- 16 Eylül 2009
- 3.469
- 3.747
- 133
- Konu Sahibi tubatesbih
-
ben annem üzülmesin diye söylemedim sıkıntı yapma çok rahat saklarsınnn canım kimseye de söyleme çünkü bu sefer insanalr beklentiye girio bazen sen kendine bile dillendirmek istemediğin şeyler oluyo ama onlar soruyoo soruyo soruyooo en güzeli saklamak ,,kendi anneme söyleyebilirdim ama o da benle aynı üzüntüleri yaşasın istemedim onun için yatıya da gelseler sıkıntı yapma ben gayet sakladım,,kızlar tup bebegi gizli yaptıran var mı ? ben yaptırmak istiyorum ama akrabalarımın bilmelerini istemiyorum, zor mu kolay mı ? atıyorum misafir gelmek istese akrabalarım yatılı gelmek istese görümcem , kayınvalidem , abim vs vs onlara Nasıl bi bahane üretebilirim
haklisin Canm içimi rahatlattın oyle söyleyebilirim tsk ederim . ins bebisini sağlıkla kucagina alırsınOna göre ayarla tedaviye başlamadan önce al misafrlerini tedaviye başlayınca da çok yoğunum grip oldm yatıyorm falan dersin zaten toplamnda 3 hafta kadar suruyor yumurta takibi toplama transfer falan
anneme söylerim cnm ben çünkü anlar bi şekilde ne bilim anlarsa söylemedim diye daha cok üzülürben annem üzülmesin diye söylemedim sıkıntı yapma çok rahat saklarsınnn canım kimseye de söyleme çünkü bu sefer insanalr beklentiye girio bazen sen kendine bile dillendirmek istemediğin şeyler oluyo ama onlar soruyoo soruyo soruyooo en güzeli saklamak ,,kendi anneme söyleyebilirdim ama o da benle aynı üzüntüleri yaşasın istemedim onun için yatıya da gelseler sıkıntı yapma ben gayet sakladım,,
ben yakınım akrabalara ve doğuda yasıyorum insanlar laf anlatmak cok zor hatta bir cok akrabam tup bebege ayıp gözüyle bakıyor başkasının çocuğunu transfer edicekmisim gibi sanıyorlar :)) benimde doktora gidip geldiğimi biliyorlar ama söylemek istemiyorum. cok üzüldüm cnm herseyde bi hayır vardır ins tez zamanda bebegini kucagina alırsın sen ben hepimiz Rabbim bizi anne olmaktan mahrum bırakmasınbende saklayanlardanım doktora gittiğimizi biliyorlardı ama tüp bebek için değil tabiki hatta trasfer olacak abimler yatılı gelmişlerdi onlar da biz doktora gidecek olunca onlarda evlerine gitmek istedi onları garaja bıraktık ordan doğru trasfer olmaya ( ben ailelere ve akrabalara uzağım iş durumundan dolayı bahanem de oluyordu yok işim var yok şu var vss bi haftasonumuz oluyor aileler ne zaman gelceksiniz derdi..)yeter ki sen iste mutlaka saklarsın ..tabi sonucu benim olumsuz oldu bebeğimin kalbi durdu 8.haftada kürtaj oldum... 7 haftalıkken kalp atışını duyduk ailelere söyledik haftasına kürtaj olunca ne oldu da nasıl oldu da ayyy herkese bişey anlatmak o kadar yorucu oldu ki telefonlara bile çıkmıyordum konuşmak istemiyordum... hatta ve hatta ben hastaneye yattım kürtaj için kayınvaldemi de aradık sabah o da akşamına hastanelik olmuş... öyle de garip bir durum oldu... ne olursa olsun inşallah tutar tedavin kucağına almak nasip olur hamiş kaldıktan sonra göbüşün belli olana kadar kimseye bişey söyleme tercih senin.... anneme bnmle üzülür zaten hasta diye bişey söylememiştim..
