- 12 Kasım 2008
- 618
- 280
- 123
31 Yaşında iki çocuk annesiyim.Kızlarımın biri 11 diğeri 7 yaşında.Mayıs ayında 4 aylık hamileyken bebeğimin kalbi durdu ve ölüm doğum yapmak zorunda kaldım... peşinden hormon tedaviler falan derken güzel kilo aldım.
Bu kiloları vermek istiyorum artık, önceleri tekrar yeni bir bebek için uğraşıyordum ve bu yüzden kilo işini pek ciddiye almamıştım, ama artık olursa olur suyu diyorum bu konu için ve artık kilo verip eski hayatıma eski bene dönmek istiyorum.71 kiloyum ve doğuştn omurilik eğriliyim var normalde doktorum bana 59 kilonun üzerine çıkma dedi, ama bende 59 kilo çok sıska duruyor, hedefim 62-62 kilo , bana yeter de artar bile . Yani 10 kilo vermem lazım.
Fotoğrafçılık yapıyorum ve günün en büyük kısmını bilgisayar başında çalışarak geçiriyorum, kitap okumayı da çok sevdiğim için o da oturarak oluyor. Dolayısıyla pek hareket etmiyorum ve açıkcası kondüsyonumda bu oranda çok düşük benim için 10 dakikalık egzersiz olağanüstü bir durum demek.İnşallah zamanla düzelecek.
Günlük olarak yediklerimi ve yaptıklarımı yazmak istiyorum. Gebelik öncesi bir diyetisyene gitmiştim ve bana vücdumda 16 kilo yağ olduğunu ve kaslarımın çok az olduğunu söylemişti
diyet listem hala elimde malesef metobolizma hızımda 1300 kcla. bu da çok düşük
ama yapacak bir şey yok mecburen bu şekilde kilo vermek zorundayım.
Doktorumun verdiği listeyi de sizinle paylaşmak istiyorum.
1300 kcal.
uyanınca : 2 SB su ve 2 kuru kayısı
7:30-8:00 Kahvaltı : Çay ( şekersiz)
1 KK peynir ve 1 haşlanmış yumurta yada 2 KK peynir; 2 dilim ekmek veya 4-6 galeta ; Söğüş
10:00 Ara : 1 pors. meyve ve ayran veya süt
12:00-13:00 Öğle: 4 YK Sebze yemeği susuz, Salata yağsız, 1 kase çorba veya 3Yk pilav veya 4YK Kuru baklagil (bunlar 1 dilim ekmeğe eş)
ve bir dilim ekmek
15:00 ara : 1 por. meyve 1 SB süt veya bir kase yoğurt
18:0-19:00 Akşam : 2 et 4 YK Sebze yemeği susuz, Salata yağsız, 1 kase çorba veya 3Yk pilav veya 4YK Kuru baklagil (bunlar 1 dilim ekmeğe eş)
ve 2 dilim ekmek
20:00-21:00 Gece : 1 Por. meyve + 1 sb Patlamış yağsız mısır +3 Bisküvi
yada mısır ve bisküvi yerine:
2SB yağsız patlamış mısır
6 bisküvi
4-6 galete
2 dilim ekmek
4 kestane
4 eti form çikolatalı bisküvi
DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM KIZLAR....
Bu kiloları vermek istiyorum artık, önceleri tekrar yeni bir bebek için uğraşıyordum ve bu yüzden kilo işini pek ciddiye almamıştım, ama artık olursa olur suyu diyorum bu konu için ve artık kilo verip eski hayatıma eski bene dönmek istiyorum.71 kiloyum ve doğuştn omurilik eğriliyim var normalde doktorum bana 59 kilonun üzerine çıkma dedi, ama bende 59 kilo çok sıska duruyor, hedefim 62-62 kilo , bana yeter de artar bile . Yani 10 kilo vermem lazım.
Fotoğrafçılık yapıyorum ve günün en büyük kısmını bilgisayar başında çalışarak geçiriyorum, kitap okumayı da çok sevdiğim için o da oturarak oluyor. Dolayısıyla pek hareket etmiyorum ve açıkcası kondüsyonumda bu oranda çok düşük benim için 10 dakikalık egzersiz olağanüstü bir durum demek.İnşallah zamanla düzelecek.
Günlük olarak yediklerimi ve yaptıklarımı yazmak istiyorum. Gebelik öncesi bir diyetisyene gitmiştim ve bana vücdumda 16 kilo yağ olduğunu ve kaslarımın çok az olduğunu söylemişti

Doktorumun verdiği listeyi de sizinle paylaşmak istiyorum.
1300 kcal.
uyanınca : 2 SB su ve 2 kuru kayısı
7:30-8:00 Kahvaltı : Çay ( şekersiz)
1 KK peynir ve 1 haşlanmış yumurta yada 2 KK peynir; 2 dilim ekmek veya 4-6 galeta ; Söğüş
10:00 Ara : 1 pors. meyve ve ayran veya süt
12:00-13:00 Öğle: 4 YK Sebze yemeği susuz, Salata yağsız, 1 kase çorba veya 3Yk pilav veya 4YK Kuru baklagil (bunlar 1 dilim ekmeğe eş)
ve bir dilim ekmek
15:00 ara : 1 por. meyve 1 SB süt veya bir kase yoğurt
18:0-19:00 Akşam : 2 et 4 YK Sebze yemeği susuz, Salata yağsız, 1 kase çorba veya 3Yk pilav veya 4YK Kuru baklagil (bunlar 1 dilim ekmeğe eş)
ve 2 dilim ekmek
20:00-21:00 Gece : 1 Por. meyve + 1 sb Patlamış yağsız mısır +3 Bisküvi
yada mısır ve bisküvi yerine:
2SB yağsız patlamış mısır
6 bisküvi
4-6 galete
2 dilim ekmek
4 kestane
4 eti form çikolatalı bisküvi
DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM KIZLAR....
Son düzenleme: