Tüm sıkıntımarım yetmezmiş gibi yediğim sabah azarı

Kesinlikle haklısınız
Bende konu sahibi arkadaş gibiyim birilerinin stres topu oldum zamanında hala akıllanmış değilim

Çok kızıyorum kendime
kendi kendime dibine kadar acımasız iken el alem için empatinin affediciliğin dibine vurdum
Birilerine iyilik yaptım daha niye şöyle yapmadın dediler teşekkür etmek yerine
Milletin en ufak çabası ödüllendirilirken benim emeklerim boşa gitti
Benden yardım alıp yol göstermemi isteyip varacakları yere uğraş vermeden vardılar
Şimdide kendimi her yönden tükenmiş hissediyorum
Hani vere vere kendime kalmadım derler ya o hesap
Fedakarlik denilen sey iki taraflidir. "Eger biri hep "feda" ederken digeri bu isten hep "kâr" ediyorsa bunun adi ticarettir fedakarlik degil". Bu sozu cok seviyorum ve cok dogru. Hep veren taraf oluyorsaniz geri adim atmalisiniz. Bu tip seyleri hepimiz yasiyoruz ama ayni seyleri surekli kisiler degisse de tekrar tekrar yasiyorsak dersimizi almamisiz demektir.
Empati guzel bir sey ama bazen dibine vurmak yerine tarafsiz bir gozle dinlemelisiniz, bu karsi taraf icin de daha faydali oluyor.
Bir de kimse sizden degerli degil, bunu hic unutmayin ve kimse de vazgecilmez degil.
Ben 40 yasimi aştıktan sonra ogrendim bazi seyleri. 40 yasindan sonra tahammul gucunuz azaliyor ve kostek yiye yiye yeter demeyi ogreniyorsunuz.
Bahsettiginiz kisiler karsisinda aptal var saniyor oysa bu aptallik degil iyi niyet. Artik kimsenin iyi niyetimi suistimal etmesine izin vermiyorum. Bu saygisizliktir bana gore. Ve bana saygi duymuyorsa hayatimda da kalabalik etmesine gerek yok diye dusunuyorum. Cunku varligi zarar veriyorsa yoklugu huzur demektir.
Kimse benden istemedikce iyilik yapmiyorum (dusen birini kaldirmak gibi durumlardan bahsetmiyorum yanlis anlasilmasin). Cunku istenmedigi halde iyilik yapildiginda birak tesekkur edilmesini, kendini kullanilmis gibi hissettiriyor karsindaki. Malesef yasaya yasaya ogreniyorsunuz. Ogrenmezseniz de hayat ogrenene kadar hep ayni yerden sinav ediyor.
Artik biliyorum ki kimse beni sevmek zorunda degil. Ve kimseyi de degistirmeye ugrasmiyorum. Isin kotu tarafi yasaya yasaya ogreniyorsunuz, buna da tecrube deniyor. Ben gec ogrenenlerdenim.

Gerçekten okurken ruhum darlandi. Uzak durun o insandan. Arkadaşlık ilişkisinin a si yok sizin aranizda. Kendinizi böyle insanlar icin yipratmayin. Tabiki benim derdim yavrumun poposu diyin. Hayret bisey ya
Affiniza siginarak ablamin bir sozunu paylasnak istiyorum. " dert dedigin c.k gibidir, herkes kendininkini buyuk bilir". O hesap, konu sahibinin o arkadasi da bir tek kendi derdini buyuk saniyor. Oysa herkesin derdi kendisine gore buyuk. Konu sahibi icin oglunun çiş problemi, benim icin de su an en buyuk problemim tam da ergenlik doneminde LGS denilen sinava oglumu calistirmak... herkesin farkli.
Allah baska dert vermesin...

Tuvalet olayında o kadar kararlı ki sadece tuvalet teklifime bile bezime yapıcam diye ağlıyor mecburen bu konuyu bir süreliğine rafa kaldırdım :KK43:
Krese gidiyor mu? Benim oglum da oyle idi. Bu aliskanligi kres verdi cunku beni red ediyordu ama kresteki ogretmenine gelince hayir diyemiyorlar sanirim.

Ben bu sebeplerle çok kişi ile irtibatimi kestim. Yıldım çhbku. Ben aramazsam aramazlar, ben bulusalim demezsem bulusmazlar. Anlatmaya gelince herkes senden dertli, sen anlatin havada kalir ooda dertmi derler. Bence terapiyi dusunun bende yakinda yakinda gitmeyi dusunuyorum

Yarın sabah da sen onu ara ve ıcındekılerı bır bır yüzüne vur bak nasıl rahatlayıp hayatına gevşemiş olarak devam edeceksın .

