Aşılama Tüm yapılan iğnelerden sonra aşılamam iptal edildi :( :'(

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Jannefel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2017
2.070
2.451
133
Kızlar sürekli bu konuyla buradayım ama doktordan adam gibi bilgi alamıyoruz ya. Daha önce bahsetmiştim menogon iğnelere başlamıştık 10 günü tamamladık iyi de gidiyordu. bugün dr ultrasonda bakıp 3 gün önce 12 mm büyüklüğünde olan yumurtayı artık göremediğini söyledi. diğer yumurtalar henüz küçükmüş ve bu durumda aşılamaya devam etmenin manası yokmuş. Hiçbir şey anlamadım. kan alıp progesteronuma bakıldı. Bu normal birşey mi? yumurta nasıl yok oluyor bilen var mı? beklenenden önce mi büyüyüp çatlamış? bu doktorun hatası mı? lütfen bilgisi olan aydınlatabilir mi?

yumurta çatlamıştır belki, ama çatlamak içinde küçük. kaçıncı günündeydin. diğerleride küçük kaldıtysa zaten büyümezler, o şekilde aşılamanın anlamı yok doktorun dediği gibi. hormonları vücuda yükleyip, iptal olması çok kötü ama aşılama yapcak yumurta yok

Bu doktorun hatası degıl mı? 12 mm yumurta catlarmı hıc?

Yumurtaların birden büyümüş ve çatlamış ne yazık ki öbürkülerde küçük ve aşılama gününe yetişmez boyutları çünkü belli bir zamanda aşılamanın olması gerekiyor. Maalesef böyle aksilikler oluyor. Ben 3. tüp bebek denememi yaptığımda doktor yumurtaları biraz daha büyütmesi gerekirken 2-3 cm küçük toplamış ve hiçbir yumurtam olgun olmadığı için döllenme de olamamıştı ve iptal olmuştu. Artık daha temkinli olur doktorunuz. O arada normal ilişki olduysa yine de bir ihtimal var.

Bu konularda hıc bılgım yok...

Sadece saglıkla sıhhatle hayırlısıyla en guzel bebıse sahip olun insallah demeye geldım

canim e2 kani ile yumurtanin kalitesini takip etmeliydi bu yoksa dr un burada hatali bildigim kadariyla e2 degelerin belirli araliklara ulasinca yumurtanin catlama noktasina geldigini anliyorlar benim asilamam hep e2 takibi ile yapildi progesteron asilamadan sonraki gunlerde yapilacak bir testti yumurtanin catlayip catlamadigini anlamak icin ama senin dr muhtemelen catladigini dusunup almis o testi
net birsey soyleyemem ama yumurtalar 2 den fazla gelistiginde iptal edebiliyorlar belki bu sekildede tedavi iptal sanslari vardir ama ben sanmiyorum e2 takibi gerekliydi

Vaktinden önce çatlamasın diye baskılayıcı iğne vermedi mi. Aşılamada baskılayıcı iğne veriliyor mu bilmiyorum gerçi ben normal tüp bebek tedavisi görmüştüm biz de vermişti doktor

Bugün 13. günümdeyim. Tam gelişmeden çatlayabiliyor dedi doktor

Vaktinden önce çatlamasın diye baskılayıcı iğne vermedi mi. Aşılamada baskılayıcı iğne veriliyor mu bilmiyorum gerçi ben normal tüp bebek tedavisi görmüştüm biz de vermişti doktor
Evet onu sormuştum geçen hafta ve bana söylenen şu, o dediğiniz tüp bebek tedavisinde yapılabiliyormuş, çünkü tüp bebekte ne kadar çok yumurta oluşsa o kadar iyiymiş fakat aşılamada müdahale edilemediği için sadece tek, en fazla 2 yumurta oluşacak dozda ilaç ayarlamak zorundalarmış. Aşılamada kontrolsüz büyüyor dediler

E2 yi hiç duymadım canım. Birden bire büyüdüğünde bile saptıyor mu? Doktor bana uzun uzun anlattı, aşılama yapabilmesi için 12 mm den sağlıklı şekilde bugüne 14-16 mm arasında büyümeliymiş, bu doğrultuda yarın çatlatma iğnesini planlıyormuş, oysa yumurta ya kontrolsüz bir şekilde fazla büyüyüp çatlamış yada yeterli olgunluğa erişemeden çatlamış

Malesef bize iğnenin 5.gününden sonra normal ilişkiyi kesmemiz söylenmişti. Size de çok geçmiş olsun. Çok ince hesaplar gerektiriyor bu işler. İlacın dozunu, yumurtanın büyüklüğünü, spermleri, herşeyi iyi ayarlamaları lazım. Nasıl güvenicez doktorlara bilmiyorum. Umarım siz bebeğinize kavuşmuşsunuzdur hayırlısıyla

Doğrudur o zaman. Allah yardımcınız olsun tez zamanda saglikla hamile kalırsınız insallah

yada ignenizin degerini ayarlayamadi bilemiyorum ama e2 k9ntrolu yapilmamasi cok enteresan e2 yi tup beebktede asilamada yaparlar baskada hic bir degere bakmazlar bu igneler vurulurken yani e 2 onemli bir konu asiri uyarilma sonucu ohss falan olmamissinizdir insallah

İşin ilginci hep en düşük dozda gittik, çok yavaş büyüyordu, 2 günde bi ultrason muayenesi yapıyordu ölçüyordu yumurtaları. salı günü 12 mm idi. cuma günü 14-16 mm civarı olacak demişti bugün bi baktı yumurta yok şimdi 1-2 tanıdık doktoru daha aradım, değiştireyim mi doktorumu dedim. doktorun müdahale edebileceği birşey değildi, yaşanan birşey diyorlar. eşim de ben de soru işaretleriyle doluyuz şu an

canim zaten e 2 deerine baksaydi yumurtanin gelisiminde bir tuhaflik oldugunu catlama asamasina geldigini anlayacakti e2 nin evreleri vardir adet donemi yumurtlama donemi ve sonrasinda bu deger degiskenlik gosterir belirli bir deger araligina girdiginde catlayacagini anlarlar

evet yasanabilir birsey olmayacak diye bisey yok ama catlamasi icin 21 mm falan olmasi gerekiyo 12 de nasi catlamis hayret yani kalitesiz bir yumurtaydi belkide iste bu belkileri cozmek icin sıkı bir kan takibide gerekiyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…