz bilimum sorunlarımız var. Emin ol öğrencilerimizin olumsuz davranışlarıyla takıntı noktasında uğraşacak ne zamanımız nede psikolojimiz oluyor. Hissettiklerinin normal çünkü yaşın gereği benmerkezci donemdesin. Herşeyi üstüne alınacağın bir durumdasin. İstersen nette ergenlikte benmerkezcilik yaz ve biraz bu konuyu incele.. eminim senin gibi hemen hemen bütün gençlerin aynı şeyleri hissettiğini anlayacaksındir okuduklarından.

Canım yaa bırak sevmesinler sakin kafana takma sen derslerinde iyi ol yeter.bence fazla duygusal bakıyorsun hadiseleri.bence sevmemek duygusu değil de nötr durler.yani bütün sınıfa karsi genel bir sevgi saygı okadar.yoksa tek tek nasıl sevgi çok ilgili olsunlar onlarda insan.ayrica benim dönemimde psikolojik ve fiziksel şiddet dahi vardı ama hicbir ohretmenimin sevgisine muhtaç hissetmedim kendimi.yeterli olgunlukta olmadıkları için çok kızdım sisteme.cunku her birey öğretmen olmamalı.hic canını sıkma olabilir o tarz şeyler.

Canım bende lisede öğretmenim ve 200 den fazla öğrencinin dersine giriyorum. Siz yaştakilerin zannettiği gibi özel olarak öğrencilere takmiyoruz daha doğrusu takmiyoruz :-D çünkü gün içinde o kadar çok durum ve farklı olayla karsilasiyoruz ki okuldan çıktığımızda yarısını eve geldiğinde diğer yarısını unutmuş oluyoruz. Hayatımız okuldan ve öğrencilerden ibaret değil ..evimiz çocuğumuz cocugumuz bilimum sorunlarımız var. Emin ol öğrencilerimizin olumsuz davranışlarıyla takıntı noktasında uğraşacak ne zamanımız nede psikolojimiz oluyor. Hissettiklerinin normal çünkü yaşın gereği benmerkezci donemdesin. Herşeyi üstüne alınacağın bir durumdasin. İstersen nette ergenlikte benmerkezcilik yaz ve biraz bu konuyu incele.. eminim senin gibi hemen hemen bütün gençlerin aynı şeyleri hissettiğini anlayacaksındir okuduklarından.

Çok ama çok teşekkür ederim
Şimdi bakicam hemen

Back
X