tum sorumlulugu benim ustume attilar:((

asi85

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2012
633
0
116
. 2yillik evliyiz.Esim ailesiyle 1 yildir konusmuyor.aralarinda sorunlar oldu.evlenmeden oncede sorunlulardi ama parasal yonden ozgur olmadigi icin onlara bagliydi.1yildir 2 bayram,anneler gunu gecti bende hepsinde esimi tesvik ettim ailesiyle konusmasi,barismasi konusunda.o da ikna oldu ama ailesi gurur yapti.kapiyi,teli acmadilar.esim bi yandan gurur yapti,bi yandan onlar hic adim atan olmadi.esimin adimlari da hep benim zorumla oldu.herneyse bu gun yine bayram diye ziyarete gittik.bu arada ben 3 hafta sonra dogum yapacam.gerilmemem gerekiyordu biliyorum ama esimi yalniz gondersem daha cok uzulecektim.dusundugum gibi de oldu.tum sucu benim ustume yuklemisler.ogullariyla hicbi sorunlari yokmus gibi,herseyi ben yaptiriyormusum gibi bire bin katarak,yalan yanlis seyler uydurarak beni sucluyorlar.annesi,kafani calistirsaydin kocan konusmasada sen bizimle iyi gecinseydin.o bizim oglumuz biz her halukarda onunla iyi oluruz.kotu olan sen olursun,dedi.ya yukarda Allah var.benim onlara bi saygisizligim olmadi.bu kusme olayinda da asla benimle ilgili bi durum yok.tamamen esimle ailesi arasinda.ama onlar cok buyuk haksizlik ediyorlar.kendi yaptiklarini,ogullarinin yaptiklarini benim ustume atiyorlar.napacam bilmiyorum canim cok sikkin.8 aylik hamileyim.biktim stresten..cok uzgunum nerden bulastim bu aileye:(( sizce ne yapmaliyim?buarada esim su anda tamamen benim yanimda gibi duruyor ama belli olmazki..bi gorseniz ona o kadar guzel davraniyorlar,benimle tamamen alakasiz olaylar ama bana karsi tas gibiler. Aglamaktan gozlerim sisti.esim horul horul uyuyor.Sizden baska icimi dokecegim kimse yok:( . . ...

. 2yillik evliyiz.Esim ailesiyle 1 yildir konusmuyor.aralarinda sorunlar oldu.evlenmeden oncede sorunlulardi ama parasal yonden ozgur olmadigi icin onlara bagliydi.1yildir 2 bayram,anneler gunu gecti bende hepsinde esimi tesvik ettim ailesiyle konusmasi,barismasi konusunda.o da ikna oldu ama ailesi gurur yapti.kapiyi,teli acmadilar.esim bi yandan gurur yapti,bi yandan onlar hic adim atan olmadi.esimin adimlari da hep benim zorumla oldu.herneyse bu gun yine bayram diye ziyarete gittik.bu arada ben 3 hafta sonra dogum yapacam.gerilmemem gerekiyordu biliyorum ama esimi yalniz gondersem daha cok uzulecektim.dusundugum gibi de oldu.tum sucu benim ustume yuklemisler.ogullariyla hicbi sorunlari yokmus gibi,herseyi ben yaptiriyormusum gibi bire bin katarak,yalan yanlis seyler uydurarak beni sucluyorlar.annesi,kafani calistirsaydin kocan konusmasada sen bizimle iyi gecinseydin.o bizim oglumuz biz her halukarda onunla iyi oluruz.kotu olan sen olursun,dedi.ya yukarda Allah var.benim onlara bi saygisizligim olmadi.bu kusme olayinda da asla benimle ilgili bi durum yok.tamamen esimle ailesi arasinda.ama onlar cok buyuk haksizlik ediyorlar.kendi yaptiklarini,ogullarinin yaptiklarini benim ustume atiyorlar.napacam bilmiyorum canim cok sikkin.8 aylik hamileyim.biktim stresten..cok uzgunum nerden bulastim bu aileye:(( sizce ne yapmaliyim?buarada esim su anda tamamen benim yanimda gibi duruyor ama belli olmazki..bi gorseniz ona o kadar guzel davraniyorlar,benimle tamamen alakasiz olaylar ama bana karsi tas gibiler. Aglamaktan gozlerim sisti.esim horul horul uyuyor.Sizden baska icimi dokecegim kimse yok:( . . ...

ne yazıkki günümüzde biile bile hala "gelin-kaynana" gibi çağdışı bir ilişki yaşanabiliyor. bunlar zaman zaman hepimizin yaşadığı sorunlar. bilmiyorum aynı şehirde misiniz, yakın mısınız? umarım farklı şehirlerde yaşıyorsunuzdur. eşiniz sizin fedakarlıklarınızın farkındaysa problem yok. ama bunları görmüyorsa ailesini kötülemeden durumu göstermelisiniz. çünkü bir erkek ailesi ile ne kadar kötü olursa olsun yine de ailesini savunabiliyor, kan bağı mı etkiliyor bilmiyorum. hiçbir zaman ailesini kötülemeyin ki siz yeterince fedakarlık yapmışsınız. ama eşiniz durumu bilmeli, görmüyorsa düzgün bir ifade ile görmesini sağlamalısınız.

kendinizi de boşuna hırpalamayın, bunları yaşayan ilk kişi siz değilsiniz, son kişi de siz olmayacaksınız... evleriniz ayrı sanırım boşverin, çocuğunuzu düşünün ve ona odaklanın. torun gelince ailelerin tavırlarında da değişiklik olacaktır büyük olasılıkla. bu yüzden yanlızca bebeğinizin sağlığına önem verin.... umarım düzelir ilişkiniz....

ilk önce kendinizi üzmeyin çünkü hamilesiniz
kayınvalidenizin yaptığı çok ayıp ama atık bu durumlara hiç şaşırmıyorum
inanın benzerlerini çoğumuz yaşıyor
bana da benzerini yaptılar,oysa ben hadi cnm bayağı oldu annenleri ara falan gibisinden iyimser iymser düşünürken beni olmadığım bir insan ilan ettiler, o zamanlar çok ağladım falan ama geri dönüp baktığımda şunu gördüm,millet kinini kusmuş kafa rahat hayatlarını yaşıyorlar
şimdi umurumda bile diil,en son bayramda aradım ki zaten artık öyl yapıyorum,sesi soğuk ,ne oldu dediğim anda yine başlayacağını bildiğim için kısa kestim,dedim ya umrumda bile değil artık
siz de üzülmeyi bırakın lütfen,bebişinize yoğunlaşın,çıkın eşinizle dışaıda gezin bişeyler için,eğer eşiniz sizi dinlemeye müsaitse aileini kötülemeden rahatsız olduğunuz konuları tatlılıkla söyleyin,ama fazla uzatmayın,sonra da kapatın konuyu
her zaman diyorum üzüln biz oluyoruz
biz ne kadar kendimizi anlatmaya çalışakta karşı taraf bizi kafasında nereye oturtmuşsa orada kalıyoruz
boşverin

ah canım benim allah kolaylık versin valla....
sıkma canını kendini bebeğini düşün üç kuruşluk insanlar yüzünden üzme kendini..
ama kaynananın dediği doğru ne olursa olsun eşin gene anamdır der barışınca sana yüklenirler...
ne kötü insanlar var şu dünyada sabret, elbet her kışın sonu bahardır...

Ewt malesef ayni sehirde yasiyoruz.esim olaylarin farkinda ama niyetleri beni dislamak simdi esimi yanlarina cekmeye calisiyorlar guzel guzel davranarak.simdiye kadar dunyanin en kotu,en sorumsuz insaniydi esim.1yildir kus olunca bi kiymete bindi.benimle aralarinda bi sorun yoktu ama el kizini kotulemek daha kolay nede olsa ucu onlara dokunmuyor.bana saldirmaya basladilar.hic bu kiz dogurdu doguracak diyen yok.bebegin ultrason fotosuna bakip oglum bu ayni sen,diyor.agzi,burnu,kasi,gozu sana benziyor,diyor.sanki adam tek basina yapti.bebek benim karnimda.gostermek istemiyorum.bunca zaman bi gun sormadilar.bebegimi sevmeyi haketmediklerini dusunuyorum.esimi yanlarina cekip huzrumu bozarlar diye cok korkuyorum.esim simdi kimse bisey yapamaz,diyor ama.

İnsanoğlu böyle işte; benim kocamın aklına gelmez ailesini aramak. Yani ben hatırlatmasam aylarca aramaz sen anla. Benim dürtüklememle haftada bir kere arıyor annesini ; arıyor ama bana söylen söylene. " onu sıkıştırıyormusum bunaltıyormuşum" vs.

Kaç kere yemin eettim yeminimi bozdum bu yüzden. Banane diyorum koskoca adam , arasın ailesini bana mı kaldı uyarmak? Ama dayanamıyorum ki, vicdan sahibiyim.

Pekiiiiii sor bakalım ; hal böyleyken kayınvalideye yaranabiliyor muyum? HAYIR

Kocam tarafından taktir ediliyor muyum? HAYIR

Uslanacak mıyım peki?sanmıyorum....

Keşke sana verecek aklım olsaydı bu konuda. Aklın yolu bir gerçi; karışmayacaksın çok basit.

parasal yönden özgür olunca ailesini umursamadı yani , eşiniz çok gururluymuş maşallah .... parasal yönden bağımsız ol aileyi arama sorma

Sen ne dedin
Ordayken söyleseydin
Şu an burdaysak bu bile benim sayemde diye..

Iste bazen biz kadinlar durduk yerde kendi kendimize kasiniyoruz resmen :(
Yinede kendine cok yüklenme, sonucta sen cok büyük sevap isledin, Allah herseyi görüyor. Esinle arani iyi tut.
Allah yardimcin olsun.

Back
X