Tüp bebeğe geçmek mi beklemek mi?

arthur12

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2024
930
318
18
Herkese merhaba evlendikten 3 ay sonra korunmayı bıraktık 2 yıllık evliyim pcosum amh değerim 12 eşimin morfoloji %1 ve ileri hız harekette de sıkıntı var genel olarak her ay regl oluyorum inositol takviye ekstra vitaminler eşimde aynı şekilde kullandık en son geçen ay hsg çekildim 3 ay boyunca yumurta takibi yaptık 1 kere fenada çatlatma iğnesi 2 kere klomen iğnesiz ama bu ay da yine olmadı hsg çekildiğim için umutluydum doktorum istersen tüp bebeğe de geçebiliriz ya da 2 kez daha ilaçla denemek istersen yumurta takibi yaparız dedi artık bebek bekleme konusunda sabrım zorlanıyor gibi çok üzülüyorum ve kafama takıyorum doğal yolla gebelik elde edebileceğime inancım kalmadı gibi bişey yaşım daha çok genç 23 yaşındayım bu da beni biraz duraksatıyor ama genç anne olmak istediğimi de çok iyi biliyorum maddi manevi bir bebeğe yetebileceğime inanıyorum Sorum şu sizce artık bedenimi ruhumu tüp bebeğe hazırlamak mı yoksa tekrar yumurta takibi mi bu konuda kararsızlık yaşıyorum ama olsaydı olurdu şimdiye kadar kafasındayım vücuduma boş yere ilaç almak istemiyorum bana fikir verir misiniz

Yani süreç olarak hem daha yolun başındasınız hem de yaşınız çok genç bu nedenle denenebilir mi derseniz evet yeniden denenebilir çünkü tüp bebek maddi ve manevi olarak yorucu bir süreç orada yaşanabilecek olumsuzluklar da var bu şekilde olmaz inşallah ama olursa da keşke beklese miydim diye düşünmenizi istemem. Yani ben olsam denerdim ilaçla tekrar ondan sonra olmazsa evet tüp bebek sürecine yönlenirdim yine de karar sizin

Evet bununda farkındayım ama sanki bekleme süreci beni çok yıpratıyor tüp bebekte manevi olarak bu kadar yıpranır mıyım bilemiyorum açıkçası ben artık sanırım fazlasıyla istiyorum ve bu yüzden aceleci davranıyorum

Yaşınız genç olduğu için tüp bebekte başarı şansınız çok yüksek. Bence denenebilir şartlar elveriyorsa. Aşılama veya yumurta takipleri çok da şey değil yani ne biliyim boşa masraf boşa ilaç gibi. Ha deneyip hamile kalan da var elbette. Ama şansınızı oradan yana kullanın. Bir de tüp bebeğe başlamadan evvel kanda pıhılaşma testi ve kromozom testi yaptırın. (tıbbi genetik yapıyor devlette , sonuçlar bir aya falan çıkıyor)

Merhaba ben 3 yıllık evliyim bence pcos esimde hareketi az biz fitoterapi gibi vitaminler kullandık 1 yıl boyunca inancim tamdı dedim normal olur yaşım o zaman 26 şuanda 29 yaşındayım 3 aşılama denedim olmadı bu ay tüp bebege geçtim bence zaman kaybetme ve kimseye söyleme yaptırdını çünkü cevre çok yoruyor insanı ama beklicem dersen bekle ben pişman oldum ama diyorum nasip bu zamana inşeallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…