• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm Suç Bende mi Şimdi?

Kardeşim o hastanede çalışıyor. Annem ve kardeşim olayı organize etmişler ama nolursa olsun doktorun bunu kabul etmemesi gerekirdi. Benim doktorla hiçbir tanışıklığım yok. O hastanede de ilk kez muayene olup tedavi aldım.
Size gerçeği ne zaman söylediler? Söylediklerinde özür dilediler mi?

Size gerçeği ne zaman söylediler? Söylediklerinde özür dilediler mi?
Ameliyathaneye göturuldugum de leep hastası geldi diye bağırdılar. O ara gözlerim doldu heralde dedim cerrahi sinirlar pozitif çıktı ikincisi gerekiyor. Uyanıp yukarı ciktigimda anneme tekrar leep oldu. Cerrahi sınırlar mi pozitif çıkmış demi diye sordum. Hayır kötü bir şey yok patoloji parçasını kaybetmişler dedi. O şekilde öğrendim.
Doktora söyledim yok öyle bir şey ben enfeksiyon temizledim diye hala yalan söylemeye devam etti. Doktor gelene kadar sakinleştirici verdikleri için doktora tepki veremedim açıkçası. Öyle bön bön baktım sadece. Özür dileyen olmadı. Sadece ameliyathaneden 4 kişi işten çıkarılmış bana öyle denildi ama ben ona da inanmıyorum doğrusu.

Ameliyathaneye göturuldugum de leep hastası geldi diye bağırdılar. O ara gözlerim doldu heralde dedim cerrahi sinirlar pozitif çıktı ikincisi gerekiyor. Uyanıp yukarı ciktigimda anneme tekrar leep oldu. Cerrahi sınırlar mi pozitif çıkmış demi diye sordum. Hayır kötü bir şey yok patoloji parçasını kaybetmişler dedi. O şekilde öğrendim.
Doktora söyledim yok öyle bir şey ben enfeksiyon temizledim diye hala yalan söylemeye devam etti. Doktor gelene kadar sakinleştirici verdikleri için doktora tepki veremedim açıkçası. Öyle bön bön baktım sadece. Özür dileyen olmadı. Sadece ameliyathaneden 4 kişi işten çıkarılmış bana öyle denildi ama ben ona da inanmıyorum doğrusu.

Çok şaşırdım yazdıklarınıza. Baştan sona rezalet. Peki neden böyle bir işe girmişler? Sizinle düzgünce konuşabilirlerdi.

Elinizdeki kanıtlarla en kısa zamanda suç duyurusunda bulunun.

İmza attım leep yazıyordu. Hemşireye de sordum. Prosedür olarak böyle yazıyor dediler. Evet 36 yaşındayım hatta yakında 37 yaşına girecegim. Bütün hastane tembihlenmis. Kimse bana bilgi vermedi. Çok yoğun çalışan biriyim o yüzden doktor beni aramamis sözde. Açıkçası benim de aklıma böyle bir şey olacağı hiç gelmemişti. Ameliyattan sonra doktora tekrar leep yapılmış dediğim de kim söyledi sana onu ben enfeksiyon temizledim sadece diye hala yalan söylemeye devam etti.

Neden leep yazdigini gorunce bana enfeksiyon temizleme dediniz, aciklamasini yapmadan imza atmam diyerek doktordan aciklama talep etmediniz? Biraz pasif kalmissiniz. Imza attiginiz icin bir hak da iddia edemezsiniz su an.

Neden butun hastane sizden proseduru gizlemek icin tembihlensin ki, ornekleri kaybettikleri icin mi?

Neden leep yazdigini gorunce bana enfeksiyon temizleme dediniz, aciklamasini yapmadan imza atmam diyerek doktordan aciklama talep etmediniz? Biraz pasif kalmissiniz. Imza attiginiz icin bir hak da iddia edemezsiniz su an.

Neden butun hastane sizden proseduru gizlemek icin tembihlensin ki, ornekleri kaybettikleri icin mi?
Bilmiyorum ama benim aklıma hastanedeki herkesin beni kandiracagi gelmedi. Kardeşim senelerdir orada çalışıyor.
Annemin şöyle bir düşüncesi var. Eğer ki ben bu hastaneye tekrar gitmesem başka bir hastane ve doktor bana bakmaz diye düşünüyor. Daha önce dedeme böyle bir şey olmuş bir sebepten başka bir hastaneye basvurmuslar orası nerede yaptirdiysaniz oraya gidin demiş. Tabi bu yıllar önce olan bir şey. Başka yerin bana bakmayacagini düşündüğü için ben de bir daha oraya gitmem diye benden saklamislar. Kardeşim de herkesi tembihlemis. Doktordan rica etmiş o da kabul etmiş. Asla etmemesi gerekirdi diye düşünüyorum.
Benim de aklima hiç gelmedi böyle bir şey yapılacağı. Zaten bir önceki akşam işten eve geç geldim hemen banyo yapıp yattım. Hastanede merkezde ben ilçede yaşıyorum. Sabah erkenden kalktım. Biraz aptalligima geldi sanirim

Hastahane konusunu konuşmuşsunuz ailenizle ilgili yorum yapmak istiyorum. Anlayışsız olduklarını düşünüyorum. Bir operasyon geçirmiş kişi yanımızda olsaydı üzerine gitmek yerine tabi nasıl istersen der ve yardımcı olurduk. Daha iyi muameleyi hak ediyorsunuz ailemizi değiştiremiyoruz ama haklı olduğunuzu söylemek istedim

Kardeşim o hastanede çalışıyor. Annem ve kardeşim olayı organize etmişler ama nolursa olsun doktorun bunu kabul etmemesi gerekirdi. Benim doktorla hiçbir tanışıklığım yok. O hastanede de ilk kez muayene olup tedavi aldım.
anneniz ve kardeşiniz neden bu kadar saçma bir şey organize etmiş ki. Suçun büyük bir kısmı da onlarda bence.

Leep rahim ağzının sorunlu kısmının alınmasi işlemi tabi bir de patolojiye gidip inceleniyor. HPV virüsünden kaynaklı kanser öncesi yuksek riskli smear testi sonucu için yapılmıştı. Ama önceki alınan yok bu şekilde oyalanmis oldum bir de. Sabim e şikayette bulundum. İki kez arayıp ayrıntı istediler.

Bazen sonuçlar hatalı çıkınca tekrar işlem yapmak gerekiyor, acaba öyle birşey oldu da sizi üzmemek için mi sakladı anneniz?

Ama doktorum yaptığı etiğe aykırı nasıl cesaret etmiş anlamadım.

Bir daha kardeşinizin olduğu hastaneye sakın gitmeyin. Bütün mesele buradan kaynaklanıyor.

Aman iyi doktora götürürüz aman ucuza yaparlar aman torpil koyarız aman kadeşin sahip çıkar diye diye sağlığınızı mundar etmişler. Sakın dinlemeyin bir daha.

Muhtemelen gönül rica ile testleri yaptırdılar, sistem dışına çıkınca da parça yanlışlıkla imha edildi.

Çok geçmiş olsun.Ben de yaşasam sizin yasadiginizi ben de sinirlenirdim.Cok haklısınız.Teyze olayı zaten tüy dikmiş.Hasta olmasan bile zor katlanilir cinsten.Bu konuyla ilgili tavsiye veremiyorum çünkü kendi aile sorunlarımı ben de çözemiyorum.Haklisiniz demeye geldim.

omcesinde arabuluculuga gidip tazminat isteyin..vermezlerse hem dava acacaginizı hem basına gideceginizi deyin. Avukatiniz desin daha dogrusu. Ders alsinlar bu ne saçmalık parca vermek yetmiuor bir de kaybetmesinler diye peslerine mi duseceksinuz. Kardesinizin isi ayrı bu ayrı. Tecavuz eden akrabayi şikayet etmeyen aile üyeleri gibi bir durum olur eger hakkınizi aramazsanız
Pazartesi günü avukatimi arayacağım. Kardeşim de orada çalışıyor diye annemler boyle bir şey istemiyor ama ben sindiremiyorum bir türlü. Aptal yerine koyuldum.

Çok şaşırdım ve sağlık sisteminin geldiği noktaya üzüldüm.
Kesinlikle hastaneye ve doktora daav açın, Türk Tabipler Birliği'ne de şikayette bulunun.
Parçayı kaybetmeleri rezalet, yanlış hatta yalan söyleyip baska prosedür yapmaları ayrı suç. Peşini bırakmayın.

Back
X