hayırlı olsun cnm masallah darısı bana ve tum isteyenlere ins. .. ins sende hayırlısıyla kalp atışlarını duyarsın , tedaviyi mi düşünecem insanlara laf mu anlatacam diye düşünüp söylememe kararı aldım ama eşim tedirgin ailesine söylemek istiyor bende cok karşı çıkıyorum bakalım Hakkı'mızda hayırlısı henüz tedaviye başlamadımCanım bende eşimden baska kimseye sölylemeyenlerdeyim.. Evet bebek ıstedıgımı bılıyorlar ama tüp bebek yaptırdıgımı hayır. çünkü bu süreç cok zorlu birde üstüne insnaalra laf anlatmak bana zor gelıyor. sonuc ne olursa olsa konusucakalr ben zaten yoruluyorum .. Bitmiyor konusulanlar.. Doktora gıttım geldım trasnfer gunu de eşim işten ızın aldı gıttım . gelidm evde test gunune kadar .. cunku ınsnaoğlu agzından cıkanı kulagı duymuyor... yaşamayan bilmiyor... şimdi kese ve kalp atısından sonra sölemeyı planlıyorum
yokkk canım yaa iğneler ölee abartılı bişi diiil hatta korkulacak bişi değil,,kaşla göz arasında yapar son hızla da hizmetini yaparsın takılma senanneme söylerim cnm ben çünkü anlar bi şekilde ne bilim anlarsa söylemedim diye daha cok üzülüryatıya gelirlerse iğne falan veriliyomus progestan mi ne cok acıtıyormuş oturup kalkmamdan anlarlarsa birde ev sahibi olarak hep hizmet edicim mecbur . korkum bu yüzden cnm
hayırlı olsun cnm masallah darısı bana ve tum isteyenlere ins. .. ins sende hayırlısıyla kalp atışlarını duyarsın , tedaviyi mi düşünecem insanlara laf mu anlatacam diye düşünüp söylememe kararı aldım ama eşim tedirgin ailesine söylemek istiyor bende cok karşı çıkıyorum bakalım Hakkı'mızda hayırlısı henüz tedaviye başlamadım
aynen canım insanlara bişeyler anlatmak herkesten bi yorum boşver doktora gittiğini bilebilirler ne bilem yumurta takibi yapıyoruz yaptırıyoruz vss geciştirebilirsin rahim filmi araştırıyorlar bişey var mı yok mu diye bakıyorlar diye geçiştirebilirsin..kimseye hiçbişey söyleme..aminnn canım rabbim bizlerin de kucaklarını boş bırakmasınben yakınım akrabalara ve doğuda yasıyorum insanlar laf anlatmak cok zor hatta bir cok akrabam tup bebege ayıp gözüyle bakıyor başkasının çocuğunu transfer edicekmisim gibi sanıyorlar :)) benimde doktora gidip geldiğimi biliyorlar ama söylemek istemiyorum. cok üzüldüm cnm herseyde bi hayır vardır ins tez zamanda bebegini kucagina alırsın sen ben hepimiz Rabbim bizi anne olmaktan mahrum bırakmasın
bizde de eşim söylemeyelim demişti canım ama onun haricinde senin bütün söylediklerine katılıyorum benim de 1 kaybım oldu ama sen o kürtaj anında olsun ayılırken ayıldıktan sonra tam bir boşluk gibi çünkü farkında olmadan öyle çok alışıyorsun ki alışmışsın ki kaybettikten sonra anlıyorsun..afedersin sen yırtın et geçer geçer herkesin oluyor bi daha olur ya ben onu düşünmüyorum ki o an kaybettiğim bebeğimi düşünüyorum herkese göre o kadar kolay ki bu laf anlatması değil mi yaşamayan bilemezeşler öle canım başka düşünüyorlar.. eşimde söyleyelim ne olcak demişti.. bu süreçte yaşadıgım zorlukları gordugun de hak verdi... <kimseye laf anlatamıcam .. tüp bebek konusunu bilmeyen cahil insanalara sanki günah işlemişim gibi yorumlarını çekemicem. Sebepler alemindeyiz. Allahtan istıyorum doktorlar aracı sadece. Nasip eden mevlam .. Evde oturup cocugum olmuyor demedım elımden gelenı yaptım 2 kaybım var kimse ben acı cekerken ne haldesın demedı . yaşadıklareımı ben biliyorum. hayat benım kararı ben verıyorum
ben varım kv ler hala bilmezler inşallah bilmeyecekler. şimdiki aklıma olsa kendi anneme de söylemezdim. iğneler esnasında gelirlerse lavobada biyerde vurusun iğnelerini saatlerine dikkat et ama özellikle çatlatma ve kruyucu iğnelerin. yumurta toplamadan birgün önce ve sonra biryere gitme sana da gelmesinler bir de transfer günü dahil 2 gün kimseyle uğraşma. dualardan biliyorum seni hakkında hayırlısı inşallah sağlıkla sıhatle kavuşursun meleğine. belki meleklerinekızlar tup bebegi gizli yaptıran var mı ? ben yaptırmak istiyorum ama akrabalarımın bilmelerini istemiyorum, zor mu kolay mı ? atıyorum misafir gelmek istese akrabalarım yatılı gelmek istese görümcem , kayınvalidem , abim vs vs onlara Nasıl bi bahane üretebilirim
cnm cok istiyorum eğer tutarsa hayırlısıyla gizlemek istiyorum ama bizimkiler cok laf ederler . hem dinen de bi kac hafta gizli tutulması daha uygunmuş . teyzemler halamlar kv abimin esi oo hepsi bi ton laf ederbir de gebeliğin ilk 12 haftası mümkün olduğunca gizlemeye çalış gebeliğini..
canım sen abinin eşine kadar ne diyeceklerini şimdiden düşünürsen çok strese girersin. inşallah olur tutar ama en azından kalp atışını duyana kadar gizlemeye çalış.cnm cok istiyorum eğer tutarsa hayırlısıyla gizlemek istiyorum ama bizimkiler cok laf ederler . hem dinen de bi kac hafta gizli tutulması daha uygunmuş . teyzemler halamlar kv abimin esi oo hepsi bi ton laf ederomur boyu söylenirler bizden gizledin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?