Krese gidiyor mu? Benim oglum da oyle idi. Bu aliskanligi kres verdi cunku beni red ediyordu ama kresteki ogretmenine gelince hayir diyemiyorlar sanirim.
Kreş de topu bana atıyor bu annenin görevi siz vermelisiniz diye,kreşten soğur diye..

Ben sorunlu evliliğinden dolayı sizin evliliğinize karşı bir kıskançlıkta sezdim... Bence daha dikkatli olmalısınız..

Aradığında açmayın ve '' oğlum bezine yaptığı için cahil teyzeler gibi, tüm psikopatlığımla oğlumun narin poposunu tokatlıyodum,, hayırdır sen niye aramıştın yinemi senin eşini konuşucaz'' diye msj atın..

Ben sorunlu evliliğinden dolayı sizin evliliğinize karşı bir kıskançlıkta sezdim... Bence daha dikkatli olmalısınız..

Aradığında açmayın ve '' oğlum bezine yaptığı için cahil teyzeler gibi, tüm psikopatlığımla oğlumun narin poposunu tokatlıyodum,, hayırdır sen niye aramıştın yinemi senin eşini konuşucaz'' diye msj atın..
Sıkı cevapmış

Ben kendimi degersiz hissettiren arkadaslardan sessizce uzaklasiyorum. Hani o begenmedigi beni Ara ara hal oluyor ama ben duvar :) kafam rahat

Ben kendimi degersiz hissettiren arkadaslardan sessizce uzaklasiyorum. Hani o begenmedigi beni Ara ara hal oluyor ama ben duvar :) kafam rahat
Sunu da ekliyim bu tavri sergileyenlerin kimsenin bilmedigi sırrını da ben bilirim. Kimseye bu kadar yüz vermeyeceksin. bu kadar guvenilir hissettirmek demek ki farkli tepkilere yol aciyor. Kaybedince anlarlar ama is isten gecer

iki yol var. birinci yol sessizce mesafe koyun ve artık onu dinlemeyin. anlattıklarına yorum da yapmayın. kısa cevaplarla geçiştirin. bu sabırlı insanların işi.
ikinci yol ise bunu yapabileceğinizi düşünmüyorum muhtemelen insanları incitmeyen birisiniz. arkadaşınıza yaptığı çirkin laflara aynen karşılık vermek.
sizinki arkadaşlıktan çıkmış ve bence kullanılıyorsunuz.

tavırlarından rahatsız oldugunuzu uygun bir dille ona anlatın. baktınız yine saçmalıyor. bırakın gitsin sizin derdiniz size yeter bir de sizi dinlemeyen insanla mı ugrasacaksınız. şahsen bu tipleri hayatımdan cıkardığımdan beri huzuru yakaladım.

simdi bu kisi sizin arkadasiniz mi, ne kadar yakininiz,

bir insanin boyle davranmasi icin iki sebebi olabilir,
ya gercekten cok buyuk derdi var, anlatamiyor, ona buna sariyor
(samimi arkadasim bu durumda olsa hic kiyamam, atsin sinirini benim ustumde)

ya da kendine veya karsisindeki kisiye saygisi yok.
(Eger boyleyse de hadi baska kapiya)

O kadar zaman sonra bu başlığı nerden buldunuz da yazdınız allah aşkına

Ben artık ne kimsenin derdini dinliyorum ne de anlatıyorum. Kafam rahat siz de öyle yapın.

O kadar zaman sonra bu başlığı nerden buldunuz da yazdınız allah aşkına
Bunu yazinca birkac yillik baslik sandim bi an. 2015 e yorum yazanlar var burda :)) Tarihe bakmamisim ama birinci ikinci sayfadadir işim gücüm yok bu basligi arayacak degilim. Bir iki aylik mesele. Bunu bilerek yapmis degilim karsima cıkmıs siteyle ilgili bir durumdur belki de.

Bunu yazinca birkac yillik baslik sandim bi an. 2015 e yorum yazanlar var burda :)) Tarihe bakmamisim ama birinci ikinci sayfadadir işim gücüm yok bu basligi arayacak degilim. Bir iki aylik mesele. Bunu bilerek yapmis degilim karsima cıkmıs siteyle ilgili bir durumdur belki de.
Ay kızar gibi sormŞum sanmayın emoji çıkmamış ;)

Back
X